Review: MUFE High Definition Primer

Primers zijn make-up producten waar ik nooit zo veel aandacht aan heb geschonken. 'Das toch niet nodig?' dacht ik. Nu moet ik toegeven dat ik het gevoel van de meeste primers ook niet goed kan handelen. Dat silkysoft siliconen gedoe op mijn huid trek ik gewoon niet. Alsof het mijn hele huid dichtmetselt en bedekt in een dikke laag gelei.

Toen ik bij de Sephora was op zoek naar de juiste kleur minerale foundation van Bare Minerals kwam de verkoopster echter ook aanzetten met een primer. Mijn gezicht sprak boekdelen. De verkoopster moest lachen. In het meest schattige Singlish (Singapore-English) vertelde ze me dat deze primer anders was en dat mijn minerale foundation vele malen beter zou blijven zitten wanneer ik dit eronder zou gebruiken. Met een beetje tegenzin nam ik plaats op de stoel en liet de verkoopster haar ding doen.

Ze bracht de primer aan op de helft van mijn gezicht. Het voelde aan als een verkoelende, rijke creme en helemaal niet zoals ik had verwacht. Ik keek in de spiegel. Dat zag er goed uit! De ene helft leek iets egaler en het zag er heel glowy uit. De verkoopster straalde. 'See? I told you this feels much better than that silcone feel you were talking about!'. Ze ging door met de minerale foundation. Verassend genoeg bleek de kleur 'light' het beste bij mijn huid te passen en deze foundation dekt nog veel beter dan die van M.A.C.

Ze vroeg of ze de andere helft zou bijwerken, maar ik zei dat ik de primer voor de site wilde testen, dus bracht ze op mijn andere gezichtshelft alleen de minerale foundation aan, dus zonder primer. Aan het einde van de dag zag mijn primer-helft er beduidend beter uit dan de andere helft. Sorry, ik ben er vergeten foto's van te maken dus ik hoop dat jullie me gewoon op mijn woord geloven wanneer ik zeg dat de primer wel degelijk verschil maakte. En hier in Singapore is het ontzettend warm en vochtig, dus dit is de ultieme plek om zulke producten te testen, haha!

Make Up For Ever (MUFE) heeft een hele High Definition (HD) lijn bestaande uit o.a. de primers. De primers zijn bedoeld om de natuurlijke pigmentatie en ondertoon van de huid te corrigeren. Daarnaast zorgt het ervoor dat de eventuele foundation die eroverheen aangebracht wordt langer en mooier blijft zitten.

MUFE heeft 6 primers in haar assortiment:

  • Green #1 – verminderd roodheid
  • Mauve #2 – verhelderd een 'muddy' teint en verminderd gele ondertonen
  • Caramel #4 – verwarmd en verbeterd een medium huidkleur en verhelderd een donkere teint
  • Blue #5 – verhelderd een lichte huid en verminderd enige roodheid
  • Yellow #6 – verhelderd een donkere teint met gele ondertonen
  • Pink #7 – laat de huid stralen

Ik weet niet precies waarom, maar de verkoopster zei dat de blauwe primer het beste bij mijn huid paste. Ik vind mezelf niet licht van huid, maar ze zei dat ze zelf de gele primer had en dat mijn huid daar te licht voor was. Oh well. Het resultaat met de blauwe primer vond ik erg mooi dus ik besloot om hier gewoon voor te gaan.

Hieronder draag ik links niets, in het midden de primer en rechts de primer met mijn nieuwe Bare Minerals foundation:

Zoals je ziet zorgt de primer er voor dat roodheid iets wordt verminderd (zie litteken op mijn kin) en dat het geheel iets egaler en helderder wordt. Ook lijkt het iets te matteren. Toch ziet het er wel wat wit uit, maar nadat ik mijn foundation heb aangebracht heb ik gewoon weer mijn eigen gezonde kleurtje terug.

De primer zit overigens in een flacon van 30 ml en je hebt slechts één pompje nodig per keer. Het pompje vind ik handig en hygienisch. Volgens de verkoopster zou ik er zo'n 3 maanden mee moeten doen wanneer ik het elke dag gebruik.

Het spul zelf is – in tegenstelling tot de meeste primers waarmee ik bekend was – niet silkysmooth en siliconenachtig. Terwijl er wel siliconen in deze primer zitten hoor! Alleen dat gevoel is er niet, en dat vind ik zelf erg fijn. Het is bovendien een oil-free product, wat ook erg prettig is voor mijn vette huid. De primer heeft een fijne, creamy structuur (eigenlijk gewoon als een dagcreme) die zich goed laat verdelen over mijn huid. Het heeft ergens ook iets 'stroefs' nadat het erop zit. Misschien zorgt dat stroeve ervoor dat de foundation zich extra goed hecht? Aan het einde van de dag zit alles er nog prima op en voelt mijn huid niet vetter of droger aan dan normaal.

Ik ben helemaal om wat primers betreft! Nu ik er eentje heb gevonden die niet alleen mijn ondertoon corrigeert, maar ook nog eens prettig aanvoelt én mijn foundation langer mooi laat zitten snap ik eindelijk het doel van deze producten, haha!

En oja, deze primer heet natuurlijk niet voor niets HD primer! Wat MUFE bedoeld is dat deze primer zorgt voor een gladdere huid en een stralende teint zodat je op film en video beter uit de verf komt dan wanneer je deze primer niet zou gebruiken. Hieronder nog even een foto met en zonder flits. Op beide foto's draag ik de primer. De rechterfoto is een beetje gelig uitgevallen, helaas. Ik vind het effect erg mooi, zo zonder concealer. Gewoon primer + minerale foundation. Verder draag ik Sleek blush in Pixie Pink, Chanel wenkbrauwpotlood in brun cendre en Tom Ford lipstick in Pink Dusk en mijn nieuwe Fiberwig mascara (Aziatisch merk).

De MUFE primers kosten in Nederland €27,90 (30ml pompflacon) en zijn te koop bij Sephora.

Wat vinden jullie van primers onder je foundation? Overbodige luxe of een absolute must?

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

123 Reacties

  1. 21 februari 2013 / donderdag, 21 februari 2013

    Serena, heb je je Fiberwig mascara in Singapore gehaald? Ik vraag me nl af of hij ook in NL bij Sephora te koop is. Ik heb er hele goede dingen over gelezen via Google.

    • Serena
      Auteur
      21 februari 2013 / donderdag, 21 februari 2013

      Ja in Singapore en nee in NL niet te koop helaas! Maar zo goed vond ik em niet.

  2. Chèri
    20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

    Correctie, ik kom net van sephora bij de V&D in Den Bosch af. Een flesje primer van 30ml van MUFE kost maar liefst €38,30. Dat is niet mis zeg. Maar goed, ik wilde de blauw net als jou nemen omdat ik zelf ook cremekleurig ben net als jou. Misschien nog wel iets lichter. Maar die hadden ze niet. Dus heb ik d groene geadviseerd gekregen. Ik ben benieuwd (^_^). Ik heb namelijk een best moeilijke huid met veel gedoe. Schrale vlekken enz. Hopelijk zie ik er een beetje fatsoenlijk uit met de kerst. Thanx voor de tip.

  3. 4 augustus 2012 / zaterdag, 4 augustus 2012

    De primer geeft ech een heel mooi effect! Ik heb hem laatst gebruikt bij een vriendin voor dat we ‘uitgingen’ En aan het eind van de avond zat mijn makeup er nog perfect op. Normaal was het allang wegespolten door de hitte..Ik wil hem ook.

  4. Ivy
    14 juli 2012 / zaterdag, 14 juli 2012

    Ik was twee maanden geleden bij Sephora in New York en vertelde de verkoopster dat ik op zoek was naar een tinted moisturizer. Ze vroeg me waarom ik voor een tinted moisturizer ging, dus ik vertelde haar dat mijn huid erg droog wordt van foundation en dat mijn voorhoofd en wangen dat onder de kleine, witte velletjes komen te zitten. De verkoopster kwam toen met een primer aanzetten, No. 28 Primer Serum van Hourglass met allerlei mineralen en vitamines. Ik kreeg een tester mee, en na 2 dagen begon mijn hele huid te veranderen. Rode vlekjes trokken weg en de velletjes begonnen ook steeds meer te verdwijnen. Ik ben terug gegaan om te vragen naar een goedkoper alternatief, want $65 voor een flesje vond ik wel erg duur, maar ben uiteindelijk toch voor deze gegaan en echt, ik zweer erbij!

  5. Marloes
    1 juli 2012 / zondag, 1 juli 2012

    Ik vind hem best prijzig.. Hoe duur is die in Singapore? Ga er ook heen dus als hij daar goedkoper is ga ik die de eerste dag shoppen! hifi

  6. 30 juni 2012 / zaterdag, 30 juni 2012

    Natuurlijk wel een beetje overbodige luxe voor die prijs haha! Ik gebruik sowieso niet zo veel foundation, dus ook niet echt een primer er onder.

  7. 29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

    Ik gebruik nooit een primer, maar als ik dit zie moet ik daar toch maar snel verandering inbrengen.

  8. 29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

    Ik heb een primer van eigen merk Sephora (gekocht tijdens de 3 producten €10 actie) en deze vind ik erg fijn. Geen silicone gevoel en geeft een gezonde glow. Het is de primer die in tube vorm zit.

  9. Nelleke
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ziet er mooi uit! Vraagje: hoe bevalt de bare Minerals tov je normale MAC foundation? Ben nog op zoek naar minerale foundation :)

  10. Evelyne
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Echt een wereld van verschil! Mooi Serena

  11. Danique
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Hi ik ben ook verliefd op deze primer!! hij is duur maar zuinig in gebruik en hij voelt perfect! Ik heb trouwens #0 transparant (er zijn er dus in totaal 7:)) hihi

  12. Genevieve
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ik doe niet aan primers en draag ook geen foundation dus voor mij is het allemaal wel overbodig haha.
    Maar het ziet er zeker goed uit!

  13. Ilse
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Hoi Serena!

    Wauw je ziet wel echt verschil zeg! Ik ben zelf nog zoekende naar een goede primer. Alleen vind ik deze wel wat aan de prijzige kant. Heb je misschien ook wat goede budgetversies? Of zou je daar eens over willen schrijven?

    Groetjes!

  14. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ik heb zelf een primer van de Sephora, bevalt me goed maar inderdaad heel silliconen-achtig. Ik dacht dat deze dat ook was, maar gelukkig niet. Volgens mij werkt hij gewoon écht goed. :)

  15. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    lijkt me een erg fijn product =)

  16. Mieke
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Interessant!
    Er zitten wel heel veel grammaticafouten in dit artikel: heel veel volt.dw. waar gewoon persoonsvorm (3e enkelvoud) moet staan. Jammer.

  17. Ilonka
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ziet er mooi uit! Ben heel erg benieuwd naar de minerale foundation van Bare Minerals. Ga je daar nog een review over schrijven?

  18. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Mooi hoor, al gebruik ik zelf bijna nooit een primer..

  19. Jennyy
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Wauw, het staat echt heel mooi! Minerale foundation is het dus helemaal voor jou?

  20. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ik gebruik in de winter altijd een primer, maar in de zomer wil ik hem nog wel eens laten liggen. Juist omdat het dan te warm is en ik toch enorm ga zweten en niet teveel producten op mijn gezicht wil hebben. Maar: deze klinkt perfect, ook voor in de zomer! Ik zou echt niet weten welke kleur echt bij me zou passen, dus ik denk dat ik een keertje naar de winkel moet voor advies!

  21. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik ben ook nog steeds op zoek naar een goede primer. Gebruik die van l’oreal op dit moment, maar die voelt dik aan zoals jij dat ook bedoelt denk ik.
    Tja, de prijs.. Dat is altijd wel weer een issue. Ik ga er wel over nadenken om ook een primer van MUFE te kopen!

  22. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Hij klinkt zo enorm fijn, maar ik kan 30 euro wel beter besteden denk ik dan.

  23. Florine
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Hé Serena,

    Ik gebruik de primer van Loreal Paris (Lumi Magique), als ik deze aanbreng, met daarna mijn vloeibare foundation, gaat de foundation toch in de lijntjes links en rechts van mijn mond zitten en in de lijntjes onder m’n ogen (na een paar keer lachen). Als ik mijn foundation alleen op een dagcreme aanbreng gebeurd dat niet… Ik dacht dat een primer juist fijne lijntjes opvulde (?)

    Nog een ander vraagje, ik zie dat jij liever minerale foundation gebruikt dan een vloeibare. Dekt een minerale foundation even goed als een vloeibare? Ziet het er natuurlijker uit? En kan je gewoon concealer blijven gebruiken?

    Ik vind je blog super! X

  24. Rhonda
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik moet zeggen dat het op foto’s een erg mooi effect geeft. Ik wet niet of het per se door de primer komt, maar je huid ziet er super mooi uit. Je krijgt een heel liefelijke uitstraling op de een of andere manier. Het heeft je huid dus wel degelijk matte gehouden? Of kwam dat meer door je foundation?

  25. Marjan
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Die combinatie ziet er erg goed uit bij je!

    Ik wil je alleen wel nog wijzen op alle d’s die je gebruikt in de opsomming van de verschillende typen primers (verhelderd, verwarmd, verminderd, verbeterd), dit moeten allemaal t’s zijn! En in de op een na laatste alinea staat ‘wat MUFE bedoeld’, deze d moet ook een t zijn.

  26. Denise
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Wauw ziet er goed uit! ga hier binnenkort wel even naar kijken als ik bij sephora ben :)

  27. evelien
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Sephora heeft heel veel MFU in de sale!
    EN de eyeshadow pencils (5 stuks) voor 25 euro. En Juicy Couture parfum voor 25 euro!
    Dus rennen allemaal!!

  28. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    ik ben erg benieuwd naar de minerale foundation van bare minerals. komt hier ook een review over?

  29. Annika
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    ik gebruik geen primer, en ook geen foundation :P maar wel fijn dat je er zo blij mee bent! :)

  30. Sanne
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Wauw! Ik denk dat je mij ook om hebt gekregen!
    Welke zou je mij aanraden als ik een gele ondertoon wil?
    Ik ben namelijk heel roze, en met foundation op wordt het snel oranje :(

    • Serena
      Auteur
      27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

      Ik denk eerlijk gezegd ook blue, omdat dat wat roodheid verminderd (rood, roze). Ik zou een proefje vragen om te proberen!

  31. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Wil hem echt eens uitproberen, altijd handig voor warm weer!

  32. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Verbluffend! Deze moet ik zeker eens proberen!

  33. Annelise
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Wauw, je ziet er echt super goed uit op de foto’s, je huid en je uitstraling. Echt geweldig!

  34. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Staat je prachtig, vooral met je nieuwe foundation.

    Liefs

  35. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Prijzig.. maar wel een goede primer zo te lezen en zien.

  36. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    wat een keuze zeg! ik gebruik eigenlijk nooit primer ;)

  37. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Deze lijkt mij erg fijn :) x

  38. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ziet er goed uit! Lijkt me een erg fijn product.

  39. Annenen
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Wauw, wat is dat een PRACHTIGE foundation die je op hebt! LOVELOVELOVE

  40. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    wauw die laatste foto’s! Net of je geairbrusht bent :D Erg mooi resultaat!

  41. yselle
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    wooh ik keek op je site en toen stond deze er nog niet toen las ik je vorige artikel en toen stond hij er opeens wel (dit artikel) wooh ik dacht ff dat ik gek werd ;p

  42. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    woowh! Die laatste foto!
    ik.. moet.. kopen.. ;p

  43. Lien
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Waaauw, het effect is echt ontzettend mooi :)!!!!

  44. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Mooie glow! :)

  45. victoria
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    wauw, ziet er echt geweldig uit. zodra ik voor het eerst mag werken en mijn eerste salaris heb probeer ik dit schatje meteen van mij te krijgen haha :D !
    liefs

  46. Puck
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Heel handige review! Ik vind die laatste foto echt prachtig, je bent zo’n mooie vrouw, Serena!

    • Serena
      Auteur
      27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

      Thank you, darling! ^^

  47. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik denk dat deze primer wel iets voor mij is