Bio-oil 90 dagen challenge – update #3

Goedemorgen! Zo’n drie maanden geleden schreef ik een artikel over Bio-Oil en striae (klik hier) waarin ik bekend maakte dat ik een testpanel heb samengesteld die de uitdaging aangaat om 90 dagen Bio-Oil te gebruiken. Het merk geeft namelijk zelf aan dat striae en littekens na 90 dagen gebruik (bij tweemaal daags insmeren) aanzienlijk verminderd zouden moeten zijn. Wij waren erg benieuwd!

Het testpanel bestaat uit:

Testpersoon 1 – Blanke huid met striae op voornamelijk de borsten
Testpersoon 2 – Getinte huid met striae op voornamelijk heupen en bovenbenen
Testpersoon 3 – Blanke huid met keizersnee litteken
Testpersoon 4 – Getinte huid met verse zwangerschaps-striae

We zijn nu inmiddels drie maanden (90 dagen) bezig met smeren en dus aan het einde van de testperiode gekomen! Wat heeft Bio-Oil voor onze littekens en striae gedaan de afgelopen tijd? Lees onze ervaringen hieronder.

Testpersoon 1
Inmiddels ben ik nu zo’n 3 maanden verder sinds ik begon met het dagelijks smeren van Bio oil op mijn striae. Ik masseer Bio oil dagelijks op en rond mijn borsten, in de hoop dat de striae daar minder zal worden.

In mijn vorige update vertelde ik al dat mijn huid wat soepeler lijkt te zijn, maar dat ik nog niet heel erg overtuigd was van het feit of de striae minder was geworden. Het leek iets minder zichtbaar, maar was helaas nog steeds aanwezig. De challenge was nog niet voorbij, dus ik hield de testperiode van 90 dagen nog even vol! 

De testperiode is inmiddels voorbij en mijn conclusie is eigenlijk (helaas) onveranderd. De striae is niet weg, volgens mij ook niet erg verminderd, maar lijkt wel minder zichtbaar te zijn. Ik vind Bio oil nog steeds fijn om te gebruiken, omdat het mijn huid zo goed verzorgd en soepel aan doet voelen. Wat dat betreft ben ik erg enthousiast over het product! En zal ik het zelfs regelmatig blijven gebruiken. Je hebt er niet veel van nodig, dus je doet ook vrij lang met een fles. In de zomer lijkt het me ook lekker om Bio Oil voor mijn benen te gaan gebruiken aangezien die erg droog zijn en Bio oil lekker snel intrekt. Al is het daar misschien niet helemaal voor bedoeld 😉

Testpersoon 2 (this is me!)
Van te voren leek het zo lang, 3 maanden smeren! Maar het is me gelukt. Ik heb elke ochtend en avond na het douchen even een klein beetje Bio-Oil ingemasseerd op mijn bovenbenen. In het begin vergat ik het nog wel eens, maar inmiddels zit de routine er goed in. Het is gewoon een kwestie van wennen. De hamvraag is natuurlijk ‘is mijn striae verminderd?’. Helaas moet ik zeggen dat dit niet het geval is. Ja, de aanblik van de striae is stukken minder, maar mijn striae zit er gewoon nog. Na het insmeren voel ik me wel een stukje verleidelijker omdat het mijn huid zacht en soepel maakt. Op een onbewuste manier zorgt Bio-Oil daarom wel voor een zelfvertrouwenboost en dat is natuurlijk erg fijn.

Bio-Oil is lekker spul omdat het snel intrekt, een prettige geur heeft en mijn huid goed verzorgd, maar uiteindelijk blijkt het voor mij geen wondermiddeltje te zijn. Nu moet ik zeggen dat ik ook niet had verwacht dat mijn striae zou wegtrekken. Het zit er immers al jaren en striae zit erg diep in de huid, waardoor het in feite niet weg te krijgen is met smeren. Toch blijf ik mijn Bio-Oil gewoon gebruiken. Omdat het mijn huid zo lekker zacht maakt en omdat ik er zelfs zo aan begin te wennen, dat het een vast onderdeel van mijn ochtend- en avondroutine is geworden.

Testpersoon 3
Mijn litteken lijkt ietsjes minder rood te zijn, maar het blijft een beetje moeilijk in te schatten omdat dit ook het herstellend vermogen van mijn huid zelf kan zijn omdat het litteken nog vrij recent is. Bio-Oil vind ik wel echt nog steeds een heel lekkere olie die snel inttrekt en naar mijn idee de huid zacht en soepel maakt. Voor mij een pluspunt. Ik houd zelf namelijk niet van te vettige producten die echt lang zo’n laagje op je huid achterlaten. Ik heb het zelfs gebruikt voor mijn (erg droge) handen in de winter en was erg tevreden over het resultaat. Ik ga het zeker nog wel een tijdje gebruiken!

Testpersoon 4
M’n striae lijkt naar mijn idee minder te zijn geworden. Helaas heb ik niet heel erg veel gesmeerd (soms schiet het er gewoon echt even bij in), maar desondanks lijkt Bio-Oil goed te hebben meegeholpen bij het verminderen/vervagen van mijn striae. De opvallende strepen rondom mijn navel zullen denk ik niet helemaal verdwijnen, maar die aan de zijkant zijn een stuk lichter geworden. Tot nu toe ben ik nog steeds erg tevreden en ik blijf dit product gewoon gebruiken!

Conclusie
Na 90 dagen smeren met Bio-Oil kunnen we in elk geval zeggen dat het een fijne, snel intrekkende olie is. Heerlijk om de huid mee te verzorgen. Het is geen wondermiddel wat (oudere) striae daadwerkelijk doet verdwijnen, maar het helpt wel de zichtbaarheid te verminderen. Bij de verse striae en littekens lijkt het zelfs alsof het helpt bij het versnellen van het helingsproces. Met zekerheid kunnen we dit niet zeggen, maar de buik van testpersoon 4 bijvoorbeeld ziet er na 3 maanden toch een stuk minder vurig uit. Net zoals het litteken van testpersoon 3. Of dit ook het geval geweest zou zijn zonder Bio-Oil weten we niet, maar het is in elk geval de moeite waard om het uit te proberen. Doet het niets voor je striae, dan is het in elk geval een heerlijke olie om je lichaam mee te verzorgen en met een flesje doe je erg zuinig!

Wat vinden jullie zelf van Bio-Oil? En van onze resultaten na de 90-dagen challenge? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

87 Reacties

 1. Jos
  24 december 2017 / zondag, 24 december 2017

  Ik gebruikte bio oll voor onder de zonnebank en echt geweldig….als ik vele mensen zie die zo vaak onder de zonnebank gingen hebben ze op oudere leeftijd een erg verrimpelde huid.
  Ik ben 60 en heb nog geen rimpels
  Ging jaren 2 x per dag zonnebank en extra lang

 2. Janneke
  22 december 2016 / donderdag, 22 december 2016

  Misschien kan het een hulpmiddel zijn maar vaak is er meer nodig om verbetering te krijgen. Zo zijn stoffen als vitamine E en zink ook belangrijk voor de huid.

 3. Marinel Verschoor
  12 oktober 2016 / woensdag, 12 oktober 2016

  Bio oil is een waardeloos nep product tegen littekens. Bovendien belachelijk duur!
  Zoek je een goed middel dat écht helpt tegen littekens koop dan scarcream van phytonic.
  Mijn afschuwelijke paarse bobbelige litteken na een borstamputatie verdween al sneeuw voor de zon na 6 weken smeren met scarcream!!

 4. Sharon
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Hallo, ik heb mezelf heel erg gesneden en heb dit gekregen van mijn tante en heb 1x gesmeerd en t was bijna weg na 2 dagen

 5. Jess
  28 januari 2016 / donderdag, 28 januari 2016

  Hallo dames,

  Ik gebruik nu een aantal weken bio oil en ben zeer tevreden over het resultaat tot nu toe. Ik had een heleboel pigment vlekken zowel onder als op m’n borst van de vakantie. Niet alleen waren ze goed zichtbaar ze jeukten ook na een week bio oil was het meeste al weg getrokken, ben nu in verwachting van mijn 2e kindje en wilde liever geen medicijnen voor de vlekken dus dit is de ideale oplossing ook de striemen van m’n vorige zwangerschap op mijn borsten zijn verminderd. Ik smeer het ook op mijn gezicht heb een onrustige huid vaak droge plekken. Mijn gezicht is zichtbaar verbeterd en een stuk rustiger geen make up meer nodig. Ik vind bio oil echt een aanrader !!

 6. An
  17 mei 2015 / zondag, 17 mei 2015

  Heb nu ruim 60 dagen bio oil gebruikt, het trekt goed in en ruikt aangenaam.
  De pigmentaties zijn onveranderd en in de zon word ik sneller bruin dan normaal. Mijn huid was na het zitten en actief zijn in de zon aangedaan (geïrriteerd en een beetje jeukerig).
  Al jaren gebruik ik voor slapen en na douchen ‘s morgens vaseline en ben vanmorgen weer vanouds de dag begonnen. Vandaag geen jeuk en een roodbruine tint.
  Het restant van de drie flesjes bio oil ga ik gebruiken voor mijn handen, armen en benen en hoop dat mijn huid op die plekken beter reageren zal.
  Ik vind het heerlijk spul en hoop dat het vervolg (armen en benen) een beter resultaat geeft.

 7. Ilona
  28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Ik had een pigment vlek midden op mijn voorhoofd wat mij enorm dwars zat. Ik heb van alles geprobeerd maar kan met veel lof zeggen dat Bio oil de pigment vlek helemaal heeft laten verdwijnen!
  S’ochtends en s’avonds aanbrengen, en dan consequent blijven smeren. Echt een aanrader.
  Tip: koop de bio oil niet op de big bazaar, deze is aanzienlijk minder qua kwaliteit wat je uiteindelijk aan je huid terug kan zien.
  Ik hoop dat ik andere hiermee kan helpen, pigment vlekken kunnen werkelijk vreselijk zijn!

 8. christiane Vandermassen
  30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  Bio-Oil wordt ook gebruikt voor rimpeltjes in het aangezicht heb ik gelezen.
  Nu is mijn vraag : wordt er eerst een serum ,dagcreme en dan de Bio-Oil gebruikt ?

  Ook het product Novexpert Booster Serum dat op de site staat , hoe wordt dat gebruikt ? Voor de dagcrème of erna ?

 9. :)
  11 januari 2013 / vrijdag, 11 januari 2013

  Weet je… Jouw vergelijkfoto’s zijn altijd… totáál verschillend, qua licht…
  En dat mensen dan ook nog positief gaan reageren van ‘Wauw!! Het werkt echt’ en zo, echt apart man.. Je kan toch niet twee foto’s naast elkaar zijn met totaal ander licht….

 10. Genevieve
  10 januari 2013 / donderdag, 10 januari 2013

  Betere resultaten dan ik dacht 🙂

 11. 10 januari 2013 / donderdag, 10 januari 2013

  Jammer dat het geen wondermiddel is:) Ik heb jouw bevindingen goed gevolgd, want ondanks het verschil in leeftijd vallen we in dezelfde categorie.

 12. 10 januari 2013 / donderdag, 10 januari 2013

  Ik vind het erg fijn en waardevol dat je zo’n uitgebreide test hebt gedaan. Maakt je mening echt geloofwaardig. Het lijkt me wel fijn spul, alleen jammer van het resultaat.

 13. 10 januari 2013 / donderdag, 10 januari 2013

  Op de foto’s vind ik wel dat er bij sommige een verbetering te zien is. Alles is minder rood en/of minder zichtbaar. Bij mij heeft Bio Oil bijna een heel groot donker litteken doen verwijderen.. en dat litteken had ik ook al jaren en daarom ben ik er van overtuigd door eigen ervaring dat Bio Oil wel helpt. En in mijn geval was het niet hulp voor een sneller genezingsproces omdat mijn litteken er al langer dan 5 jaar zat.

 14. Marielle
  10 januari 2013 / donderdag, 10 januari 2013

  Geweldig artikel weer Serena ! Jij bent een uitblinker dat is geen mening maar een feit.

 15. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Doe mij dan toch echt maar gewoon een bodybutter.

 16. mar
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  pff ik lees al die reacties + die van de andere bio oil blogposten en ben helemaal opgelucht
  als ik lees hoeveel honderden vrouwen hier last van hebben , ik namelijk ook en dacht dat ik echt een van de enige was die dat had (nooit zwanger geweest) lucht me echt heel erg op! toch wel jammer dat het niet super goed werkt dat bio oil!

 17. Amy
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Als ik de foto’s ziet valt het best tegen toch? Vooral na zoveel dagen…

 18. Rebecca
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Hm ik vind het resultaat toch echt niet zoals ze beloven dat het is.
  Buiten het feit dat het dus niet genoeg doet voor mij doen, heb ik ook het geduld niet om eeelke dag te smeren haha (lui)

 19. do
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  hm ik zie bij allemaal geen verschil..
  ik ben een jaar geleden geopereerd en heb toen een gel gekregen van t ziekenhuis (ontiegelijk duur, €60 voor een mini tube)
  maar het litteken is nauwelijks te zien nu
  dus als je een heftig litteken hebt, zal ik vragen voor deze! geen idee hoe t heet haha..

 20. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Voor de huid zelf lijkt het mij wel een fijn product, maar dat het toch weinig doet voor littekens en striae is dan wel wat jammer. Ik vond het in ieder geval erg leuk en fijn om jullie ervaringen ervan te lezen.

 21. Renske
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Maar, dat zit ik me dan te bedenken. Waarom bio-oil gebruiken als er ook goedkopere oliën zijn die je huid zacht maken?

 22. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Goh, ik gebruik het niet voor striae omdat dat al gevormde littekens zijn. Ik gebruik bio-oil voor opengekrabde muggenbeten. ik krab deze dus altijd open en zodra de korst eraf is begin ik te smeren. Je merkt dat het verse litteken altijd wat roder wordt nadat je gesmeerd hebt, omdat het litteken ‘vers’ is. Als ik 2x per dag op een vers litteken smeer, gaat dat plekje ofwel weg ofwel wordt het heel erg minder. Dus het werkt vind ik wel op een ‘vers’ litteken, maar striae die je waarschijnlijk al ettelijke jaren hebt, zijn al gezet en daar kan je het alleen verminderen.

 23. Pam
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Was altijd al erg benieuwd naar bio-oil op littekens en dergelijke, leuke artikelen!

 24. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Is dit handig voor alle soorten littekens?

 25. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Wauw je ziet bij sommige echt wel verschil.
  Goed spul dus!

 26. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Dit lijkt me wel fijn spul maar dan voor als je al minder zichtbare littekens heb.. Je ziet wel resultaat, maar ik zou persoonlijk nog verder zoeken naar een beter werkend middel.

 27. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Wat een ongelofelijk goed testpanel, ben blij dat er zoveel verschillende meningen waren:) xoxo

 28. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Bij sommige plekjes zie je wel dat het vermindert is! Maar ik vind wel dat je als je 90 dagen ( okee, misschien een paar daagjes minder 😉 met deze Bio-oil hebt gesmeerd dat je dan wel wat meer resultaat mag verwachten. Erg knap van je dat je dat zo lang hebt volgehouden! Dat zou mij dan weer nooit lukken, als ik niet eens een dagboek voor 1 week kan bijhouden :p

 29. Anne
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Ik gebruik babyolie. Volgens mij heeft dat hetzelfde effect.
  Dar krijg je echt superzachte benen van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *