Stapelreview: Volume mascara’s

Door Nena – Een tijdje geleden ontving ik van Serena een foto via de Whatsapp, met de vraag welke mascara’s ik zou willen testen. Verlengende of volume mascara’s? Volume mascara’s was mijn antwoord! Sinds mijn favoriete mascara van Max Factor, Xperience niet meer verkrijgbaar is, ben ik mijn zoektocht maar weer vervolgd naar de perfecte (volume) mascara. En wie weet?! Misschien zit hij hier wel tussen, voor een beter prijsje!

In deze stapelreview ga ik 5 volume mascara’s met elkaar vergelijken van 5 verschillende merken. Van budget tot aan gemiddelde drogisterij prijzen. Ik heb ze allemaal tenminste een dag gedragen om te kijken hoe de mascara er aan het einde van de dag nog uit zou zien. Ik zoek een fijne mascara die niet te duur is (ongeveer €10,00 vind ik een mooie prijs), geen klontjes geeft, mijn wimpers volume geeft en ook nog voldoende separeert! Ik testte de volgende 5 mascara’s:

 • Catrice The Giant extreme volume mascara, waterproof – €4,59 (12 ml)
 • Essence I love extreme Crazy volume mascara – €2,79 (12 ml)
 • Maybelline The Rocket Volum’ Express – €14,49 (9,6 ml)
 • Max Factor False Lash Effect mascara – €16,95 (13,1 ml)
 • Miss Sporty Studio Lash Multi-action IncrediBALL mascara – €3,99 (8 ml)

Catrice The Giant extreme volume mascara, waterproof:

Het eerste wat me opvalt is dat deze mascara waterproof is. Ik houd daar niet van, want het wordt raar hard en ik krijg het met mijn standaard make-up reiniging niet van mijn ogen af. Het borsteltje vind ik op zich prima, hij is vrij groot en loopt smaller naarmate je bij de punt komt. Hij brengt prima aan, ook in je binnenste ooghoeken. Helaas droogt deze mascara zo snel, dat ik hem er niet snel genoeg mooi op krijg. Ook kleven mijn wimpers voornamelijk aan elkaar. Hij separeert mijn wimpers totaal niet. Ik vind deze mascara helaas niet zo’n succes.

Catrice The Giant mascara is verkrijgbaar in zwart en deze waterproof variant bij het Kruidvat.

Essence I love extreme Crazy volume mascara:

Deze mascara heeft een siliconen borsteltje met fijne haartjes. Hij verdeelt de mascara perfect over mijn wimpers en zorgt na 1 laagje voor subtiel volume. Bij een tweede laagje zit het er iets dikker op, wat ik een mooier resultaat vind geven. Eigenlijk ben ik blij verrast! Hij blijft ook goed zitten en vlekt aan het einde van de dag niet onder mijn ogen. Dit is eigenlijk een perfecte mascara!

De Essence I love extreme Crazy volume mascara is verkrijgbaar bij het Kruidvat.

Maybelline The Rocket Volum’ Express:

Dit is de nieuwste mascara van Maybelline: The Rocket Mascara. Hij belooft in no-time een volumeboost met gesepareerde wimpers ZONDER klontjes! Kijk, dat is wat ik zoek! Hij kost dan wel wat meer dan een gemiddelde budgetmascara, maar wat maakt deze mascara dan zo bijzonder?

“Maybelline:  Een mascara die supersnel van aanzet tot punt een spectaculair, verfijnd volume effect geeft! Vanaf nu hoef je niet meer te kiezen tussen volume en separatie. De multigepatenteerde mascaraborstel heeft een intern hard gedeelte van solide materiaal dat druk geeft tegen de wimperhaartjes en precies de juiste dosis mascara afgeeft aan elk haartje. Het ‘hart’ wordt omringd door flexibele tandjes, op gelijke afstand van elkaar, die de wimpers van aanzet tot punt kammen en zodoende ophoping voorkomen.”

De beloftes:

 • 8x meer volume in rockettime
 • Egale dekking van aanzet tot punt
 • Perfect gesepareerde wimpers

Natuurlijk heb ik deze mascara uitgebreid voor jullie getest, maar ik moet jullie helaas vertellen dat ik niet super enthousiast ben. Het borsteltje ziet er niet bijzonder spectaculair uit, eigenlijk net als tegenwoordig elk ander borsteltje dat siliconen haartjes bevat. En hij separeert mijn wimpers niet perfect. Er lijken eerder wat wimpers aan elkaar te gaan plakken en de relatief korte haartjes weten deze niet meer goed te scheiden. Ook vind ik het volume effect pas zichtbaar na meerdere laagjes, maar daar wordt het eindresultaat niet mooier op. Dus 8x meer volume in ‘rockettime’ gaat voor mij niet helemaal op. Verder is dit een prima mascara die netjes de hele dag blijft zitten en goed van mijn ogen afgaat. Aan het einde van de dag ontdekte ik wel wat gebogen wimper uiteinden. Dat is straks ook op de foto wel een beetje te zien. Ik ben dus niet super tevreden. Helaas.

The Rocket mascara is verkrijgbaar in de kleur zwart en in waterproof vanaf januari 2013 bij de drogisterij.

Max Factor False Lash Effect mascara:

Na de Masterpiece mascara komt Max Factor nu met de False Lash Effect mascara! Ik ben vol verwachting, want ik heb hoge verwachting van Max Factor aangezien zijn voorgangers mij goed waren bevallen. Dit borsteltje lijkt op die van Maybelline, maar de haartjes zijn duidelijk langer. Zou ik hier dan het valse wimper effect mee kunnen creëren?!

Ik merkte al snel dat er niet veel product van het borsteltje af kwam. Ik krijg er na 1 laagje weinig volume van, waardoor hij in dat opzicht helaas wat tegenvalt. Op de foto is het resultaat te zien na 3 laagjes, dan heb ik weer iets meer volume. Na 3 laagjes vind ik deze mascara dan ook het mooist op mijn wimpers. Deze mascara weet mijn wimpers super goed te separeren en elk wimperhaartje van mascara te voorzien. Ik krijg er dus niet zozeer vollere wimpers door, maar wel meer losse haartjes. Dat kan je ook volume noemen ;) De mascara ging ook gemakkelijk van mijn ogen af en bleef de hele dag netjes op zijn plaats!

De Max Factor False Lash Effect mascara is verkrijgbaar in alle (luxe) drogisterijen.

Miss Sporty StudioLASH IncrediBALL mascara:

Ik was erg benieuwd naar dit aparte borsteltje die aan het uiteinde voorzien is van een IncrediBALL! Bij de ‘ball’ zijn de siliconen haartjes het langst, waardoor je hier goed je wimpers in je binnenste en buitenste ooghoeken van mascara kunt voorzien. Dit borsteltje is echt duidelijk anders dan alle andere borsteltjes die ik tot nu toe had gezien.

“Miss Sporty: Weelderig volume en perfect gescheiden wimpers in een oogweng dankzij een bizar ogend borsteltje dat van elke afzonderlijke wimper een superster maakt! “

De beloftes:

 • Perfect gedefinieerde wimpers
 • Geeft je wimpers tot wl 9 keer volume.
 • Het borsteltje omhult elke wimper, er is geen ontsnappen aan!
 • Geen klontjes
 • De mascara blijft perfect zitten! Vlekt niet, schilfert niet en geeft niet af!

Wat is mijn ervaring? Leuk idee dat balletje aan het eind, maar ik vind het in gebruik niet zo fijn. Er blijkt namelijk tussen de overgang van borsteltje naar ‘ball’, maar weinig product van het borsteltje af te komen. Daardoor brengt het niet erg handig aan. Ik knoeide de eerste keren ook snel op mijn ooglid en mijn wimpers kleven hier en daar aan elkaar. Ondanks het wat onhandig aanbrengen weet de mascara wel volume te creëren! Na hem wat vaker te hebben gebruikt ben ik er wel iets beter over te spreken. Ik krijg geen spinnenpoten en ook geen rare afgebogen puntjes aan het uiteinde. Je krijgt dus wel degelijk volume, maar wel op een manier die je mooi moet vinden. Wederom het verkleven van de wimperhaartjes, want hij weet mijn wimpers niet zo goed te separeren. Dat komt voornamelijk door de korte stompe haartjes op het borsteltje. Ik vind het een prima prijs/ kwaliteit verhouding en daardoor toch nog een redelijk goede mascara!

De Miss Sporty StudioLASH IncrediBALL mascara is verkrijgbaar vanaf februari 2013 bij elke drogist.

Dan nu de grote vraag: Hoe zien deze mascara’s er dan uit op mijn wimpers?!

Hieronder draag ik op de bovenste rij niets en daaronder volgen foto’s van alle mascara’s:

Misschien zijn de verschillen op het eerste gezicht lastig te zien, maar als je goed kijkt zie je wel degelijk verschillen. Zo maakt de mascara van Catrice van mijn bijvoorbeeld 50 wimperhaartjes ineens 15 dikke haren. Tijdens het gebruik droogt hij ook te snel, waardoor ik de haartjes niet meer kan separeren. Als je dit resultaat vergelijkt met de foto’s daaronder van Essence, dan zie je direct dat ik daar veeeeel meer wimpers heb gekregen! Ook hebben ze iets meer volume en zijn de uiteinden van mijn wimpers aan het einde van de dag nog steeds even mooi! In tegenstelling tot de mascara van Maybelline. Aan het einde van de dag waren m’n wimperuiteinden gebogen. Max Factor geeft ook een mooi resultaat. Hij klontert niet, geeft iets meer volume en weet mijn wimpers aardig te separeren. Miss Sporty is ook wel aardig. Niet bijzonder goed, want ik krijg niet super veel volume. Al met al merkte ik dus wel duidelijk verschil in het gebruik en in het resultaat.

Misschien hebben jullie deze foto gisteren op mijn Instagram voorbij zien komen? The winner is: Essence I love Extreme!

Conclusie: Als ik deze mascara’s zou moeten beoordelen, dan wint de mascara van Essence het overduidelijk van de rest. Hij separeert mijn wimpers erg goed en geeft daardoor volume, klontert niet, blijft de hele dag perfect op zijn plaats en kost maar €2,79 voor maar liefst 12 ml!! Essence wordt gevolgd door Max Factor en komt daarmee op een goede tweede plaats. Hij is alleen in verhouding met Essence een heel stuk duurder en separeert mijn wimpers iets minder goed. Miss Sporty eindigt bij mij op de derde plaats. Een goede prijs/ kwaliteit verhouding. Mijn wimpers krijgen volume (na wat oefenen) werkt het balletje best handig, alleen je moet je wimpers wel erg goed in model brengen na het aanbrengen. Het effect van de nieuwste Maybelline mascara vind ik te subtiel voor een relatief prijzige mascara die na 1 laagje een mega volumeboost beloofd, maar dit niet aan mijn wimpers te zien is… Daarmee komt Catrice op nummer vijf. Mede doordat hij waterproof is, dat moet ik er wel eerlijk bij vermelden, want ik was een stuk beter te spreken over de gewone versie.

Dit zijn natuurlijk mijn persoonlijke ervaringen met deze mascara’s. Misschien zoek jij juist een mascara die je wimpers voller maakt door ze iets aan elkaar te laten kleven en houd je juist van waterproof? Dan ziet jouw voorkeur er natuurlijk heel anders uit! Welke borstel er het ‘beste uit de test’ komt, is natuurlijk een een kwestie van persoonlijke voorkeur. Ik vind het fijn als het een rubberen/ silicone borstel is, die niet te smal of te dik is met iets langere haartjes. Bovendien is elk stel wimpers ook weer anders en is er gelukkig voor alle wensen een andere mascara te krijgen!

Tenslotte nog twee handige tips die ik tegenkwam in het persbericht van Miss Sporty:
 1. Kijk ietsje naar beneden in een handspiegeltje terwijl je je mascara aanbrengt. Zo kom je beter bij de basis van je wimpers.
 2. Breng eerst mascara aan op je bovenste wimpers en daarna een dun laagje op de onderste wimpers voor echte
  Bambi-ogen.

Wat zoeken jullie in een mascara en hebben jullie de perfecte mascara al gevonden? (Zo ja, welke?) En welke mascara vinden jullie het beste voor mijn wimpers?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: @nenaburger

 

Volg:

134 Reacties

 1. Inge
  23 december 2015 / woensdag, 23 december 2015

  Ik ben nog nooit zo blij geweest met mascara als met de Maybelline Rocket Volume waterproof! Het geeft mijn wimpers een heel natuurlijk volume zonder te klonteren en ik ben zo klaar. Echt een aanrader!

 2. luv u
  24 november 2015 / dinsdag, 24 november 2015

  mijn ultime fav mascara is en blijft maybelline rocket volum’ express waterproof! mijn winpers zijn van zich zelf kei recht met geen ene krul, daarom moet ik wel een wimperkruller gebruiken én waterproof mascara, anders blijven ze voor geen meter zitten

 3. Lilly
  24 september 2013 / dinsdag, 24 september 2013

  Jammer dat de i love extreme crazy volume mascara bij mij eruuug klont!!!

 4. Ginny
  24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Ik zelf ben heel erg fan van de Maybelline mascara’s en heb er nu 3 (2 daarvan waren in de sale!)
  1. One by One (houdt mijn wimper heel mooi appart en geeft een natuurlijke look)
  2. Colossale volume expres (smokey eyes) (maakt mijn wimpers heel erg lang en geeft ze veel volume)
  3. Rocket (geeft een redelijk natuurlijke look met toch wat volume)

  Ik heb zelf kort wimpers dus ik vindt de 2e het fijnst :)

  Misschien hebben jullie hier wat aan :) xx

 5. marlot
  1 maart 2013 / vrijdag, 1 maart 2013

  Hi, ikzelf ZWEER bij de Lashblast volume mascare van covergirl…deze is SUPER en gebruik ik al jaren…Wel doe ik 3 laagjes ;-) (ik woon in Belgie dus ik koop hem gewoon in de supermarkt)

 6. Elies
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik wil die van Essence meteen uitproberen! Waar ik alleen bang voor ben, (en er staat verder ook geen informatie over bij) is dat hij aan het eind van de dag gaat klonten en je wimpers naar beneden zakken. Dat heb ik namelijk ook bij de Catrice Glamour Doll mascara. Die is super als je ‘m aanbrengt, maar verschrikkelijk aan het eind van de dag. Ben benieuwd…

 7. 18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

  De normale versie van I love Extreme is mijn favoriet op het moment. Lijkt sprekend op Diorshow! Die zou je ook nog eens moeten proberen :)

 8. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Leuke review! Ik heb de gewone I love extreme volume mascara van essence (deze heeft een gewoon borstetje in plaats van zo een siliconenborstel) en zit al aan m’n 3e tube!

  Ik heb al ontelbaar veel mascara’s gehad, van 2 tot 35 euro, en de enige die ik beter vond was de sexy blacks mascara van helena rubinstein… maar dat geld heb ik er niet meer voor over. Ik ga morgen deze van essence eens proberen :)

 9. patzz
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Ik gebruik altijd de I love extreme van Essence. Wel de zwarte! Hij is super en heeft meerdere kanten van het borsteltje waardoor je dikker en dunner erop kunt doen. Ik gebruik meestal de eerste laag de haartjes gewoon en na de eerste laag de dikkere. Deze wrijf ik dan weer uit met het borsteltje :) Kost ook rond 3euro en ik gebruik geen andere meer! x

 10. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Handig artikel! Ik ga zeker eens kijken naar die van Essence!
  X

 11. Martine Beiten
  16 februari 2013 / zaterdag, 16 februari 2013

  Naar aanleiding van jou advies de essence I love extreme Crazy volume mascara aangeschaft. Ik werd toch wel erg nieuwsgierig naar dit product.
  Ten eerste zweer ik bij de YSL faux cills mascara (paars), deze gebruik ik vanaf mijn 16de en sindsdien is geen andere nummer 1.
  Toch de essence mascara aangeschaft, namelijk geen zonde-effect indien hij niet zou bevallen.
  Zelf bezit ik veel wimpers en het enige nadeel is dat ze vrij snel aan elkaar gaan plakken. Toch moet ik zeggen dat ik tevreden ben over dit product. Heb hem nu al de hele dag op en hij bladert niet af. Kleur is ook extreem zwart en geeft dus wel een volume effect, alleen als je dus iets teveel wimpers van jezelf hebt niet de ultieme mascara. Je krijgt hem alleen iets moeilijker af dan de YSL faux cills. Het borsteltje vind ik wel echt een raar ding… toch even proberen want hij geeft dus wel effect. Tip beetje afvegen met een doekje/papiertje en dan heb je niet in een keer zoveel op je wimpers en dus minder klontereffect, zo kan je beter doseren. Eindpunt 7.5.

  • Nena
   Auteur
   18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

   Leuk dat je hem gekocht hebt n.a.v. de review! En goed om te lezen dat hij jou ook best goed bevalt! Een 7,5 is hoog voor zo’n budgetmascara ;) Ik kan me voorstellen dat hij iets minder goed bevalt wanneer je veel wimpers hebt! Bedankt voor je reactie en oordeel!

 12. Annelise
  16 februari 2013 / zaterdag, 16 februari 2013

  Fijne review weer, Nena! Ik vind de Essence mascara inderdaad het mooiste effect geven, de rest vind ik al gauw een wat spinnenpoterig effect geven. En de Essence mascara heeft ook nog eens een geweldig prijsje ;)

 13. jessica velsink
  16 februari 2013 / zaterdag, 16 februari 2013

  Goede uitleg zeg, maar hebben ze die mascara van essence ook in het blauw? Ik heb altijd een blauwe lijntje onder mijn ogen met blauwe mascara (van de hema). :-)

 14. Nynke
  16 februari 2013 / zaterdag, 16 februari 2013

  Heb de Essence zelf ook vaker gebruikt hij werkt heel goed, maar ik vind dat hij vrij snel minder wordt, hij droogt snel in en laat dan met aanbrengen een soort zwarte opgedroogde mascarabolletjes onder je ogen achter.. Maar voor deze prijs kun je ook niet anders verwachten, de eerste paar weken werkt hij in ieder geval prima!

 15. Suzan
  16 februari 2013 / zaterdag, 16 februari 2013

  Bij die van Essence lijkt het als of je meer haartjes hebt dus dat ze beter gesepareerd zijn. ik ga voor die van Essence en Catrice

 16. 15 februari 2013 / vrijdag, 15 februari 2013

  Nice! Ik was al erg benieuwd naar de Essence mascara. Maar het is duidelijk, die moet ik hebben!

 17. paulien
  15 februari 2013 / vrijdag, 15 februari 2013

  leuk dat niet altijd de duurste de beste is! wel is mascara heel persoonlijk denk ik, maar je hebt me overtuigd voor dat geld ga ik hem zeker proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *