Waarom iedereen terug zou moeten gaan naar één artikel per dag

Waar het precies vandaan komt weet ik niet, maar ooit is er in de beautyblogland besloten om twee artikelen per dag te produceren. En ik besloot om daarin mee te gaan. Destijds was ik er namelijk van overtuigd dat het nodig was om bij de top te horen, nu kom ik daar echter heel erg op terug.

Door de jaren heen heb ik de lat steeds hoger gelegd voor mezelf, en zijn jullie, mijn bezoekers, daardoor ook steeds meer van mij gaan verwachten. Dat is logisch, want welk beroep je ook hebt, ik vind dat je altijd moet blijven groeien en zoeken naar verbeterpunten.

Ik ben me vooral gaan focussen op de fotografie en dan met name de productfotografie. Ik doe mijn best om frisse, gestyleerde foto’s te maken en élke foto gaat door de nabewerking. Op deze manier ben ik rustig zo’n 2 uur kwijt aan het maken van productfoto’s. Dan nog eens 1,5 uur aan het schrijven van de blogpost. En als laatste maak ik een look en flink wat selfies die ook op de foto gezet moeten worden. Al met al kom ik gemiddeld op zo’n 4 uur per blogpost. Dat is een halve werkdag.

Je begrijpt dat het voor mij steeds lastiger werd om twee artikelen per dag te produceren nu ik langer bezig was met productfotografie en nabewerking. Want ik schrijf niet alleen blogposts, er moeten ook mails worden beantwoord, comments worden gelezen, social media posts worden geplaatst, events worden bezocht en administratie worden gedaan. En het is niet zo dat ik in de weekenden en feestdagen vooruit kan werken, want ook op deze vrije dagen moesten er per se twee artikelen per dag online komen.

Maar, waarom eigenlijk? Wie heeft dit bedacht? Waarom heb ik mezelf deze ongeschreven regel zo streng opgelegd? Ik begon de lol in het bloggen te verliezen. Het leek wel alsof ik aan het dweilen was met de kraan open. Ik liep steeds meer achter de feiten aan, had geen tijd voor events, geen tijd om af te spreken met vrienden, geen tijd om goed te eten, geen tijd om te sporten en geen tijd om te genieten van mijn geweldige beroep.

In november 2014 hakte ik daarom de knoop door: ik zou die maand één artikel per dag posten. Op die manier had ik tijd om vooruit te werken en tijd om de zin in het bloggen weer terug te krijgen. En zoals verwacht – en gehoopt – was dat gelukt. Sterker nog, het beviel me zo goed dat ik de maand erna hetzelfde heb gedaan. En de maand daarna ook. En de maand daarna weer. Het bevalt me prima, één artikel per dag. Sterker nog, ik vind dat iedereen terug zou moeten gaan naar één artikel per dag.

1. Meer aandacht voor je blogpost

De ene lezer leest ‘s ochtendsvroeg al je eerste artikel, de ander komt pas later in de middag een kijkje nemen en krijgt dan ineens twee artikelen voor zijn kiezen: zowel het ochtend en het middagartikel. Die worden allebei vluchtig gelezen, of één van de twee wordt overgeslagen, want wie heeft er tegenwoordig tijd om zo lang op dezelfde blog rond te hangen, nietwaar?

Wanneer je één artikel per dag plaatst wordt dit artikel veel beter en aandachtiger gelezen dan wanneer je er twee of zelfs drie per dag plaatst. Ik merk dat aan het aantal comments – ik krijg er nu meer dan voorheen – en aan het feit dat er minder mensen vragen stellen waarvan het antwoord gewoon in de blogpost staat. Het artikel waar ik uren op heb gezwoegd krijgt op deze manier de aandacht die het verdiend en dat vind ik heel waardevol.

2. Kwaliteit over kwantiteit

Er zijn tegenwoordig zo veel blogs en elke dag blijven er nieuwe blogs bij komen. Onze lezers volgen soms wel 20 blogs tegelijk. Als al die blogs zoveel artikelen produceren hebben ze via Bloglovin’ zo’n 30 tot 40 nieuwe artikelen per dag om te lezen. Ain’t nobody got time for that! Dat betekent dat er een strenge selectie zal plaatsvinden waarbij ze door alle nieuwe artikelen scrollen en er misschien 5 aanklikken om aandachtiger te lezen. Door extra werk in je artikel te steken zorg je dat je kwalitatief boven de andere artikelen uitsteekt en vergroot je de kans dat jouw artikel wordt aangeklikt. Uit de comments van dit artikel blijkt bovendien dat mensen liever één kwalitatief goed artikel per dag lezen dan meerdere minder goede artikelen.

3. Het moet wel leuk blijven

De meeste mensen die bloggen doen dat naast hun studie en fulltime baan, en dat is al druk genoeg. Ik heb destijds ook twee artikelen per dag geplaatst naast mijn fulltime baan, maar dat brak me op een gegeven moment echt op. Constant maar presteren en de bezoekersaantallen in de gaten houden, je zou bijna vergeten waarom je in eerste instantie bent begonnen met bloggen. Maak het jezelf niet te lastig.

Niemand zegt dat je twee artikelen per dag moet plaatsen om ‘erbij te horen’. Sterker nog, niemand zegt dat je één artikel per dag moet plaatsen om succesvol te zijn. Er zijn Amerikaanse blogs die razend populair zijn en slechts 3 artikelen per week plaatsen. Er zijn geen regels en standaarden wat betreft het aantal blogposts per dag. Plaats zo veel artikelen als je wilt, maar zorg vooral dat het haalbaar is en dat het past bij jouw ritme en lifestyle. Vergeet niet dat je ook nog een sociaal leven hebt en tijd over moet houden om leuke dingen te doen in je leven. Twee artikelen per dag zeg, waar zijn we in hemelsnaam mee bezig? Het moet wel leuk blijven.

En mijn bezoekersaantallen dan?

Het enige waar ik een beetje bang voor was waren mijn bezoekersaantallen. Ik heb jarenlang geknokt om deze aantallen te bereiken en ik zou het zonde vinden om ineens een flinke daling te zien. Wat blijkt? Mijn bezoekersaantallen zijn in de eerste maand slechts een klein beetje gedaald en de maanden erna weer gestegen. Zo veel zelfs dat ik nu meer bezoekers heb dan voorheen! Dat had ik van te voren nooit gedacht, maar dit is meteen het bewijs van het feit dat je niet per se twee artikelen per dag nodig hebt om ‘mee te doen’ met de grote blogs.

Originele content

Door één artikel per dag te posten kan ik er extra veel tijd en moeite in steken. Dat kan nu nog niet omdat ik druk bezig ben met het schrijven van mijn boek, maar als mijn deadline straks is behaald kan ik niet wachten om grote DIY projects te starten of interessante projecten zoals de Big Red Lipstick Test (5 tinten rode lipstick op 7 typen vrouwen) op te zetten. Echt, mijn handen jeuken!

Conclusie

Ik heb minder stress. Ik ben gelukkiger. Ik barst van de inspiratie en mijn sociale leven is weer helemaal back on track. Ik heb ook ineens wat meer speling om vooruit te kunnen bloggen, zodat ik in het najaar ein-de-lijk eens twee weken achter elkaar op vakantie kan gaan. Iets wat ik niet meer heb gedaan sinds ik ben begonnen met Beautylab, zo’n 6 jaar geleden. Ik kijk er nu al naar uit!

Doe met me mee!

Of je nu fulltime blogt of blogt als hobby, ik denk dat iedereen terug zou moeten gaan naar één blogpost per dag. Het heeft namelijk helemaal geen zin om er meer te plaatsen. Het levert alleen maar stress op. Ik hoop dat ik mijn bloggende lezers heb weten te inspireren, heb weten te overtuigen, van mijn mening over dit onderwerp. Ik hoop dat jullie erover nadenken om – net als ik – voortaan één artikel per dag te plaatsen. Laten we deze absurde en veel te hoge standaard van twee artikelen per dag samen de wereld uit helpen. Laten we er samen voor zorgen dat bloggen weer leuk wordt en dat er posts worden geschreven uit passie, in plaats van uit prestatiedrang.

Wat vind jij van mijn mening, als blogger of als bloglezer? Ben je het met me eens of zie jij toch liever dat elke blog meer dan één artikel per dag plaatst?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

351 Reacties

 1. Myrthe
  13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

  Ik keek net weer even op je blog en ik moest denken aan dit artikel. Ik kijk eigenlijk niet meer elke dag op je blog, dit omdat ik er gewoon geen tijd meer voor heb. Eens in de zoveel tijd bekijk ik een hoop blogs en dan van de afgelopen weken. Ik kan dus ook niet zeggen dat ik elke dag echt op het tweede artikel zit te wachten.. Maar toen ik er vandaag op terug kwam viel me op dat je blog er goed uit ziet, verzorgd en met leuke afwisselende artikelen! Ik denk dat dat toch belangrijker is dan je aan de ‘norm’ houden. Ik vind het goed van je dat je durft om iets anders te doen! Juist omdat veel van je lezeressen jong zijn en een voorbeeld nodig hebben dat je niet alles hoeft te doen zoals de rest! En het geeft jezelf zoveel rust! Ik zou zeggen: ga zo door!! 🙂

 2. Mieke
  16 maart 2015 / maandag, 16 maart 2015

  Je hebt gelijk: iedereen moet doen wat best is voor hem/haar!

 3. 10 maart 2015 / dinsdag, 10 maart 2015

  Zo ontzettend mee eens!
  Ik ben een tijdje geleden al terug gegaan naar 1 per dag om exact dezelfde redenen. Soms heb ik er twee er dag, maar dat zie ik dan als een extraatje voor de bezoekers.
  Dus ik sluit me aan bij de club 😉

 4. 7 maart 2015 / zaterdag, 7 maart 2015

  Ik geef je groot gelijk en ben het met je eens! Ik blog zelf en om meer dan 1 artikel te plaatsen op één dag is voor mij veel te stressvol en niet te doen.

 5. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Weet je.. je hebt groot gelijk! Ik vind 1 artikel per dag ook meer dan prima. Mijn rss-reader loopt toch al over 😉

 6. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Ik ben ook terug gegaan naar 1 blogpost per dag omdat ik van twee echt gestrest werd!

 7. 3 maart 2015 / dinsdag, 3 maart 2015

  AMEN! Ik heb nooit tijd om alle artikelen te lezen, ik zag er vaak maar 1, omdat ik er niet aan toe kwam. Daarentegen begrijp ik het helemaal, ik vind 1 artikel per dag prima en dat mocht wel eens gezegd worden!

 8. roowmful
  3 maart 2015 / dinsdag, 3 maart 2015

  Kwaliteit boven kwantiteit.. Helemaaaaal mee eens!

 9. Bertine
  2 maart 2015 / maandag, 2 maart 2015

  Groot gelijk, zeker aangezien je ALLES alleen moet doen en er nooit eens een collega is die zegt “laat maar, doe rustig aan, ik pak dit wel even op.”

  Is het misschien een idee om met gastbloggers te gaan werken naast Angel en Nena? Zodat je bijvoorbeeld twee keer per week toch een extra artikel online kunt gooien. Misschien zijn er wel journalistiek onderlegde bezoeksters op beautylab. Je zou een schrijfwedstrijd uit kunnen schrijven en bijvoorbeeld elke maand een nieuwe gastblogger mee laten schrijven. Gewoon ideetje 🙂

 10. 2 maart 2015 / maandag, 2 maart 2015

  Lieve Serena, Ik heb eens de comments gelezen van dit artikel en zie sowieso al gelijk dat je tijd en moeite hebt genomen om te reageren op zowel de positieve en de minder positieve comments. Persoonlijk vind ik je blog momenteel super gezellig: shoplogs, sharing on saturday. Het is allemaal van goede kwaliteit en heel vrolijk, je kan zien dat jij geniet van je leven en dat maakt het leuk. De kwaliteit van je artikelen verbeteren is lastig wanneer ze al van zo’n goede kwaliteit zijn! Ook het maken van een shoplog waarbij je alles ook aangekleed laat zien, kost veel moeite en tijd en zijn dus van goede kwaliteit.Vele mindere reacties in deze comments laten ook wel zien dat 2 artikelen per dag gewoon van je verwacht wordt en het niet goed valt dat je over gaat op 1. Zo mag het niet zijn. Het moet leuk blijven en je lezers hoeven dat niet voor jou te bepalen. Heel eerlijk gezegd is mij de overgang van 2 naar 1 artikel nauwelijks opgevallen. Ik geniet nog net zoveel van je artikelen en filmpjes als daarvoor. Vrolijk, sterk en veelzijdig. Ga zo door! Liefs, Klaartje.

 11. Ikram
  2 maart 2015 / maandag, 2 maart 2015

  Zo leuk dat je inderdaad ook voor de kwaliteit kiest op je blog! 🙂 Ik ben het helemaal met je artikel eens! 😉

 12. 2 maart 2015 / maandag, 2 maart 2015

  Ik blog puur voor de lol, en als ik tijd heb en inspiratie dan blog ik. Zo zorg je er ook voor dat je betere kwaliteit levert, en heb je meer plezier in het bloggen. En ik heb niet altijd tijd door mijn werk, een kleine en alles er om heen.
  Plezier hebben is het belangrijkste

 13. Sim
  2 maart 2015 / maandag, 2 maart 2015

  Hoi Serena, ik vind je blog ook minder leuk geworden sorry. Meer een Serena show en ook heel veel reclame voor je andere blog en voor allerlei merken en producten. Ik mis de DIY’s, de proefjes, het make up testen, workshops met Maikel etc. Maar mssch kijk ik de laatste tijd niet goed en het is ook een ontwikkeling die je doormaakt natuurlijk.

  Verandering hoort erbij en sommige mensen spreekt dat aan en andere niet, thats life. Neemt niet weg dat je nog steeds goed bezig bent, alleen denk ik op een andere manier.

  Grtjs en succes!

 14. 1 maart 2015 / zondag, 1 maart 2015

  Ik inderdaad dat kwaliteit voor kwantiteit gaat. Ik zie liever een artikel waar veel werk ingestoken is dan dat het afgeraffeld is (zowel qua tekst als foto’s). Sinds je de knoop hebt doorgehakt merk je veel meer dat je de artikelen met liefde schrijft Sereen! <3

 15. 1 maart 2015 / zondag, 1 maart 2015

  Ik denk dat een blog alleen succesvol kan zijn als je er ontzettend veel plezier in hebt! Wanneer je door tijdsdruk dingen gaat afraffelen en je blog alleen nog maar stress geeft kan dit nooit goed zijn voor je blog! Doe wat goed voelt!

  Succes xx

 16. Marissa
  1 maart 2015 / zondag, 1 maart 2015

  Hey Serena,

  Ik heb een hele tijd trouw, en met plezier, je blog gevolgd. De laatste tijd kijk ik echter veel minder vaak, en met veel minder plezier. Dat heeft er niet mee te maken dat je 1 post per dag doet, dat moet je gewoon zelf weten! Maar naar mij idee is het karakter van je blog veranderd. Ik zie steeds meer artikelen van hoe geweldig en leuk je het hebt. Daar is niets mis mee, maar ik mis de bescheidenheid een beetje. De meeste artikelen gaan over de luxe van het leven, over wat je doet, maar de diepere laag van je persoonlijkheid, die ik graag mag, komt nauwelijks meer naar voren. Ik heb het gevoel dat je levensstandaard boven die van de lezers ligt.
  Ik kan me voorstellen dat mensen die jouw blog lezen, vooral jonge meiden, onzeker worden wanneer ze zich met jou vergelijken. Je ziet er de laatste tijd goed uit, maar enig dankbaarheid of niet- vanzelfsprekendheid mis ik. Ik vind het lastig om te verwoorden en wil jou ook niet kwetsen.. Maar kan je hier alsjeblieft wat mee doen? Schrijven over inner- beauty? Schrijven over dankbaarheid? Eens in een artikel laten doorschemeren dat bij jou ook niet alles vanzelf gaat?
  Ik schrijf dit niet uit jaloezie, en hoop dat mensen – en jij natuurlijk- dat niet zo op gaan vatten. Ik hoop dat er de openheid is dat ik mijn twijfels met jou kan delen, en dat jij ook openstaat voor totaal verschillende visies. Je blog was mijn favoriet, blijf alsjeblieft jezelf Serena!

  X

  • Serena
   Auteur
   1 maart 2015 / zondag, 1 maart 2015

   hi Marissa,
   maar ik ben juist mezelf. Ik ben vrolijk, opgewekt, ik ben verliefd, ik ben gelukkig. Waarom mag ik dat niet laten zien? Waarom mag ik niet laten zien dat ik blij ben met mezelf, waarom mag ik niet laten merken dat Beautylab echt als een speer gaat, dat Travellab een succes is? Ik ben veel te lang veel te bescheiden geweest. Ik ben dankbaar, maar ik vind dat ik zelf mijn eigen geluk bepaal. Ik heb hier keihard voor gewerkt en ik vind het heerlijk om daar nu de vruchten van te plukken. Om mezelf te verwennen met luxe geurkaarsen, een zak vol nieuwe zomerkleding en snoepreisjes, ook al is dat in feite ook werk. Ik snap je wel hoor, maar even serieus, waarom moet ik om de zoveel blogposts of instagram-posts gaan roepen hoe DANKBAAR ik wel niet ben voor alles. Ik zit mezelf dan een beetje in te dekken en alles een beetje goed te praten, maar dat zou ik dan meer doen om JULLIE tevreden te houden, en ik zou dat niet doen voor mezelf. Nee, ik ben niet egoïstisch, ik ben gewoon heel reëel. Natuurlijk sta ik van tijd tot tijd stil bij hoe goed ik het wel niet heb. Sowieso, door in Nederland te zijn opgegroeid heb ik al 10,0000 x meer dan iemand die in een derde wereld land ter wereld is gebracht. Ik doneer aan het goede doel. Ik geef geld. Ik geef mijn make-up weg. Ik ben erg dankbaar voor een lieve familie, een dak boven mijn hoofd, elke dag te eten, een topvriendje en het feit dat ik van een hobby mijn werk heb kunnen maken. Moet ik dat elke keer aan jullie kwijt? Ik vind van niet. Ik vind dat persoonlijk een beetje neppig. Maar dat ben ik. Wekt mijn leuke leven en mijn leuke baan jaloezie op? Wellicht. Maar dat is voor mij geen reden om dan maar superbescheiden te doen, omdat mensen daar nu eenmaal zo van houden. Ik ben wie ik ben en ik kan meiden alleen maar stimuleren om net als ik gewoon jezelf te blijven en hard te knokken om je doel te bereiken. Valse bescheidenheid heb ik nooit gehad en daar kan ik ook geen respect voor opbrengen.

   Ik hoop dat je mijn pittige comment niet als gemeen beschouwd, maar ik vond jouw comment heel erg mooi en eerlijk en ik wilde gewoon net zo eerlijk en open terug reageren.

   PS. Ik kan inderdaad wel eens een inner beauty artikel gaan schrijven hoor, of gewoon iets waar mensen inspiratie van krijgen, goede tip en ik neem het zeker mee! Maar ik ben gewoon geen ‘keep dreaming’ meisje. Ik ben van het ‘just do it’.

   liefs, Serena.

   • 3 maart 2015 / dinsdag, 3 maart 2015

    You go girl! Ik vind het ook onwijs nep als iemand bij elke artikel die die plaatst dankbaar is & overdreven ’emotioneel’. Ik lees je blog al jaren, reageer dan niet altijd. Maar zet hem op! Het is je gegund! Geniet van het leven je hebt er hard zat voor gewerkt ( & werkt nog) Ik vind jou (als 1 van de (heel erg) weinig) juist zo ‘gewoontjes’ gebleven.

   • Tanja
    3 maart 2015 / dinsdag, 3 maart 2015

    oh mijn god, er word aangegeven dat je jonge meiden onzeker maakt en jou reactie hierop is simpelweg “jammer dan” ?!
    Ik vind dit echt niet kunnen, net zoals andere reacties van je die ik onder dit artikel heb zien staan.
    Ik vind net zoals andere lezers van je dat dit meer de serena show is geworden, niets inhoudelijks en niet interessant.

    (en ik zou het waarderen als je mn bericht niet zou willen verwijderen…)

    • Denice
     3 maart 2015 / dinsdag, 3 maart 2015

     Serena geeft juist in haar reactie aan dat ze meiden wil stimuleren om hun doelen te bereiken, om hun dromen achterna te gaan en om gelukkig te zijn/te worden. Nergens geeft ze aan dat ze lak heeft aan meiden die onzeker zouden kunnen worden van haar blogs. Ze geeft aan dat ze zich voor hen niet anders gaat voordoen, omdat ze dan een beeld schetst van iemand die zij niet is. En daar bewonder ik haar voor, want moeten wij ons als mens anders voordoen zodat anderen ons aardig vinden, zodat we erbij horen? Nee natuurlijk niet en dat is juist het punt die Serena probeert te maken. Bewonder haar voor haar eerlijkheid in plaats van dat je haar afkraakt omdat ze zich niet als iemand anders wil voordoen.

     • Gwen
      30 mei 2015 / zaterdag, 30 mei 2015

      Ik ben het helemaal met Serena eens! Als je ergens hard voor hebt gewerkt zoals zij, dan verdien je het ook gewoon om succesvol te zijn. Het is echt iets heel Nederlands om te vinden dat succesvolle mensen altijd maar dankbaar moeten zijn, alsof ze het allemaal aan iemand anders te danken hebben dan zichzelf. Sorry hoor maar dat is gewoon niet zo. Als je in Engeland of Amerika zou wonen dan zou je zien dat iedereen streeft naar succes en dat er daar juist wordt neergekeken op mensen die minder hun best doen.
      Serena, je hebt er hard voor gewerkt en ik vind het juist leuk om te zien dat je succesvol bent en dat dit je ook gelukkig maakt. Hierdoor ben je juist een inspiratiebron voor mij als jonge meid.
      Ik denk niet dat het jaloezie opwekt bij jonge meisjes, eerder zal het ze inspireren om zelf ook zo te worden! Het is belachelijk dat er mensen zijn die vinden dat jij je hiervoor moet verantwoorden.

      Keep up the good work, liefs!

 17. Laura
  1 maart 2015 / zondag, 1 maart 2015

  He! 1 artikel per dag is helemaal goed, mits die er komt! Dit vind ik echt jammer, je hebt de druk voor jezelf lager gelegt en dat vind ik ontzettend knap. Maar er zijn nog steeds volgers die een artikel verwachten van jou s’ ochtends. Het is al maar één artikel, zorg dan wel dat dat éne artikel op tijd komt.
  X

  • Serena
   Auteur
   1 maart 2015 / zondag, 1 maart 2015

   You sound exactly like my mum!!

 18. 1 maart 2015 / zondag, 1 maart 2015

  Serena ik vind het top dat je toch uiteindelijk je eigen gevoel volgt. Wat mij opvalt is dat de tweede artikel op de dag vaak minder leuk is, of minder naar word gekeken en iets is als een extra. Ik vind het fulltime bloggen op zich al super, en ik denk ook dat je dat met me eens bent. Dat je daar al genoeg tijd aan hebt, en je uiteindelijk ook nog buiten je blog genoeg projecten hebt en stapels mails enzovoort. Kortom goed besluit, ik vind je blog nog tot een van de tops behoren en vooral als het op de fotos aankomt! Ga zo door

 19. 1 maart 2015 / zondag, 1 maart 2015

  Yes! helemaal mee eens. En vooral doen waar jij je goed bij voelt. Ik blog voor de fun en kijk natuurlijk op naar grote bloggers o.a. jouw blog. Eerder had ik het idee dat ik elke dag een artikel klaar moest hebben staan. Verloor mijn inspiratie en het plezier in bloggen. Heb toen een lange poos niets met mijn blog gedaan. Sindskort heb ik de balans gevonden die bij mij past. 3 per week en als ik wil er zin in heb een extra bericht. Prima te doen! Vind dit een fanatische boodschap!

 20. 28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Top! ik volg ook meerdere blogs en soms heb ik wel meer dan 100 ongelezen berichten.. goede keuze!!

 21. 28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Ik denk dat het een hele goede keuze is geweest. Al ben ik sowieso iemand die alleen de blog post lees die me interessant lijken (collecties van make up merken heb ik bijvoorbeeld niks mee dus die lees ik niet). Het enige jammere vind ik dan dat ik soms een dagje niks van je lees, maar dan ben ik des te blijer als er weer een ander goed artikel komt van iets dat me wel aanspreekt.

  Ik kijk heel erg uit naar de grotere blog projecten, ik ben vooral heel erg fan van je DIY projecten.

 22. Larissa
  28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Hi Serena, wat grappig, het is me namelijk nooit opgevallen dat je minder bent gaan bloggen, maar wel dat de content die je plaatst al leuker werd! Kun je nagaan hoe belangrijk het plezier in je werk is en wat dat ook voor jouw blog doet! Goed bezig, je straalt!

 23. saro
  28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Ik krijg een beetje het idee dat je de concurrentie wat minder wil maken door dit te opperen. Ik kijk sindsdien ook maar 1 x per week op je blog door 1 post per dag. Het is natuurlijk prima en je eigen keus maar daardoor wel minder aantrekkelijk om elke dag te kijken. 1 keer per week is nu ook best. En dat anderen daar niet voor kiezen maakt hun aantrekkelijker om dagelijks te kijken.

 24. 28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Ik heb ook een tijdje twee blogs per dag geschreven maar ben blij dat het tegenwoordig nog maar één is. Ik heb toch liever minder druk en kwaliteit 🙂

 25. Jessica
  28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Wat een geweldig eerlijk artikel! Ik ben gek op je blog en snapte ook niet hoe je met jouw hoge kwaliteit twee artikelen per dat postte. Ik ben ontzettend trots dat jij voor jezelf heb durven kiezen en dat het ook nog eens goed heeft uitgepakt 😀

  Ik merk inderdaad ook dat ik mezelf soms dwing om artikelen te lezen als ik er meerdere heb gemist. Eerlijk gezegd lees ik daardoor alleen van een paar bloggers écht de artikelen. Een artikel per dag vind ik zat!

 26. Dian
  28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Mee eens Serena,
  de kwaliteit die je aflevert is top! 1 artikel met meer kwaliteit lees ik zelf veel liever dan 2 artikelen zonder kwaliteit, misschien ligt dit ook aan mijn leeftijd, het kan zijn dat de jongere bezoekers hier anders over denken.
  Ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *