Primark Stippling brush

Als je mijn laaste Primark shoplog hebt bekeken dan wist je dat ik een stippling brush voor slechts €2 heb ‘gevonden’ bij de beautyproducten. Ik was natuurlijk super benieuwd naar deze budget kwast. Voor zover ik weet zijn er geen budget stippling brushes. Laatst had ik er wel eentje gekocht bij & Other Stories, maar die winkel zit nog niet in Nederland en kostte €12. Deze is slechts €2 dus het zou geweldig zijn als het ook nog eens een goede kwast bleek te zijn!

Let’s test!

primark stippling brush01 Nou de verpakking is niet zo spannend, het zit gewoon in een plastic zakje! Gewoon prima eigenlijk.

primark stippling brush03 De kwast zelf is zwart met een roze top. Het roze gedeelte is ‘fluffy’ en dit gedeelte is waar de haartjes een beetje zijn uitgedund om de kwast zijn luchtige karakter te geven.

primark stippling brush05De kwast ligt lekker in de hand. Het eerste wat me opvalt is dat de kwast nogal compact is en daarom doet het me eerder een beetje denken aan een kabuki brush. De top lijkt niet heel ‘luchtig’ te zijn, maar eerder gewoon vlak.

primark stippling brush06 Het idee achter een stippling brush is dat de haartjes bovenop niet compact en gelijk zijn met elkaar, maar juist ongelijk, zodat het dus een beetje uitgedund is en je een vleugje poeder kunt aanbrengen voor een subtiel resultaat. Deze Primark stippling brush is echter niet zo ongelijk (het roze gedeelte is niet zo groot) en daarom dus nog vrij compact.

primark stippling brush02 Maar goed, dat is de eerste indruk! De tweede indruk is natuurlijk het belangrijkste, want ik ben erg benieuwd hoe het voelt wanneer ik poeder of vloeibare foundation aanbreng met deze kwast.

primark stippling brush08 Het aanbrengen van foundation gaat supergoed. De kwast is niet zo compact als een kabuki, en iets minder ‘ongelijk’ als wat ik gewend ben van een stippling brush. Het zit een beetje tussen een kabuki en een stippling brush in, vind ik. De kwast is lekker soepel en buigt goed mee, maar voelt toch stevig aan tegen de huid. Omdat de kwast wat kleiner is dan mijn stippling brush van MAC kan ik met deze kwast van Primark JUIST erg goed mijn foundation aanbrengen. Ik kom er gemakkelijk mee onder mijn ogen en rondom mijn neus.

primark stippling brush09 Voor blush, bronzer of highlighter is deze kwast iets minder geschikt, omdat het dan toch nét een tikje te compact is. Met mijn MAC stippling brush kan ik perfect een vleugje poeder aanbrengen, maar met deze kwast is het al snel te veel. Dat ligt waarschijnlijk ook aan de grootte van deze kwast. Met mijn MAC stippling brush krijg ik een natuurlijker resultaat. Het ‘luchtige’ gedeelte is het roze gedeelte en dat is vrij kort. Als dit roze gedeelte wat groter zou zijn, zou de kwast ook iets luchtiger zijn.

primark stippling brush11 Toch, als je deze stippling brush lichtjes in de blush doopt, kun je het geheel mooi en subtiel aanbrengen. Maar het ideale van mijn MAC stippling brush is juist dat ik er flink mee door de pan kan raggen en dan alsnog een mooi, subtiel laagje aanbreng op mijn huid.

Maar laten we wel wezen, een kleinere stippling brush van €2 is natuurlijk niet te vergelijken met een stippling brush van €50.

primark stippling brush04Mijn conclusie is eigenlijk dat ik blij verrast ben met deze budgetvriendelijke kwast. Vooral voor het aanbrengen van (vloeibare) foundation vind ik deze kwast zeer geschikt. Beter zelfs nog dan mijn MAC stippling brush! Het is niet te compact en niet te ‘slap’ dus je kunt je foundation mooi in je huid masseren zonder een masker effect en zonder strepen. En door de kleinere vorm kun je perfect onder je ogen en rondom je neus komen.

Voor poeder is deze kwast nét een tikje te col en te compact, dus het aanbrengen van een vleugje zit er niet in. Maar, er valt wel mee te werken als je er lichtjes mee in het product gaat. Als laatste heb ik de kwast gewassen en kwamen er geen haartjes vanaf. De haartjes voelen sowieso wel lekker soepel en zacht aan, helemaal niet hard of prikkelig, wat je juist vaak ziet bij budgetkwasten.

primark stippling brush03Ik had voor €2 eigenlijk niet zo veel verwacht, maar ik moet zeggen dat ik echt tevreden ben over deze kwast. Hij voelt en ziet er veel luxer uit dan €2. Vooral voor het aanbrengen van vloeibare foundation, minerale poeder foundation, concealer, blenden van concealer (shapen) of shapen met poeder (dat hoeft niet per se heel subtiel) kan ik deze kwast zeker aanbevelen!

Hebben jullie ervaring met deze €2 stippling brush van Primark? Zou jij deze kwast aan je stash willen toevoegen?

Until next  time,
Serena Verbon

 

Volg:

111 Reacties

 1. aicha
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Ik vroeg me af waar je deze hebt gehaald want in zaandam zijn ze nergens te bekennen

  • Serena
   Auteur
   4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

   Ik denk bij Almere, of Eindhoven, daar ben ik het laatst geweest.

 2. 15 maart 2014 / zaterdag, 15 maart 2014

  super!
  bedankt voor de tips .
  ik zal zeker een bezoekje doen aan de primark voor deze kwast!

 3. 14 maart 2014 / vrijdag, 14 maart 2014

  Wow Serena, wat heb je toch weer mooie foto’s gemaakt! Maar ik ben ook niet anders van je gewend hoor;) Ik merk dat de laatste tijd sommige blogs qua uitstraling en opmaak achteruit gaan, maar jij niet, kom telkens weer bij jou blog uit! Je bent echt een topper, ga zo door!

  Liefs Marije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *