Pillow Beauty Secrets

Beautygeheimen gerelateerd aan je kussen, wat is dit nu weer Serena? Geloof het of niet, maar ze zijn er. Ik heb al een paar keer getwijfeld of ik mijn beautygeheim wel moest delen met jullie (niet dat ik jullie mijn geheim niet gun, maar het is gewoon net iets te weird!), maar ik heb toch maar besloten van wel.


Natuurlijke wimperkrultang
Wanneer ik in slaap wil komen ga ik eerst altijd op mijn buik liggen, met mijn ene gezichtshelft in het kussen gedrukt. Het is een beetje lastig uitleggen, maar wat ik doe is mijn wimpers ‘goed leggen’ voordat ik mijn hoofd in het kussen laat zakken. Ik zorg dat mijn wimpers naar boven worden gedrukt, voordat ik mijn hoofd neerleg.

Vroeger lette ik hier niet op en ik werd dan soms ook wel eens wakker met wimpers die recht naar beneden stonden of kriskras alle kanten op. Nu word ik wakker met mooie, omhoog gekrulde wimpers:


Natuurlijk beweeg je in je slaap en draai je heel veel om, maar als je dit bewust doet voordat je gaat slapen en wanneer je wakker wordt (voordat ik goed en wel opsta, draai ik ook nog even op mijn buik en zet ik de wekker op snooze) dan sta je op met prachtig gekrulde wimpers! Ik vind dit effect vele malen mooier dan het resultaat met de wimperkrultang (die brengt ze wel omhoog, maar niet zo mooi krullend). Het scheelt je ‘s ochtends ook nog eens wat tijd plus je loopt geen risico om wimperhaartjes te verliezen door de tang. Ideaal!

Satijnen kussensloop
Er zijn in Nederland al een aantal webshops die satijnen kussenslopen verkopen, maar werkt dit nu echt? Ik heb nu zo’n jaar een satijnen kussensloop in gebruik, en hoewel het niet alle beloftes nakomt die er gedaan worden (mijn huid is er niet per se van opgeknapt) moet ik wel zeggen dat een glad kussensloop er zeker voor kan zorgen dat je haren minder snel gaan splijten.


Op zich ook wel logisch, gezien je haren al gespleten haarpunten kunnen krijgen van het schuren over je kleding of het indoen van een elastiekje. De één heeft sterker haar dan de ander, maar over het algemeen zijn haren best gevoelig voor dingen als ‘wear and tear’. Gemiddeld brengen we zo’n 8 uur door met ons hoofd op een kussen, dus als je het schuren in die tijd kunt verminderen door je katoenen kussensloop te vervangen voor een satijnen exemplaar, dan heeft dat zeker een gunstig effect. Alle kleine beetjes helpen!

Een Nederlandse webshop waar je satijnen kussenslopen kunt kopen is Satinsleepers.nl.


Met nat haar naar bed? No-go!
Wanneer je haren nat zijn breekt het water de natuurlijke waterstofbindingen in je haren af, waardoor ze heel kwetsbaar worden. Dit kun je goed merken wanneer je krullend haar hebt: door het water en het breken van de bindingen verliest het zijn structuur, resulterend in minder tot geen krul. Pas bij het opdrogen krijgt het haar weer zijn oorspronkelijke vorm terug.

Als je haren nat en dus kwetsbaar zijn breekt en beschadigt het sneller. Het wordt daarom afgeraden om natte haren te borstelen en te kammen, maar ook slapen met nat haar is net zo schadelijk!

‘Ja, maar,’ hoor ik je nu denken. ‘Als ik met natte haren ga slapen heeft het de ochtend erna lekker veel volume!’. Tja, die mogelijkheid is er. Maar de mogelijkheid om een plat helmkapsel of een koppige kruin te pakken te krijgen op de vroege ochtend is er ook. Een bad hair day zit in een klein hoekje.

Viktor & Rolf show, fall 2005

En natuurlijk ben je te lui om je haren te föhnen voor het slapen gaan. En een koud en nat kussen, daar merk je niets van in je slaap.  Maar gespleten haarpunten, dames en heren, die zijn niet meer te repareren. Ik raad het dus af om met natte haren het bed in te duiken, want dat veroorzaakt meer schade aan je haren dan je denkt.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn Pillow Beauty Secrets te lezen, ook al waren ze misschien wat vreemd! 😉

Hebben jullie nog aparte, grappige of vreemde beautysecrets? Deel ze gerust bij de comments. Sharing is caring!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

134 Reacties

 1. Marianne
  24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Geen idee waarom ik een reactie plaats op iets uit like 2011, maar ik moet het toch even kwijt… 😉

  Aangezien ik behoorlijk pluizig, sterk krullend niet-afro haar heb, heb ik nogal wat onderzoek in die richting achter de rug zitten. Het probleem is niet dat je je haar niet mag borstelen als het nat is – juist het tegenovergestelde! Ik kam mijn haar alleen als het nat is, met een goede conditioner erin, en dan alléén met een grove gladde kam of een gladde borstel (Denman, heerlijk!). En daarna niet meer tot ik de volgende keer onder de douche sta. Dat kan namelijk met krullen, niemand die het ziet. 😉

  Zo zijn er nog een héleboel dingen maar dit wilde ik even corrigeren. Hopelijk kom ik daarmee niet al te vervelend over.

 2. Hanna
  7 juli 2014 / maandag, 7 juli 2014

  Een satijnen kussensloop is een veelgemaakte ‘fout’. Satijn is een manier van (glad) weven – waardoor stof een glans krijgt – maar als je op zoek bent naar een écht gladde kussensloop dan moet je er een van zijde kopen. Vaak wordt er reclame gemaakt voor satijn als een zogenaamd beautygeheim, maar is de samenstelling 100% polyester of katoen. Zijde kreeg vroeger ook een slechte naam, omdat er op labels ‘zijde’ mocht worden gezet terwijl het eigenlijk polyester was…

 3. Miriam
  14 juli 2012 / zaterdag, 14 juli 2012

  Haha toevallig. Dat met die wimpers doe ik ook!

 4. 17 mei 2012 / donderdag, 17 mei 2012

  Dat goedleggen van die wimpers herken ik! Ik doe het niet met wimpers, maar met mijn haar. Ik heb heel dik afrohaar en als je dan verkeerd ligt staat het de volgende dag recht omhoog (nee ik overdrijf echt niet).
  Ik leg mijn wimpers niet goed, want die van mij krullen uit zichzelf al heel erg. Soms ook jammer.

 5. Jessie
  5 mei 2012 / zaterdag, 5 mei 2012

  Ik heb zelf ook al een satijnen kussensloop. 🙂
  Dat van die wimpers is een goed idee zeg. Voor in mascara opdoe moet ik ook altijd eerst al mijn wimpers gaan ‘schikken’. ;P

 6. Daphne
  12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  Hier is mijn tip :
  Als je in de ochtend mooie rood/roze lippen wilt dan moet je ´s avonds na het tandenpoetsen even met je tandenborstel over je lippen gaan. Zo worden je lippen als het ware gescrubt. Even koud water er over heen laten spoelen. Een vette lipbalsem erover (geen vaseline of labello is heel slecht) en klaar ben je!:)

  Wat je ook kan doen is voor het slapen gaan een lippenstift op doen. Daardoor kan het intrekken zonder dat het er heel erg afgaat. Next morning heb je mooie lippen, lipgloss er over en voila !

  Ciao xx

 7. kelly
  6 april 2012 / vrijdag, 6 april 2012

  maar dat van de wimpers , dan word toch maar een kant gekrult ? x

 8. 6 april 2012 / vrijdag, 6 april 2012

  Wat een leuk artikel! Ik had hier nog nooit zo over nagedacht. Ik ga vanavond meteen uitproberen of mijn wimpers er ook van gaan krullen haha

 9. Marie
  5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  Ik smeer altijd voorzichtig wat vaseline op m’n wimpers voor ik ga slapen, al na de eerste nacht werd ik wakker met mooie volle wimpers !

  • Stefanie
   24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

   Dat heb ik op youtube ook gezien …dat als je je wimpers insmeert met vaseline dat ze de volgende ochtend voller zijn , maar jammer genoeg werkt het niet bij iedereen ..vanavond ga ik het proberen …wie niet waagt niet wint 😉 !

 10. 5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  Wat een interessante en leuke tips! Thanks 🙂

 11. 5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  Super handig serena! 🙂 Je moet vaker je geheimen met ons delen x

 12. 5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  Haha, wat grappig, je kussen als wimperkruller! Moet ik ook maar eens proberen, soms word ik echt wakker met een stel wilde wimpers 🙁

 13. 5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  Dat met die wimpers ga ik ook eens proberen, haha 🙂

 14. donna
  5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  Nog eeen goede top: Verschoon je kussensloop vaak, b.v om de 2 dagaen, wanneer je last hebt van puistjes etc. Dit hept echt! Vooral voor meiden die hun haar niet dagelijks wassen, al eht vuil van buiten en het vettige van je hoofdhuid, en wat te denken van alle stylingproducten? Het gaat allemaal in je kussensloop zitten, en via je kussensloop komt het in aanraking met je huid, waardoor je meer kans hebt op puistjes en infecties etc.. Ik verschoon mijn hele bed lang niet iedere week (ik ben lui ;p) Maar een fris sloopje erop is zo gepiept!. Ik was mijn haar 2/3x per week, en die avond doe ik er altijd een schoon sloopje om, zodat en mijn haar fris is, en mijn kusse. Ik merk echt verschil sinds ik dit doe. En ook wanneer ik eens een keer oversla merk ik meteen meer puistjes!

 15. Claudia
  5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  Satijnen kussenslopen zijn te gek. Vraag het aan elke zwarte vrouw, wij dragen allemaal of een satijnen doek om ons haar ‘s nachts of we slapen op satijn. Zoveel beter voor je haar, ook omdat satijn ook niet zoveel vocht absorbeert als puur katoen waardoor je haar beter gehydrateert blijft.

 16. Genevieve
  5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  Dat wimper ding is wel funny maar niet effectief als je erna gaat douchen of wel?

 17. 5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  Ik gebruik een satijnen kussensloop. In het verleden ging ik altijd ‘s ochtends douchen omdat wanneer ik dat ‘s avonds deed dat mijn haar in de ochtend ontploft was. Maar met een satijnen kussen kan ik in de avond ook douchen dus sta ik later op. Goede uitvinding dus!

 18. Lianne
  5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  Mijn krullen zijn altijd gigantisch en veel minder pluizig als ik met nat haar ga slapen, ghihi :’) Dus ik zal het minder doen, maar het zit altijd zo mooi en nooit verkeerd 🙂

 19. PiewpiewpiewPOEF
  5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  Op je buik slapen is alleen niet goed voor je… Mijn moeder is oefentherapeut en zij raad het altijd heel erg af. Ik weet niet precies waarom, ik denk dat het met je nek te maken heeft.

  • Laura
   16 december 2014 / dinsdag, 16 december 2014

   Dit heeft te maken met je organen die je eigenlijk plat drukt, op je rug slapen is daarom het beste voor je lichaam omdat je organen goed hun werk kunnen doen..

 20. Tina
  5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  Haha, ik kan het me zo voorstellen.. “Serena, schat, het is tijd om op te staan”.. “nee, wacht, nog even m’n wimpers krullen” 🙂

  Superleuke tip! Zal het toch even proberen!

  Wat de satijnen kussensloop betreft; ik had ook ergens gelezen dat wanneer je deze gebruikt (of bv. een satijnen sjaal) je er glanzende lokken van krijgt. Heb het daarna geprobeerd en inderdaad, je haar glanst, maar anderzijds leek het ervoor te zorgen dat m’n haar sneller ‘vet’ werd.

  groetjes!

 21. 5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  hahaha echt super grappig van die wimpers!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *