Bio-Oil en striae

Ineens lag het in de winkels, een wit doosje met knaloranje letters. Bio-Oil. In de loop der jaren heb ik het nooit geprobeerd, maar zo af en toe lees ik wel eens een comment van vrouwen die er enthousiast over zijn en die zeggen dat het hen heeft geholpen striae en littekens minder zichtbaar te maken.

Maar waar komt Bio-Oil ineens vandaan? Bio-Oil is ontwikkeld van 1970 tot en met 1987 door dr. Dieter Beier. In het jaar 1987 werd Bio-Oil gelanceerd, maar het product kwam pas jaren later, in 2009, naar Nederland. Inmiddels wordt Bio-Oil in 35 landen wereldwijd verkocht, waaronder Amerika, Canada, Australië en United Kingdom.

Bio-Oil is speciaal ontwikkeld om – bij dagelijks gebruik –  te helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, striae en pigmentvlekken, maar ook voor de rijpe en droge huid is dit product erg fijn. Wereldwijd smeren vrouwen massaal met deze olie en met positief resultaat: Bio-Oil heeft de afgelopen jaren verschillende internationale awards gewonnen en is in veel landen HET product als het om de behandeling van littekens en striae gaat.

Zelf heb ik – net als 90% van alle vrouwen – striae. Met name op mijn heupen en bovenbenen. In het begin was dit donker en rood, maar later werd het steeds lichter en nu is het een paar tinten lichter dan mijn eigen huidskleur. Minder opvallend dan eerst, maar wel zichtbaar.

Hoe ontstaat striae?
Striae ontstaat nadat de huid in vrij een korte tijd heel veel uitrekt, en dit gedurende een langere periode. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je in de groei bent, als je in korte tijd heel erg afvalt of aankomt, als je zwanger bent of als je heel veel traint en grote spiermassa kweekt. Striae kan op iedere plek op je lichaam voorkomen. Bij vrouwen is het vaak bij de borsten, heupen, billen en bovenbenen. Tijdens het oprekken van de huid wordt het onderhuids bindweefsel, waar zich collageen en elastische vezels  bevinden, maximaal uit elkaar getrokken wat uiteindelijk leidt tot littekens. Striae begint dus diep in de huid en werkt zijn weg naar boven toe tot het uiteindelijk zichtbaar wordt aan het huidoppervlak. Daarom lijkt het soms alsof er op magische wijze striae is ontstaan, maar in feite is de striae zich dus al een weg naar boven aan het graven!


Bij wie komt het voor?
Striae komt bij iedereen voor: dik, dun, mannen, vrouwen, jong en oud. Het krijgen van striae doet geen pijn, je hebt het niet eens in de gaten totdat je ineens de strepen ziet zitten. Bij blanke mensen is striae vaak rood/roze of bijna paars van kleur. Als je getint bent heeft striae vaak een donkerbruine of bruinrode kleur. Deze verkleuring ontstaat doordat er binnenin kleine bloedvaatjes openscheuren en gaan bloeden. Gelukkig zal de striae na verloop van tijd steeds lichter en lichter worden, en uiteindelijk iets lichter dan je eigen huidskleur. De mensen met de meeste kans op striae zijn blank met blond of rood haar en hebben een droge huid. Ook denk ik dat het krijgen van striae genetisch bepaald is, en dat heeft dan weer alles te maken met je huidsamenstelling (de elasticiteit, dikte van het onderhuids bindweefsel).

Hoe voorkom je striae?
Heb je het nog niet? Lucky you! Probeer het dan vooral te voorkomen door goed en gezond te eten. Uit onderzoek is gebleken dat water drinken, vitamine A, C en E en zink striae helpen voorkomen. Ook sporten is een goed plan. Door sporten wordt je huid stevig en zal het minder snel uitgerekt raken en dus heb je minder kans op striae. Je huid masseren met iets hydraterends helpt ook striae voorkomen. Striae is genetisch, dus het is geen belofte dat het smeren met Bio-Oil striae zal voorkomen, but better safe than sorry zou ik zeggen.

Hoe kom je er van af?
Als je eenmaal striae hebt dan zal dit nooit helemaal weg gaan. Het enige wat je dan kunt doen is de aanblik verminderen door er bijvoorbeeld een selftanner op te smeren. Zo valt striae, die uiteindelijk lichter wordt/is dan je eigen huidskleur, een stuk minder op. Sporten zorgt voor een stevige en strakke huid zodat de striae op den duur minder zichtbaar wordt. Hydrateren van de huid zorgt voor een gladdere en egalere look waardoor de striae ook minder op zal vallen. En hier komt Bio-Oil goed van pas!
Testpanel
Bio-Oil is wereldwijd hét product wanneer het om de behandeling van littekens en striae gaat, dus ik ben erg benieuwd of dit product de hype kan waarmaken. Bio-Oil blijkt optimaal succes op te leveren wanneer je de olie een periode van 90 dagen één- tot tweemaal daags inmasseert op je probleemgebieden. Om Bio-Oil goed te testen heb ik een testpanel samengesteld van in totaal 4 personen (inclusief mezelf) die gedurende 3 maanden Bio-Oil zullen gaan testen. We smeren het elke ochtend en elke avond op onze huid en bekijken steeds om de maand of er al verschil te zien en te merken is. Het testpanel bestaat uit:

– Blanke huid met striae op voornamelijk de borsten
– Getinte huid met striae op voornamelijk heupen en bovenbenen (that’s me!)
– Blanke huid met keizersnee litteken
– Getinte huid met verse zwangerschaps-striae

Ik heb het testpanel zorgvuldig uitgekozen zodat jullie jezelf met één van ons kunnen identificeren. Wij zijn erg benieuwd of Bio-Oil echt de aanblik van onze striae zal verminderen, want hoewel we weten dat 90% van de vrouwen hier last van heeft zou het toch wel erg fijn zijn als het minder op zou vallen.

Vertel eens over jouw striae, waar zit het en wanneer is het gekomen? En wat zijn jullie ervaringen met Bio-Oil?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

173 Reacties

 1. Fenna
  27 juni 2017 / dinsdag, 27 juni 2017

  Wel jammer dat je totaal geen referenties gebruikt wanneer je zegt “Uit onderzoeken is gebleken”. Er is namelijk bijvoorbeeld totaal geen bewijs dat genoeg water drinken helpt bij het strakker maken van de huid.

 2. Jenny
  21 april 2017 / vrijdag, 21 april 2017

  Ik zou het dolgraag will proberen ik schaam mij zo ik durf niet eens meer een bikini te dragen of überhaupt iets open of kort te dragen maar er hangt een prijskaartje aan wat niet echt voordelig is jammer voor mensen die het minder hebben

  • 27 oktober 2017 / vrijdag, 27 oktober 2017

   Bij Holland & Barrett (De Tuinen) hebben ze een Skin Cure Oil die redelijk gelijkwaardig is. Deze is regelmatig in de aanbieding. Nu tm 12 november 2e artikel voor € 1,00. Misschien een betaalbare optie voor je.

 3. Chloe Wittenberg
  22 november 2016 / dinsdag, 22 november 2016

  Aan mijn zwangerschap hield ik echt mega veel striae over (I know, classical case scenario) en ik werd daar echt heel erg onzeker van. Ik ben op allerlei manieren opzoek gegaan naar een oplossing. Van Bio-oil tot Striae crème waar ik echt nul verandering door zag. Je kunt blijven smeren maar als je het mij vraagt is er maar 1 ding wat echt helpt tegen striae: een combinatie van Laser, endermologie, mesotherapie en/of microdermabrasie. Het is even een beste investering maar ik moet echt zeggen dat dit het enige is wat voor mij tot nu toe echt verschil heeft gemaakt.
  Voor een behandeling ben ik bij dokter Frodo geweest die mij er echt alles over heeft uitgelegd. Bij hem kun je een quatriple therapie tegen stiae doen, dat is althans degene die ik heb gedaan en mijn striae is zoveel minder zichtbaar geworden! Natuurlijk kun je striae nooit helemaal wegkrijgen maar wat bij mij vooral heel opvallend was is dat de kleur van mijn striae veranderd is: van donkerrood/bruin naar de kleur van mijn eigen huidskleur.

  Ik heb me echt wel een paar jaar rot gevoeld over de striae, soms wel zo erg dat ik eraan twijfelde een tweede te willen omdat ik wist dat de striae dan erger zou worden. Ik ben echt super blij met he eindresultaat en het heeft toch echt weer dat stukje zelfvertrouwen teruggegeven van vroeger.

 4. Annelot
  22 november 2016 / dinsdag, 22 november 2016

  Aan mijn zwangerschap hield ik echt mega veel striae over (I know, classical case scenario) en ik werd daar echt heel erg onzeker van. Ik ben op allerlei manieren opzoek gegaan naar een oplossing. Van Bio-oil tot Striae crème waar ik echt nul verandering door zag. Je kunt blijven smeren maar als je het mij vraagt is er maar 1 ding wat echt helpt tegen striae: een combinatie van Laser, endermologie, mesotherapie en/of microdermabrasie. Het is even een beste investering maar ik moet echt zeggen dat dit het enige is wat voor mij tot nu toe echt verschil heeft gemaakt.
  Voor een behandeling ben ik bij dokter Frodo geweest die mij er echt alles over heeft uitgelegd. Bij hem kun je een quatriple therapie tegen stiae doen, dat is althans degene die ik heb gedaan en mijn striae is zoveel minder zichtbaar geworden! Natuurlijk kun je striae nooit helemaal wegkrijgen maar wat bij mij vooral heel opvallend was is dat de kleur van mijn striae veranderd is: van donkerrood/bruin naar de kleur van mijn eigen huidskleur.
  Ik heb me echt wel een paar jaar rot gevoeld over de striae, soms wel zo erg dat ik eraan twijfelde een tweede te willen omdat ik wist dat de striae dan erger zou worden. Ik ben echt super blij met he eindresultaat en het heeft toch echt weer dat stukje zelfvertrouwen teruggegeven van vroeger.

 5. Simoontje
  8 september 2016 / donderdag, 8 september 2016

  Ik had het al een beetje bij mijn billen en.heupen maar sinds ik van de medicatie in rap tijd ben aangekomen zit ik er van mijn onderbroek rand tot mijn navel ook onder 🙁 ook heb ik juist sinds het sporten op mijn linkerarm, snel groeien van spieren wat de huid niet bij kan houden kan ook voor striae zorgen hoor! Maargoed mooi klote, kom der niet meer vanaf. Heb het de psychiater laten zien die schrok zich dood, ben meteen gaan afbouwen.. Maarja kwaad is toch al geschiedt

 6. Emm
  26 augustus 2016 / vrijdag, 26 augustus 2016

  Hallo,

  Ik ben heel erg geschrokken van dit product.
  Had alleen striemen op mijn heupen en dacht het met bio oil te kunnen verminderen. Was een meisje van 17 jaar en wou er heel graag vanaf.
  Ik bleef 2 weken lang smeren en dacht dat als ik mijn buik er ook bij in smeer de ik gebeiteld zat en het niet verder kon gaan.
  Maar opeens bam mijn hele buik begon ook al striemen te krijgen. Het is nu 6 jaar geleden dat ik mijzelf in bikini getoond heb en eventueel de stap heb durven nemen om te gaan zwemmen. En ja ik was een enorme waterrat.
  Voor mijn gevoel heeft bio oil het erger gemaakt dan minder.
  En voel me hier zwaar kut over.

 7. Anoniem :)
  22 juni 2016 / woensdag, 22 juni 2016

  Als ik de reacties zo lees vind ik het wel fijn om te horen dat er meer meiden zijn met hetzelfde probleem. Ik vind het best lastig om het er over te hebben met anderen, dus ik houd het maar voor mezelf. Nu het warm weer is buiten en iedereen vrolijk in een korte broek rondloopt, voel ik me daar niet echt prettig bij … Ik ben nog maar 14 en ik hoop dat het normaal is, want anders zou ik me er niet echt lekker bij voelen …

 8. Sana Tayeb
  23 mei 2016 / maandag, 23 mei 2016

  ik wil heel graag info over deze créme wil heel graag mijn striae verminderen. hoop dat u mij kunt uitleggen over dit onderwerp.

 9. Iris
  13 april 2016 / woensdag, 13 april 2016

  ik heb het sinds kort zit in mijn groeispurt dus het zal waarschijnlijk daar door komen. wel vindt ik het heel vervelend want het zit niet alleen op mn bovenbeen maar ook op mijn onderbeen mn heupen en borsten best wel irritant vindt ik zelf zou er ook zo graag mogelijk van af willen komen

 10. Marlies
  7 maart 2016 / maandag, 7 maart 2016

  Ik heb geen ervaring met bio-oil. Echter, toen ik rond de 16 was had ik blauwe striae op mijn borsten. Toen heb ik voor een periode elke avond vaseline erop gesmeerd. Binnen een paar weken was het helemaal weg! Het proberen waard dus.

  • 16 maart 2016 / woensdag, 16 maart 2016

   hey, Marlies.

   Heb je dat met gewone vaseline gedaan? en ong hoelang duurde het voor ze minder zichtbaar werden?

   Groetjes!

 11. Jaden
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Ik heb striae op mijn bovenbenen en ik ben er erg onzeker over. Ik heb het nu vaak gescrubt alleen is het alleen maar erger geworden ik heb geen overgewicht heb wel stevige benen. Ik ben sinds kort ook gaan sporten. Ik weet niet hoe ik kan voorkomen dat er meer bij komt hebben jullie tips??

  • Anoniem :)
   22 juni 2016 / woensdag, 22 juni 2016

   Ik heb hetzelfde en ik ben er ook erg onzeker over. Vooral als je een korte broek aan hebt zien veel mensen het, en dat vind ik toch niet altijd even fijn … Ik heb ook geen overgewicht en sport ook regelmatig, maar ik moet er maar mee zien om te gaan … Oké dit is geen tip maar ik wilde het gewoon graag even met iemand delen aangezien ik niet echt weet tegen wie ik dit kan vertellen …

 12. claudia
  23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Ik heb een jaar last van die strepen op me billen dijbenen en borsten. Kan het zo zijn van de borsten dat ik in 1 jaar van cup A naar cup D ben gegaan. Zelf vind ik het niet egt mooi en ik schaam me heel erg maar wat kan ik er aan doen en gaat het weg na een aantal jaar

 13. Rebecca
  12 juni 2015 / vrijdag, 12 juni 2015

  Heeii ik heb het op mn bovenbenen en als ik dus een kort broekje aanheb zie je net een paar van die strepen.. Ik ga dat bio oil proberen en ik ga hopen dat t lukt en weg gaat!

 14. Rebecca
  12 juni 2015 / vrijdag, 12 juni 2015

  Heeii ik heb het op mn bovenbenen en als ik dus een kort broekje aanheb zie je net een paar van die strepen.. Ik ga dat bio oil proberen en ik ga hopen dat t lukt en weg gaat!

 15. Gwynneth
  12 juni 2015 / vrijdag, 12 juni 2015

  Ik ben bijna 13 en ik heb echt een heel erge striae op mijn onderrug. Ik weet ook niet hoe ik er af kom.

 16. Angelica
  9 mei 2015 / zaterdag, 9 mei 2015

  Ik heb sinds een maandje striemen op mijn boven benen. Ik kan wel huilen. Ik let altijd op mijn voeding etc. en opeens zag ik dikke lelijke rode strepen op mijn boven benen staan. Ik wilde zelfs naar een plastische chirurg gaan, maar deze zijn zo duur en het gaat nooit helemaal weg. Dus toch maar bio oil gekocht en nu kijken of dit zal werken en het de striemen verminderd.

  • Lies
   26 juli 2018 / donderdag, 26 juli 2018

   Hoi, heeft het gewerkt?

 17. Margriet
  18 april 2015 / zaterdag, 18 april 2015

  Gebruik bio oil,voor mijn gezicht.
  Kon op een gegeven moment tegen geen enkele crème meer,duur of goedkoop maakte niet uit.
  Gebruik nu bio oil en dat bevalt me goed.
  Eerst een beetje vettig maar dat verdwijnt zo,geeft een jeugdig uiterlijk,vind dat rimpeltjes wat vervagen.

 18. flavia
  22 maart 2015 / zondag, 22 maart 2015

  Hallooo

  Ik heb ze op me buik,borst,zij,heup,dije,benen,billen & achter me knie ik vind het echt niet mooii

  • N
   12 juni 2015 / vrijdag, 12 juni 2015

   Ik ook, het is echt een nachtmerrie. Draag bijna niets die huid laat zien.

   • M
    13 oktober 2017 / vrijdag, 13 oktober 2017

    Heb ik ook. Eerst stopte het net boven de knie op de achterkant van mn benen. Maar net keek ik en begon t ook op de achterkant van mn onderbeen, net onder de knie. Draag nooit meer iets dat huid laat zien.

 19. natasja
  2 mei 2014 / vrijdag, 2 mei 2014

  Hee ik ben 17 ik heb al striae sinds ik 12 ben en ik heb het heel er op mijn bovenbenen binnen en buitenkant en op mijn kont, sinds een jaar nu ook op mijn borsten. Ik heb bio – oil geprobeerd bij mij heeft het niet geholpen maar een vriendin van mij heeft ook striae gehad zij heeft er gewoon steeds vaseline op gesmeerd en nu is het weg, dat werkte helaas ook niet voor mij. Inmiddels ben ik erg zelfverzekerd met mijn lichaam en ik schaam me er dan ook niet voor en als ik korte broek aan doe dan doe ik er een zwarte panty onder dat is ook nog eens sexy ook;). Maar in de zomer lig ik gewoon in een bikini op het strand. Ik wil dus zeggen dat deze oplossingen niet voor iedereen werken maar ik ga gewoon Door met andere dingen proberen. En als je je er onzeker Door voelt heel veel andere meiden en vrouwen hebben last of last gehad van striae zij snappen het dus zo onzeker hoef je er niet over te zijn. Verder heb ik gewoon een vriend en hij vroeg mij ooit wat dat nou eigenlijk was toen heb ik het hem uitgelegd en nu snapt hij het gewoon en houd nogsteeds van mij:).

 20. Toyah
  16 april 2014 / woensdag, 16 april 2014

  Ik heb denk ik sinds mijn 12e striae op mijn borsten. Omdat deze heel snel zijn gegroeid. Verder heb ik sinds een aantal jaar ook striae op mijn ovenbenen. Voornamelijk aan de binnenkant, ook heb ik een klein beetje last van striae net boven mijn billen. Mijn huid is heel licht en ik ben nu 25 jaar. De striae op mijn benen komen en gaan omdat ik heel erg schommel met mijn gewicht (steeds tussen de 60 en de 68 kilo). Ik heb al drie jaar bio kil staan maar nog nooit gebruikt. Maar vanaf vandaag gaan we er voor!! Ik hoop dat het werkt.

 21. eline
  8 maart 2014 / zaterdag, 8 maart 2014

  Ik ben 15 en ben niet dik, toch heb ik het op mn bovenbenen, enig idee waarom? het zit me namelijk de hele tijd dwars, vooral als het binnenkort zomer is :/

  • Dana Wilson
   9 juli 2016 / zaterdag, 9 juli 2016

   kan het dat je heel erg snel bent afgevallen? heb t daardoor zelf ook..

 22. inez
  7 juni 2013 / vrijdag, 7 juni 2013

  Ik ben 12 jaar en heb het op mn bovenbenen . Ik vind het erg vervelend want ik durf geen korte broek aan de doen

 23. Britt
  15 april 2013 / maandag, 15 april 2013

  Haai ik ben 14 en mijn billen en bovenbenen zitten helemaal onder echt als ik een korte broek draag komt het er onder uit:( maar ben niet dik of mollig of zo of ook niet aangekomen afgevallen etc. Help!

 24. Megan
  11 april 2013 / donderdag, 11 april 2013

  heeee!
  ik heb dit product ook gekocht en ik moet zeggen dat ik hier aardig positief over ben!
  Ik heb striae op mijn heupen en bovenbeen.
  Rode striemen, lelijk is dat!
  Als ik in de zomer van plan was een kort broekje aan te doen, zag je de striae er onder uit komen.
  Vervelend….
  Ik heb wat gesurft op het internet en vond toen dit product, ik gebruik het nu een maand, en het werkt prima ! De striemen worden zeker minder, nog even wachten tot ik mijn korte broekjes weer aan kan dus………
  Zeker een aanrader voor jullie !

  X Megan.

 25. 20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

  Ik heb het op heel m’n benen en billen, vanaf m’n kuiten…. ik groeide vroeger heel snel, daar is het grootste deel door ontstaan, en 2 jaar geleden begon ik opeens veel aan te komen (ik kon altijd alles eten zonder ook maar 1 gram aan te komen dus had het een beetje te laat door), en daar is de rest van, niks aan te doen, enige wat ik erg lelijk vind is de grote ‘snee’ in m’n kuit, daar loopt net een ader dus ik heb al zo lang ik me kan herinneren een felblauwe streep op m’n been, best lelijk aangezien ik best wit ben en in de zomer het dus best opvalt, op mijn borst heb ik ook zo’n blauwe streep maar die is gelukkig niet zo opvallend.

 26. 16 oktober 2012 / dinsdag, 16 oktober 2012

  hier ben ik wel benieuwd naar! Ik heb striae op mijn bovenbenen, dus misschien als het bij jullie goed werkt dat ik het ook eens ga proberen. 🙂

 27. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Ik heb ze enorm op mijn borsten en op mn bovenbenen, en ze zijn gewoon wit, zo lelijk! Ik baal er echt van :c

 28. Floor
  14 oktober 2012 / zondag, 14 oktober 2012

  Ik heb zelf ook striae op mijn heupen, binnenkant bovenbenen en bij mijn borsten.

  Zelf gebruikte ik enige tijd Bio Oil. Je huid wordt er zachter van maar ik denk zelf persoonlijk dat een goede bodylotion exact hetzelfde zal doen voor je huid.
  Ben benieuwd naar jullie resultaten.

 29. elizabeth
  14 oktober 2012 / zondag, 14 oktober 2012

  Ik heb het sinds mijn puberteit en wat bij mij hielp was gewoon gaan zonnen en zorgen dat je bruin wordt, dan vallen ze ook niet op

 30. Dionne
  14 oktober 2012 / zondag, 14 oktober 2012

  ik heb zelf ook last van best wel heftige striae, op mijn bovenarmen, benen, borsten en heupen. en aangezien de bio-oil best prijzig is heb ik een budgetvariant hievan gevonden, de skim repair oil die te koop is bij de action, ik gebruik hem nu een half jaar (‘s ochtends en ‘s avonds) en mijn littekens zijn van rood naar lichtroze verkleurd. misschien een tip?

 31. Angela
  13 oktober 2012 / zaterdag, 13 oktober 2012

  Ik ben nog erg jong en heb het dus nog niet. Maar ik wil de bio-oil wel graag gebruiken, omdat ik erg veel littekens op mijn armen en buik heb die ik heel, heel, heel graag weg wil hebbben.

 32. Suzanne
  13 oktober 2012 / zaterdag, 13 oktober 2012

  Ik heb het op mijn heupen/billen/bovenbenen en het ziet er heel erg paars en rood uit, en ik heb het al heel erg lang. Ik hoop dat het ooit minder wordt…

 33. wendy
  13 oktober 2012 / zaterdag, 13 oktober 2012

  Ik kan alleen maar zeggen: betaal alsjeblieft geen 10 euro voor een beetje vaseline. Ik vind dit, puur alleen om de ingredienten, een slecht product. Ik KAN niet geloven dat dit op langer termijn werkt. Littekens die ouder zijn als 2 jaar gaan zowizo nooit weg. Ik durf bijna te wedden dat als je stopt met smeren alles weer terug komt… (want je huid is gewent geraakt aan de olie)

  Alleen als ik al die goede reviews lees.. soms twijfel ik dan toch wel en wordt ik nieuwschierig. Maar ik weet wel zeker dat andere oliën nog beter werken.

 34. Cynthia
  12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  pff striae ik heb er jammer genoeg ook best veel last van, ik had het eerst op de zijkant van mijn billen/bovenbenen, dat is na een tijdje lichter geworden dus minder zichtbaar, en toen opeens zat er ook nog 3 strepen aan de binnenkant van mijn benen, en op mijn billen, ik vind het echt lelijk, en ik smeer me verloren met bio-oil , maar het is nog steeds niet weg ;(

 35. 12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Ik heb zelf geen ervaring met Bio-Oil maar ik heb inderdaad niets anders dan goede verhalen gehoord.

 36. Debbie
  12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  sorry, off-topic: wanneer komt de review van Olay Regenerist Microdermabrasion?

 37. Kimberly
  12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Ik heb ze op mn benen & heupen.. waar vele vrouwen natuurlijk last van hebben..
  Ik ben ook sinds kort moeder geworden en heb tijdens mijn zwangerschap Bio-oil gebruikt en dit is mij prima bevallen!! Nergens last van op mn buik terwijl ik toch echt een grote toeter had haha.. mochten er vrouwen zijn die zwanger zijn en dit lezen ; na je bevalling door blijven smeren met bio oil!!!

  XX Kim

 38. 12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Ben benieuwd naar de uitslag! (M’n naam stond net verkeerd hihi)

 39. 12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Heb toevallig zelf een potje, maar gebruik deze te onregelmatig om er werkelijk een resultaat van te zien =]

 40. desiree
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Het krijgen van striae doet geen pijn, je hebt het niet eens in de gaten totdat je ineens de strepen ziet zitten.

  Was dit maar zo. Ik voel me huid als het waren scheuren. Het jeukt onwijs en dan zit de streep er nog niet eens meestal pas na 2 of 3 dagen zie je de striae pas zitten maar dan heb ik het dus wel al gemerkt.
  De jeuk is niet zo’n kriebbel jeuk maar meer een pijn jeuk zeg maar.
  Bio oil heet bij mij helaas niks geholpen (heb het 1 maand gebruikt toen zag ik geen verschil en bleef het er toch gewoon bij krijgen.

 41. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Interessant artikel! Zoals altijd wel serena! Ik ben benieuwd naar de uitslagen.

 42. I(L)Cats
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Ik heb striae, maar dat het pijnloos is moet ik toch echt tegenspreken. Ik heb striae van pubertijd op mijn benen en die zijn nog altijd gevoelig en nu heb ik er nieuwe bij door mijn zwangerschap en ook die doen best pijn. (Denk dat het wel minder zal worden als de baby geboren is maar toch.) Ik hoop dat het werkt om de zichtbaarheid te verminderen, wamt voorkomen lukt inderdaad niet. Ik heb me helemaal suf gesmeerd met creme’s en olie speciaal tegen striae, maar helaas. Ik ben benieuwd! 🙂

 43. E.
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  I call BULLSHIT!
  Ik heb het gebruikt op mega littekens van operaties en op striae. Heeft echt totaal niet geholpen.
  Striae’s hebben bij mij wel echt pijn gedaan. Ik werd ‘s morgens wakker met een trekkerig en pijnlijk gevoel aan mijn buik en toen ik keek zag ik de horror. Ik werd gewoon wakker met een vernielde buik alsof ik een kind gebaard heb!

 44. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Na twee zwangerschappen in 3 jaar tijd, had ik inmiddels aardig wat striae op mn buik, borsten, billen en bovenbenen. Gebruik nu ruim anderhalf jaar bio-oil en m’n striae is nog amper te zien!

 45. Annelies
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Goed stuk!
  Maar ik heb een vraag, als de verkleuring ontstaat doordat je bloedvaatjes openscheuren & dat de bloed dan lekt, waarom duurt het dan zo lang voordat dat gelekte bloed weg gaat? En bij een blauwe plek duurt het maar een weekje?

 46. Dorana
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Ik heb strae en ik ben 15..

  • wendy
   13 oktober 2012 / zaterdag, 13 oktober 2012

   en dat is normaal;)

  • eline
   8 maart 2014 / zaterdag, 8 maart 2014

   ik ook 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *