Scoop: L’Oréal Paris brengt een vitamine C serum uit

Dit jaar had ik groot nieuws voor jullie, ik ben namelijk door L’Oréal Paris gekozen als hun Skincare Expert. Eén van mijn taken is het onderwijzen van een geselecteerde groep creators op het gebied van skincare: ik ga hen alles leren over actieve ingrediënten en hun invloed op onze huid. Dat betekent ook dat ik er zo nu en dan op uit wordt gestuurd om als eerste op de hoogte gehouden te worden van hun laatste  innovaties.


Afgelopen weekend bezocht ik het EADV (European Academy of Dermatology and Venereology) congres in Milaan. Het congres trekt met name dermatologen en saloneigenaren vanuit heel Europa die hier speciaal naartoe komen om op de hoogte te worden gebracht van de nieuwste apparatuur, de nieuwste technieken, de nieuwste ingrediënten en de nieuwste ontwikkelingen op skincare gebied. Uiteraard was ook L’Oréal Paris hier aanwezig gezien zij al jaren de expert zijn op het vlak van beauty & science, maar ook om hun nieuwste serum bekend te maken: L’Oréal Paris Revitalift Clinical – Serum Pure Vitamine C 12 %. Naast dit serum presenteerden ze ook hun andere reeds bestaande serums, allen met zeer hoogwaardige en actieve ingrediënten die in hoog percentage aanwezig zijn.

Ik interviewde L’Oréal Scientific Director Elisabeth Bouhadana (geheel links) en dr. Ivana Stankovic (board of dermatologists) over dit nieuwe vitamine C serum. De lanceerdatum voor Nederland is nog onbekend, maar de verwachting is dat het begin 2023 in de Nederlandse schappen te vinden zal zijn. We moeten dus nog even geduld hebben, maar ik zal jullie nu vast wat meer over dit serum vertellen.

Hoe stabiel blijft de vitamine C in dit serum?

Het allereerste wat me opvalt aan dit serum is de verpakking. Vitamine C ( ook wel ascorbinezuur) staat erom bekend zeer onstabiel te zijn, wat betekent dat het oxideert zodra het in aanraking komt met zuurstof en zodoende ook de werkzaamheid afneemt. Deze flacon heeft een pipetje, dus zodra je de dop eraf haalt om het serum op je vingertoppen te druppelen, komt het in aanraking met de lucht. Hoe zit dat precies? En doet deze verpakking geen afbreuk aan de werkzaamheid?

Elisabeth: de flacon lijkt op het eerste gezicht exact hetzelfde als alle andere serum flacons, maar deze is toch een beetje anders. Om te beginnen wordt er gebruik gemaakt van zogeheten ‘nitrogen sealing’. Dat houdt in dat er na het vullen van de flacon stikstof wordt ingeblazen om zo alle zuurstof te verwijderen. Daarna wordt de flacon gesealed zodat er verder ook geen zuurstof bij kan komen tot het moment van openen. Het rubbertje van de pipet is ook anders dan bij de andere serums, deze is namelijk steviger en op een andere manier bevestigd zodat er geen extra lucht bij de formule komt wanneer je erin knijpt. De flacon zelf is ondoorzichtig zodat er geen daglicht bij de formule komt.

Daarnaast voert L’Oréal Paris altijd stabiliteitstesten uit op hun producten en dit doen ze onder verschillende omstandigheden, waaronder 45 graden Celsius. Uit de testen is gebleken dat (zelfs met deze hoge temperatuur) het vitamine C gehalte maar liefst 3 maanden stabiel blijft. Bij dagelijks gebruik doe je zo’n 1-2 maanden met een flacon, dus het gehalte neemt in feite niet af voor je de flacon hebt opgebruikt.

Is vitamine C geschikt voor de gevoelige huid?

L’Oréal Paris claimt dat deze formule zo mild is, dat het zelfs geschikt is voor de gevoelige huid. Het percentage van 12% vitamine C vind ik vrij hoog en als 5e ingrediënt zie ik ‘alcohol denat’ staan, dus hoe is dat mogelijk?

Elisabeth: de meeste producten met een hoog gehalte aan vitamine C hebben een zeer lage pH. Soms wel zo laag als pH3. Vaak denken mensen dat de hoge concentratie vitamine C zorgt voor het tintelende gevoel, maar juist de lage (zure) pH van de formule is hier verantwoordelijk voor. Wij hebben de vitamine C op een andere manier gestabiliseerd, namelijk door de toevoeging van sterke antioxidanten, waardoor we de formule op pH6 konden houden. Dit is een veel fijnere pH voor onze huid (even ter info: de pH van onze huid is pH5.5) waardoor er in principe ook geen irritatie zal optreden.

Wat betreft de alcohol denat., de concentratie is lager dan 3% en dit ingrediënt verdampt zo snel aan de lucht dat het effect op de huid bijna nihil is. Het is puur toegevoegd als oplosmiddel en om zo een formule met een fijne, niet plakkerige en snel intrekkende textuur te creëren. Bovendien is de formule dermatologisch getest op de gevoelige huid en goedgekeurd bevonden.

Welke andere actieve ingrediënten bevat het serum?

Naast 12%  aan vitamine C bevat het serum nog een aantal andere actieve ingrediënten, waaronder 2% BHA/salicylzuur en vitamine E. Waarom heeft L’Oréal juist voor deze toevoegingen gekozen?

De doelgroep voor dit serum is in feite iedereen; het is voor alle leeftijden en voor alle huidtypes. Met vitamine C target je met name hyperpigmentatie: dat kunnen acné littekens zijn, maar ook pigmentvlekken door zonneschade of door hormonen (zoals het zwangerschapsmasker). Salicylzuur is een exfoliërend ingrediënt dat direct voor een glow zorgt, daar wordt iedereen blij van, maar het reinigt je poriën zeer grondig waardoor dit serum uitermate geschikt is voor mensen met een snel glanzende huid die gevoelig is voor onzuiverheden.

Vitamine C en vitamine E worden in de skincare gezien als een gouden duo: het zijn beiden zeer krachtige antioxidanten én ze versterken elkaars werking. Bovendien zorgt vitamine E ervoor dat de vitamine C wordt gestabiliseerd.

Wordt de vitamine C lijn nog verder uitgebreid?

Ik was al groot fan van alle andere Revitalift serums van L’Oréal Paris, maar met deze toevoeging ben ik het meest blij. Mijn grootste skin struggle zijn namelijk geen rimpels, maar pigmentvlekjes. Kunnen we in de toekomst meer aanvullende producten verwachten met vitamine C?

*scoop alert*

Elisabeth: voor begin 2023 (laten we zeggen eind januari/begin februari) verwachtten we naast het serum ook de Revitalift Clinical UV Fluid SPF 50 Vitamin C te lanceren (een losse SPF50) en later in het jaar een Vitamin C Foam Cleanser.

Gouden tip tegen hyperpigmentatie

Als laatste geeft Dr. Ivana Stankovic, een dermatoloog waarmee L’Oréal Paris samenwerkt, me nog een gouden tip. Mensen die kampen met hyperpigmentatie of een vette, dikke huid met verwijde poriën raadt ze aan om het L’Oréal Paris Revitalift Clinical – Serum Pure Vitamine C 12 %  in de ochtend te gebruiken, en het L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 Pure retinol nachtserum in de avond. Volgens haar is dat de beste manier om deze huidproblemen aan te pakken.

De textuur is fan-tas-tisch!

Hoewel het vitamine C serum nog niet op de Nederlandse markt is verschenen heb ik op het congres al een flacon mee naar huis gekregen en ik ben SUPER enthousiast, dat snap je. Na slechts 2 weken gebruik kan ik nog niets over de effecten op langere termijn zeggen, maar ik kan al wel zeggen dat ik verliefd ben op de textuur. Wat mij betreft één van de vele redenen waarmee dit serum zich onderscheidt van de rest.

De meeste vitamine C serums zijn viskeus, doen er lang over om in te trekken en laten een lichtelijk plakkerig laagje achter op de huid, maar dit serum is het compleet tegenovergestelde. Het serum is waterig, trekt razendsnel in, ruikt HEERLIJK en laat mijn huid juist superzacht aanvoelen. Het is niet per se matterend, maar zorgt ook niet voor een extra glow, en vormt een prachtige basis voor make-up (het gaat niet rullen). So far, I love it!


Als het vitamine C serum verkrijgbaar is zal ik jullie zeker een seintje geven, maar tot die tijd test ik nog even lekker door.

Heb jij wel eens skincare met vitamine C gebruikt?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

24 Reacties

 1. Malena
  24 juni 2023 / zaterdag, 24 juni 2023

  Hoi Serena, waarom doe je eigenlijk niet aan affiliate marketing? Het is zo makkelijk om mensen via een linkje naar een webshop te sturen en zo commissies te verdienen. Ik ben zelf een blog begonnen tegelijk met jou destijds en nu ben ik overal affiliate links aan het toevoegen.

  • Serena
   Auteur
   27 juni 2023 / dinsdag, 27 juni 2023

   Doe het soms wel, maar ben er soms een beetje laks in. Thanks voor de reminder in elk geval!!

 2. Diana
  13 april 2023 / donderdag, 13 april 2023

  Ik gebruik revox vitamine c serum, waar 20 procent vitamine c in zit
  Erg betaalbaar en ze hebben veel mooie producten, die allemaal rond de 6 euro zijn!

 3. Philippe
  23 maart 2023 / donderdag, 23 maart 2023

  Hi Serena, is de salicylzuur niet eerder 0.2 procent ipv 2? De plaats op de INCI lijst doet mij dat vermoeden en 2 procent is hoog voor salicylzuur… vriendelijke groet Philippe

  • Serena
   Auteur
   27 maart 2023 / maandag, 27 maart 2023

   hi Philippe,

   mij is verteld 2% (door de scientific director) – dus dan gaan we daar maar van uit 🙂

 4. Joke
  2 maart 2023 / donderdag, 2 maart 2023

  Waarom zit er nou parfum in!! Dat is een dikke No Go voor mij 😭

 5. 30 november 2022 / woensdag, 30 november 2022

  Dit ziet er goed uit, dit product ga ik zeker aanschaffen!

 6. Matanja
  3 oktober 2022 / maandag, 3 oktober 2022

  Ik vind het jammer dat er parfum in het vitamine C serum zit, wel als laatste ingredient maar daar kan mijn gevoelige couperose/rosacea huid niet tegen.
  Dus echt voor een gevoelige huid is het niet vind ik, althans mijn gevoelige huid verdraagt geen producten met parfum…..

 7. Melissa Oldersma
  1 oktober 2022 / zaterdag, 1 oktober 2022

  Ohhh dit klinkt goed! Die cleanser ook omg!! Ik gebruik al heel lang het vitamine C serum van Paula’s choices, ook heel tevreden over! Maar wil deze zeker proberen, misschien scheelt het ook wel iets in de prijs..

 8. Marieke
  30 september 2022 / vrijdag, 30 september 2022

  Oeh…dit klinkt allemaal veelbelovend. En ik kan dit wel gebruiken met mijn littekens en mijn dochter voor haar pigmentvlekjes ooit door hormoonzalf op haar gezicht gekomen. Ik wacht het enthousiast af wanneer het in Nederland komt ?

 9. Vanessa
  30 september 2022 / vrijdag, 30 september 2022

  Ik ben helemaal nieuwsgierig gemaakt – ga dit zeker kopen. Sinds deze zomer ineens last van hyperpigmentatie dus aan de bak….

 10. Mieke
  30 september 2022 / vrijdag, 30 september 2022

  Klinkt zeer interessant! Ik gebruik dagelijks vitamine C omdat het toch veel doet voor mijn huid. Momenteel gebruik ik die van Clay and Glow maar hoe goed deze ook is, hij is toch wat plakkerig. Dan klinkt deze van L’Oréal toch echt een must-try ?

 11. Farah
  30 september 2022 / vrijdag, 30 september 2022

  Prachtige fotos weer ?
  Ik ga dit serum zeker aanschaffen, klinkt geweldig!

 12. Rita
  30 september 2022 / vrijdag, 30 september 2022

  Ten eerste: mooie foto’s en goede vragen heb je gesteld. Duidelijk uitgelegd. Ik ben ook wel erg nieuwsgierig naar dit product en de spf 50.

 13. Rianne
  30 september 2022 / vrijdag, 30 september 2022

  Ik ben benieuwd. Maar hoop dat er een mooie aanbieding komt tegen die tijd om het uit te proberen.
  Wel een mooi interview en een veelbelovend product.
  Ben stiekem wel benieuwd wat het verschil is tussen deze en die van olay.

  Groetjes 🙂

  • Serena
   Auteur
   30 september 2022 / vrijdag, 30 september 2022

   Hi Rianne,

   Vast wel, bij de bekende drogisten is L’Oréal Paris vaak 1+1 of met een goede korting verkrijgbaar 😉

   Olay heeft een vitamine C-derivaat gebruikt (deze is stabieler, maar moet in de huid nog uiteen vallen tot ascorbinezuur om effectief te zijn) en ze hebben het gecombineerd met niacinamide. Vaak is deze combinatie in 1 formule minder geschikt voor de gevoelige huid.

 14. Iris
  30 september 2022 / vrijdag, 30 september 2022

  Fijn dat er ook extra uitleg is over de stabiliteit van dit serum. Dat is altijd hetgene waar ik het meest benieuwd naar ben bij vitamine C serums! Dank voor deze uitgebreide blogpost!

  • Serena
   Auteur
   30 september 2022 / vrijdag, 30 september 2022

   En terecht! Ascorbinezuur is zo goed maar ook ZO instabiel. Ik vond het erg belangrijk om erachter te komen hoe L’Oréal Paris dit bekende probleem had aangepakt!

 15. Evelien
  30 september 2022 / vrijdag, 30 september 2022

  Ik ben hier heel benieuwd naar. Ik merk wel echt dat mijn vale huid iets minder dof wordt met vitamine C serums.

 16. 30 september 2022 / vrijdag, 30 september 2022

  Ben zooo benieuwd naar dit serum! En ook heel nieuwsgierig naar de zonnebrand

  • Serena
   Auteur
   30 september 2022 / vrijdag, 30 september 2022

   Ja, me too! Mij is verteld dat de SPF50 ook een beetje matterend is, niet rult en geen witte waas geeft. Sounds great! Maar blijft altijd afwachten natuurlijk of het z’n belofte waar maakt 🙂

 17. Joke
  29 september 2022 / donderdag, 29 september 2022

  Ziet er goed uit! Vorig jaar gebruikte ik ook een vitamine c serum, van een goedkoop drugstore merk, en daar leek mijn huid het in eerste instantie heel goed op te doen (extra hydratatie) maar na een tijd bracht het ook enorm de roodheid in mijn huid naar boven. Dat is nu eigenlijk nog steeds niet helemaal weg getrokken. Gelukkig is het op de plek waar je normaal blush draagt 🙂
  Zou het bij deze vitamine C ook zo zijn dat het af te raden is voor mensen met rosacea of rode huid?

  • Serena
   Auteur
   29 september 2022 / donderdag, 29 september 2022

   Dat gebeurt vaak wanneer er in 1 product zowel vitamine C en niacinamide is toegevoegd. Weet je toevallig of dat bij dit serum het geval was? Ik heb zelf last van roodheid (ik denk rosacea of couperose) en het is niet erger geworden. Heb het nu 2.5 weken in gebruik.

 18. Maryse
  29 september 2022 / donderdag, 29 september 2022

  Oh nice!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *