Purelei x Serena Verbon – Romance Collection

Vandaag is het eindelijk zo ver; de lancering van mijn eigen sieraden collectie in samenwerking met Purelei. We zijn hier maar liefst een jaar mee bezig geweest en ik kan niet wachten op jullie reacties. Mijn moeder ontwerpt al jaren haar eigen sieraden met edelstenen en zoetwaterparels dus mijn voorliefde voor sieraden is al op jonge leeftijd ontstaan. Toen Purelei een samenwerking voorstelde wist ik dan ook al meteen hoe ik het hebben wilde. Ik vond het heel gaaf dat ze voor alles openstonden en mij de volledige vrije hand hebben gegeven in het design.

Romance Collection

Ik ben dol op vintage kleding en vintage sieraden, dus ik wilde graag een collectie ontwerpen die perfect gecombineerd kon worden met de vintage (erf)stukken die ik al in mijn bezit had. De sieraden zijn daarom ontworpen in vintage-style en heb ik geïnspireerd op Victoriaanse sieraden. Nu moet ik zeggen dat Victoriaanse sieraden MEGA ornamenteel zijn en mijn eigen collectie is iets rustiger te noemen. Het heeft de charme van Victoriaans vintage, maar dan in een wat strakker en moderner jasje gestoken.


Van Purelei mocht ik 4 verschillende sieraden ontwerpen en we hebben gekozen voor een ketting (met medaillon), een ring, oorhangers en een losse bedel. Elk sieraad is geheel anders en toch vormt het een passend geheel. Bovendien kun je de bedels onderling met elkaar mixen & matchen waardoor je verschillende sieraden creëert en dus veel meer uit je sieraad haalt!


De Romance Collection is verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en rose gold zodat het geschikt is voor elke smaak en passend bij elke huidskleur. Ik ben al een hele tijd groot fan van Purelei omdat hun sieraden waterproof zijn en niet verkleuren. Ik kan dit uit eerste hand garanderen, want ik doe mijn sieraden nooit af. Ik draag ze dag en nacht en ik douche ermee. Ik heb normaal gesproken (ik denk door een wat hogere zuurgraad) juist heel snel last van verkleurende sieraden, maar Purelei blijft goed.

De belangrijkste vrouwen in mijn leven

De sieraden hadden ook een naam nodig en daar hoefde ik niet lang over na te denken. De eerste schets die ik maakte was van de ketting, dus dit zie ik als het begin van de collectie en waar ik de andere sieraden omheen heb ‘gebouwd’. Deze gaf ik de naam ‘Serena’.

De andere sieraden heb ik vernoemd naar de 3 belangrijkste vrouwen in mijn leven: mijn moeder Margaretha (roepnaam is Rita), mijn oudste zusje Larissa en mijn jongste zusje Tara.

Serena Necklace

Ik wilde heel graag een ketting met medaillon ontwerpen omdat ik het een mooi idee vind om daar een foto van mijn lievelingspersonen in te bewaren. Hij is echter ook groot genoeg om er een briefje of iets anders dierbaars in te bewaren. Medaillons zijn echt iets uit de Victoriaanse tijd, dus wat thema betreft was dit ook passend. Het medaillon kan door het slotje waar het aan hangt gemakkelijk verwisseld worden voor andere hangers of bedels.

De meeste medaillons zijn vrij simpel, maar deze wilde ik juist lekker ornamenteel hebben en niet ovaal, maar juist rechthoekig. Het lijkt zo net een mini sprookjesboek. De ster op het medaillon is een Noorderster, symbool voor inspiratie, hoop en begeleiding. De ketting zelf heeft een ‘paperclip schakel’.

Margaretha Earrings

Deze ornamentele oorhangers bevatten fijne details en zijn absolute eyecatchers. De kleine glaspareltjes geven je een instant elegante en chique uitstraling en het ruitje heeft door de belijning een soort 3D kussentjes-effect. Je kunt de oorringen uiteraard ook zonder het ruitje dragen om je look iets klassieker te maken.

Larissa Ring

De ring bevat een ovale glasparel en heeft aan weerszijden een klein sprankeltje. Het is een elegant design dat niet té ornamenteel is, maar ook zeker niet te basic, het zit er perfect tussenin. Om deze reden kan het uitstekend gecombineerd worden met zowel vintage erfstukken als de wat strakkere, modernere designs.

Ook niet onbelangrijk: de ring zit erg lekker en draagt door de afgeronde vormen ook heel comfortabel. Hij steekt niet te ver uit en je kunt nergens aan blijven haken. Dat vond ik als moeder van 2 drukke jongens een belangrijk punt.

Tara Charm als oorhanger

Tara Charm als hanger aan een ketting.

Tara Charm

De losse bedel bevat een echte zoetwaterparel en een vintage style ‘hoedje’. Het is een prachtige charm om aan een ketting te hangen, maar ik vind ze zelf fantastisch als oorhanger. De Tara Charm combineert erg mooi met de Margaretha Earrings, echt heel chique! Hij is echter ook groot genoeg om als hangertje aan de Serena Necklace te dragen.

De shoot

Ik ben heel erg trots op de Romance Collection en heel erg trots op het resultaat van de shoot. Wát een geregel was dat, maar WE DID IT! Met behulp van jullie heb ik een fantastische tropische locatie gevonden (dit is de Oosterse Watertuin in de Kasteeltuinen in Arcen). Het nagebouwde authentieke Thaise huisje was werkelijk perfect en gaf ons echte Bali vibes.

De bloemenkroon heb ik zelf gemaakt met bloemen van de plaatselijke bloemist. Ik heb uren besteed aan een online en offline jurkenjacht. Ik deed uiteraard mijn eigen haar en make-up. Ik heb mijn afspraak bij de nagelstyliste speciaal getimed (je wil natuurlijk niet met dikke uitgroei ringen fotograferen) en ook mijn zusje Larissa (die me supergoed heeft geholpen tijdens de shoot) en fotograaf Alina Krasieva moesten allebei op dezelfde dag beschikbaar zijn. Eigenlijk was alles tot in de puntjes geregeld, behalve het weer. Uitgerekend op onze shootdag (eind juli!) was de hemel donkergrijs en begon het te regenen. Maar daar zie je op de foto’s gelukkig niets van terug, want we schoten tussen de buien door.


Bekijk mijn Romance Collection nu via purelei.eu en gebruik de code “20-SERENA” om 20% korting te ontvangen.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

8 Reacties

 1. Laraib
  26 september 2022 / maandag, 26 september 2022

  Beste lieverd,
  Ik ben een een vrouw van 19 jaar. Ik heb een pakistaanse avkomst. Ik woon nog thuis in rotterdam. Ik heb het alstromcindroom. Dat beteekend dat ik nu bijna blind en halvdoov aan bijde ooren ben. Ik volg je sindss mijn jeugt. Dat deed ik evven niet. Mag ik vraagen wat de reeden is van geen toekomst met de vaader van je kinderen. Jullie woudden trouwen en nu hebben die jongens aleen jouw kant. Als je niet wilt zeggen ist ook primma.
  Liefs laraib

  • Serena
   Auteur
   27 september 2022 / dinsdag, 27 september 2022

   hi,

   de jongens zien hun vader George ook gewoon nog regelmatig hoor, elke 2 weken! We gaan supergoed met elkaar om, echt als vrienden. Soms werkt een relatie gewoon niet. We zijn nu allebei gelukkiger en het is goed zo.

 2. Saskia
  20 september 2022 / dinsdag, 20 september 2022

  Super mooi!

 3. Marianne
  18 september 2022 / zondag, 18 september 2022

  Mooie foto’s en mooie sieraden. Echt een tropische vibe!

 4. Stella
  18 september 2022 / zondag, 18 september 2022

  Wat een mooie foto’s en wat leuk dat je dat namen van je zusjes aan de items hebt gegeven.

 5. Rita Verbon
  17 september 2022 / zaterdag, 17 september 2022

  Geweldig dat jij met Purelei mocht samenwerken en wat een werk hebben jullie verzet. Ik draag de ring elke dag, want ik ben nu niet bang voor beschadigingen. Ook de oorringen dragen prettig, ze gaan makkelijk in en uit en staan altijd “gekleed”. Parels staan tenslotte bij alles en iedereen.

 6. Matanja
  16 september 2022 / vrijdag, 16 september 2022

  Wat een mooie oorbelletjes met die kleine pareltjes?
  En wat zie jij er mooi uit op de foto,s Serena,met die bloemenkrans op je hoofd en mooie jurken aan, echt mooi…?

 7. Christine
  16 september 2022 / vrijdag, 16 september 2022

  Wat tof zeg, ik had het al op instagram gezien, maar niet dat de sieraden ook in verschillende materialen beschikbaar zijn! Haast te lastig om te kiezen.. maar als het moet… zijn de oorbellen en ring wel mijn grootste favoriet!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *