Penselen van Ici Paris XL

Ik gebruik al jaren dezelfde kwasten voor mijn dagelijkse vleugje bronzer en blush, maar ik vind het ook altijd leuk om eens iets anders uit te proberen. Mijn voorkeur gaat uit naar kwasten gemaakt van natuurlijk (dieren)haar omdat deze naar mijn idee zachter zijn en het product beter ‘pakken’ en afgeven op de huid.

Het nadeel van deze kwasten is vooral de prijs. En als je dan ook nog eens voor kwasten kiest waarvan het bekend is dat ze kwalitatief erg goed zijn, zoals de kwasten van M.A.C, dan betaal je al helemaal de hoofdprijs! Vandaag review ik daarom 2 kwasten van Ici Paris XL voor jullie, in de hoop op een goedkoper alternatief voor kwasten gemaakt van natuurlijk haar.

Ici Paris XL Poeder Penseel
Deze poeder kwast, of penseel zoals Ici Paris XL het noemt, is lekker fluffy en ligt door zijn lange steel prettig in de hand. Volgens de beschrijving kan je hem gebruiken voor losse poeders en compactpoeders. Ik gebruik wat poeders betreft alleen bronzer, dus daarvoor heb ik deze kwast dan ook getest.

De kwast bevat veel haartjes waardoor hij vrij compact is en lekker veel poeder opneemt.

Vervolgens breng ik de bronzer aan op mijn hele gezicht, maar vooral op mijn wangen. Ik vind het mooi als mijn hele gezicht er iets een kleurtje van krijgt, maar op mijn wangen gebruik ik hem ook om te shapen. Ik breng hem daar het dikst aan, maar zorg er wel voor dat ik het mooi uitveeg, zodat je geen vlekken of strepen blijft zien. Op de bovenste collage draag ik links niets, in het midden breng ik hem aan en op de rechter foto zie je het resultaat.

Het Ici Paris Poeder Penseel kost normaal €20,29, maar je krijgt vaak een standaard korting waardoor hij op €18,26 uitkomt.

Ici Paris XL Kabuki Penseel
De Kabuki kwast is ideaal voor het aanbrengen van minerale poeder foundation, blush en bronzer. Ik gebruik deze kabuki kwast zelf graag voor het aanbrengen van mijn blush.

Dit is toch wel de dikste en meest compacte kwast die ik ooit heb gehad. Bovendien is de kwast heerlijk zacht en lekker vol. Ik hoef dan ook slechts eenmaal in mijn blush te ‘dippen’ en ik heb voldoende voor 1 wang. Ik begin bij de appeltjes van mijn wangen en veeg dit verder uit naar achteren en ga dan steeds verder richting mijn slaap. Dit doe ik met licht ronddraaiende bewegingen, zoals je een kabuki brush ook dient te gebruiken.

Links draag ik nog geen blush (wel bronzer) in het midden breng ik blush aan en op de rechterfoto zie je het eindresultaat. De blush is mooi egaal verdeeld en oogt heel natuurlijk. Staat toch wel iets frisser hè? Bronzer en blush zijn voor mij onmisbaar!

Het Ici Paris Kabuki penseel kost normaal €15,20, maar je krijgt vaak een standaard korting waardoor hij op €13,68 uitkomt.

Eindconclusie
Ik gebruik tegenwoordig altijd dezelfde kwasten, maar door de jaren heen heb ik verschillende merken en soorten uitgeprobeerd, zowel budgetmerken (Hema) als luxere merken (Esteé Lauder en M.A.C). Hierdoor heb ik een goed beeld kunnen vormen van verschillende kwaliteiten kwasten en ik kan jullie vertellen dat ik heel tevreden ben over het poeder penseel en het kabuki penseel van Ici Paris XL!

Ze zijn zacht, brengen prima aan en blenden mooi. Ik gebruik de kwasten nu al een aantal weken en ze houden zich vooralsnog goed, zonder haaruitval. De kwasten van M.A.C vind ik nét iets zachter, maar als ik dan naar de goede prijs/kwaliteit verhouding kijk van deze kwasten dan zou ik toch wel voor die van Ici Paris XL gaan.

De penselen zijn te koop bij de Ici Paris XL filialen en via de webshop van Ici Paris XL. Naast het Poeder Penseel en het Kabuki Penseel hebben ze nog veel meer soorten kwasten, dus het is zeker even de moeite waard om een kijkje te nemen!

Gebruiken jullie ook het liefst kwasten van natuurlijk haar? En welke merken zijn bij jullie favoriet? Zouden jullie deze penselen aanschaffen?

Tot volgende week!

Liefs Nena

 

Volg:

73 Reacties

 1. Fenneke
  31 december 2016 / zaterdag, 31 december 2016

  Weleens afgevraagd van welk haar deze kwasten gemaakt worden? Made in China.. de dierenrechten daar zijn een stuk minder geregeld. Heb wel eens gehoord dat Chinezen o.a. katten gruwelijk onder de grond houden voor hun vacht. Als je een voorbeeldfunctie hebt zou het fijn zijn als je iets verder zou kijken..

 2. Linda
  10 december 2012 / maandag, 10 december 2012

  Misschien maar eens een kijkje nemen bij die kwasten!
  Misschien een ideetje om iets duidelijker te vermelden als een artikel door Nena of Angel is geschreven? Kom er nu vaak pas achter als ik een foto zie.

 3. carolijn
  7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  wat ben je toch een mooie vrouw, Nena!!

 4. Genevieve
  7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  Mooie kwasten!
  Verder heb ik ook echt budgetkwasten, werken ook oke.
  De kabukikwast van ici paris zou ik ook wel willen aanschaffen

 5. 7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  Ik ben gek op de kwasten van MAC, maar de meer budgetkwasten van realtechniques en zoeva vind ik ook heel erg fijn 🙂

 6. Floor
  7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  Ik heb sinds een paar weken de blush kwast van Ici Paris (kost ongeveer een tientje) en ben zéér tevreden. Merkte toen ineens dat mijn Clinique kwast die ik ervoor gebruikte helemaal niet fijn is!

 7. 7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  Hoi Nena, misschien een beetje een zeikvraag, maar weet je misschien hoe die haren gewonnen worden? Als dat op een diervriendelijke manier is zou ik ze wel willen proberen nl, maar je weet het maar nooit…

  • Nena
   Auteur
   7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

   Ik vind het een goede vraag! Ik durf het je eerlijk gezegd niet te zeggen. Ik probeer het voor je uit te zoeken, maar ik weet niet of ik een antwoord krijg.

 8. Diana
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Nena wat zie je er mooi uit!
  Mooi kleurtje en SUPERRRR mooie wenkbrauwen!

  De kwasten zijn mooi en duur xd

  • Nena
   Auteur
   7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

   Hahaha, dankjewel!

 9. Michelle V.
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ik heb kwasten van Rituals (en Rituals is diervriendelijk), maar de kwasten zijn superzacht en blenden het product mooi uit, dus ik ben er helemaal blij mee! 🙂 En er zijn ook nog geen haren uitgevallen of achtergebleven op mijn gezicht.

 10. -
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  het zijn er maar 2…

 11. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  wouw zou je na een paar keer gebruiken nog iets willen over de kabuki kwast mischien ?
  of de haren uitvalt hij fijn blijft?
  fijn is met schoonmaken etc ?

  x

  • Nena
   Auteur
   7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

   Dat wil ik best laten weten hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *