Snelle oplossing tegen eczeem

Iedereen zegt altijd hoe erg mijn jongste zoontje Cameron op mijn zusje Larissa lijkt. En eerlijk, ik zie het ook! Echt grappig hoe je soms veel meer op je oom of tante kunt lijken dan op je eigen ouders, toch? Larissa had vroeger last van eczeem en helaas lijkt Cameron ook dit geërfd te hebben van zijn tante. Het begon met wat kleinere plekjes in zijn knieholtes net na zijn tweede verjaardag, maar naarmate het warmer werd, werden de plekjes groter en erger. Ook kreeg Cameron er eczeem plekjes in de holtes van zijn elleboog bij. In het begin leek hij er geen hele erge last van te hebben, maar op een gegeven moment zag ik hem krabben en toen werden de plekjes alleen maar nóg erger.

Ik wilde niet meteen naar de huisarts stappen voor hormoonzalf, omdat ik had gelezen over ‘topical steroid withdrawal’. Dat is een huidaandoening die optreedt nadat je abrupt stopt met langdurig gebruik van hormoonzalf. Ik zie wel eens foto’s voorbijkomen op social media en man man man, daar wil je écht geen last van hebben. Extreem droge, rode, schilferige huid, megaveel jeuk, een branderig gevoel. Natuurlijk krijgt niet iedereen last van ‘topical steroid withdrawal’ en ik ben ook absoluut niet tegen hormoonzalf, maar ik zie dit wel als een laatste redmiddel. Ik wilde eerst alternatieve, hormoonvrije producten proberen.


Toen ik op Instagram vroeg welke eczeem zalf zonder hormonen mijn volgers met succes gebruiken sprong er één product uit en dat was de Aveeno Dermexa balm. Ik bestelde een tube via LookFantastic en begon Cameron er 3 keer per dag mee in te smeren.


De textuur is lekker dik en vettig en smeert zeer gemakkelijk uit. Je hebt slechts een klein beetje nodig om een groot oppervlak te voorzien van een laagje balsem. Ondanks de dikte van de zalf is het totaal niet plakkerig, het voelt eerder zijdezacht aan. Het blijft op de huid liggen, dus je hebt echt maar een dun laagje nodig.


De kracht van deze balsem zit ’em in hun ‘triple oat complex’ oftewel een combinatie van fijngemalen havermout, havermout extract en havermout olie. Havermout is echt een wondermiddeltje uit de natuur. Havermout staat bekend om zijn verzachtende eigenschappen bij een droge en jeukende huid. De eiwitten uit havermout voorzien je huid namelijk van een beschermend laagje en zorgen er zo voor dat deze niet uitdroogt. Daarnaast bevat deze balsem ceramides en andere terugvettende ingrediënten die de natuurlijke balans van de huid en de huidbarrière helpen herstellen.

Zo zagen zijn plekjes eruit voordat ik met de Dermexa balm begon.

Na een paar dagen zag ik al verbetering en merkte ik dat de huid goed aan het helen was. De balsem brengt meteen verlichting, want na het aanbrengen krabde Cameron niet meer aan zijn plekjes en leek hij dus geen last meer te hebben van jeuk.


Inmiddels (na 7 dagen smeren) zien zijn knieholtes er zo uit. De huid is daar nog steeds droog, dus we blijven het insmeren, maar het is lang niet meer rood, ontstoken en extreem droog als voorheen. We smeren het nu elke ochtend in tijdens het aankleden en ‘s avonds na het douchen. Op deze manier houden we zijn eczeem goed onder controle.


Ik ben echt MEGA tevreden over de Aveeno Dermexa Balm en kan het iedereen aanraden die net als Cameron last heeft van eczeem of een (extreem) droge huid. Vanwege de dikte van deze balsem zou ik het wel echt voor droge plekjes gebruiken en het dus niet uitsmeren over grote oppervlakten van je lichaam (zoals een body lotion).


Voor een tube van 75 ml betaal je normaal gesproken €11,45 maar ik zie dat LookFantastic momenteel een 30% korting op Aveeno geeft. Met mijn persoonlijke code ‘SERENAVLF” krijg je nog eens EXTRA korting, waardoor de tube nu op slechts €7,15 uitkomt. Een zacht prijsje voor echt een TOP product, als je het mij vraagt. Ik sla in elk geval een extra tube in, aangezien mijn vriend ook wel eens last heeft van eczeem plekjes op zijn hand.

Klik hier voor meer informatie over de de Aveeno Dermexa balm en om het eventueel meteen aan te schaffen. Deze kortingen zijn vaak maar van korte duur dus ik zou zeggen sla NU je slag!

Heb jij wel eens last van een droge huid en/of eczeem? Of je kids?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

40 Reacties

 1. Marieke
  30 oktober 2022 / zondag, 30 oktober 2022

  hoi ik heb ook al mijn hele leven last van eczeem dus ik wil dit graag proberen.
  Wat voor mij ook enorm geholpen heeft is een waterontkalker die het kalk uit het
  water filtert.
  Ik heb die van aquacell (gebruikt geen stroom) maar er zijn er meerdere.
  Sindsdien is het eczeem niet verdwenen maar mijn huid droogt veel minder uit.

 2. Kimberly de Bruïne
  4 september 2022 / zondag, 4 september 2022

  Ochhh wat sneu die knieholtes van kleine Cameron van tevoren! Fijn dat de crème zo goed helpt. Ik heb zelf geen last van eczeem, maar mijn kleine nichtje van 10 wel. Ik ga dit artikel eens doorsturen naar haar moeder! Enne ik vind Cam ook ZO op Larissa lijken. Grappig hoe dat kan gaan in de familie hè! Ik lijk blijkbaar ook echt op mijn tante (zus van mijn vader) en mijn neefje is juist weer 2 druppels water m’n vader haha.

 3. Céline
  3 september 2022 / zaterdag, 3 september 2022

  Mijn dochtertje heeft ook heel erg last van eczeem. We hebben een tijdje een honingzalf geprobeerd en die was in het begin wel effectief! Maar helaas nu toch aan de hormoonzalf. Ik merk ook dat als haar darmen rommelen de eczeem erger wordt. Iemand bij Etos adviseerde probiotica en ik merk dat dit ook wel iets bijdraagt als we weer even niks smeren. Misschien in combinatie met deze zal eens proberen! Voelt natuurlijk wel beter als het met iets op basis van havermout ipv hormonen onder controle zou krijgen.

 4. Maaike
  3 september 2022 / zaterdag, 3 september 2022

  Dankjewel voor jouw openheid over eczeem! Ik ga dit product aanraden aan een vriendin van mij. Zij kampt al heel haar leven met eczeem en wordt steeds van het kastje naar de muur gestuurd. Hormoonzalf, andere zalf, pillen, zoutbad etc… Wie weet helpt dit ook wel bij haar!

 5. Vivian
  3 september 2022 / zaterdag, 3 september 2022

  Ik heb deze ook meteen besteld nav jouw stories. Ik zag het al in de comments voorbij komen maar ik heb ook Tiny todd, die helpt goed bij mijn dochter van 10 maanden naast af en toe hormoonzalf, maar is flink prijzig. Deze is een stuk goedkoper, dus gebruik deze voor mijn zoontje van 4 die over het grootste gedeelte is heen gegroeid maar op zn benen nog erg droge plekken heeft. Ben benieuwd! Tot nu toe nog niet consequent gesmeerd.

 6. Jolijn
  3 september 2022 / zaterdag, 3 september 2022

  Je ziet inderdaad echt goed het resultaat van de zalf, wat fijn! Ik begrijp heel goed dat je terughoudend bent met hormoonzalf.

  Zelf ben ik na jaren kwakkelen met hormoonzalf eindelijk van mijn eczeem af door acupunctuur. Echt zo’n opluchting!

 7. Maud
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Nav je bericht op instagram heb ik dit besteld.
  1e dag aan het smeren en idd het laat een klein laagje achter op de huid niet vettig maar zacht.
  Bedankt voor het delen van deze tip. En hopen dat dit werkt bij mijn dochtertje.

 8. Rachida
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Je gaf aan dat het een dikke lotion is en daarom niet aanraad voor grotere oppervlaktes, waarom is dat eigenlijk? Gaat het eerder op? Of moet je er voorzichtig mee zijn? Zowel mijn zoontje als ik hebben exceem. Bij mij is het, na 30 jaar, weggetrokken nadat ik gestopt ben met zuivel, ik probeer dat nu ook uit bij mijn zoontje?

 9. 2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Deze ga ik onthouden voor mijzelf. Ik heb vaak last van droge plekjes in mijn handpalm. Wie weet helpt de crème bij mij ook.

 10. 2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Bedankt voor de tip! Ingrediënten zien er goed uit en havermout is altijd top. Tom komt al van baby af aan bij de Dermatoloog voor eczeem en na een zoektocht van jaren zijn we bij Tiny todd uitgekomen, dat werkt ook super. Deze is echter een stuk vriendelijker geprijsd dus we gaan hem zeker proberen, ook voor de brandwonden.

 11. Serra
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Ik ben benieuwd of deze ook helpt tegen erg droge huid. Mijn zoontje heeft erg droge benen van hele dag op de grond te spelen. Ik zoek een goede crème die snel intrekt.

  Ben blij dat de plekjes minder zijn geworden bij Cam.

 12. Emma
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Ga ik zeker onthouden! Mijn zoontjes hebben ook wel eens last van eczeem plekjes en ik ben ook niet zo’n fan van zo’n heftige creme die de huisarts dan meteen voorschrijft.

 13. Laura Gerritse
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Echt top deze! Mijn kleine jochie vanaf 6 maanden ook last van Eczeem en na eindeloos smeren met vanalles uiteindelijk toch hormoonzalf gekregen van de huisarts, maar net als jij gebruik ik die liever niet. Nu ben ik heel enthousiast geworden na jouw blog over deze! Bijna jammer dat ik nu met vakantie ben en het niet direct kan bestellen en proberen haha, maar zodra ik (bijna) thuis ben ga ik dat meteen doen en hoop ik op net zo’n goed resultaat!

  • Kim
   3 september 2022 / zaterdag, 3 september 2022

   Wat ziet dit er goed uit! Heb zelf van kind af aan last gehad van eczeem. Zowel knieholtes als op m’n armen, nek en op een gegeven moment zelfs in mijn gezicht. Ik ben er overheen gegroeid na ongeveer 28 jaar! Zo ontzettend blij mee. Maar hele goeie tip die ik zal doorspelen naar anderen!

 14. Sophie
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Oo ik ga dit ook eens proberen bij mijn dochtertje van 1.5! Wij hebben laatst hormoonzalf voorgeschreven gekregen en heel eerlijk, ik ben het zonder er al te veel over na te denken gewoon aan begonnen. Het deed uiteraard gelijk z’n werk, maar het is mooi om te lezen dat er natuurlijkere alternatieven zijn die ook goed hun werk doen. Ik ga dit zeker proberen, voor die prijs kun je je er ook geen buil aan vallen! 🙂
  Leuk om ook weer eens je blogposts te lezen….ik volg je al zo lang maar moet zeggen dat ik tegenwoordig vooral via insta ben gaan volgen. Leuk om weer eens n artikel met meer achtergrondinfo te lezen…ik zal beautylab weer eens wat vaker bezoeken!

 15. Kim
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Jaa Aveeno is top! Ik heb zo’n flinke tube bodylotion van ze, ik geloof ook met dat triple oat complex. Vooral in de winter heeft mijn huid echt wat extra’s nodig, anders krijg ik ook last van eczeem, en dit is echt een redmiddel.

 16. Ilse
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Die prijs! De oudste heeft last van precies dezelfde plekjes. Ik koop dan La Roche Posay en de jeukstick ervan. Maar de prijzen zijn best pittig als je het regelmatig moet gebruiken. En nu ik dit zo zie bij Cameron en de prijs zie ga ik het toch eens proberen. Dankjewel voor het delen!

 17. Maartje
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Klinkt super goed! Mijn dochter van bijna 1 heeft helaas ook eczeem plekjes en we kregen laatst hormoonzalf voorgeschreven waar ik totaal geen voorstander van ben, dus ik ga deze zelf zeker aanschaffen om haar droge plekjes in te smeren.

 18. Deborah
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Ik heb er een printscreen van gemaakt!! Vanalles geprobeerd voor de eczeem plekken in mijn gezicht… maar niks werkt!! Dus hopenlijk dat dit wel werkt!!!

 19. Becky
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Ahhh wat fijn voor Cameron dat het nu weer wat beter gaat met zijn huidje! Havermout is echt top voor de huid, zo lekker zacht!

 20. Jasmin
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Ik heb het direct opgeslagen! Heb met Lipikar van La Roche al heel veel vooruitgang kunnen boeken, maar iets wat nog beter werkt is superwelkom!

 21. Nathalie
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Wow dit ga ik zeker proberen! Elke zomer krijg ik rode plekken in mijn knieholtes en in de binnenkant van mijn armen. Vanalles geprobeerd, eerst hormoonzalf maar wat een troep is dat. Daarna allerlei creme’s en nu gebruik is een koelzalf. Zo krab ik iig de boel niet stuk.

 22. Nathalie
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Ik heb hem gelijk geprintscreend want zowel mijn zoontje (5,5) en ikzelf hebben regelmatig last van eczeem uitbraken.
  Bij mijn zoon steevast onder 1 oksel en op zijn armen. Bij mezelf heel gek op de heupen. Het jeukt zo vreselijk altijd… we proberen regelmatig eens nieuwe zalfjes uit oldat er nog geen eentje echt werkt zoals we zouden willen, dus wie weet kan deze van aveeno ons wel bekoren. Het is in elk geval een betaalbare prijs met die korting!

 23. Anneke
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Ik ben inmiddels 34 en al mijn hele leve heb ik last van eczeem. Had dit er maar geweest toen ik klein was. Ik heb alle hormoon rotzooi geprobeerd die er is…. door het artikel en de foto’s van Cam schoot ik echt even vol. Door mijn eigen ervaringen maar ook de gedachte aan mijn mama die echt stad en land is afgereden om mij van jeuk en pijn af te helpen. Super fijn dat Cam z’n huid er zoveel beter al uit ziet! Ik hoop dat hij erover heen groeit!! ❤️❤️❤️

  • Anneke
   2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

   Leven!!! Niet leve ??

 24. Inez
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Deze ook besteld voor mijn dochter, haar eczeem is al een stuk minder dan 2 jaar geleden maar toch nog wel gevoelig op de bekende eczeem plekjes. Ben benieuwd! Smeer dit liever dan hormoonzalf ?

 25. Min
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Heb je de dream cream van Lush al eens geprobeerd? Is geloof ik ook op basis van havermout

 26. Iris
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Dit ga ik denk ik binnenkort aanschaffen voor mn zoontje. Hij heeft echt een soort permanente eczeem op z’n wenkbrauw en echt hele droge wangen. Heb al veel geprobeerd, maar niks lijkt tot nu toe echt verschil te maken..

 27. Anne
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Dit ga ik onthouden voor mijn broer, die heeft soms out of nowhere een opvlamming van eczeem. ?

 28. Sharon
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Wow wat een resultaat na één week! Fijn dat het zo goed helpt voor Cameron.

  Zelf heb ik ook wel eens last van eczeem (bultjeseczeem). Ik heb er alleen niet dermate last van dat ik het nodig vind om hormoonzalf te gebruiken. Ben nu wel benieuwd naar deze balm.

 29. Ilona
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Nou dit ga ik direct bestellen voor mijn vriend. Die heeft al zijn hele leven lang last van eczeem. En dat ziet er net zo uit als Cameron in zijn knieholtes. Mijn vriend heeft al zoooo veel geprobeerd en ook allerlei hormoonzalfjes waardoor op sommige plekken ze huid dus best dun is geworden zo zonde want ze waren zeker niet allemaal effectief! Hoe fijn dat dit dus voor veel mensen een positief zalfje is en dat zonder hormonen. De resultaten bij Cameron zien er ook veel belovend uit

 30. Liza
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Ik heb zo’n hekel aan eczeem, ik krijg het altijd als ik stress heb. Mijn handen liggen nu al weer sinds juni open. Maar ik krijg het ook ècht niet geregeld om rond te lopen met vettige handen. Je zegt dat je vriend het soms gebruikt op zijn handen, is dat niet te plakkerig? Ik wil het graag proberen maar hoop niet dat het in de kast naast alle andere plakkerige zalfjes belandt…

 31. Kristel
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Hier ben ik dus echt benieuwd naar. Al mijn levenlang eczeem en vroeger inderdaad als kind in de knieholte. Nu openbaart het zich 1x per jaar op 1 pols en in 1 binnenkant van de elleboog. Ik ga dit product echt proberen! Bedankt voor de blog!

 32. Danielle
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Wat een toeval. Mijn dochtertje van 2 jaar heeft op dezelfde plekken roodheid. Dan heeft ze er veel en dan weer minder. Zal het bij haar ook eczeem zijn?
  Ik hou het bij haar in de gaten, sinds 2 dagen heeft ze weer rode plekken in de knieholtes. Kan het kwaad dat je aveeno smeert en het geen eczeem blijkt te zijn?

 33. Christine
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Dit klinkt als een goede tip! Ik heb zelf in de zomer veel last van eczeem en bultjes op mijn armen, en heb nog niets gevonden wat werkt. Dit ga ik zeker proberen!

 34. Evelien
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Mijn zoontje van 8 maanden heeft ook af en toe eczeem. Kreeg natuurlijk meteen een hormooncreme van de huisarts mee, even gesmeerd maar heb er wel mijn twijfels bij. Ik ga eens kijken naar deze!

 35. Marloes
  29 augustus 2022 / maandag, 29 augustus 2022

  Ik heb hele erge handeczeem en heb allerlei smeersels en crèmes geprobeerd. Momenteel ben ik zwanger dus praktisch alle hormoonzalfjes van de huisarts vallen af (niet dat die ooit gewerkt hebben). Dus ik ga ook deze crème zeker proberen! Hoop zo dat dit wel wat doet voor mijn soms bebloede vingers en polsen van het krabben door de jeuk.

 36. Gabi
  29 augustus 2022 / maandag, 29 augustus 2022

  Hi Serena,
  Misschien is het ook een idee om op de insta pagina te kijken van Laurarebel. Zij is orthomoleculair huidexpert en begeleid kindjes met eczeem zover ik weet zonder smeerseltjes zodat ze er écht vanaf komen ipv een band-aid fix. Zomaar een tip, als dit al goed helpt natuurlijk ook heel fijn!

 37. Rita
  29 augustus 2022 / maandag, 29 augustus 2022

  Zo fijn dat het helpt en hopelijk komt hij ooit van het eczeem af.

 38. Evelien
  29 augustus 2022 / maandag, 29 augustus 2022

  Wat fijn & goed!
  Ik heb vroeger wat hormoonvrije spullen gebruikt die allemaal niet hielpen, maar hier ben ik wel benieuwd naar.
  Mijn huid is nu al een paar weken rustig. Denk dat ik t ga bestellen om bij een volgende uitbraak meteen te kunnen testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *