(Re)view by Nena: Lovely Budgets!

Goedemorgen! Ik heb een aantal goede budgetproducten in gebruik die ik graag met jullie wil delen. Ik gebruik qua merken eigenlijk van alles door elkaar, maar ik betrapte mijzelf erop dat ik de laatste tijd steeds vaker naar die ene oogschaduw van Catrice greep. Of naar die fijne nagellakjes van Miss Sporty (jaja wie kent ze niet?!). En sinds ik mijn wenkbrauwen bijteken, gebruik ik daarvoor het liefst mijn Natural eyebrow kit van de Etos! Toen ik al die ‘budgetfavorieten’ eens allemaal bijelkaar had gelegd, besloot ik een deel er van voor jullie te reviewen. Ga er maar even goed voor zitten, want de volgende producten komen voorbij:

 • Nagellak – Miss Sporty
 • Natural eyebrow kit – Etos
 • Oogschaduw – Catrice
 • Mascara – Catrice
 • Haarband & haarklem – Etos & Six
 • Lipgloss – NYC & Essence

Nagellak – Miss Sporty:
Sinds ik (in dit artikel) rode nagellak i.c.m. een matte topcoat van Chanel had uitgeprobeerd, draag ik dit regelmatig op mijn nagels. Nou moet ik heel eerlijk zijn dat ik niet altijd even tevreden ben over de nagellakjes van Chanel. Op de een of andere manier dekken ze niet goed (genoeg) of ze bladderen binnen 1 dag alweer van mijn nagels af, maar deze combinatie bleef goed zitten. Toch blijft de prijs een groot nadeel, dus dat moest goedkoper kunnen! Als alternatief kocht daarom dit setje van Miss Sporty.

Ik had geluk! Ze waren op dat moment ook nog eens in de aanbieding, namelijk 1+1 gratis. Voor €1,99 had ik dus deze 2 lakjes in mijn bezit! Dat is nog eens goed voor mijn portemonnee! Hieronder het resultaat na 2x lakken met de rode kleur (Nr. 151) en op de rechter foto zit er 1 laagje Check Matte topcoat overheen.
Ik heb de nagellak nu inmiddels 5 dagen op mijn nagels en het zit er nog steeds goed gelakt op! Op mijn duim zie ik 1 chip en het matte is iets minder mat, maar verder goed vergelijkbaar met destijds m’n Chanel swatches. Dit is dus een goed en vooral goedkoper alternatief!

Natural eyebrow Kit – Etos
Zoals jullie misschien weten, teken ik tegenwoordig mijn wenkbrauwen bij. Eerst altijd met een prima potloodje van Catrice, maar sinds kort alleen nog maar met deze Natural eyebrow kit van de Etos. Poeder geeft een natuurlijker resultaat dan een potlood. De onderste bruine kleur van dit kitje is precies mijn kleur. Er zit uiteraard geen shimmer in, maar ook geen roodtint. Normaal kost deze kit €5,99, maar ook deze keer had ik geluk. Er zat namelijk 25% korting op alle eye(brow) producten van Etos eigenmerk :) (Tip: Deze week heeft Etos weer 25% op alle Etos make-up artikelen!)

In de kit zit al een kleine brush, maar ik gebruik er liever eentje met een lang ‘handvat’. Ik kocht er dus nog eentje bij voor €0,99, ook van de Etos.
En dit is het resultaat:
Ziet er natuurlijk uit toch? Het is de goede kleur voor mij, dus ik ben zeer tevreden! Ik breng de poeder wel met een vochtig kwastje aan, dan ‘pakt’ hij namelijk beter. Een mogelijk nadeel van deze kit is dat je (in mijn geval) misschien 1 kleur gebruikt, terwijl je ook voor de andere kleur betaald hebt. Tsja, wat zal ik zeggen? Dan nog is deze kit zijn geld goed waard! Ik gebruik zelfs heb mini pincetje ;)

Intensif’eye wet & dry shadow – Catrice
Van deze lijn heb ik 2 kleuren, namelijk: 020 Charly’s Chocolate Factory & 040 Have you seen Alice? Zoals al op het deksel staat aangegeven, je kunt ze nat en droog aanbrengen. Ik vind het altijd fijn om voor een eyeliner de kleurtjes nat te gebruiken en voor het blenden de droge poeder.

Er zijn 6 verschillende kleuren en ze kosten €3,79 per stuk. Hieronder heb ik de kleur 020 als eyeliner aan de bovenkant gebruikt en de kleur 040 aan de onderkant. Aan de binnenkant heb ik steeds m’n kwast over het lichte gedeelte van de kleur gehaald en aan de buitenkant gebruikte ik de donkerste tinten van de kleur.
Ik ben erg tevreden over deze oogschaduws. Ze zijn goed gepigmenteerd en multifunctioneel! Daar houd ik van! Ik gebruik namelijk vaak een oogschaduw als eyeliner, omdat dit vaak wat zachter staat dan bijvoorbeeld een geleyeliner of een eyeliner pen.

The Giant Extreme Volume Mascara – Catrice
Stiekem heb ik al een favoriet wat mascara’s betreft, namelijk eentje van Max Factor. Toch blijf ik nieuwsgierig naar een goede budget variant… Ik kan jullie vertellen dat ik een hele goede heb gevonden! Namelijk The Giant Extreme Volume Mascara XXL van Catrice!
Het eerste wat me opviel was: “wow, wat een borstel!” Nou, die is zo gek nog niet. Als je namelijk met het puntje van je mascara de binnenste ooghoeken van mascara aan het voorzien bent, dan neemt het dikke gedeelte van de borstel de rest van de wimpers ook nog steeds mee! Maar het belangrijkste is natuurlijk het resultaat. Ik gebruik deze mascara nu bijna een week en het resultaat is goooooooood! Jullie konden hem stiekem bij de look hierboven al zien, maar ik heb nog even een voor- en nafoto voor jullie gemaakt:
M’n wimpers worden lekker intens zwart en het borsteltje separeert mijn wimpers goed. Een mogelijk nadeel is de geur. Ik vind de mascara vrij sterk ruiken, maar gelukkig niet heel vies. En dat ruik je verder niet meer nadat je hem gebruikt hebt ;) De mascara kost €4,49.

Haarband & Haarspeld – Zenner & Six
Ik draag mijn haar bijna altijd los. Als ik het even snel vast wil zetten gebruik ik daar vaak een haarelastiekje voor of een grote klem, zoals je hieronder op de foto’s kunt zien.

Deze klem is echt ideaal! Het is snel en je krijgt er een grote bos haar van! De kam verdeelt je haar namelijk over een vrij groot ‘gebied’, waardoor je haar in de ‘staart’ vrij vol valt. Voor een beetje extra volume kan je er nog wat haarlak in sprayen en het blijft extra goed zitten. Deze klem is van Six en kost €2,49. Ik heb gezien dat ze hem ook bij de ‘gewone’ drogisterijen verkopen, maar dan niet altijd zo’n grote als deze.

Een ander goed en snel alternatief is de haarband. (Jawel, kennen jullie hem nog?) Vroeger droeg ik heel vaak een haarband (toen ik 10 was). Ik zat laatst The Twilight Saga te kijken en het viel me op hoe leuk het haar van Bella en zij droeg, jawel, een haarband! Ik besloot dat ik er direct eentje MOEST hebben, dus ik zette de film op pauze en sprintte naar de Etos! (Gelukkig zit er een Etos op 3 minuten loop afstand van mijn huis…) Daar kocht ik deze haarband voor €2,75:
Ik zette hem thuis op mijn hoofd en ging de film afkijken… (true story!)

Een haarband maakt vaak wat jonger, maar is echt reuze handig! Je haar is uit je gezicht, statisch haar ‘plakt’ niet steeds op je voorhoofd en het zit ook nog eens lekker! Ik weet van een goede vriendin dat ze elke dag eventjes een haarband draagt, wanneer ze zich opmaakt en aan het einde van de dag als ze haar gezicht reinigt. Ideaal zegt ze! Dan is je haar goed uit je gezicht ;)

Ik draag de haarband hieronder met een deel van mijn schuine lok ervoor. Om ervoor te zorgen dat mijn haar een beetje ‘bol’ staat achter de haarband, kan je nog wat extra haarlak sprayen of (zoals ik doe) wax in je haar kneden.
Hoe vinden jullie het staan? Vooral straks in de zomer lijkt het me heerlijk! Tenminste dat haar uit je gezicht.

Lipgloss – NYC & Essence
Als laatste wil ik jullie nog 6 lipglosjes laten zien. 3 van NYC en een handige mini set van Essence. Een goede lipgloss plakt goed, ruikt lekker of liever vrij neutraal en geeft wanneer gekleurd ook pigmentatie af.
Van NYC heb ik de kleuren: Murray Hill Melon (536), City Sorbet (531) en Sugar Hill Shimmer (529).

De glosjes kosten €2,99 per stuk. Hieronder zie je de bijbehorende foto’s van de glosjes op mijn lippen.

Zoals je kunt zien zijn ze vrij sheer. Er komt wel wat kleur van de Murray Hill Melon af, maar dat zie je eigenlijk pas goed als je hem heel erg dik opsmeert. Dat vind ik persoonlijk echt niet lekker, want dan ‘voel’ je het ook de hele tijd zitten. City Sorbet en Sugar Hill Shimmer verschillen niet veel van elkaar en zijn al goed te zien na een dun laagje. De shimmers zijn volop aanwezig en het kleurtje is subtiel. City Sorbet (de middelste) is ietsje rozer, dan Sugar Hill Shimmer (rechts). Ze ruiken vrij sterk, maar wel fruitig. Dat vind ik persoonlijk lekkerder dan zo’n zware vanille geur, bah!

De mini lipgloss set: New York van Essence is qua verpakking al leuk om te hebben en handzaam om mee te nemen! In de verpakking lijken ze nogal verschillend, maar in de praktijk valt dat wat tegen op mijn lippen. De verschillende glosjes hebben niet een bepaalde naam of specifiek nummer, dus ik noem ze maar even Roze (01), Roze met shimmers (02) en transparant (03).
Zoals je aan de foto’s van mijn lippen kunt zien, met van boven naar beneden de Nr.s 1 t/m 3, is het verschil erg subtiel. Niet minder mooi, want ik vind dit eigenlijk wel prima! Je kunt de glosjes gemakkelijk bij elke outfit gebruiken. De shimmers zijn bij een lekker zonnetje wel duidelijk te zien en de transparante kleur kan je overal bij combineren. Ook gewoon te gebruiken voor over je matte lippenstift. De mini lipgloss kost €2,49.
Hieronder nog even alle swatches op een rijtje:

V.l.n.r.: Murray Hill Melon (536), City Sorbet (531) en Sugar Hill Shimmer (529) & 01, 02 en 03.

Ik had de lijst met goede budgetproducten nog veel langer kunnen maken, maar voor nu wilde ik het even hierbij laten. Het is al een vrij lang artikel geworden, maar mochten jullie dit leuk vinden maak ik binnenkort gewoon een part II!

Zijn jullie al bekend met één of meer van bovengenoemde producten? En wat vinden jullie van de haarband & haarklem? Dragen jullie dit ook weleens?

Liefs, Nena

Volg mij ook op Twitter!

 

Volg:

136 Reacties

 1. Eveline
  17 mei 2014 / zaterdag, 17 mei 2014

  Hoi,
  Leuke adviezen! Ik heb ook zo’n grote bananenclip voor in mijn haar. Die kleine vallen er altijd uit. Maar nu kan ik die grote nergens meer vinden. Weet jij waar je ze kunt kopen?
  Zou te gek zijn als je het weet en me zou kunnen mailen!

  Dank je wel, Eveline

 2. 15 mei 2013 / woensdag, 15 mei 2013

  Essence heeft ook een hele lekkere mooie lipgloss fruit lijn al heel lang.
  Die zijn 1 euro. Ik heb daar dragonfruit van!

 3. Susan
  2 juli 2012 / maandag, 2 juli 2012

  Nena is zo mooi!

 4. Leanne
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Zou je misschien in een tutorial kunnen laten zien hoe je, je haar zo mooi krijgt met een haarband? Mij wilt het namelijk maar niet lukken!!

 5. 10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Die mascara van Catrice ziet er super mooi uit op je wimpers! Ik ben altijd wel op zoek naar een budget mascara met een goed resultaat. Ik ben heel erg fan van Catrice, omdat ze veel goede producten hebben voor een zacht prijsje, maar de enige mascara die ik had gekocht van Catrice, viel zeer tegen:( Maar deze lijkt me wel wat, dus ik ben zeker van plan om deze eens uit te gaan proberen:)

 6. Marye
  7 april 2012 / zaterdag, 7 april 2012

  Ik verbaas me iedere keer weer over jou. Op foto’s spat je er werkelijk vanaf je hebt zo’n vrolijke uitstraling! En jou haar is echt om jaloers op te worden ( net als dat van Serena )

 7. Ninaaaa
  7 april 2012 / zaterdag, 7 april 2012

  Waar kan je de miss sporty lakjes kopen?x

 8. Ninaaaa
  7 april 2012 / zaterdag, 7 april 2012

  Waar kan je de miss sporty lakjes kopen??x

 9. 6 april 2012 / vrijdag, 6 april 2012

  Leuk artikel! De mascara lijkt me heel goed en die haar klip ga ik denk ik ook maar eens aanschaffen :)

 10. 6 april 2012 / vrijdag, 6 april 2012

  Ik gebruik uitsluitend budget producten. De één is beter dan de ander maar over het algemeen heb ik er geen klagen over. Het is denk ik maar net waar je prioriteiten liggen en wat je te besteden hebt of je de stap neemt om duurdere en high-end producten te kopen. Ik weet van mezelf dat dat gewoon niet aan mij besteed is.

 11. 6 april 2012 / vrijdag, 6 april 2012

  De haarband, haarspeld en mascara lijken me super, die mascara ga ik zeker halen, wat een resultaat! En ik had zo’n haarspeld maar die was idd niet lang genoeg, ik heb nogal dik en veel haar dus deze lijkt me veel beter, als ik em tegen kom neem ik die ook mee x

 12. Meike
  6 april 2012 / vrijdag, 6 april 2012

  Die matte topcoat ziet er echt leuk uit!
  gazodoor!;)

 13. Natasja
  6 april 2012 / vrijdag, 6 april 2012

  Wat heb jij altijd leuke ideeën en leuke reviews. ik gebruik die lakjes ook van miss sporty en wat ik dan doe is die matte er om de nagel overheen voor het constrast. Dus de pink wel en dan de ringvinger niet enz. Die mascara ga ik zeker proberen. Ik wacht met smart op part 2.

 14. Cindy
  6 april 2012 / vrijdag, 6 april 2012

  Wat een super leuk artikel! Ik word altijd zo blij van jouw stukjes! :)
  En wat ben je toch een prachtige meid! Keep up the good work!

 15. Patricia
  6 april 2012 / vrijdag, 6 april 2012

  Die klem is echt leuk! Ga morgen meteen even naar de Six! :D

 16. Sas
  6 april 2012 / vrijdag, 6 april 2012

  Hele leuke review :) Heb vanmiddag toevallig het wenkbrauwsetje gekocht, dus ik was aangenaam verrast dat ik hem hier tegenkwam én dat hij je zo goed bevalt. Ik ga hem morgen testen, dus ik ben benieuwd!

  En ik gebruik ook altijd een haarband bij het insmeren van mijn dag/nachtcrème en bij het make uppen ;) Vooral handig omdat ik een pony heb.

 17. Kim
  5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  Hahah wat een toeval, ik zag laatst een artikel van Serena met een mat topcoat van essence. En toen dacht ik die wil ik ook :-p, maar hij was er niet meer bij ons dus heb heel toevallig vanmiddag precies deze gekocht en zie nu ineens je artikel. Haha

 18. Diana
  5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  Oh ik wou eerst zeggen dat je echt prachtige wenkbrauwen hebt,
  toen wou ik ook zeggen dat je echt perfecte wimpers hebt,
  en nu vind ik het misschien een beetje veel maar echt je haaaaar zit zo perfect in dat klemding!
  Ik ga em ook halen en dan hooopen dat het ook leuk zit (:
  Doe je vaker zo’n artikeltje? Budgetdingetjes vind ik toch ietss fijner dan chanel o; Kan ik gewoon niet betalen xD Of als ik een week niet eet (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *