Philosophy Total Matteness Cleanser + Mask

Inmiddels weet ik hoe ik mijn shiny huid onder controle kan houden, maar vroeger was ik redelijk clueless. Ik dacht dat een matterende foundation voldoende was en werd nogal radeloos van het feit dat ik na 3 uur alweer begon te shinen. ‘Ja, gewoon om de zoveel tijd even afpoederen’ zeggen ze dan in de winkel. Ja, dag! Ik heb wel betere dingen te doen dan om de zoveel uur een nieuw laag poeder op mijn hoofd te plakken.

Ik zal je wat verklappen, ik heb nog nooit matterend poeder gebruikt en ik vertik het ook gewoon om te doen. Want met de juiste matterende skincare producten in combinatie met een foundation geschikt voor jouw vette huid, blijft je huid gewoon de hele dag matter dan mat.

philosophy total matteness cleanser mask_01Ik krijg vaak de vraag van meiden met een glimmende huid waarom hun huid zelfs met een matte foundation nog gaat glimmen, en of ik daar wat op weet. Ik vraag dan altijd of ze ook een matterende dagcrème gebruiken, of een matterende primer. Het antwoord luidt altijd ‘nee’. Wanneer je een vette, glimmende huid hebt heb je meer nodig dan een goede, matterende foundation. Je moet bij de basis beginnen, dus bij je skincare. Een combinatie van matterende producten werkt het beste en het langste tegen glimmen en glanzen.

Dat er matterende dagcrèmes zijn wist ik, maar dat er ook matterende cleansers, lotions en serums bestaan wist ik niet. De Total Matteness lijn van Philosophy bestaat uit;

 • Pore-minimizing & mattifying cleanser + mask €23,80 (150ml)
 • Pore refiner lotion €19,22 (240ml)
 • Pore eraser serum €36,60 (30ml)

philosophy total mattenessVan deze lijn heb ik alleen de cleanser + mask getest, die ik vandaag voor jullie zal reviewen.

philosophy total matteness cleanser mask_02Multifunctionele producten kan ik echt waarderen! Dit product is zowel een cleanser als een masker als een spot-treatment. Ik vond het wel een beetje een gek idee, een masker die je ook als cleanser kunt gebruiken, vooral omdat hier klei aan toegevoegd is. Straks wordt het hard tijdens het reinigen! Maar, dat viel me alles mee en ik moet zeggen dat ik het juist een erg fijne cleanser vind. Voordat ik verder ga wil ik jullie eerst even de ingrediëntenlijst laten zien;

philosophy total matteness cleanser mask_03Kaolin, Bentonite en montmorillonite zijn kleisoorten en klei zorgt ervoor dat je huid wordt gereinigd. Het ‘trekt’ als ware vuil uit je poriën en zorgt ervoor dat ze samentrekken, waardoor je kleinere en fijnere poriën krijgt wat zorgt voor een optisch egalere huid. Bamboe extract en lentil seed extract absorberen olie van je huid en maken je huid direct matter en gladder. Verder zie ik dat er ook willow bark extract in zit, oftewel salicylzuur en dat is erg goed bij onzuiverheden. De schuimende reinigers die erin zitten, decyl glocoside en lauryl glucoside, zijn vrij mild voor de huid. De cleanser bevat geen kleur- en geurstoffen en parabenen.

philosophy total matteness cleanser mask_05Gezien de ingrediënten had ik een goed voorgevoel. Deze cleanser bevat veel ingrediënten met een reinigende, matterende en porie-verfijnende werking. Omdat er geen kleur- en geurstoffen aan zijn toegevoegd ziet het er wellicht ietwat onaantrekkelijk uit: een lichte grijsgroene klodder zonder lekker geurtje. Persoonlijk vind ik dit helemaal niet erg!

philosophy total matteness cleanser mask_06Of je het nu met de hand of met een elektrische gezichtsreiniger aanbrengt, het begint meteen goed te schuimen en de cleanser verdeeld dan ook gemakkelijk over mijn gezicht. Het schuimt veel meer dan bijvoorbeeld de Philosophy Purity Made Simpe one-step facial cleanser.

philosophy total matteness cleanser mask_08Na afspoelen met water voelt mijn huid helemaal niet trekkerig aan. Ik voel niet eens de behoefte om direct primer of dagcrème aan te brengen. Dit vind ik zeker een plus! Wel voelt mijn gezicht lekker fris en schoon. En het belangrijkste, het is mat.

totale matheid1Het fijne aan dit product is dat je het elke dag – ‘s ochtends en ‘s avonds – kunt gebruiken als cleanser, en dat je het eenmaal in de week kunt gebruiken als masker. Ook kun je, wanneer je tussendoor weer eens een knoepert van een puist op je gezicht hebt, deze cleanser + mask gebruiken als spottreatment of het masker alleen aanbrengen op je t-zone.

Ik vind het fijn dat je er zo veel mee kunt variëren. Dit is echt een multifunctioneel product, waardoor je weer kosten uitspaart mocht je een apart masker of spot treatment willen aanschaffen. Heel handig, zeker voor op reis!

total matteness mask cleanser spot treatmentOok als masker vind ik dit product erg fijn. Het wordt hard, maar niet superhard, en je kunt het gemakkelijk verwijderen met warm water (of met een gezichtreinigingsborsteltje). Het trekt slechts een beetje terwijl de kleisoorten opdrogen, en na reinigen is je huid babyzacht, glad, matte en egaal.

philosophy total matteness cleanser mask_11Aan het einde van de dag, in combinatie met mijn Make Up For Ever high definition primer en Bare Minerals foundation, is mijn huid nog helemaal mat. En dat zonder bijpoederen met matterend poeder. Ha! Met deze cleanser blijft mijn huid – vooral rondom de neus – langer mat dan wanneer ik een andere cleanser gebruik, dus ik heb wel echt het idee dat het matterende effect van de cleanser een goed begin is voor een egale, matte huid. Ik ben trouwens ook erg benieuwd geworden naar de rest van de lijn, de toner en het serum.

Door het matterende en porie-verkleinende effect lijkt mijn huid nóg egaler en mooier, vind ik zelf. Hieronder heb ik een foto gemaakt zo’n 6 uur na opmaken en aankleden.

total matteness resultIk denk dat een combinatie van deze drie producten met de juiste dagcrème, primer en foundation gegarandeerd staat voor een hele dag glimvrij, zonder bang te hoeven zijn dat je voorhoofd na een aantal uurtjes als spiegel wordt gebruikt, of je neus zoveel vet heeft verzameld genoeg om mee te frituren. Ik vind het echt rustgevend om de deur uit te stappen en me de rest van de dag niet meer druk te hoeven maken op mijn make-up.

Vriendinnen weten dat ik nóóit een toilettasje met make-up meeneem in mijn tas, want ik heb daar helemaal geen zin in. Het is zwaar, neemt veel ruimte in en ik voel me altijd zo bekeken als ik make-up bijwerk in het openbaar. Hoogstens breng ik een nieuwe laag gloss aan, maar de rest laat ik voor wat het is. En dat kan ook gewoon! HAKUNA MATATA! Snap je hem, MATata.

philosophy total matteness cleanser mask_04Deze cleanser + mask is zeker een aanrader voor personen met een huid die vrij vet is en vrij snel gaat glanzen, ook al gebruiken ze een matte foundation en/of dagcrème. Heb je geen last van glans, dan zou ik deze lijn niet per se aanbevelen. Nee, het is echt voor de ‘vette bekkies’ onder ons.

De pore-minimizing & mattifying cleanser + mask van Philosophy kost €23,80 (vrij grote tube van 150ml) en het product is zuinig in gebruik. Het is niet heel budget, maar ik vind de prijs/kwaliteit verhouding zeer schappelijk. Philosophy wordt verkocht bij geselecteerde Ici Paris XL filialen en via hun webshop.

Welke matterende producten kun jij ons aanraden?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

96 Reacties

 1. Marlie
  13 januari 2014 / maandag, 13 januari 2014

  Ik heb deze als proefje meegekregen bij ici paris. En vind hem echt heel fijn!
  Maar ik vraag me af of je hem ook kan gebruiken met de
  Clarisonic? Want zover ik begreep mag je die niet gebruiken met cleansers met korreltjes er in. En deze heeft er een heel klein korreltje inzitten toch? Maar nu zie ik dat jij hem ook met een elektrisch borsteltje gebruikt 🙂 dus denk ik dat het geen kwaad kan

 2. Imme
  8 augustus 2013 / donderdag, 8 augustus 2013

  Serena, zou je alsjeblieft een artikel willen maken met budget of niet te duren skincare tegen een glimmende/vette huid en tips. Ik ben namelijk echt radeloos en heb niet zo veel geld te besteden…
  x

 3. 30 juli 2013 / dinsdag, 30 juli 2013

  Wauw je huid ziet er daarna echt super mooi uit! Lovely <3

 4. 29 juli 2013 / maandag, 29 juli 2013

  Oehh dit product moet ik echt aanschaffen! Ik ben zeker categorie “vette bekkies” de bare minerals foundation wil ik ook al heel lang kopen.

 5. 29 juli 2013 / maandag, 29 juli 2013

  Klinkt goed! Ben al heel blin met de Marbert enzym cleanser (mijn huid is zoveel rustiger geworden!) maar ben nog op zoek naar een ochtend cleanser om m’n huid mat te houden.

 6. 29 juli 2013 / maandag, 29 juli 2013

  De eindresultaat met je foundation ziet er uber goed uit! Ik heb veel positieve verhalen gehoord over Philosophy.

 7. Yasmine
  28 juli 2013 / zondag, 28 juli 2013

  Chill.. Ikzelf heb een hele droge huid, dus voor my zal dit idd niet nodig zyn. Je ziet er mooi uit op die laatste 2 foto’s 🙂

 8. Fati
  28 juli 2013 / zondag, 28 juli 2013

  Wauw wat ziet je make-up er prachtig uit na 6 uur! Welke dagcreme heb je gebruikt? En welke matterende dagcreme zou je me aanraden? Ik ben spoedig op zoek naar een matterende dagcreme. Ik glim heel erg, vooral met dit warme weer.

  xXx

 9. 27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Suuu uuu uuuu per! I need this haha

  XO

 10. 27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Leuke foto heb je gemaakt haha 🙂
  Ik ken zelf het merk philosophy niet 🙂

 11. Sultan
  27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Ik heb zelf de lotion, maar heb het nog niet uitgeprobeerd. Ga ik nu zeker doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *