Review | Slush Ice Cream Maker

Een hele goede zondag gewenst vanuit zonnig Mykonos! Vorige week liep ik door Xenos te struinen op zoek naar inspiratie, toen ik twee ijsmachines zag staan. Ik appte Larissa meteen een foto door, want ik weet dat zij dol is op dit soort apparaten. ‘Kopen!’ appte ze terug. Dus, zo gezegd, zo gedaan. Vandaag testen we twee verschillende soorten ijsmachines voor jullie uit; de Soft Ice Cream Maker (softijs machine) en de Slush Ice Cream Maker (snow cone machine).

Ben je benieuwd wat we ervan vonden en hoe het werkt, check dan vooral de video hieronder!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken. Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

En hieronder de video waarin Larissa en ik de Soft Ice Cream Maker testen:

Klik hier als je de video niet kunt bekijken. Klik hier om je te abonneren op het YouTube kanaal van mijn zusjes!

Beide machines kosten €39,95 per stuk en zijn momenteel te koop bij Xenos. Ze zijn behoorlijk ‘plastic fantastic’ dus ze ogen vrij cheap en niet alle knopjes, deksels en andere onderdelen lopen even soepel, helaas. Toch valt er prima mee te werken. Vooral de Slush Ice Maker vind ik ideaal voor zowel Es Shanghai en Snow Cones, heerlijk voor op een warme zomerdag of als dessert. Het schaafijs is echter ook ideaal voor cocktails! De machine werkt lekker snel, maar maakt wel echt een behoorlijke herrie (in de video heb ik het geluid sterk afgezwakt om jullie geen hartaanvallen te bezorgen).

De Soft Ice Cream Maker vond ik niet zo héél handig in gebruik. Van te voren moet je de binnenbak vrij lang in de vriezer stoppen en het softijs komt er zo traag uit als dikke stront (excuse my language!). Het is natuurlijk wel heel supergaaf voor (kinder)feestjes! Aan de andere kant, je kunt natuurlijk ook even naar de snackbar lopen om softijsjes te bestellen. Net zo makkelijk. Deze machine zou ik dus niet zo snel aanraden. Larissa is er wel heel blij mee, maar zelf ben ik blijer met de Slush Ice Cream Maker. Daar ga ik nog veel lekkernijen mee maken deze zomer!

We hopen dat jullie deze reviews leuk en nuttig vonden om te zien. Misschien heb je ze al zien staan in Xenos en vroeg je je af hoe deze machines het zouden doen. Well, now you know!

Wat is jullie favoriete ijsje?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

30 Reacties

 1. 21 juni 2015 / zondag, 21 juni 2015

  Erg leuke video’s! In ieder geval was de Slush een groter succes dan de soft ijs zo te zien! Ik moest wel lachen toen je zei; ”Het is super koud” Ik dacht toen zo van JOH daarom heet het ook ijs haha!

 2. Ikram
  18 juni 2015 / donderdag, 18 juni 2015

  You loooooooking guuuuud, girl 🙂 Dat bruine tintje van je en je make-up is gewoon een perfecte combinatie!! 😀

 3. Linda van Noort
  15 juni 2015 / maandag, 15 juni 2015

  Helemaal leuk! Dit ga ik aan mijn 3 zusjes laten zien. Mijn neefje van 6 jaar heeft een beker waar slush ice kan maken, maar nu wil zijn broertje van 3 jaar ook. Ze zitten dan samen uit het bekertje te eten met een beetje gekibbel ook. 😉 hihi, dan is zo’n slush ice maker super handig! 🙂

 4. 15 juni 2015 / maandag, 15 juni 2015

  Wat leuk zeg! Als het goed is, heb je ook een ander manier (goedkoper) om Slush te maken. Mijn neefje maakte het regelmatig. Hij had een bepaalde beker die hij dan gewoon in de vriezer moest stoppen.

 5. 14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Ik vind dit apparaat beter dan het apparaat op Kittehscupcakes, echt leuk voor een ijsje 🙂
  xx

 6. 14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Leuk! Alleen jammer dat het dus best wel lang duurt.

 7. 14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Wat leuk zeg, ik houd van zulke apparaten! 🙂

 8. 14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Wat een handige reviews! Ik heb al eens bij die dingen staan kijken, maar durfde ze niet te kopen.

 9. 14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Voor een ‘simpel’ apparaat voor alleen crushed ice mee te maken vind ik €40,- erg veel geld. Je eigen gemaakte ijs die je op het einde hebt gemaakt lijkt me wel heerlijk!

 10. 14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Ik ben niet echt zo van de apparaten, neemt zoveel plaats in en is lastig om schoon te maken 😉

 11. 14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Oh wat een super leuke apparaten! Jammer dat ze zo plastic zijn maar meestal zijn die apparaten zo duur dat ik het ook wel weer begrijp voor 40 euro.

  XO

 12. 14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Haha wat leuk! Heerlijk voor de zomer, love icecream

 13. Anna30
  14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Leuk dat recept voor ‘Ijs Shang hai’ erbij! Ik had er nog nooit van gehoord maar lijkt me heel lekker! 🙂

 14. 14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Leuk ding! Maar ik denk dat ik het leuker zou vinden om dan ook echt zelf ijs te maken, anders vind ik het een beetje overbodig :p

 15. xAmber
  14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Ik verkoop de ice cream maker zelf ook! Ik moet er wel bij zeggen dat het apparaat continu moet draaien, dan gooi je het ijsmengsel in het apparaat en vervolgens kan je terwijl het apparaat draait een ijsje tappen.
  Jammer dat het niet zo heel goed werkt..

 16. lien
  14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Wat een leuk filmpje en Serena het viel mij op dat jij echt enormmm op je moeder lijkt op deze 2 filmpjes vooral vanaf de zijkant.
  Groetjes Lien

 17. Kiki
  14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Ik zou dit alleen willen kopen zodat ik es teler kan maken! Zo yummy!

 18. Renske
  14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Is het ook een idee om het ijs van je smaak in te vriezen in ijsblokjes? Dus je maakt bijvoorbeeld ranja en vriest dan in ijsblokjes in, heb je ook geen gedoe met siroop!

  • Serena
   Auteur
   17 juni 2015 / woensdag, 17 juni 2015

   Dat kan zeker! Maar invriezen duurt weer zoveel uur, ijsblokjes kopen en siroop erbij doen is niet veel gedoe en is veel sneller klaar. Plus, je kan de zoetheid veel makkelijker doseren.

 19. 14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Leuke review video’s! De Slush Ice Cream Maker spreekt mij het meest aan, de softijsmachine lijkt mij wat veel gedoe!

 20. 14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Haha, normaal kijk ik nooit filmpjes, maar deze zijn lekker spontaan en geven een duidelijk beeld!

 21. 14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Oeh, wat ontzettend leuk! Jammer dat niet alles aan de apparaten het even goed doet, maar eigenlijk maakt dat ook niks uit. Het gaat om het plezier van het maken toch, haha! Leuke review! Xx

 22. 14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Het zijn allebei geen apparaten die ik snel zou kopen, dus ik vind het juist leuk dat jullie die reviewen. Jammer dat de apparaten niet zo stevig zijn, want €40 is toch een behoorlijk bedrag.

 23. 14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Mijn voorkeur zou ook uitgaan naar de slush ice cream maker, heerlijk en inderdaad multifunctioneel!
  Liefs, Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *