Vaseline Spray & Go

Toen ik met Nena in London was zagen we ze al bij Boots liggen, deze fantastische bodylotion sprays van Vaseline. Vaseline Spray & Go, heten ze officieel. We probeerden ze meteen uit en we waren razend enthousiast, maar we konden ze helaas niet meenemen naar Nederland (we hadden alleen handbagage bij ons en dan mag je maximaal 100ml aan vloeistoffen meenemen per verpakking). Gelukkig lag er bij thuiskomst een perspakket op me te wachten met daarin alle drie de varianten; Essential Moisture, Cocao Radiant en Aloe Fresh.

vaseline spray go_01Nu moet je weten dat ik met mijn gecombineerde huid vrijwel nooit met een trekkerig gevoel de douche uit stap. Ik heb geen droge benen of armen, geen schilfertjes of jeuk of een woestijnlandschap als huid. Ik gebruik dan ook niet zo snel een body lotion of -butter. Maar, ik vind het wél lekker. Het heeft echter meer nadelen dan voordelen voor mij, aangezien het 1. veel tijd kost om in te smeren en 2. veel tijd kost om in te trekken. En als het echt een voedende body lotion is dan blijven mijn benen plakkerig omdat mijn niet-droge huid het gewoonweg niet op wil nemen.

vaseline spray go_02Nu het lekker warm weer is in Nederland loop ik bijna elke dag met blote benen rond en dan vind ik het eigenlijk wel een must om mijn benen te verzorgen. Want ja die knieën blijven een beetje grijzig en als je veel op slippers loopt zien je voeten er aan het einde van de dag ook niet meer zo charmant uit. Met een lik body lotion zien mijn benen en voeten er al een stuk verzorgder uit, dus dit was de ideale periode om Vaseline Spray & Go uit te testen. En man, wat ben ik fan! Ik kan je vast vertellen dat 2 van de 3 flessen al zijn ingepikt door mijn zusjes, want ook die zijn er erg tevreden over.

Ingrediëntenlijst;vaseline spray go_04Iets wat me meteen opvalt is dat er in deze Vaseline Spray & Go niet eens vaseline zit! Dat is grappig. Verder zie ik vooral verzorgende ingrediënten en ingrediënten die nodig zijn bij een sprayproduct, als ingrediënten die nodig zijn om de spray snel te laten intrekken. In dit product bevinden zich ook parfum en parabenen, dus mensen met een zeer gevoelige huid houdt hier even rekening mee.

Zoals ik jullie al vertelde zijn er drie varianten van de Spray & Go body moisturizers;

 • Essential Moisture – met haverextract voor de gevoelige huid, verzachtend en hydraterend. Hele zachte en milde geur.
 • Cocao Radiant – met cacao extract, rijk aan vitamine E. Deze ruikt heel subtiel naar cacao, het is een warme geur en een beetje crème-achtig.
 • Aloe Fresh – met aloë vera extract voor een fris gevoel en een verzachtende en kalmerende werking. Deze ruikt lekker fris!

vaseline spray go_12De geur van deze Spray & Go body moisturizers is over het algemeen vrij mild te noemen en dat vind ik echt een plus, want in combinatie met mijn parfum, deodorant, douchegel en shampoo wordt het anders een te grote wirwar van geuren. Ik houd ervan als mijn bodyproducten heel neutraal ruiken juist. Ik vind eigenlijk alle geuren even lekker, ik heb geen voorkeur.

VASELINE SPRAY GO EASYOok de werking is helemaal top! Ten eerste is het leuk om body lotion te sprayen in plaats van het in te smeren met je handen. Dit is gewoon een toffe funfactor! En daarbij is het ook nog eens heel efficient want het werkt veel sneller en gemakkelijker. Ik ben al hard aan het oefenen, maar ik krijg het helaas maar niet voor elkaar om me net zo snel in te smeren en om te kleden als dit meisje:

Ik zal dus nog even door moeten gaan met oefenen! Het filmpje is natuurlijk wel erg extreem, maar het is wel echt waar dat Vaseline Spray & Go razendsnel intrekt. Wanneer je de body lotion op je huid sprayt voelt het lekker koel aan en al tijdens het uitsmeren merk je dat het aan het intrekken is. Het is ook geen dikke, lobbige spray, het voelt juist heel waterachtig aan. Nadat je alles hebt ingesmeerd zal je merken dat je – en dat meen ik serieus – al je kleding kunt aantrekken. Zonder grappen, het kan echt! ZO snel trekt het in.

spray go before afterHet is leuk, het is handig, het trekt snel in en de geur is lekker en subtiel. Kan ik nog meer voordelen noemen? Nog eentje dan. Hieronder zien jullie Tara’s benen en zoals jullie kunnen zien is het linkerbeen (haar rechterbeen) donkerder en heeft het een mooie glans. Door een ietwat drogere huid in te smeren zal het witte (dode huidcellen) waasje van je huid verdwijnen en dus donkerder ogen. En die mooie glow is wat je overhoudt nadat alles is ingetrokken. Echt heel erg mooi!

vaseline spray go_08Nu denk je misschien dat deze Spray & Go door het snelle intrekken wellicht niet voldoende hydrateert, maar niets is minder waar. Ik heb deze spray ook laten testen door mijn zusje Larissa en zij heeft een droge huid. Na het douchen trekt haar huid enorm, maar ze heeft zich toen meteen ingesmeerd met Spray & Go en ze had de hele dag een goed gehydrateerde huid. Vaseline zegt dat de bruine fles, Cocoa Radiant, speciaal voor de drogere huid is ontwikkeld, maar zelf merk ik maar weinig verschil onderling. Larissa heeft genoeg baat bij de groene Aloe fles.

vaseline spray go_03Oh oh, toch nog een laatste voordeel gevonden van dit product, namelijk de dop. Wanneer ik op vakantie ga en vloeistoffen meeneem ben ik altijd een beetje panisch. Alle vloeistoffen verpak ik in een zakje, knoop ik goed dicht, en dan gaat er nog eens een zakje omheen, en dan gaat alles in een aparte toilettas. Soms plak ik producten nog even extra dicht met plakband of verpak ik ze nogmaals in een ziplockzakje. Dit is allemaal gekomen toen een paar jaar geleden een flesje nagellak was gebarsten en door mijn hele koffer was gegaan, denk ik.

Anyways, met deze dop voel ik me al een stuk veiliger! Je draait de dop een klein beetje om de opening op slot te zetten en weer open te maken. En het is een opening die je niet zomaar kunt unlocken wanneer er iets tegenaan stoot, dat moet je wel echt handmatig doen. Ideaal en nog idealer voor op reis!

vaseline spray go_05Hieronder nog even de voordelen op een rijtje;

 • Subtiele, lekkere geur
 • Leuk om te doen en handig en gemakkelijk in gebruik
 • Trekt in de huid terwijl je smeert, echt razendsnel!
 • Plakt niet
 • Voelt fris en verkoelend aan op de huid
 • Geeft de huid een mooie glow
 • Veilige dop waarmee je het spuitgaatje kunt locken en unlocken
 • Gemakkelijk verkrijgbaar bij bijna iedere drogist

En de nadelen;

 • De fles is vrij groot (formaatje schuimgel) en zwaar, dat maakt het in het begin iets minder handzaam
 • IK WIL MINI VARIANTEN VOOR IN MIJN HANDTAS!
 • Werkt verslavend (ik ben al de hele dag steeds kleine delen van mijn lichaam opnieuw aan het insprayen)
 • Niet duur, maar ook niet heel budget in vergelijking met soortgelijke producten in niet-spray variant

vaseline spray go_02

Vaseline Spray & Go is inmiddels bij de meeste drogisterijen verkrijgbaar. Zo niet, dan zal het product in de loop van de week binnenstromen. Een fles van 190ml kost €6,89. Ik zeg, inslaan die handel! Het is heerlijk spul en ik kan het jullie echt aanraden, zowel de mensen met hetzelfde huidtype als ik als de mensen met een droge huid. Ik ben fan!

Tip: bij Kruidvat is er tot 4 augustus 30% op alle Vaseline lip-, hand- of bodyverzorging. De Spray & Go kost dan nog maar €4,13.

Hebben jullie de Vaseline Spray & Go producten al ontdekt? Lijkt het je wat?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

100 Reacties

 1. Michelle den Heijer
  20 december 2014 / zaterdag, 20 december 2014

  Fijn spul,JAMMER dat het me 3x is overkomen dat de fles masr half leeggaat,ben terug geweest naar kruitvat,deze doet hier niets mee,overstappen naar ander product of?

 2. Layla
  18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Ik heb best last van “woestijn”benen en armen, vaseline spray and go is bij mij niet genoeg, ik heb echt een dikke creme nodig, jammer want de geurnp van de aloë vera… *heaveeen*

 3. Riet de Graef
  22 juli 2014 / dinsdag, 22 juli 2014

  Hallo
  Ik vind het heerlijk spul,maar waarom is er zoveel prijs verschil in de winkels voor dit product?
  Groetjes

 4. frederique
  23 januari 2014 / donderdag, 23 januari 2014

  Helaas, ik krijg uitslag van alle 3 de sprayen. Het meeste van de groene. Maar dat is zoo jammer! Want ze zijn heerlijk! Ik ga maar met Echte vaseline in zee ! Haha. Maar voor mensen met een niet-al te gevoelige huid: PERFECT

 5. Count Iblis
  19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Ik gebruik dit product voor mijn extreem droge huid:

  http://www.apotea.se/ceridal-fettkr%C3%A4m-150-ml

  Hier zit wel vaseline in, maar het trekt wel snel in (in ongeveer 5 minuten), je huid wordt niet vet Er zit geen water, parfum of conserveringsmiddelen in. Ik heb laatst een hele voorraad in Noorwegen gekocht, ik ben dit middel nooit buiten Scandinavie tegengekomen.

 6. 5 augustus 2013 / maandag, 5 augustus 2013

  Oeh, klinkt goed! Ik heb ook een droge huid en ben ook niet zo van het smeren. (het duurt zo lang!) Ik ga dit zeker uitproberen 🙂

 7. Wendy
  3 augustus 2013 / zaterdag, 3 augustus 2013

  Ik heb hem net gekocht (bij Kruidvat met korting, goede tip)! De groen, aloe vera.
  2 sec geleden even getest op mn arm: Super handig en hij ruikt heerlijk!

 8. Miyuki
  2 augustus 2013 / vrijdag, 2 augustus 2013

  Net nog even snel de groene fles gehaald met korting. Dit is inderdaad de best intrekkende bodylotion die ik ooit gehad heb. Ontzettend fijn product! De geur is ook heerlijk fris, zeker met dit warme weer.
  Bedankt voor de tip!

 9. 31 juli 2013 / woensdag, 31 juli 2013

  Klinkt echt heerlijk! Ik denk dat ik deze binnenkort maar even uit ga proberen 🙂

 10. dimph
  31 juli 2013 / woensdag, 31 juli 2013

  lijkt me erg fijn!

 11. Marianne
  30 juli 2013 / dinsdag, 30 juli 2013

  Lijkt me ook heerlijk na een dagje strand om lekker alle droogte weg te sprayen en je huid goed te verzorgen!
  x

 12. 30 juli 2013 / dinsdag, 30 juli 2013

  Leuke review en ben het helemaal met je eens!

 13. 29 juli 2013 / maandag, 29 juli 2013

  Lijken me super fijne producten. Zeker met dit warme weer heb ik vaak geen zin om me helemaal in te smeren, plakt altijd zo. Maar dit lijkt me een goed alternatief!

 14. Eva
  29 juli 2013 / maandag, 29 juli 2013

  ben net naar da en etos geweest maar ze hadden ze niet

 15. Liv
  29 juli 2013 / maandag, 29 juli 2013

  Heei,
  Ik wil het ook gaan kopen maar in ons dorp hebben we alleen maar een etos en da. Kun je ze daar ook kopen?

  • Serena
   Auteur
   29 juli 2013 / maandag, 29 juli 2013

   Ik denk het wel, Liv. Alleen dan helaas geen 30% korting.

 16. viviana
  29 juli 2013 / maandag, 29 juli 2013

  Er zitten wel ingredienten van vaseline in 🙂 klinkt als wen geweldog product, zodra ik de kans heb haal ik hem ook op!

 17. Yasmine
  28 juli 2013 / zondag, 28 juli 2013

  Wow haha handig! Ik ben altyd veeels te lui om me in te smeren..

 18. 28 juli 2013 / zondag, 28 juli 2013

  Handig! En het idee dat je bodylotion op je huid kan ‘sprayen’ maakt het nog extra aantrekkelijk 🙂

 19. 28 juli 2013 / zondag, 28 juli 2013

  Wow, dit ik precies wat ik al die tijd zocht!

 20. Naomi
  28 juli 2013 / zondag, 28 juli 2013

  Ik heb ‘m nét gekocht na je review te lezen en kwam even terug om te zeggen dat ie inderdaad erg fijn is!:) Voor mij is het altijd een must dat m’n benen zijdezacht aanvoelen en dat is bij deze ook het geval dus hij is geslaagd haha:)

 21. Irisss
  28 juli 2013 / zondag, 28 juli 2013

  Ooooh! I like! En ideaal want ik moet nog op vakantie en ik denk dat ik voor de aloe vera variant ga

 22. 27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Aloë Vera in de zomer lijkt me wel heel fijn, vooral als je een beetje verbrand bent.

 23. 27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Ik wil deze spray wel erg graag proberen! Snel naar Kruidvat dus 🙂

 24. 27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Lijkt me ideaal een spray! Gaat veel sneller.

 25. Annika
  27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Oh dat lijkt me leuk om te doen! ik wil die groene wel proberen!

 26. liz
  27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Hmm ik vond het eigenlijk net iets te veel geld voor dit product, maar ben nu toch wel heel benieuwd geworden!

 27. Roos
  27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Klinkt goed, maar misschien heb ik er helemaal overheen gelezen, hoe lang gaat die ongeveer mee?

  Zoals bij droogsprays gaat heel vaak de druk eraf, waardoor er geen product meer uit komt. Gebeurt dat nu niet?

 28. Cherrelle
  27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Ik hou van dit soort dingen! Die ga ik meteen kopen volgende week 😀

 29. lotte
  27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Tip! Je kunt hem ook ondersteboven spuiten!

 30. Chantal
  27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Ze klinken wel echt fijn! Ik heb n vraag, mijn vriend heeft n SUPER droge huid maar dan ook echt extreem. Hij is al meerdere malen hiervoor naar de dokter gegaan maar de meeste zalfjes werken niet. Weet jij toevallig een goede zalf/crème die echt ontzettend goed werkt op een droge huid? Bij hem is het zo erg dat hij echte plekken ervan heeft zeg maar. Moeilijk uit te leggen.

  • Serena
   Auteur
   27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

   Niet te heet douchen, ook niet te vaak (1 x per 2 dagen) en dan met doucheolie en daarna bodylotion onder de douche. Zoiets?

   • Chantal
    29 juli 2013 / maandag, 29 juli 2013

    Ja, douche olie is wel een goede tip.. Nog niet aan gedacht, gaan we proberen! Thanks! Ga vanmiddag die vaseline kopen.. Vaseline werkt normaal juist niet, maar aangezien hier niet eens vaseline in zit.. 🙂

    • Aukje
     29 juli 2013 / maandag, 29 juli 2013

     Pure shea butter werkt ook heel goed! Ik heb ook tijden gehad dat m’n huid zo droog was dat ‘s ochtends m’n hele bed onder de schilfers zat en dat was het enige wat fantastisch hielp! Gekocht bij Serena’s mama 🙂

 31. 27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Ik zag de lotions vanochtend bij Vera en die was ook erg te spreken over de lotions! Nu ik deze review ook heb gelezen wil ik ze toch ook wel graag testen… Ik heb ook nooit last van een trekkerige, droge huid na het douchen, maar alsnog lijkt het me erg fijn!

 32. Isa
  27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Na je review heb ik er meteen 1 gekocht 😀

 33. Melissa
  27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Hij ziet er echt heel lekker uit, maar ik heb hem namelijk nog niet gevonden bij ons hier in de Kruidvat in België ;(! Ik hoop dat hij nog komt, want ik begin een beetje hebberig te worden na die reviews! Ik wil hem echt dood graag testen!

  Liefs x

 34. Mssvannie
  27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Ben helemaal enthousiast geworden na het lezen van de review en heb de groene in huis gehaald. Hij sprayt echt fijn en ben nu al fan 🙂 Thanks Serena!

 35. Shannon
  27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  hahaha ik moest lachen om het nadeel: werkt verslavend, lijkt me wel een heel fijn product!

 36. 27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Lijkt me zo heerlijk in gebruik 😀 x

 37. mira
  27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  voor in de zomer zien ze er goed uit! (in de winter betwijfel ik of ze voedend genoeg zullen zijn voor mij…)
  jammer genoeg testen zij op dieren.. dus ik zal het niet kopen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *