Bio-oil 90 dagen challenge – update #2

Goedemorgen! Zo’n twee maanden geleden schreef ik een artikel over Bio-Oil en striae (klik hier) waarin ik bekend maakte dat ik een testpanel heb samengesteld die de uitdaging aangaat om 90 dagen Bio-Oil te gebruiken. Het merk geeft namelijk zelf aan dat striae en littekens na 90 dagen gebruik (bij tweemaal daags insmeren) aanzienlijk verminderd zouden moeten zijn. Wij waren erg benieuwd!

Het testpanel bestaat uit:

 • Testpersoon 1 – Blanke huid met striae op voornamelijk de borsten
 • Testpersoon 2 – Getinte huid met striae op voornamelijk heupen en bovenbenen
 • Testpersoon 3 – Blanke huid met keizersnee litteken
 • Testpersoon 4 – Getinte huid met verse zwangerschaps-striae

We zijn nu inmiddels twee maanden (60 dagen) bezig met smeren en willen hieronder graag onze ervaringen tot nu toe met jullie delen.

Testpersoon 1
“Ik gebruik nu inmiddels 8 weken Bio oil en ik masseer dit dagelijks op de plaatsen waar ik striae heb. Bij mij is dat helaas aanwezig op mijn borsten. Aan de zijkant van mijn borst zijn duidelijk een aantal witte strepen aanwezig. Het was lastig om op de foto te zetten, maar ik hoop dat het een beetje te zien is. Naast deze strepen aan de zijkant heb ik ook een soort van scheurtjes aan de bovenkant van mijn borsten. Die zijn niet heel erg zichtbaar wanneer ik sta, maar wanneer ik iets voorover buig, zie je toch wel wat diepere lijnen ontstaan. Ik hoopte dat Bio oilvooral iets aan deze plek zou kunnen doen.

Ik moet zeggen dat ik het erg lekker spul vind. Het ruikt lekker (doet me een beetje aan een sauna denken) en laat mijn huid lekker glanzen en zacht aanvoelen. Na een aantal weken lijkt het wel wat soepeler te zijn, maar m’n striae is volgens mij niet verminderd. De witte lijnen zijn nog steeds even goed zichtbaar, alleen aan de bovenkant van mijn borsten, m’n decolleté lijkt het wat minder te zijn. Ik heb ook een droge huid, dus ik heb het idee dat het dagelijks insmeren/ hydrateren sowieso al goed is voor m’n huid. Ik ben nog niet helemaal overtuigd, maar ik houd het zeker nog even vol!”

Testpersoon 2 (this is me!)
“Hoewel ik niet heel veel verandering merkte ben ik toch stug door blijven smeren met Bio-Oil. Elke ochtend na het douchen en ‘s avonds voor het slapen gaan smeer ik mijn heupen en bovenbenen in. Normaal ben ik niet zo van het insmeren, mijn huid is niet droog en heeft het eigenlijk ook niet nodig, maar nu het winter is merk ik dat ik het toch wel erg fijn vind om te doen. Het is inmiddels een vaste routine geworden en ik heb het idee dat niet alleen de Bio-Oil maar ook het masseren van de huid misschien wel invloed kan hebben. Bio-Oil ruikt lekker en trekt lekker snel in, dat vind ik echt een plus! Nu we zo’n twee maanden verder zijn kan ik in elk geval zeggen dat mijn striae er nog steeds zit (dit had ik echter ook wel verwacht), maar dat het aangezicht er subtieler uit is gaan zien. Kijk zelf maar!”

Testpersoon 3
“Na acht weken Bio-Oil gebruikt te hebben is mijn ervaring dat ik het een erg prettig, verzachtend product vind. Na het insmeren voelde mijn huid steeds lekker soepel aan. Ik heb het idee dat het litteken van mijn keizersnede ietsje minder rood is op sommige plekken, maar er is verder weinig verschil te zien of te voelen en ik kan ook niet zeggen of dit niet na verloop van tijd toch ook was gebeurd. Bio-Oil ruikt aangenaam en trekt snel in, wat ik fijn vind vind zodat je niet de hele tijd een hele vettige laag op je huid hebt. Resultaat is voor mij als ik het echt beoordeel op het effect op het litteken alleen nog niet zoveel noemenswaardige verandering. Blijf het nog wel even uitproberen!”

Testpersoon 4
“Nog steeds smeer ik mijn buik tweemaal daags heel trouw in met Bio-Oil, want ik baal echt van mijn paarse strepen. Ik had het niet verwacht, maar ik hoopte het wel, maar volgens mij is het minder geworden. De strepen zijn in elk geval minder paarsrood en lijken steeds meer op te gaan in mijn huid. Het relief is nog wel goed te zien, maar elke keer na het smeren ziet het er in elk geval al  stukken beter en egaler uit en hierdoor voel ik me zekerder. Na het insmeren kan ik me gelijk aankleden want Bio-Oil trekt snel in. Dat moet ook wel want met een klein (huilend) dochtertje heb ik geen tijd te verliezen. En oja, het ruikt ook best lekker! Mijn huid is erna lekker zacht en dat geeft me, ondanks de opvallende striae, toch ook wel een fijn en zeker gevoel. Ik blijf lekker doorsmeren en hoop dat het er over een maand nóg beter uit zal zien. Ik ben benieuwd.”

De volgende update is weer over een maand, dus na 90 dagen. Dan zijn we meteen aan het einde gekomen van de challenge en kunnen we een eindconclusie geven.

Wat vinden jullie zelf van Bio-Oil? En van onze resultaten tot nu toe? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

84 Reacties

 1. Emma
  22 december 2012 / zaterdag, 22 december 2012

  Wauw wat een super resultaten! Ik vind echt dat het bij iedereen zichtbaar minder is geworden. Ik heb zelf ook bio oil gekocht voor 4 littekens die ik heb van een recente blinde darm operatie en ga na jullie voorbeelden nu zelf ook standaard twee keer per dag smeren! Thanks voor dit artikel en de tests, ben benieuwd hoe het is over een maand!

 2. Liss
  12 december 2012 / woensdag, 12 december 2012

  Ik heb eind juni 2012 mijn borsten laten verkleinen (jeej, wat ben ik blij dat ze kleiner zijn!) en toen ben ik ook gaan smeren met bio-oil. Mijn chirurg was heel duidelijk: smeren werkt niet, het gaat om het masseren van het litteken. Nou ben ik, zo eigenwijs als ik ben, mijn linker-litteken gaan masseren met nivea en mijn rechter-litteken met bio-oil, en toch zie ik wel verschil tussen beiden. Nou masseert bio-oil ook wel makkelijker in, en het geeft niet af op je kleding, dus ik ben wel fan! Eerst potje is al bijna leeg;)

 3. Meyke
  11 december 2012 / dinsdag, 11 december 2012

  De roodheid van een (keizersnede)litteken en van striae trekt sowieso weg, ook zonder gebruik van Bio Oil…

 4. Sam
  10 december 2012 / maandag, 10 december 2012

  Ik ben een lange tijd niet op beautyblogs geweest, en ik had zojuist 1 blog bekeken van misslipgloss, en besloot hierheen te gaan.. en het valt me op dat er iets verandert is: misslipgloss en beautylab staan vol reclame!

 5. Sam
  10 december 2012 / maandag, 10 december 2012

  Zijn er kwalitatieve duurdere merken dan bio-oil?

 6. Genevieve
  9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  Het ziet er allemaal wel een tikkeltje beter uit.
  Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

 7. 9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  Over het algemeen is er tot nu toe wel een verschil te zien, en dat is positief!! Ik vind het echt een wondermiddel, I love bio-oil!

 8. Aniek
  9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  Zou je dit product ook op je gezicht kunnen gebruiken?
  Bijvoorbeeld voor kleine littekentjes of gewoon om de huid te verzachten?

  Groetjes!!

  • Serena
   Auteur
   9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

   Ja hoor, dat kan zeker!

 9. Febe
  9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  Hm, het is wel in héél ander licht genomen telkens he…

  • Serena
   Auteur
   10 december 2012 / maandag, 10 december 2012

   We hebben geprobeerd om de foto steeds op dezelfde tijd te nemen en bij hetzelfde licht, maar ja in deze donkere wintertijd en met fulltime banen is dat gewoon erg lastig. We doen zoiets in elk geval niet expres.

 10. Celine
  9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  hee
  wouw werkt best goed!
  maar ik moet wel zeggen dat het bij alle personen er mee valt met de striemen
  ik heb er zelf veel meer! ;S
  xx

 11. Kimberly
  9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  Ik heb het zelf tijdens mn zwangerschap trouw gebruikt, en ik heb geen striae..dus ik zeg super spul!!:)
  Maar ik denk ook wel dat het aan je eigen huid ligt hoor.. op meerdere foto’s van hierboven zijn ze wel wat verminderd, maar weg niet. Denk dat het verminderen ervan al een heel pluspunt is toch!! en wie weet als ze door blijven smeren……….

 12. 9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  Dit vind ik wel heel interessant.. bij bepaalde testpersonen zie je echt wel verbetering hoor. Lastig altijd dit soort plekken en striae is echt zoo irritant.!

 13. Alexandra
  9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  De laatste test persoon is de enige bij wie het nog wel weg zou kunnen trekken. Daar is het namelijk nog rood. Dus loopt er nog bloed doorheen. Veel masseren!

 14. 9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  Ben erg benieuwd hoe het is over een maandje!

 15. 9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  Wow, er is best wel veel veranderd al !

 16. lady
  9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  Ben benieuwd, ik zie minder striae bij de nieuwe update. Als het werkt ga ik het misschien ook gebruiken.

 17. Annika
  8 december 2012 / zaterdag, 8 december 2012

  het heeft bij iedereen hetzelfde effect! maar het werkt wel een beetje, volgens mij. je moet alleen niet te veel verwachten.

 18. Melanie
  8 december 2012 / zaterdag, 8 december 2012

  Zelf heb ik Bio Oil nooit gebruikt, omdat ik dacht ”ja, verkooppraatjes….” Maar aan de foto’s te zien heeft het voor jullie allemaal goed gewerkt! Een behoorlijke verandering op elke foto. Ik wacht nog even jullie eindconclusie af, maar jullie foto’s zien er zo veelbelovend uit dat ik zelf denk ik ook flesje ga halen voor de straie op mijn borsten en heupen. En misschien dat het ook wel goed werkt in combinatie met mijn Dermaroller! Nice!

 19. Kim
  8 december 2012 / zaterdag, 8 december 2012

  Ik zie wel zeker dat het minder is geworden op de foto’s. Het is misschien geen grote verandering, maar toch. Ben benieuwd over een maandje

 20. Amanda92love
  8 december 2012 / zaterdag, 8 december 2012

  Mmm ik ben ook al lang aan smeren maar bij mij werkte een jaartje geleden de litteken crème eigen merk van kruidvat beter daarvan is mijn litteken helemaal weggegaan

 21. 8 december 2012 / zaterdag, 8 december 2012

  Ik wil ook graag iets aan mijn striae doen maar voor een klein beetje resultaat zou ik het niet volhouden om 2x per dag te smeren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *