(Re)view by Nena: Budgettips – Kruidvat

Vorige week was ik met Serena bij het Kruidvat Beauty Bubbles najaarsevent in Amsterdam. We konden een kijkje nemen in de nieuwe najaarscollectie en er werd goed voor ons gezorgd met een hapje en een drankje. Wat ik altijd zo leuk vind aan dit soort events is dat je er volop inspiratie door krijgt en op een leuke manier kennis kunt maken met de nieuwe producten. Je mag alles even uitproberen en uitgebreid bekijken.

Er waren ook een aantal visagisten aanwezig die je een make-over wilden geven of een makeup touch-up. Toen mij door een visagiste werd gevraagd of ik een makeup touch-up wilde, antwoordde ik met een volmondig ja! Ik vind dat altijd super leuk, omdat een ander je toch altijd weer anders opmaakt, dan wanneer je dat zelf doet. En soms kom je dan nog eens voor leuke verrassingen te staan! Na afloop liet ze zien met welke producten ze me had opgemaakt en die producten kon ik dan toevoegen aan mijn goodiebag.

Hieronder wat (full face) foto’s van mijn look. De producten die de visagiste heeft gebruikt ga ik hieronder voor jullie reviewen.

In dit artikel wil ik jullie kennis laten maken met:

 • Een oogschaduw palette van Catrice: 040 Never Let me go
 • Een matte bronzer van Catrice: 020 Deep bronze
 • 4 Brushes van Essence: The blush brush, eyeshadow brush, smokey eyes brush & geleyeliner brush.
 • Een mascara van Catrice: The Giant extreme volume mascara XXL
 • Een wenkbrauwpotlood van Catrice: 030 Brown-n-eyed Peas
Oogschaduw palette van Catrice: 040 Never Let Me Go!

Dit palletje bevat 4 warme kleurtjes, die allemaal voorzien zijn van een shimmer. De kleuren zijn alle 4 goed gepigmenteerd (wat ik overigens tot nu toe van alle Catrice oogschaduws vind). Op de bovenste rij swatches zie je de kleuren bij zonlicht en op de foto daaronder zie je de kleuren in de schaduw.

Dit is de ooglook die ik ermee gemaakt heb. Zoals jullie misschien van mij gewend zijn, houd ik het vaak vrij simpel. Hierdoor is het een alledaagse look geworden met een wat dikkere eyeliner. Voor de eyeliner heb ik gebruik gemaakt van de donkerste kleur van het palette. In mijn binnenste ooghoek draag ik de roze kleur rechtsboven in het palette en in mijn buitenste ooghoek de bruine kleur die linksonder in het palette zit. De meest lichte kleur gebruik is al highlighter onder mijn wenkbrauw.

Prijs: €4,59 voor 8 gram.

Matte bronzer van Catrice: 020  Deep Bronze

Ik ben super blij met deze ontdekking! Eindelijk een MATTE bronzer voor een budgetprijsje! Mijn huidige matte bronzer is van het luxe merk Guerlain en die is helaas bijna op… Gelukkig kan ik nu overstappen op deze van Catrice. Naast de foto’s van de swatches bij zonlicht en in de schaduw heb ik er ook nog 2 foto’s bij gedaan van hoe de bronzer op mijn gezicht staat. De rechter foto is zo ongeveer hoe ik hem draag (meestal iets minder zwaar hoor). En de foto linksonder heb ik even extra overdreven door HEEL VEEL bronzer aan te brengen. Zo krijg je een beetje een idee van de kleur (hoewel hij in het echt minder oranje is hoor), maar zoals je ziet glanst hij niet van mijn gezicht af!

Prijs: €2,99 voor 9,5 gram.

 4 Brushes van Essence: The blush brush, eyeshadow brush, smokey eyes brush & geleyeliner brush.

Ik was erg benieuwd naar deze 4 brushes van Essence. Ze zien er altijd zo mooi uit met die fel gekleurde haartjes! Ik zie ze altijd wel in de schappen liggen, maar denk dan al snel: “hmmm… Dat kan voor die €1,00 – €2,00 toch nooit wat zijn!?” Totdat ik ze nu al een beetje kon uitproberen en mee mocht nemen voor een review!

Van links naar rechts zie je de Blush brush, een eyeshadow brush, een smokey eyes brush en een brush speciaal om een mooie gel eyeliner mee aan te brengen.

Om te beginnen de Blush brush. Deze heeft een prima formaat en een goede vorm. Op het oog lijken de haartjes misschien vrij stug, maar ik moet zeggen dat dat niet het geval is. Eigenlijk voelen de haartjes aangenaam zacht aan op mijn wangen. Ook verdeelt hij de blush goed en blijft er niet te veel product achter in de kwast. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn huidige kwast (eentje van Estée Lauder) wel prettiger vind, maar als ik dan naar de prijs kijk, dan ben ik zeker niet ontevreden over deze van Essence.

Prijs: €2,89

Deze eyeshadow brush ziet er prima uit en heeft ook een goede ‘dichtheid’. Wanneer ik de brush echter over mijn ooglid haal merk ik toch wel dat hij wat stug is. Helaas heb ik ook veel last van fall-out iets wat ik met mijn huidige kwast (van Gosh of M.A.C) veel minder heb. Ik ben dus helaas wat minder enthousiast over deze eyeshadow brush. Hij kan dan wel een mooi prijsje hebben, maar hij werkt voor mij niet fijn.

Prijs: €1,39

De smokey eyes brush vind ik dan weer wel fijn! Deze is toch een stuk zachter en brengt mijn oogschaduw goed aan. Deze is erg vergelijkbaar met mijn huidige kwast (ook van Gosh). Deze zou ik wel dagelijks kunnen gebruiken, niets mis mee!

Prijs: €1,39

Ik was benieuwd naar de gel eyeliner brush, omdat mijn huidige brush van M.A.C is en ik dat toch wel een van de beste merken vind voor brushes. Ik vind het belangrijk dat hij ‘plat’ genoeg is, zodat je er mooie strakke lijntjes mee kunt zetten. Ook moet hij breed genoeg zijn, want dat vind ik handig bij het maken van een winged-eyeliner. Ik kan jullie gelukkig vertellen dat deze brush mij super goed bevalt! Hij doet eigenlijk niet heel veel onder voor mijn M.A.C kwast… Deze kan ik jullie dus zeker aanraden!

Prijs: €1,59

Op deze foto’s kunnen jullie zien waar ik de brushes voor gebruik.

Mascara van Catrice: The Giant extreme volume mascara XXL

Deze mascara doet zijn naam zeker eer aan! Hij heeft een groot borsteltje en er komt genoeg product vanaf. Ik heb niet veel laagjes nodig om al volume te krijgen, maar je moet oppassen dat hij niet gaat klonteren. Wanneer je teveel mascara aanbrengt heeft hij ook de neiging om je wimpers aan elkaar te laten plakken. Ik vind dat persoonlijk wat minder mooi, maar er zijn meiden die dat juist zoeken in een mascara 😉

Aangezien ik altijd wel volume wil krijgen door een mascara, ben ik best tevreden over deze van Catrice. Aan het einde van de blijft hij ook goed zitten en ik heb geen gebogen wimperuiteinden (iets wat ik door sommige verlengende mascara’s aan het einde van dag krijg). Een nadeel vind ik de geur. Deze mascara ruikt vrij sterk.

Prijs: €4,59 voor 12 ml.

 Wenkbrauwpotlood van Catrice: Brown-n-eyed Peas

Sinds ik mijn wenkbrauwen bijteken ben ik altijd opzoek naar iets nieuws. Zo gebruik ik de ene keer een wenkbrauw palette of een matte oogschaduw poeder. En de andere keer weer een potlood. Wat potloden betreft ben ik vrij kritisch, want er moet voldoende kleur vanaf komen en er mag niet te veel rood inzitten. Ik ben super tevreden over m’n huidige potlood van Dior, maar dat is een poederpotlood die vrij prijzig is en snel breekt. Toen ik deze kleur in de schappen van Catrice zag liggen MOEST ik hem natuurlijk uitproberen…

En dat is maar goed ook, want hij bevalt me prima! Hij brengt iets lastiger aan dan mijn wenkbrauwpotlood van Dior, ik moet iets harder ‘duwen’, maar doordat hij wat harder is kan je er wel weer beter mee tekenen. Verder is de kleur ook naar wens! Op de foto’s zie je de kleur bij normaal daglicht/ schaduw en op de rechter foto zie je de kleur in vol zonlicht. Geen rode gloed, maar eerder een grijze ondertoon! Ja, ik ben zeer tevreden over dit wenkbrauwpotlood van Catrice!

Prijs: €2,59 voor 1,6 gram.

Al met al ben ik echt meer dan tevreden over deze budgetproducten! Zeker wat betreft de prijs/ kwaliteit verhouding. Daar kunnen de duurdere merken nog wat van leren. Oké ik kan nog niets beloven over de lange termijn van deze producten, want ik gebruik de kwasten bijvoorbeeld nu nog maar een weekje. Als ik heel eerlijk ben blijven kwasten van M.A.C nog altijd wel mijn favoriet, maar ik vind ze ook erg duur wat deze budget brushes dan weer erg aantrekkelijk maakt!

Waren jullie al bekend met (een van) bovenstaande producten? En wat vinden jullie van de brushes? Zit er een product tussen die jullie ook zouden aanschaffen?

Tot volgende week!

Nena

 

Volg:

90 Reacties

 1. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  bij mijn oog schaduw kwast heb ik wijnig falout

 2. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Ik heb ook niet zoveel met Gosh, omdat het voor mij net te duur is! Leuke review (;

 3. Jill
  20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

  Super leuk artikel! Zou ik leuk vinden als zoiets vaker is

 4. 16 oktober 2012 / dinsdag, 16 oktober 2012

  Wauw, wat een mooi palette! En ik vind het zo jammer dat de essence kwasten niet bij de kruidvat bij mij in de buurt verkocht worden..

 5. 13 oktober 2012 / zaterdag, 13 oktober 2012

  dat palette van catrice heb ik en ik vind hem heel fijn! erg mooie look die je ermee gemaakt hebt! 🙂 x

 6. 13 oktober 2012 / zaterdag, 13 oktober 2012

  Ik heb vandaag de smokey brush van essence gekocht en heb hem metee. Ff getest als bleding brush en wauw ik vind hem. Erg fijn

 7. fakjoe
  13 oktober 2012 / zaterdag, 13 oktober 2012

  die kwartetten oogschaduw van catrice doen mijn ogen branden, nog nooit meegemaakt met oogschaduw 🙁

  wenkbrauw potlood is wel het beste 🙂

 8. 12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Fijne review! De mascara wil ik wel proberen 🙂

 9. Lianne
  12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Ik heb vanmiddag de matte catrice bronzer gekocht, zag net pas dat jij er ook had geschreven. twijfelde wel of ik voor de lichte huid of donkere huid moest kiezen. heb toch voor de donkerdere gekozen ondanks dat ik een lichte huid heb, vond die andere kleur te licht en oranje

 10. meliss
  12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Ik heb de smokey eyes brush en die gebruik ik in de arcadeboog , hij werkt echt super !! Ik gebruik hem dagelijks 🙂

 11. 12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Mascara ziet er heel mooi uit. ik gebruik zelf eentje van de Etos, de enigste die tot nnu toe voor mij werkt. Maar voor deze prijs kan ik deze mascara ook best eens proberen! Thnx voor de review

 12. britt
  12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  beniewd welke bruine eyeliner je gebruikt ! ben ook opzoek naar een andere eyeliner, en aangezien ik altijd zwart heb, is bruin weer eens wat anders 😉

 13. 12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Leuk artikel en wat fijn dat de producten weer geweldig zijn, ik mascara van Catrice ook erg fijn, deze heb ik niet, maar ik ga deze zeker proberen. En de kwasten ook, ik heb er al twee voor mij en mijn dochtertje… super kwaliteit.

 14. 12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Catrice heeft echt leuke spulletjes, maar heb nog geen enkele van deze geprobeerd =]

 15. hannah
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  chill

 16. Rianne
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Leuk, ik ben altijd geïnteresseerd in budgetkwasten ^^

 17. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Leuke review en mooie foto’s van Nena!
  De roze zwarte kwast heb ik ook :). En handig van die matte bronzer. Ik houd er wel van om een beetje te shapen maar hoef niet altijd een glitterfestijn op mijn gezicht!

 18. me
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Ik heb alle borsteltjes en ben er zeer tevreden over.

 19. Tess
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Die blush brush is zooo zacht vind ik, echt heerlijk. Zeker voor die prijs (:

 20. C
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Leuk, zo’n budget review van een heleboel producten in een! Ik hou van budgetreviews, ik ben zelf jong dus heb niet zoveel geld uit te geven aan make up. Zou je de blush kwast ook kunnen gebruiken om compact powder aan te brengen over je hele gezicht, of heb je hier echt een aparte kwast voor nodig? Oja, en heb jij ervaring met de hema kwasten?

  • me
   11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

   Niet alleen jongeren moeten aan de budget hoor hahaha. Niet iedere oudere persoon heeft geld te over. Hema borstels zijn prima en wat betreft de poederborstel zou ik voor de catriceversie gaan, heel iets duurder (maar dan ook maar heel iets) en heel fijn in gebruik.

   • C
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Nee sorry, zo bedoelde ik het ook niet hoor! Eventjes niet aan gedacht. Maar heel erg bedankt voor de tip! Ik ga er eens naar kijken, nogmaals bedankt! 🙂

  • Nena
   12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

   Ik zou voor compact powder een grotere kwast gebruiken dan deze blush brush. Ik heb weleens kwasten van de Hema gebruikt, maar ook die zijn niet allemaal even fijn. Sommige zijn stug en anderen verliezen snel haartjes. Ik weet niet wat ze tegenwoordig in hun assortiment hebben? Volgens mij hebben ze een nieuwe lijn met echt haartjes…

 21. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  ik zag die kwasjes ook gwn bij de action

 22. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Die bronzer lijkt me erg fijn!

 23. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Erg handig zo’n artikel, vooral de producten van Catrice spreken me aan xx

 24. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Mag ik vragen hoe jij de eyeliner brush schoon maakt? Die van essence heb ik al een tijd, als ik er met waterproof eyeliner gel overheen ga, en hem dan terug zet, word hij erg hard, ik weet niet goed hoe ik hem schoon kan krijgen zodat hij z’n zachte haren en fijne werking terug krijgt.

  • Nena
   12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

   Ik gebruik echt nooit waterproof make-up. Dus m’n kwasten worden nooit erg hard. Ik gebruik eigenlijk vaak een oogschaduw als eyeliner door de brush nat te maken. Heb je het al eens geprobeerd met make-up remover of een olie?

 25. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Jouw reviews zijn altijd zo fijn om te zien/lezen! Veel duidelijke foto’s en alles komt aan bod! Dat wilde ik even kwijt, hihi 😀

  • Nena
   12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

   Dankjewel Leah!

 26. JoycevdB
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Super goed artikel, Nena! Helder geschreven, duidelijk uitgelegd en mooie foto’s! Keep up the good work!

 27. Ibbi
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Ik heb een vraag, de smokey eye brush, is die hetzelfde als een blendingbrush?

  • Nena
   12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

   Ja, eigenlijk wel. Je kunt er allebei goed mee blenden 😉

 28. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  leuk !
  vooral de mascara lijkt me erg fijn 🙂

  xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *