Beauty Talk met Lieke van Lexmond

Vandaag gaan we het hebben over verleiding, want de feestdagen zijn hét moment voor vrouwen om in de spotlights te staan en er glamourous uit te zien, ook ónder de kleding. En daarom bedacht Etos iets leuks. Vrouwen krijgen vanaf maandag 10 december bij elke besteding van €15.- een set verleidelijke bh-bandjes cadeau. De bandjes zijn verkrijgbaar in drie varianten; zwart met studs, glanzend rood en blauw met strass-steentjes. Het gezicht van deze verleidelijke actie is Lieke van Lexmond.

Ik sprak Lieke in een luxe suite in het Hilton Hotel in Amsterdam. En niet zomaar een suite, maar de wereldberoemde suite 702 waar John Lennon en Yoko Ono hun eerste Bed-In hebben gehouden, een actie om op te roepen tot wereldvrede. Een bijzondere suite waar liefde en verleiding een grote rol hebben gespeeld en de perfecte setting om Lieke het spreekwoordelijke hemd van het lijf te vragen over alles wat met verleiding te maken heeft. ‘”Goeie schoenen”, zei ze toen ze de suite binnen kwam lopen en ze wees naar mijn Lita’s.

Als BN’er wordt je natuurlijk overal herkend en het lijkt me behoorlijk verleidelijk om je status als BN’er wel eens in te zetten voor persoonlijke doeleinden. Schuldig? “Helemaal”, geeft Lieke toe. “Bijvoorbeeld wanneer ik een goede tafel in een restaurant wil reserveren”. Volgens mij zag ik vervolgens een kleine blos op Lieke’s wangen verschijnen, maar geeft niets hoor Lieke, dat zouden we toch allemaal doen?

Let’s talk men! Ik kan me voorstellen dat mannen alles uit de kast trekken om jou te verleiden, maar hoe verleid JIJ een man? Als je een voor hem gaat koken bijvoorbeeld, wat haal je dan in huis? Ineens is het doodstil in de kamer, want nu werd het toch wel interessant. Oren werden gespitst. Deze informatie moeten we goed onthouden en vooral gaan toepassen, leek iedere man in de kamer te denken. We keken allemaal naar Lieke. Lieke begon te lachen: “Nou, laten we beginnen met een mooie, goede wijn. Wat ik leuk vind om te maken is antipasta en pasta, en dan lekker pittig met een rood pepertje erdoor”. Wijn en pasta. Check.

En wat is nu de grappigste of meest effectieve manier waarop JIJ bent verleid? “Echt iets heel grappigs kan ik zo niet bedenken, maar ik ben tijdens uitgaan regelmatig versierd bij wijze van weddenschap en hier besteed ik nooit veel aandacht aan. Wat wel goed werkt is simpelweg luisteren. Wanneer je een goed gesprek hebt kun je behoorlijk veel over een persoon te weten komen. Wanneer ik deze persoon weer zie en hij heeft dingen van dat gesprek onthouden dan vind ik dat attent en charmant. Ja, en humor. Een man moet goed in zijn vel zitten en me aan het lachen kunnen maken”.

Dus wanneer een man attent is en humor heeft dan maakt ‘ie goeie kans bij jou? “Zeker. En wat ik ook belangrijk vind is dat hij gedreven is en passie voor iets heeft. Dat hij zichzelf verzorgt en een subtiel parfum draagt, wat ik alleen kan ruiken als ik héél dicht bij hem sta”.

Over parfum gesproken, draag jij speciale parfums waarbij je je verleidelijker voelt? “Ik draag al jarenlang dezelfde geur, ik ruik het zelf niet eens meer. Het is echt mijn signature geur, want ik heb wel eens gehoord dat mensen wisten dat ik er was omdat ze me ‘roken’ binnenkomen. Dat klinkt heel gek, maar schijnt echt zo te zijn”. Terwijl Lieke aan het praten was probeerde ik heel onopvallend wat dieper in te ademen. Het lukte niet zo goed, jammer, want ik wilde een vleugje Lieke te pakken krijgen. “Ik hou van de geur van kokos, zon en frisheid. Een parfumnaam kan ik je niet geven, want ik maak mijn parfum zelf. Dat is mijn geheim”, zegt ze geheimzinnig.

Lieke is dol op beautyproducten. Wanneer ik vraag bij welke beautyproducten ze de verleiding niet kan weerstaan om het te kopen antwoordt ze resoluut “Bodylotion en douchegel. Oh, een haarmaskers, daar gebruik ik altijd lekker veel van. Met een pot doe ik echt drie keer en dan is het op”. Thank God, denk ik. Ik heb een haarmasker-soulmate! “Mijn badkamer is net een spa. Mijn kastjes puilen uit met douchegels en bodylotions en allerlei crèmes en scrubs en lekkere verwendingetjes. Heerlijk vind ik dat!”

Dat vind ik als beautyblogger zijnde natuurlijk leuk om te horen. Lieke is een echte beautylover! Ik was benieuwd of ze misschien een goede budgettip voor ons zou hebben. “Nou, wanneer ik mijn benen moet showen vind ik het wel fijn om bruin zonder zon te gebruiken. Etos heeft er een in olie-vorm, die vind ik heel prettig. Het brengt makkelijk en zonder strepen aan en het voedt tegelijkertijd, zodat ik niet alleen mooie bruine benen krijgt, maar ze ook glad, zacht en gehydrateerd aanvoelen”.

En als je even niet zo lekker in je vel zit, wat doe je daar aan? Maak je je dan op? “Make-up is leuk, maar ik heb het niet per se nodig om me bijvoorbeeld verleidelijker te voelen. Waardoor ik me in één klap verleidelijk voel is door mezelf te verzorgen. Lekker douchen of in bad, want lekker ruiken vind ik erg belangrijk. Scheren, zodat alles glad is. Verder doet een verleidelijk lingeriesetje ook veel goeds. Het geeft me power, een sprankeltje. Ik heb een geheimpje, denk ik dan. Je moest eens weten. Verder kleed ik me ook graag vrouwelijk aan, dus hoge hakken en een jurkje of rokje. Ja, dan voel ik me weer goed”.

Laatste vraag. Welk van de drie bh-bandjes is jouw favoriet? “Vandaag de blauwe!”. En hop, Lieke schuift haar jasje aan de kant en showt mij niet alleen haar prachtige boezem maar ook het blauwe bh-bandje. “Hier word ik vrolijk van. Het is een leuk kleurtje, maar de strass steentjes maken het ook vrouwelijk en sensueel. Bovendien vind ik deze blauwe kleur erg mooi bij zwart staan”.

Na het interview is het tijd voor enkele foto’s en dan zit het er alweer op. Wow, ik heb op bed gelegen met Lieke van Lexmond in suite 702 in het Hilton, dat is iets waar veel mannen vast jaloers op zullen zijn!

Wil jíj iemand verleiden tijdens de feestdagen? Vanaf 10 december krijg je van Etos bij elke besteding van €15.- een set bh-bandjes cadeau. Er zijn drie varianten, dus spaar ze alle drie!

Trouwens, aan iedereen die denkt dat de feestdagen helemaal geen tijden van verleiding zijn, als je in september bent geboren zegt dat genoeg…

Until next time,
Serena Verbon

Fotografie: Sabine Metz

 

Volg:

125 Reacties

 1. robina
  8 december 2012 / zaterdag, 8 december 2012

  Leuk artikel Sereen!
  Ik ken Lieke persoonlijk, en je hebt haar neergezet zoals ze is. Vrolijk en spontaan.
  X je Nichtje.

 2. 8 december 2012 / zaterdag, 8 december 2012

  Superleuk artikel is dit! Ik vind de BH-bandjes niet super bijzonder, maar ik heb nog geen bandjes met strass en ik koop eigenlijk als ik in de Etos ben altijd wel een hele mand vol, dus kom maar op haha. Dat lieke haar eigen parfum maakt wist ik ook niet, wat leuk. Jammer dat je het net niet kon ruiken, haha.

 3. 7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  Wat een leuk interview en mooie foto’s. En over mooi gesproken, wat is Lieke een prachtige vrouw zeg. Drop dead georgeous. ik ben wel heel benieuwd naar haar eigen parfum.

 4. Genevieve
  7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  Leuk interview!

 5. Sanne
  7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  Leuk interview! 😀

 6. 7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  Erg leuk interview en leuk geschreven. Alhoewel ik me weinig voor kan stellen dat mannen blauwe bh bandjes verleidelijk vinden…

 7. Bianca
  7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  Wat is Lieke toch een mooie meid

 8. 7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  Leuk interview! Wat gaaf dat je haar hebt mogen ontmoeten, ik vind haar altijd erg sympathiek overkomen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *