Scheermesjes Bespaar Tip!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind de prijzen van scheermesjes belachelijk hoog. En dan niet het apparaatje zelf, maar gewoon die losse mesjes. Een rib uit mijn lijf man! Vooral in de zomer scheer ik me extra veel en dan lijkt het wel alsof ik er maar 2 weken mee kan doen voordat ze bot en gevaarlijk worden. Gelukkig zijn er mensen die hebben onderzocht hoe je je mesje zo lang mogelijk goed en scherp kunt houden. Er is zelfs iemand die een cheap-ass wegwerp scheermesje nu al een jaar gebruikt, and it’s still sharp! Wil je weten hoe? Read on…

Er staat nergens op een scheermesjes verpakking hoe lang je met zo’n mesje kan doen. Logisch, want iedere gebruiker is anders, maar als je er op zou zetten gemiddeld een maand zou niemand er ooit zo veel geld voor willen neertellen natuurlijk. Goed. De hoofdreden van het minder scherp worden van je mesje zou het oxidatie proces zijn, oftewel roest. Wanneer je je mesje na gebruik weglegt blijft er water op de mesjes liggen kunnen ze gaan roesten. Niet meteen zichtbaar (je ziet geen oranje dingen), maar het gebeurt toch. Hierdoor gaat het metaal van de mesjes ‘chippen’ waardoor het mesje bot of gerafeld wordt. Auw!
Om je mesje een zo lang mogelijk goed leven te geven moeten we dus voorkomen dat het gaat roesten. Regel nummer 1 is daarom: maak je scheermesje kurkdroog na gebruik! Dit kan op verschillende manieren. Dep het droog op een handdoek of, effectiever maar slechter voor het milieu, blaas hem droog met je föhn. Een föhn is beter omdat je ook tussen de mesjes kan komen.

Een andere effectieve manier is je scheermesje onderdompelen in een vloeistof (niet water, doh) om te voorkomen dat het gaat oxideren. Want niet alleen water, ook het zout van je huid en zuurstof in de lucht kunnen ervoor zorgen dat je mesje sneller bot wordt. Er zijn verschillende vloeistoffen waarin je je mesje kunt onderdompelen:
Alcohol: zorgt voor een droog mesje, voorkomt dat er water bij het mesje komt en doodt meteen alle aanwezige bacteriën.
Babyolie: Olie en water haten elkaar, dus in deze olie is je mesje verzekerd van een water-vrij leven. Babyolie ruikt heel mild of naar niets en is goedkoper dan de luxere oliën zoals amandel olie, avocado olie etc. Er zijn mannen die het hebben onderzocht en babyolie schijnt het beste te werken van alle oliën.
Azijn: Schijnt ook zeer effectief te zijn en goed voor je mesje. Azijn verwijderd ook eventuele kalkaanslag.
Sommige dompelen hun mesje onder in een vloeistof en laten het daar zitten tot het volgende gebruik, weer anderen zeggen dat het voldoende is om je mesje eventjes onder te dompelen zodat de mesjes een laagje vloeistof bevatten, om ze vervolgens te laten drogen. Een andere methode die wordt aangeraden is om je mesje eerst in alcohol te dippen om al het water te verwijderen en vervolgens in olie om te voorkomen dat de mesjes gaan oxideren.

Ik heb de allergoedkoopste scheermesjes gekocht die ik kon vinden (€1 per stuk) en bewaar hem nu in een glaasje babyolie op mijn wastafel plankje (hier heeft het minder kans om nat te worden vergeleken met mijn tafeltje die tegenover de douche staat). Het zal mij benieuwen hoe lang deze mee gaat! Ik houd jullie op de hoogte uiteraard. Op zich snap ik de logica achter deze bewaar methode heel goed en ik heb er dan ook veel vertrouwen in.
Hoe lang doen jullie met je scheermesje? En vinden jullie ze ook zo duur?
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

2 Reacties

 1. Muus
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Hoi Serena, vanmiddag moest ik plots aan dit artikel denken en vroeg me af of je het nog altijd toepast?
  Ik ben benieuwd of mesjes hierdoor echt langer scherp blijven.

  Groetjes!

 2. 23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Thanks voor de tip! Ik was net op zoek naar goedkope scheermesjes en toen kwam ik hier uit :). Ik heb altijd geleerd om mijn scheermesje goed te reinigen na het scheren. Niet alleen voor de duurzaamheid maar ook voor de hygiëne. Vergeleken met mijn vriendinnen doe ik ook echt veel langer met mijn scheermesjes.. Ik scheer overigens wel altijd met mannenmesjes.. Nog een tip voor goedekope scheermesjes? laatst hadden ze ze bij de ETOS in de aanbieding.. Kreeg deze tip van een collegaatje: http://www.scheermesjepro.nl

  Leuke blog! Ik kom zeker vaker langs..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *