Quick tips!

Eens in de zoveel tijd plaats ik een aantal handige weetjes en tips op beauty- en fashiongebied. En dan niet het geijkte ‘strooi babypoeder over je vette haarwortels en gebruik je lipstick als blush’ geneuzel (dat hebben we toch allemaal ooit wel eens een keer in een magazine gelezen?), maar tips die iets minder voor de hand liggend zijn. Of nou ja, tips die mij in elk geval hebben verrast!  Hieronder een viertal tips die ik de laatste tijd ben tegengekomen op internet en die ik graag met jullie wil delen.

Ontdek je ‘goede’ kant
De meeste mensen hebben een ‘goede’ kant, ofwel de kant van je gezicht die er het meest gunstig uitziet. Mijn goede kant is links, ben ik sinds een tijdje achter. Hoe ik dat weet? Ik plaats zo ongeveer elke dag een foto van mijn eigen bakkes op internet, dus de vraag is eerder waarom ik er juist zo lang over heb gedaan om daar achter te komen, haha!

Mijn linker- en rechtergezichtshelft verschillen nogal waardoor het voor mij eigenlijk helemaal niet zo moeilijk was om te zien wat mijn goede kant is. Heb je hier wel moeite mee, dan heb ik een trucje voor je.

Bekijk je gezicht recht van voren in de spiegel. Als het goed is buigt je neus een klein beetje naar links of naar rechts. Dat is in elk geval bij de meeste mensen zo. Zoals je hierboven kunt zien buigt mijn neus iets naar mijn rechterkant (voor jullie links). De kant waar je neus naartoe buigt is in de meeste gevallen je ‘slechte’ kant, waardoor de andere kant dus automatisch je ‘goede’ kant wordt. Mijn neus buigt naar rechts, dus mijn goede kant is links.

Probeer het zelf maar eens uit. Klopt het trucje bij jou?

Het is handig om te weten wat je goede kant is, want deze gezichtshelft kun je in het vervolg naar de camera toedraaien mochten er foto’s gemaakt worden. Je word er in één klap een stuk fotogenieker door!

Workout met wegwerpbordjes
Je hebt ze vast nog wel ergens liggen van je laatste verjaardag of die picknick in het park, plastic of kartonnen wegwerpbordjes. En guess what? Dat is alles wat je nodig hebt voor deze te gekke workout! Ik vond dit filmpje online en moest het gewoon even delen. Dit kan gemakkelijk op laminaat en op vloerbedekking, als het maar een beetje glijdt. Fijn, want het is nu echt geen weer om buiten te hardlopen. En zelfs de sportschool is te ver. Met de auto. En dit kan lekker thuis en kost geen drol!

Ik ga het proberen! Who’s with me?

[do action=”ytr”][/do]

Nail swatches onder water
Deze tip is speciaal voor de nagellak- en beautybloggers onder ons. Het schijnt zo te zijn dat bepaalde nagellak, en dan met name die met een speciale finish zoals duochrome, chromaflair of holographic, mooier is om onder water te fotograferen. Onder water schijn je het beste die kleurshifts, glansjes en schitteringen te kunnen ‘pakken’ met je fototoestel. Ook neon nagellak is mooier en kleurechter onder water. Klinkt gek he?

Meer nagellakbloggers schijnen hun swatches zo te fotograferen. Ik had geen idee, tot ik het las op deze blog. Ik vind het zeker het proberen waard!

Onderstaande foto’s zijn onder water gemaakt, en zelfs met zonlicht vang je niet zoveel kleuren tegelijkertijd. De volgende keer dat ik weer nagellak ga swatchen probeer ik het uit!

Babypoeder voor volumineuze wimpers
Deze truc kwam ik tegen op Pinterest. In plaats van Essence volumizing lash powder (zie deze review) schijn je ook babytalkpoeder over een vers laagje mascara te kunnen aanbrengen. Nog een lik mascara erover en voila, volle wimpers to the max! Maar werkt dit nou echt?

Ja! Ik vind van wel.

Je moet wel oppassen voor klonten/spinnenpoten en dergelijke, maar als je het met mate doet, en naderhand ga je er nog even met een kammetje doorheen, dan krijg je hier inderdaad vollere wimpers aan. Om het spul niet in mijn ogen te laten stuiven gebruik ik een sponsapplicator (zijn die ondingen toch nog ergens goed voor) die ik stevig in de talkpoeder druk. Vervolgens ga ik er lichtjes mee langs mijn wimpers. Omdat de mascara nog nat is blijft het goed plakken. Dan snel een tweede laag en klaar is kees!

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad! Mocht je zelf nog een leuke en handige tip hebben, please share! Is er iets in de aanbieding? Heb je een goeie make-up truc ontdekt? Een geweldige app? Of een tip die ons geld bespaart? Zet maar neer die handel.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

127 Reacties

 1. Jill
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Super leuke en handige tips!

 2. 13 januari 2013 / zondag, 13 januari 2013

  ik snap die onderwater foto’s niet

 3. 11 januari 2013 / vrijdag, 11 januari 2013

  Dat van de nagellak onder water fotograferen wist ik niet maar het lijkt me wel super gaaf!

 4. tasje
  11 januari 2013 / vrijdag, 11 januari 2013

  Ik heb ooit de verkeerde kleur poeder voor mijn gezicht gekocht, en doe de babypoeder-truc daarmee. Werkt ook! Verder helpt vaseline voor het slapengaan ook.

 5. 11 januari 2013 / vrijdag, 11 januari 2013

  Leuke tips zeg! Vooral dat van dat onder water fotograveren wist ik echt niet! Al moet ik zeggen dat ik de nagelriemen van die persoon wel een beetje eng vind.. half weggehaald ofzo? Maar je ziet inderdaad veel meer kleurtjes dan in zonlicht. Ben benieuwd naar je foto’s Serena! Ik heb helaas geen fototoestel voor onder water dus voor mij gaat het ‘m niet worden.

 6. Anna
  10 januari 2013 / donderdag, 10 januari 2013

  Mijn neus staat licht scheef, en het klopt inderdaad dat de kant waar m’n neus naar toe gedraaid is m’n slechte kant is.

 7. Genevieve
  10 januari 2013 / donderdag, 10 januari 2013

  Handy! Dat van dat talkpoeder wist ik al, echt fijn is dat 🙂

 8. 10 januari 2013 / donderdag, 10 januari 2013

  Wat een leuke tips, moet je vaker doen!!!
  Xx

 9. Fieke
  10 januari 2013 / donderdag, 10 januari 2013

  Haha, leuke en super handige tips. Ik had van alle tips nog niks gehoord….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *