Rimmel Colourfest by Rita Ora (interview + review)

In januari vloog ik naar London om één van ‘s werelds hotste supersterren te ontmoeten. In het hippe Ace Hotel in de nog hippere wijk Shoreditch zou de ontmoeting met Rita Ora plaatsvinden. Reuze spannend vond ik het. Ik heb Kim Kardashian wel eens van een meter afstand gespot in Parijs, en dát vond ik al spannend. Maar nu zou ik Rita Ora recht in haar bruine ogen aankijken en met haar praten.

De deur zwaaide open. Ik klemde mijn papiertje met vragen stevig vast en stapte naar binnen. ‘Hello everyone!’ riep ze vrolijk. “Come in, come in, please, come sit with me’ terwijl ze naar de groep gebaarde en vervolgens op de bank klopte, op het plekje naast haar. Mijn eerste reactie was om – net als vroeger – als verlegen meisje op een stoeltje aan de andere kant van de kamer te kruipen. Echter, hoe vaak krijg je de kans om naast Rita Ora te zitten? Juist, nooit. Dus ik stapte resoluut op haar af en nam plaats op de bank. Ik zat praktisch op haar schoot.

Rimmel Rita Ora Colourfest BIk was in London omdat Rita Ora voor de tweede keer een succesvolle samenwerking is aangegaan met Rimmel. Dit keer creëerde ze een collectie bestaande uit nagellak en lipgloss, genaamd Colourfest. De inspiratie voor deze nieuwe collectie haalde ze uit de vrije en vrolijke festivalscène. Ze heeft vaak opgetreden tijdens festivals en is zelf ook een fervent festivalbezoeker en wilde de gezellige sfeer vangen in een kleurrijke collectie. De Colourfest Collection bestaat uit 6 nieuwe lipglossjes en 12 nieuwe nagellakkleuren. Ook niet onbelangrijk: de nagellak blijft tot wel 10 festivaldagen op je nagels zitten!

Rita begon te praten in het typische ietwat platte Londonse accent. Haar stem is hees, op een hele coole bad girl manier. Ze wilde dat iedereen zich op zijn gemak zou voelen en was heel uitnodigend en vriendelijk en zorgde ervoor dat iedereen lekker dicht om haar heen zat. Terwijl iedereen haar een beetje ongemakkelijk stond aan te gapen – ja, in het echt is ze dus nóg mooier – praatte ze honderduit en hield ze de sfeer er goed in. Op een gegeven moment stelde ze voor om het kringetje rond te gaan zodat iedereen om de beurt zijn vraag kon stellen.

Rita Ora +Serena Verbon 600 pxIk wilde graag van haar weten wat ze nog meer voor ons in petto heeft, na twee mooie samenwerkingen met Rimmel. Wat zijn haar dromen, haar ambities? Haar ogen begonnen te glanzen. ‘Een hele eigen make-up lijn!’ riep ze enthousiast. ‘Ik heb altijd al big goals gehad, en dit is er zeker één van. Ik wil niet te veel doen in een te korte tijd. Als ik iets doe, wil ik het goed doen. En voor nu wilde ik gewoon iets doen waarvan ik verstand had. Ik ben bekend met nagellak en ik ben bekend met lipproducten, dus vandaar dat ik dat nu heb uitgebracht met Rimmel. Maar ik droom zeker van een hele eigen make-up lijn, die er in de toekomst vast en zeker zal komen’ glundert ze.

Rita Ora +Serena Verbon IGRita Ora is een opvallende verschijning met haar getinte huid, platinablonde lokken en knalrode lippen. Waar komt deze signature look eigenlijk vandaan? ‘De allereerste keer dat ik Marilyn Monroe zag, was ik verkocht’ vertelt ze. ‘Zo wilde ik ook zijn. Blonde haren, rode lippen. Maar ik was nog jong. Toen kwam No Doubt met Gwen Stefani met haar blonde haren en rode lippen. Prachtig! Toen wist ik het zeker. Ik moest blond. Ik was 14 destijds en ik deed het stiekem achter de rug van mijn moeder om. Natuurlijk mislukte het en omdat ik van nature een brunette ben, pakte het knaloranje uit. ‘Why the fuck is it orange?!’ schreeuwde mijn moeder. Gelukkig heeft mijn moeder mijn haren toen voor me gefixt en sindsdien ben ik altijd blond geweest. In combinatie met de rode lippen voel ik me meer glamourous.’ Rita Ora is van jongs af aan altijd al aan het experimenteren geweest met kleding, kleuren en kapsels. Ze vind het leuk om anders te zijn dan de rest.

rimmel colourfest rita oraIk wist niet zo goed wat ik kon verwachten van Rita Ora, maar ze is echt ontzettend leuk, grappig en open. Een beetje zenuwachtig was ik wel, maar dat verdween al snel toen ik merkte hoe chill ze was. Tijdens het hele interview stelt Rita ons op ons gemak, biedt ze een glas water aan als een meisje zich verslikt terwijl ze zenuwachtig een vraag stelt, maakt ze grapjes, is ze heel open over haar leven als tiener, beantwoord ze netjes al onze vragen, wijd ze uit met leuke anekdotes en deelt ze complimentjes uit. Wow, Rita Ora is echt zo’n bad ass chick waarmee je niet alleen vette feestjes kunt afstruinen, ze is ook nog eens superlief. Ik wil spontaan BFF’s met haar worden en ik gun haar het allerbeste!

colourfest rita ora_2Vandaag review ik 9 van Rita Ora’s nieuwe Colourfest lakjes. Rimmel introduceert hiermee haar nieuwe 60 Seconds Super Shine Nail Polish formule met de unieke 3-in-1 Nail Colour Technology: de aangebrachte kleur bevat zowel een basis coat als een glossy top coat finish. Wow!

De nagellak van Rita Ora is gemakkelijk te herkennen aan de leuke madeliefjes op de dop. Rita heeft gekozen voor de 60 seconds nagellak omdat ze altijd druk is en altijd on-the-go. Ze heeft geen tijd om zo lang over haar nagels te doen, dus daarom is dit haar favoriete nagellak. Het kwastje is wat breder en de haartjes wat fijner zodat aanbrengen nóg sneller, soepeler en gemakkelijker is. Ook is deze nieuwe formule binnen 60 seconden helemaal droog en chipbestendig, het blijft tot wel 10 festivaldagen zitten!

Ze wilde intense kleuren, dus haar lijn bevat 10 x zo veel kleurpigmenten. De kleur in het potje is exact de kleur op de nagels. Met één strook heb je al een goede, dekkende laag. Toch vind ik het resultaat het mooist met twee laagjes. Kijken jullie mee naar de swatches?

Go Wild-er-Ness

colourfest polish rita ora_4Go Wild-er-ness is een prachtige lila kleur. Niet per se heel zacht en pastel, maar ook niet heel knallend, eerder een beetje ertussen in. In het echt heeft deze kleur een iets zachtere en grijzere ondertoon. Erg mooi en lila is zo heerlijk lente-achtig!

Roll in the Grass

colourfest polish rita ora_7 Roll in the Grass is een prachtige, wat fellere mintkleur. Op de foto lijkt de kleur wat feller turkoois, maar in het echt is de kleur dus minder fel en blauw en juist wat groener en minty. Een vrolijke, opgewekte kleur.

Bestival Blue

colourfest polish rita ora_6 Bestival Blue is een mooie, zachte hemelblauwe kleur, zoals de kleur van vergeet-mij-nietjes. Erg lief!

Peachella

 

 

colourfest polish rita ora_1 Het perfecte, zachte perzikkleurtje, flatterend voor elke huidskleur. Zowel een porseleinkleurig huidje als een getint of zongebruind huidje kan deze kleur goed hebben.

Oragina

colourfest polish rita ora_2 Net een fractie donkerder en feller dan Peachella, deze Orangina. Het is een sprekende tangerine kleur, erg mooi en lekker zomers. Prachtig op een zongebruinde huid!

 

Tangerine Tent

 

 

colourfest polish rita ora_8 Knal, maar dan ook knaloranje! Dat is de kleur van Tangerine Tent. Ik vind deze kleur echt schitterend. Oranje is zo’n vrolijke, opgewekte kleur. Lekker zomers en prachtig bij zongebruinde handen en felle zomerkleding. Of juist gecombineerd met turkoois en koningsblauw. Dit is één van mijn favorieten van Rita Ora’s collectie.

Rain Rain Go Away

colourfest polish rita ora_3 Normaal ben ik van de sprekende kleuren, maar toch kan ik deze tussenkleur ook goed waarderen. Sterker nog, dit is mijn andere favoriet uit Rita Ora’s collectie! Het is een hele chique kleur, taupe met een bruinige en iets lila-achtige ondertoon. Soms laten dit soort kleuren mijn handen heel bleek lijken, maar in dit geval vind ik het eerder een soort nude effect hebben bij mij. Erg mooi! Ik draag deze kleur nu ook op al mijn nagels met op de ringvingernagel een glittertje.

Sweet Retreat

colourfest polish rita ora_5 Suikerspinroze, Barbieroze, bubblegumroze.. hoe roze wil je het hebben? Sweet Retreat is een heerlijk zoet roze kleurtje, lekker snoeperig en fruitig en vrolijk en blij! Ik ben dol op roze en vooral op roze nagellak. Dit zou voor mij echt een ideaal kleurtje zijn voor op zowel mijn vinger- als teennagels. Leuk voor op vakantie!

Glaston-berry

colourfest polish rita ora_9Rood is de absolute favoriete kleur van Rita Ora. Sterker nog, het liefst had ze een compleet rode nagellak- en lipglosscollectie gemaakt in verschillende tinten rood. Het is dat Rimmel liever wat meer diversiteit wilde, anders was dat idee waarschijnlijk gewoon doorgegaan. Rita loves her reds. Glaston-berry is dan ook haar persoonlijke favoriet van haar eigen collectie. Ik vind het ook echt een prachtige kleur. Knallend rood met een subtiele oranje, koraalachtige ondertoon. Heel krachtig en zomers. De kleur springt gewoon van he beeldscherm af, zo fel! I love it.

rimmel rita ora colourfest nagellak Alle lakjes uit de Colourfest collectie hebben een creamy finish en bestaan uit zowel zachte pasteltinten als knallende, sprekende kleuren. Normaal gesproken kan het niet glitterig genoeg voor me zijn, maar toch kan ik deze creamy finishes ook zeer waarderen. Door deze finish en door de prachtige, sterke glans die ze hebben komen de kleuren extra goed tot hun recht.

De lak droogt inderdaad supersnel op, dat vind ik echt een pluspunt. Het brede, platte kwastje lakt supersnel en je kunt er strak mee tegen de nagelriem lakken. Nog een pluspunt. Omdat deze lakjes een ingebouwde base coat bevatten verkleuren ze de nagels niet. Maar vooral de ingebouwde top coat met hun krachtige glans vind ik een topper! De lakjes blijven zo’n 6 dagen mooi op mijn nagels zitten, zonder chippen en met minimale slijtage. Dat is voor mijn doen vrij lang.

colourfest rita ora_1Ik vind Rita’s kleurenselectie erg mooi en lekker kleurrijk. De vrolijke kleuren doen me verlangen naar de lente en naar de zomer en inderdaad, naar het festivalseizoen! De 60 Seconds Super Shine Nail Polish By Rita Ora bevat 8 ml per flesje en heeft een adviesverkoopprijs van €3,99. De lipglossjes uit dezelfde Colourfest collectie kosten €6,99 en zal ik over een tijdje uitgebreid voor jullie reviewen in een aparte post.

Rita’s Colourfest collectie ligt vanaf nu in de winkels, maar het kan zijn dat het bij jouw drogist nog niet is aangevuld. Op kruidvat.nl staat de gehele nagellakcollectie in elk geval al te koop!

Wat vinden jullie van Rita Ora’s Colourfest collectie? Welke nagellakkleur is jouw favoriet?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

100 Reacties

 1. 20 juni 2015 / zaterdag, 20 juni 2015

  You are my inspiration, I possess few web logs and rarely run out from to brand. deedkccbdadgbdbd

 2. Chantal
  25 mei 2015 / maandag, 25 mei 2015

  Ik heb zaterdag ook een lakje gekocht.
  De port a loo blue. Net heb ik mn nagels gelakt.
  Omdat het mee niet helemaal zinde heb ik het van 4 nagels afgehaald. De blauwe kleur was helemaal in mn nagels getrokken. In de het revieuw schrijf je dat dat bij deze niet gebeurd.. Nou ze waren echt blauw.. niet helemaal de waarheid wat je verteld…..

  • Serena
   Auteur
   25 mei 2015 / maandag, 25 mei 2015

   Heb je wel een base coat gebruikt?

   • naatje
    14 februari 2016 / zondag, 14 februari 2016

    Dat hoefde toch niet? Omdat het er al in zat? Of lees ik nu verkeerd?

 3. cellie
  6 mei 2015 / woensdag, 6 mei 2015

  Hi, ik was erg enthousiast toen ik deze geweldige kleuren zag, dus heb er gelijk 4 gekocht.
  Helaas ben ik niet meer enthousiast nu ik ze heb gebruikt. De eerste keer liet de lak al vrij snel los, dus net weer alles opnieuw gedaan en 2 lagen gesmeerd en helaas weer hetzelfde. Erger nog ik vind complete stukken overal, die ik overal acterlaat met mijn lak, zelfs in bad kom ik rozenagellak schilfers tegen, echt balen. Heeft iemand ook deze ervaring?

 4. Lien
  1 mei 2015 / vrijdag, 1 mei 2015

  Ik vind Peachella zo’n leuk kleurtje! Ik wil het heel graag kopen, maar toch ben ik nog aan het twijfelen. Ik heb namelijk al zo veel lakjes en volgens mij gaat mijn moeder echt gek worden (waarna ze het zelf zal willen gebruiken natuurlijk!). Die Roll in the grass lijkt me ook heel leuk, maar ik hoop dat hij in het echt ook wat meer aan de blauwere kant is. Die Rita Ora lijkt me ook heel leuk! Je zou er onmiddellijk fan van worden na dit artikel, haha!

 5. eva
  22 april 2015 / woensdag, 22 april 2015

  Nou ik ben nu met de gele bezig maar na 2 lagen nog steeds niet goed gedekt.

 6. Tine
  19 april 2015 / zondag, 19 april 2015

  Heel leuk dat je haar hebt mogen ontmoeten en het spreekt me erg aan dat concept van basecoat, lak en topcoat in 1!

  Maar hoe kan dat nu? Je lakt toch gewoon alles gemengd? Hoe weet die lak dat hij in laagjes moet gaan? Kan je dat me even uitleggen want ben niet mee hoe dit werkt maar er wel erg benieuwd naar. #sciencefreak

 7. 22 maart 2015 / zondag, 22 maart 2015

  Ik heb je artikel gelezen en vind m echt geweldig!! Ik heb die lila kleur en zoals je al zei: hij is super schattig en mooi. Ook vind ik het handig dat je hem zo goed uit kan smeren. Echt een topproduct en een top artikel!

 8. Jasmin
  15 maart 2015 / zondag, 15 maart 2015

  Na het lezen van je artikel ben ik zelf ook even bij het Kruidvat gaan kijken. Ik heb Peachella gekocht en ben er echt blij mee! Het zit er nu al drie dagen netjes op en dat is al een record voor mij. Ik ga zeker nog een paar andere kleurtjes kopen!

  Dankjewel voor de leuk geschreven review.

 9. Ann
  14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  Wow, het zijn echt super mooie kleuren. Ik zag trouwens dat ze ook in de collectie: daisy days nummer 450 hebben.
  Zou je misschien daarvan ook een swatch van maken?

 10. 2 maart 2015 / maandag, 2 maart 2015

  Wat een prachtige collectie en wat is zij leuk! Door jouw verhaal wordt je bijna fan 😉

  Heel leuk dat je haar hebt mogen ontmoeten en dat ze zo leuk reageerde.

 11. 1 maart 2015 / zondag, 1 maart 2015

  Tof dat je haar kon ontmoeten! Ik vind het een prachtige collectie lakjes, vooral de mint blauwe en de pastel paars vind ik erg mooi 🙂

 12. Renée
  1 maart 2015 / zondag, 1 maart 2015

  Zelf ben ik altijd zeer kieskeurig wat betreft nagellak. Maar al deze kleuren zijn stuk voor stuk prachtig. Ik wil ze, allemaal. En dat voor zo’n klein prijsje. <3
  Fijne review en leuk geschreven, zoals altijd.
  X

 13. 1 maart 2015 / zondag, 1 maart 2015

  Zo, dat zijn stuk voor stuk mooie kleuren! Toffe chick is zij trouwens. 🙂

 14. Annika
  28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Ooooh de eerste 3 kleuren! Prachtig! Ik vind ze allemaal prachtig!
  Ik hou nooit zo van heel veel glitters, doe mij maar gewoon felle kleuren, precies zoals dit! Geweldig!

 15. 28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Wow super tof dat je Rita mocht interviewen <3
  En echt super mooie lakjes

  xx

 16. Vey
  28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Dit is geen haat ofzo, maar gewoon mijn inner Grammar Nazi die naar buiten komt, ik moest dit echt even vermelden. Het valt me op dat jij al-tijd “London” schrijft wanneer je het over de stad Londen hebt. Natuurlijk mag je helemaal zelf weten hoe en wat je op je blog schrijft, maar ik vraag me oprecht af waar deze keuze vandaan komt. “London” is namelijk de Engelse benaming voor de stad, wat 100% correct zou zijn geweest in een zin die ook in het Engels getypt is. Jij blogt echter gewoon in het Nederlands, waardoor dat woord grammaticaal gewoon incorrect is en niet past in de zin. Ik heb gemerkt dat je dat alleen bij deze stad doet: je zegt bijvoorbeeld niet dat je naar “Berlin” of “Prague” bent geweest, en ook niet naar de landen “England” en “America”. Nou heb ik het verder ook niet over steden als New York en Los Angeles, want die worden in het Nederlands op dezelfde manier getypt als in de voertaal van het betreffende land. Ik stoor me hier echt al een hele tijd aan, en weet dat dit ook aan mij ligt (de meesten vinden dit ook vast dikke onzin). Maar ik wil dit al een tijd vertellen, want misschien weet je dit gewoon niet en valt het je ook niet op. Als je dit al wél wist, dan ben ik, zoals eerder vermeld, echt reuze nieuwsgierig naar de motivatie voor deze keuze.
  Nogmaals, no hate, ik volg je blog al jaren met plezier, maar ik vraag me gewoon af waarom dit zo is 🙂

  • 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

   Wat scheelt het nou, het is maar 1 letter verschil!!!!!

   • 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

    Ze mag zelf weten hoe ze het schrijft!

  • Kim
   16 juni 2015 / dinsdag, 16 juni 2015

   Lieverd, misschien is het verstandig als je je druk gaat maken om iets nuttigs?

 17. 28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Wat leuk dat je haar mocht ontmoeten. De nagellak ziet er ook weer geweldig mooi uit! X

 18. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Wat gaaf dat je haar hebt ontmoet! Mooie lakjes.

 19. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Wauw, supergaaf dat je Rita Ora ontmoet heb! De lakjes vind ik erg mooi! Ik heb ze ook al in de winkel zien liggen. Leuke flesjes ook met die bloemtjes.

 20. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Wat ontzettend cool Serena! Haha, leuk om te lezen dat jij ook nog zenuwachtig wordt van celebs 🙂

 21. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  wou wat leuk dat je haar hebt mogen ontmoeten! ik zelf zou erg zenuwachtig zijn, maar omdat zei zo open en spontaan was zou ik me zeker bij haar op mijn gemak voelen haha. de lakjes zijn wederom van deze collectie weer erg prachtig, ik moet er snel gaan proberen!

 22. Daanster
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Serena,

  Top artikel! (Vooral na het commentaar van gisteren). De meeting met Rita, de collectie, de foto’s, dit is een artikel waarvoor ik Beautylab bezoek. Persoonlijk, informatief, spontaan en fun 🙂

  • Daanster
   27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

   P.s: of dat 1 of 2 artikelen zijn per dag: doe wat jou blij maakt. Mij maak je in ieder geval blij met een post zoals deze.

 23. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Wauw wat vet dat je haar hebt mogen ontmoeten! En hele mooie nagellakjes vooral die beige en roze tint.

 24. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Rita Ora is echt een knappe vrouw! Ik heb haar nieuwe collectie al gespot, er zitten echt mooie kleuren bij.

 25. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Oehh vet gaaf!! Rain rain go away is echt mijn favoriet, heel fijn ook want ik was precies naar deze kleur op zoek dus ik zal binnenkort even kijken in de winkels 🙂

  Liefs,
  Didem.

 26. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Wat gaaf dat je Rita Ora hebt ontmoet!
  ‘Roll in the grass’ vind ik echt een prachtige kleur.
  Liefs!

 27. Mulaty
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Geweldig die oranje kleurtjes, het is my Go to in de zomer kleur.

  Fyi, pixiwoo heeft een filmpje met Erica F. Het heet red karpet/ black tie.

 28. Robin
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Wat een mooie lakjes! Ik wil die licht blauwe wel hebben 😀
  Heel mooi, de rest ook hoor ^^

 29. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Wat is Rita toch mooi op jouw foto’s, echt een heel groot voorrecht dat je haar hebt mogen ontmoeten 🙂 Ik vind de nagellakken ook prachtig.

 30. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Ik hou van Rita Ora! Ze is zó mooi en leuk! Echt super dat je haar hebt mogen ontmoeten.
  Ik vind peachella en oragina prachtige kleurtjes en ga hier zeker eens achter kijken bij kruidvat!

 31. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Ze lijkt echt heel leuk hoe je erover vertelt 🙂 en die lakjes, wauw, ik vind ze echt allemaal mooi, daar wordt een mens hebberig van!

 32. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Wat een leuk interview en wat zijn die nagellakjes móói!

 33. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Ik zou vier van die negen lakjes zelf kopen. De rest vind ik een beetje tegenvallen of niet speciaal genoeg. Jammer, maar er zitten er een aantal hele mooien tussen.

 34. Marlous
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Ik vind ze allemaal prachtig, behalve de lila! Dat is nou eenmaal niet zo mijn kleur 🙂

 35. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Leuk dat je Rita hebt ontmoet!

 36. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Wat leuk om te lezen dat ze zo vriendelijk en zo lief is! Geen sterallures maar gewoon een vrouw. Gelukkig bestaan zulke artiesten nog. Gaaf dat je dit hebt mogen doen.

  Nu over de lakjes: ze knallen! Heerlijk. Ik vind ze allemaal mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *