Budgettip: Essence Volumizing Lash Powder

Mensen, het is geweldig. Het is goedkoop. En het werkt! Ik heb het over Essence Volumizing Lash Powder, een gek spulletje in een potje wat je wimpers lekker dik maakt. Niet spinnenpootdik, maar mooi nepwimperdik. Van de week stonden Angel en ik voor ons favoriete schap in Kruidvat. Nee, niet Catrice, maar Essence. Daar zijn we big fan van. Het is zo lekker goedkoop en doet niet per se onder voor Catrice. Behalve de oogschaduw dan, daar is Catrice weer beter in, vind ik.

Ik ontdekte dat er op een aantal producten het stickertje ‘NEW’ was geplakt en inderdaad, ik had ze nog niet eerder gezien. Enthousiast laadde ik mijn mandje vol met nieuwe Essence producten, waaronder de Volumizing Lash Powder.


Ik kende het product al, omdat we dat jaaaaaren geleden bij Douglas verkochten. Op een gegeven moment verkochten we het niet meer en ik weet het nog goed, omdat er heel vaak mensen om kwamen vragen bij de kassa (ik was kassameisje). Het liep echt als een trein en geen idee waarom Douglas had besloten het uit het assortiment te knikkeren. Anyways, het is terug! En vele malen goedkoper. Voor dit potje betaalde ik €2,99. Het kan iets meer of iets minder zijn, die verdraaide Kruidvat bonnen zijn nooit zo specifiek (en ik kocht een hele waslijst).

Volumizing Lash Powder wordt afgeraden voor contactlensgebruikers en ik zal uitleggen waarom. In het potje zitten namelijk allemaal miniscule vezeltjes gemaakt van nylon. De ingredienten staan nergens vermeldt (wat vreemd is, ik geef toe), maar na een telefoontje met het hoofdkantoor (Gutentag? Ich bin Serena aus die Niederlanden und Ich, eeeeh… Can I speak English?)  heb ik begrepen dat het dus om nylonvezels gaat. Gemalen panty, zou je kunnen zeggen. En als dat op of onder je lens komt dan vier je geen feest.


De structuur is heel bouncy en wollig, en tegelijkertijd vliegt het alle kanten op en is het superstatisch. Kijk maar hoe erg het aan het potje blijft plakken. Wat je moet doen is het op het bijgeleverde borsteltje laden en dat op je wimpers aanbrengen, maar dat laden is al een gedoetje. Eerst propte ik het hele stokje naar de bodem van het potje, maar toen verloor ik de helft. Het beste kun je het tipje van de borstel in het spul ‘dopen’ en een beetje ronddraaien. Dan krijg je zoiets als op de laatste foto hierboven (rechtsonder).

Hieronder laat ik zien wat het effect is. Je brengt eerst een laagje mascara aan, en nog voordat het opdroogt breng je het Lash Powder aan. Vervolgens seal je het geheel met een nieuwe laag mascara. Ik gebruik Volumizing Lash Powder in combinatie met de Essence Get Big! Lashes mascara (volume curl).


Zoals je ziet worden mijn wimpers er echt lekker dik van! Normaal heb ik hele fijne wimpers, met welke mascara dan ook, maar het Volumizing Lash Powder geeft inderdaad goed volume, en doet zijn naam eer aan. Hierboven ziet het er misschien een beetje scary uit zo van dichtbij, maar verderop in dit artikel laat ik een fullface zien, en mijn wimpers zijn dan niet zo spinnepoterig als dat het hier misschien een beetje lijkt.

Nu denk je misschien, althans dat dacht ik, maar je kunt toch ook gewoon extra lagen mascara aanbrengen? Hieronder laat ik zien hoe mijn wimpers eruit komen te zien met extra lagen mascara. Niet dikker, alleen enger:


Zoals je ziet worden ze langer en gaan ze klonten, maar de wimpers zelf worden niet dikker. Hieronder zien jullie mijn ogen nog eens naast elkaar. Links met Volumizing Lash Powder en rechts met extra lagen mascara:


Ik vind mijn wimpers zelf met Volumizing Lash Powder mooier! Links dus. Ze krijgen echt meer definitie zonder te veel te klonten. Ik moet er wel bij zeggen dat er wel mogelijkheid is tot klonten, dus houd een fijn kammetje bij de hand. Of gebruik de businesscardtrick (kartonnetje achter je wimpers leggen en dan mascara aanbrengen om klontjes te voorkomen).


Dat het zijn werk doet moge duidelijk zijn, maar de nadelen zijn dat het nogal verstuift (met elke ‘beurt’ verlies je wel wat nylonvezels) en dat je echt moet uitkijken dat het niet in je ogen terecht komt. Ook wordt het afgeraden bij lenzengebruikers, dus als je lenzen draagt zou ik op safe spelen en je inderdaad niet wagen aan dit spul.


Het is even wennen, maar als je eenmaal doorhebt hoe je de vezels het beste kunt aanbrengen en als je eenmaal de prachtige resultaten ziet, dan is het die paar minuten extra in de ochtend dubbel en dwars waard. Aan het einde van de dag zijn mijn wimpers trouwens nog steeds in ‘vorm’ en krijg ik niet het idee dat het mijn wimpers verzwaard.

Hieronder een fullface:


Ik ben er echt tevreden over en ik hoop dat dit product een goede tip is voor mensen met wimpers als ik. Ik heb namelijk best lengte, maar mijn wimpers zijn van nature heel fijn. En ik wil juist dik, vol en zwart!

Wat vinden jullie van het effect? Kenden jullie dit product al en zo ja, wat is jullie mening?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

252 Reacties

 1. xandra
  29 november 2016 / dinsdag, 29 november 2016

  Waar kan ik dit kopen

  • Anja van de wal
   25 oktober 2017 / woensdag, 25 oktober 2017

   Wil dit heel graag hebben maar niet een kruitvat heeft het en die verkoopt alleen dit merk,waar oh waar kan ik dit online kopen of gewoon in de winkel. mvg anja

 2. 7 februari 2015 / zaterdag, 7 februari 2015

  Hoe te bestellen.? Kan dat hier ook? Ze zijn bij ons nergens meer verkrijgbaar helaas.. Denk uit het assortiment gehaald.

 3. Zoe
  31 januari 2014 / vrijdag, 31 januari 2014

  ik heb hem zo vaak in mijn handen, Ik wil hem zooooo graag! alleen ik heb lenzen….. :(

 4. sharmay
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik vind het product ook mega fijn! Een belangrijke tip: zorg echt dat alle overige vezels die op je wangen zijn gevallen ook écht volledig van je gezicht zijn geveegd! Sta je opstap in blacklight… Dan is je hele gezicht wit!!

 5. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Heee, hier kun je dan ook de velvet nails mee maken ofniet?

 6. MR_JUMMY
  4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

  Deze review zocht ik :D DANKJEWEL

 7. Anoniem
  16 juni 2012 / zaterdag, 16 juni 2012

  Wow, dat is echt goed spul!
  Ik ga het denk ik ook kopen met de mascara erbij!

 8. Paulien
  16 juni 2012 / zaterdag, 16 juni 2012

  Jammer, ik heb lezen!

 9. Vera
  3 mei 2012 / donderdag, 3 mei 2012

  Ge-wel-dig spul! Was constant uitverkocht bij ons, maar liep er vandaag bij toeval tegenaan! Ik ben fan!

 10. Sisi
  16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  wow!!ik zou het ook willen proberen

 11. 6 april 2012 / vrijdag, 6 april 2012

  Wauw ik ga die zeker halen ik he namenlijk mini wimpers

 12. Riet
  12 maart 2012 / maandag, 12 maart 2012

  Hé Serena, ik heb dit poeder vandaag ook gekocht,
  maar vroeg me toch af of dit echt geen kwaad kan voor je ogen als het er per ongeluk inkomt of met make-up te removen!?

 13. gudrin
  9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Superrrrrrr; maar feitelijk als Essence nu eens gelijk zwarte vezels gebruikte ipv witte, dan hoefde dat tweede laagje mascara niet meer en dan zou onze mascara proper blijven.
  Bovendien als er een spuitbusjes systeem zou zijn, was het geknoei met het borsteltje in het vezelpotje ook van de baan.
  Kan jij hen hierover niet aanspreken? Ze hebben al een super product bedacht, enkel nog even de finesses verder uitdenken ;-)

 14. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Ik zag het in de schappen staan en ik dacht, dat werkt vast nooit!
  maar toch wel!
  Bedankt voor de review!

 15. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Wouw dit zou ik echt graag een keer gebruiken! Alleen ik draag wel lenzen, maar ik het er nooit last van als er iets in m’n oog komt, dus ik denk dat ik me er wel aan ga wagen. Ik word steeds meer fan van essence..

 16. Celine
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Kan het geen kwaad dat al die ”vezeltjes” overal heen vliegen?!

 17. Roxy
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Oh ik heb hem al wat langer, hij zat toen ook bij een LE van Essence. Gebruik hem ook super vaak, heel handig!

 18. philine
  3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

  Ik heb gister een groot nadeel aan dit spul ontdekt! Het werk inderdaad super, dus ik gebruikte het voordat ik ging stappen. Zoals je als zei vliegen de korreltjes soms wat in het rond, zo dus ook op mijn gezicht..Allemaal prima natuurlijk, zie je niks van. TOTDAT…..het blacklight aangaat. Ik had allemaal lichtgevende spikkels rond mijn ogen!

 19. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

  Het klink goed maar ik zou toch niet kopen omdat het leek me gevarlijk voor je ogen

 20. Lisa
  2 maart 2012 / vrijdag, 2 maart 2012

  Je kan toch dit doen, je ogen opmaken enzo. En daarna je lenzen indoen?

 21. 2 maart 2012 / vrijdag, 2 maart 2012

  Gaaf spul! Ik heb het wel eens op een beurs gezien, maar dan was het veel duurder. Nu toch maar eens naar Kruidvat heen!

 22. 2 maart 2012 / vrijdag, 2 maart 2012

  had zelf ook zoiets van hmm dat kan niet :P
  maar het werkt echt!
  heb zelf dan de big waterproof erbij maar het is echt fijn!

 23. Lisa
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Na dit gelezen te hebben ben ik snel naar de kruidvat gegaan en heb de laatste gekocht, ben benieuwd naar het resultaat :D

 24. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Jammer, toen ik er vandaag was het er nog niet :(

 25. 27 februari 2012 / maandag, 27 februari 2012

  Ik had alle 3 de nieuwe mascara’s van essence al maar deze volume powder had ik nog niet gezien en heb hem gister in de kleine kruidvat ( we hebben een grote en een kleine ) en meestal in de grote zijn zulke dingen snel uitverkocht maar bij deze hadden ze er nog 2, ik heb er meteen eentje gepakt ookal heb ik niet echt extra volume nodig het is leuk voor de heb en voor me site natuurlijk
  hihi love essence!

 26. Aimee
  27 februari 2012 / maandag, 27 februari 2012

  Serena, hoe duur is dit? :)

 27. 27 februari 2012 / maandag, 27 februari 2012

  cool effect! hoeveel kost dat schapenspul zegmaar :-D en die mascara?? ben echt toe aan nieuwe mascara maar heb op het moment bijna geen geld en ik weet even niet welke ik moet kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *