Paula’s Choice 2% BHA gel

Bij de comments van dit artikel over exfolianten waren veel mensen positief over de 2% BHA gel van Paula’s Choice. Aangezien mijn Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA alweer op was (ik heb inmiddels 2 flesjes versleten) besloot ik dit keer voor de 2% BHA gel te gaan. Ik heb hem meteen besteld! Ik hoorde er zo veel goeds over, dat moest ik gewoon zelf uittesten. En ja hoor, ook ik ben lyrisch!

paula's choice 2 BHA gel_7De Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant van Paula’s Choice zit in een pompflacon van 100 ml. Op deze manier kun je gemakkelijk wat van de gel op je handen pompen. Eén pompje is al voldoende, soms gebruik ik zelfs een half pompje, dus je werkt er zuinig én hygiënisch mee. Erg handig.

paula's choice 2 BHA gel_5De gel is doorzichtig en brengt aan als een fluïde. Hoewel het snel intrekt laat het op mijn huid nog een licht plakkerig en ietwat glanzend laagje achter, waardoor ik de gel liever ‘s avonds voor het slapen gebruik in plaats van overdag. Wil je het toch graag overdag gebruiken dan raad ik aan om een matterende dagcrème te gebruiken zodat de glans een beetje wordt opgeheven. Zelf gebruik ik graag mijn Effaclar+ crème van La Roche-Posay en deze is niet per se matterend, waardoor ik dus alsnog een beetje glim. Vandaar mijn keuze om de 2% BHA gel gewoon in de avond te gebruiken. Gelukkig is één keer per dag ook gewoon voldoende om mijn huid ‘in toom’ te houden.

Bovendien zorgt BHA ervoor dat je huid gevoeliger wordt voor de zon. Gebruik je dit s’ avonds dan maakt het niet zo veel uit, maar gebruik je dit overdag dan moet je je huid beter beschermen tegen de zon, bijvoorbeeld door een dagcrème met SPF15 of hoger te dragen.

paula's choice 2 BHA gel_4De formule bevat 2% BHA, maar wat is BHA nu eigenlijk? BHA is een afkorting voor bèta hydroxy acid, oftewel betahydroxyzuur in het Nederlands. Een ander woord voor betahydroxyzuur is salicylzuur. BHA is dus in feite hetzelfde als salicylzuur. Salicylzuur is een ingrediënt dat veel voorkomt in huidverzorgingsproducten voor de vette, gecombineerde en onzuivere huid. Het zit bijvoorbeeld ook in mijn Effaclar+ crème van La Roche-Posay. Salicylzuur wordt vandaag de dag in het laboratorium gesynthetiseerd, maar van oorsprong komt salicylzuur uit de natuur. Het stofje komt namelijk uit de bladeren en bast van een wilgenboom.

Willow-01Assyriers gebruikten de bladeren van een wilgenboom al rond 2000 voor Christus voor de behandeling van pijnlijke gewrichten. Er zijn geschriften gevonden dat Egyptenaren rond 1550 voor Christus een wilgenblad brouwsel gebruikten bij pijn en ontstekingen. Ook Hippocrates, een Griekse arts die wordt beschouwd als de grondlegger van de Westerse geneeskunde, was een voorstander van wilgenbast extract. De werkzame stof uit het wilgenbast extract is salicine. Helaas zaten er een paar nadelen aan het wilgenbast extract: het pijnstillende effect is niet zo heel groot, het smaakt hartstikke bitter en het is absoluut niet goed voor de maag.

Pas eeuwen later, in 1829, lukte het de Fransman Henri Leroux om de stof salicine te zuiveren uit het wilgenbast extract. Het pijnstillende effect was uiteraard groter met de zuivere stof, maar het bleef bitter en slecht voor de maag. Men bleef daarom doorspitten naar iets beters. De Italiaan Raffaele Piria ontdekte 10 jaar later dat salicine een soort suikerverbinding was. Door de suikergroep eraf te splitsen maakte hij een nieuwe stof genaamd salicylzuur. Nadat de chemische structuur was ontdekt ging men salicylzuur synthetiseren. Helaas was ook salicylzuur niet optimaal voor inname: het middel smaakt onverdraagbaar zoet en is erg schadelijk voor de maag.

aspirineMen ging daarom op zoek naar chemische variaties van salicylzuur zonder al deze nadelen. Uiteindelijk was het de Fransman Charles Frederic Gerhardt die voor het eerst acetylsalicylzuur synthetiseerde. Toentertijd was de stof onzuiver en instabiel en toonde niemand interesse. Een aantal jaren later in 1897 deed het farmaceutische bedrijf Bayer onderzoek naar betere pijnstillers. Hun medewerker Arthur Eichengrun pakte het werk van Charles Frederic Gerhardt weer op en ontdekte uiteindelijk een vorm van acetylsalicylzuur die zowel stabiel en zuiver was en ook nog eens beter verteerbaar voor de maag. In 1899 kwam het middel in poedervorm (later ook in tabletvorm) op de markt onder de naam Aspirin.

And there you have it. De geboorte van het ouderwetse aspirientje door de eeuwen heen. Vanwege de ontstekingsremmende werking van acetylsalicylzuur moet men op een dag hebben bedacht dat dit middel ook goed is tegen onzuiverheden. Puistjes zijn immers ontstekingen. In skincare geeft men de voorkeur aan salicylzuur in plaats van acetylsalicylzuur. Waarom precies weet ik niet, wellicht is dit makkelijker en voordeliger te synthetiseren en omdat het voor skincare is bedoeld, hoeft het toch niet goed verteerbaar te zijn voor de maag. Salicylzuur dringt de poriën binnen en reinigt en herstelt deze. Op deze manier pakt het onzuiverheden en hardnekkige mee-eters aan. Salicylzuur heeft ook een exfoliërende werking. Het weekt de dode, ruwe huidcellen los op een hele milde manier. Je ziet meteen resultaat. Je huid is gladder, de huidtextuur is verbeterd en ziet er frisser, stralender en egaler uit.

paula's choice 2 BHA gel_2De Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant van Paula’s Choice bevat – zoals de naam al zegt – 2% BHA. Door dit lage percentage is het product geschikt voor dagelijks gebruik. Als je voor het eerst ‘aan de BHA’ gaat kun je het gebruik misschien beter langzaam opbouwen. Begin met 2 tot 3 keer per week. Als je huid goed reageert kan je het uiteindelijk elke dag gebruiken en daarna zelfs twee keer per dag, in de ochtend en in de avond. Omdat mijn huid al gewend was aan BHA ben ik het meteen elke dag gaan gebruiken.

paula's choice 2 BHA gel_3De formule bevat naast 2% BHA geen parfum en kleurstoffen en is aangevuld met anti-oxidanten en verzachtende en kalmerende anti-irriterende werkstoffen. Deze versterken de huid en helpen lichte roodheid en huidirritaties te verminderen. De Skin Perfecting 2% BHA gel is daarom ook geschikt voor de gevoelige huid of voor de huid met rosacea.

Ik ben echt fan van dit product! Persoonlijk vind ik het zuiniger in gebruik dan de pore-refining treatment. Dit was namelijk een soort tonic en je gebruikt dan al snel te veel op je wattenschijfje. Met deze gel doe ik dus veel langer! Het verdeelt gemakkelijk over mijn gezicht en maakt mijn huid superglad en zacht. Puistjes blijven weg.

paula's choice 2 BHA gel_1Omdat de 2% BHA gel erg gericht is op het verwijderen van onzuiverheden en mee-eters zou ik dit product alleen aanraden aan mensen die last hebben van puistjes en acné. Zelf heb ik er momenteel geen last van, maar dat komt doordat ik al langere tijd gebruik maak van salicylzuur. Mijn huid is ‘vrij dik’ en moet in feite elke dag worden geëxfolieerd. Gebeurt dit niet dan ontstaan er onzuiverheden in mijn huid waar een verhoornd laagje overheen komt te liggen, waardoor het mee-etertje in kwestie niet uitgeknepen kan worden. Omdat er geen zuurstof bij komt verkleurt hij niet zwart, maar blijft het een hard, wit bolletje die gewoonweg niet uit te knijpen is; uitknijpen maakt het er alleen maar erger op.

Herken je dit? Dan is de kans groot dat je hetzelfde probleem hebt als ik en kun je je huid opknappen door salicylzuur te gebruiken. In het begin kan je huid wat erger worden omdat de ‘bolletjes’ ineens naar buiten komen doordat het verhoornde laagje dat erover heen lag verdwijnt door het exfoliëren. Op dit moment kun je de mee-eters wel uitknijpen. Na zo’n 2 tot 4 weken merk je al een groot verschil in je huid; minder onzuiverheden en een gladdere, egalere en stralende huid! Salicylzuur is echt mijn redder in nood en mijn huid heeft het elke dag nodig om vrij te blijven van onzuiverheden. Gebruik ik het een week niet dan merk ik dit meteen aan mijn huid!

Mijn dagelijkse skincare producten;

paula's choice 2 BHA gel_6Heb je geen last van onzuiverheden, maar wil je wel graag je huid exfoliëren voor een stralende en egale teint? Dan zou ik kiezen voor producten met AHA in plaats van BHA. Alphahydroxyzuren is een groep van zuren waaronder melkzuur of glycolzuur. Deze zuren zijn goed geschikt voor de droge tot normale huid.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om wat meer te lezen over het ontstaan van BHA en de goede eigenschappen die het heeft op de huid.

De Skin Perfecting 2% BHA gel van Paula’s Choice zit in een pompflacon van 100 ml en kost €28,90. Het is heel zuinig in gebruik, dus je kunt er lang mee doen. Je koopt dit product – en andere producten met BHA – via www.paulaschoice.nl

Was jij bekend met BHA/Salicylzuur? Zijn producten met deze ingrediënten iets voor jou?

Until next time,
Seren Verbon

Volg:

132 Reacties

 1. Kirsten
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Farmaceutische wetenschappen student hier!
  In de gel en andere huidproducten wordt salicylzuur in plaats van acetylsalicylzuur gebruikt, omdat acetylsalicylzuur een prodrug is. Het is inactief, maar in de lever zetten enzymen van CYP450 het om in salicylzuur. Salicylzuur is het stofje dat wel werkzaam is en de ontstekingsremmende werking veroorzaakt. Je huid heeft deze enzymen niet en dus is acetylsalicylzuur op de huid smeren zinloos. De veelgebruikte aspirine maskers hebben dus ook geen enkel effect.

  • Kirsten
   29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

   Ik gebruik deze gel trouwens zelf ongeveer een maand nu en ben goed tevreden. Ik had altijd veel onzuiverheden, ook al ben ik al 21, maar al vrij snel nadat ik met dit product begon was mijn huid heel erg egaal!
   Ik wou dat ik dit eerder wist.

 2. t.
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Wow na zo’n goed verhaal had ik een hele dure prijs verwacht! Maar 30 euro voor 100 ml vind ik goede prijs

 3. Cindy
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Interessant om te lezen! Ik ben al een tijdje samples aan het gebruiken met BHA erin, van PC. Ben tot de conclusie gekomen dat ik deze gel ook het fijnst vind. Had bedacht dit in Florida te kopen, maar volgens mij is het in de US ook alleen maar online verkrijgbaar, dus na de vakantie maar even bestellen in NL. Ga nog wel even kijken naar soortgelijke producten in de winkels daar.
  Heb ook zo’n dikke huid, noem het altijd olifantenhuid 😉 Heb dit soort producten ook echt nodig.

 4. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Wat mooi en interessant om te lezen. Ik heb helaas ook last van onzuiverhedem, dus ik wil dit wel graag proberen. Eerst even mijn andere producten opmaken, want anders vind ik dat zonde;-). Serena zou je een keer iets willen schrijven over creme’s, serums voor de oudere huid? Want werkt dit bijv ook anti age, of helemaal niet? X

  • Geke
   30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

   AHA werkt zeker tegen de verschijnselen van verouder(en)de huid maar je allerbeste middel hiertegen is sunscreen, oftewel anti-zonnebrandmiddel, iets (een dagcreme en/of foundation) met een SPF van 30 is het beste. Oók in de winter als je niet in de zon zit. De zon is de grote boosdoener. Als ik had geweten op mijn 20ste wat ik nu weet had ik vast minder rimpels en vlekken gehad.
   Ben een tijdje geleden geswitched naar Paula’s Choise naar aanleiding van tips door Wayne Goss. Voor mij niets anders meer!

 5. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Goede tip! Ik denk dat dit zeker een product voor mij is! Ik ben ook dol op La Roche Posay Effaclar duo dankzij jou 🙂

 6. Marloes
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Suuper interessant!

  Ik ben ook heel benieuwd naar hoe AHA dan werkt, want ik snap het verschil echt niet. Behalve dan dat dat zuur is en salicylzuur meer een wekende werking heeft ofzo..

 7. Simone
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Klinkt goed. Ik heb de laatste maanden ook veel last gehad van puistjes. En dan best in extreme mate. Sinds kort gebruik ik de Garnier tonic met salicylzuur. Sindsdien is het echt een stuk beter. Ik ga deze zeker proberen, want als dit de huid egaler maakt is dat een dikke plus. Dat doet de tonic van Garnier ook wel, maar vast niet zo goed als deze.

 8. @nn
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Super dat je de gel ging testen en een review over schrijft.
  Ik zit echt te twijfelen om te stoppen met de diana35 en te beginnen met dit.

  Is het mogelijk om korting te regelen voor je lezeressen bij paulas choice?? ^^

 9. Serena Crowson
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Ik heb zelf de triple-action toner van neutrogena, deze heeft ook 2% salicylzuur, alleen deze kost rond de 8 dollar, misschien zou je die ook kunnen proberen 🙂

  • Serena
   Auteur
   29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

   Wow, die toner klinkt helemaal fantastisch. Niet in NL te koop, denk ik? Eerstvolgende keer dat ik in Amerika ben ga ik zeker op zoek!

 10. Janneke
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Je hebt mijn interesse haha! Al heb ik geen acne en over het algemeen niet echt last van puistjes, alleen 1 keer in de maand wanneer ik ongesteld moet worden. Maar ik heb wel erg last van mee-eters op mijn neus en kin, onderhuidse pukkels op mijn kin en gersten korrels.. Dus ik denk dat ik het eens een keer ga proberen! Ik baal al zo lang over die onzuiverheden, en twijfel al lang om zo iets te proberen maar de prijs hield me altijd tegen.. Dit was het laatste zetje wat ik nodig had hihi^^

 11. Clarisse
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Ik heb over het algemeen niet veel last van puistjes, alleen soms van die uitbraken.. zo rond díe tijd van de maand, en dan ook niet elke maand even erg. Is dit product dan wel zo geschikt, of kan ik beter tijdens erge uitbraken een aspirine maskertje gebruiken?

 12. Laura
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  De producten van Paula’s Choice gebruik ik ook al een tijd maar m’n puistjes worden er niet echt minder van (ze zijn dan ook vaak erg hardnekkig). Wél wordt mijn huid er heerlijk zacht van. De dag -of nachtcrème Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel van Paula’s Choice is echt een dikke aanrader! De volgende dag merk ik gelijk dat m’n huid zachter is en roodheid is verminderd.

  Het beste resultaat had ik door de producten van Paula’s Choice tegelijkertijd te gebruiken; cleanser, toner, exfoliant, serum, dagcrème én de nachtcrème. Dat was best nog wel prijzig dus daarom gebruik ik alleen nog maar de exfoliant, dagcrème en nachtcrème van PC. Liefs x

 13. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Fijn, artikel!

  Die uhm, dikke huid, zal wel iets van indo’s zijn?
  Ik heb dat namelijk ook..

 14. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Ik begon heel enthousiast met lezen, maar toen er halverwege stond dat je het alleen moet gebruiken bij een onzuive huid, baalde ik even. Het lijkt me echt een heel fijn product, maar ik heb een dunne, droge huid, zonder onzuiverheden. Jammer!

  • Sas
   29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

   Aan het einde van haar blog geeft ze aan dat AHA beter geschikt is voor mensen zonder onzuiverheden.

 15. Sara
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Ik ben echt gek op dit product. Mijn holy grail. En t is echt niet geschikt als je alleen maar acne en puistjes hebt. Ook voor meeters is t ideaal. I love it!

 16. Nienke
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Wat fijn dat je er zoveel informatie over geeft! helemaal super! gelijk besteld haha

 17. Marjon
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Nou dit is echt te toevallig… Net gisteravond besteld na het lezen van een aantal blogreviews. Na die van jou ben ik helemaal overtuigd! Hopelijk is het snel binnen.

  Groetjes

 18. Minka
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Wat heb je toch altijd nuttige reviews Serena, top hoor!

  Mijn huid is vochtarm en ik word snel rood. Eigenlijk nergens onzuiverheden alleen op of bij mijn neus een paar heel irritant. Twijfel of ik de BHA moet nemen of die van jou…

  Ga er eens over denken en wellicht eens langs iemand voor advies.

  • Geke
   30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

   Kijk eens op de site van Paula’s Choise, daar kun je aangeven welke soort huid je hebt en welke problemen, dan komt er vanzelf een advies over te gebruiken producten. Vond ik erg handig voor mijn droge huid met rimpeltjes en gesprongen adertjes!

 19. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Klinkt goed! Ik gebruik zelf niet een vergelijkbaar product, maar wordt wel steeds nieuwsgieriger naar wat het voormijn huid zou kunnen doen!

 20. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Echt een heel erg fijn artikel! Wat fijn dat je deze gel ook kan gebruiken als je een gevoelige huid hebt. Ik ben er nu dan ook wel heel erg benieuwd naar.

 21. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Ik gebruik ook een 2% BHA exfoliant van PC maar dan uit de CLEAN lijn. Ben er echt heel tevreden over.

 22. Renske
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Oeps! Gelijk besteld!
  Zat er al een tijdje aan te denken maar nadat ik dit gelezen heb wil ik het graag proberen!

  Heb echt een hele onrustige huid met indd ook verhoornde huid. Als ik een puistje krijg groeit er gelijk een soort korstje op. En ik kan niet tegen korstjes dus die moeten er gelijk afgekrabd worden… *schaam schaam*

  Als dit helpt spring ik een gat in de lucht!!

 23. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Dit klinkt goed! Ik ben vorige week begonnen met een hele nieuwe huidverzorgingsroutine bestaande uit alleen maar Paula’s Choice producten. Ik was ook iets te enthousiast met de BHA producten waardoor mijn huid een beetje boos werd.. Op advies van de klantenservice van Paula’s Choice gebruik ik de BHA producten even een weekje niet en daarna echt gaan opbouwen… Geen prettig gevoel zo’n reactie op de producten maar Paula’s Choice is wel ontzettend fijn!

 24. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Ik gebruik op dit moment de 1% BHA Lotion van Paula’s Choice. Ik wilde zo mild mogelijk beginnen in verband met mijn gevoelige huid. Het bevalt zo goed dat als deze op is ik zeker verder ga met de 2% variant, jammer dat daar geen lotion van is want die is lekker licht, maar je kunt niet alles hebben. En volgens mij is het altijd verstandig om een SPF te gebruiken ongeacht of je AHA’s of BHA’s ‘s ochtends en/of ‘s avonds gebruikt.

 25. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Wat een fijn en uitgebreid artikel! Dat wat je zegt over het opbouwen herken ik wel heel erg; de eerste keer dat ik salicylzuur gebruikte heb ik het meteen elke dag gebruikt en na een paar dagen was mijn huid toen geïrriteerd. Toen heb ik het weer afgebouwd naar 3 keer per week en dat ging goed, maar later kon ik het ook wel vaker gebruiken.

 26. Minahil
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Hey Serena,

  Wat ben ik blij met dit artikel. Ik heb nu opeens van die klleine onzuiverheden, maar al enige tijd heb ik last van onderhuidse heel kleine witte bobbeltjes.. het zijn niet eens harde witte puistjes wat jij hebt, maar in het felle licht zie je ze wel onderhuids. Ik hoop dat je het nog een beetje begrijpt..zou dan in mijn geval AHA of BHA voor mij
  werken?

  Alvast bedankt.

  Groetjes,

  Minahil

  • Serena
   Auteur
   29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

   hi Minahill,
   het zou zelfs een soort schimmel kunnen zijn, geloof het of niet. Na 1 afspraak bij de huidarts/dermatoloog weet je wat het is. Ik raad je dan ook aan om zeker een afspraak te maken. Succes en liefs, Serena.

 27. Anne
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Leuk om te lezen! Ik heb ze ook allebei geprobeerd, maar ik vond de Resist fijner. Houd niet van het gel-laagje en deze lijkt mijn huid meer uit te drogen. Maar het werkt inderdaad super tegen onzuiverheden!

 28. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Heel erg fijn artikel, lekker uitgebreid! Het lijkt me een fijn product, al heb ik het niet perse nodig denk ik.

 29. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Ik herken je probleem gelijk, ik heb nooit zwarte kopjes, alleen maar wit! Nu weet ik dus wat me te doen staat!

 30. Christa
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Fijn artikel, zeker met al die uitgebreide achtergrondinformatie erbij!

 31. Sjess
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Deze lijkt mij idd ook erg fijn! Ik gebruik nu de 1% BHA lotion (een dunnere creme versie, niet de tonic achtige versie) en die is ook prima maar zodra die op is ga ik toch over op de 2%.

 32. Hoi
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
  Het alfabet hahahahahahahahahahahah
  Leuk hoor dat je hier kan typen ik hoe van typen op m’n iPad en ik vind typen ook heel erg leuk net als jou blog je staat in de top 3 van mij ik ga niet zeggen op de hoeveelste plaats want anders is het lullig voor de andere blogs maar je zit wel tussen de top 3 en beautygloss en veracamilla zitten er ook tussen
  I LOVE YOU BLOG❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 33. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Wat een goed en uitgebreid artikel! Zelf heb ik ook nog steeds last van acne, maar het wordt steeds beter dankzij regelmatige acnebehandelingen.

 34. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Ik heb ontzettende last van acne op me gezicht en rug! Ik ga zeker even kijken naar een soort gelijk product. Dit past namelijk niet zo goed in mijn budget hahah

  • Lotte
   29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

   misschien kun je die van etat pur proberen die is tussen de 11 en 14 euro en bevat ook salicylzuur

   • Ella
    1 februari 2015 / zondag, 1 februari 2015

    Je moet ook wel rekening houden met de hoeveelheid product. Volgens mij zit er in Etat Pur veeeeel minder en is het in verhouding dus veel duurder!

  • Serena
   Auteur
   29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

   De crème die ik gebruik van La Roche-Posay is ook rond de €15 en bevat salicylzuur. liefs, Serena.

   • Jolien
    29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

    La roche possay werkt inderdaad hoed, maar Pas wel op met de effaclar duo + die kan erg uitdrogen. Ik zou deze alleen gebruiken als je erg last van acne hebt.
    Wat ik zelf doe is de effaclar duo + dun smeren in de avond alleen op de gebieden waar ik snel onzuiverheden beb. Overdag gebruik ik de effaclar K, deze is iets milder.

    • Jolien
     29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

     *werkt goed

 35. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Ik gebruik ditzelfde product nu sinds een maand of twee en ben er super tevreden mee 🙂

 36. Han
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Goed achtergrondartikel – heel leuk om te lezen!

 37. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Heeel verhaal maar leuk om te lezen en zeker een goede review! Ga het product ook even proberen :–)

  Thanks!

 38. Brigitta
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Ik hou van dit soort reviews 😉 lekker informatief en goed uitgelegd, thanks!

 39. Ays
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Is dit product ook goed voor pigmentvlekken?

 40. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Dank je wel. Ik vind dit heel interessant.

  Het lijkt of mijn huid in de pubertijd zit, toen ik 13 was had ik nergens last van nu ik 31 ben opeens wel.

  Ik ga dit review saven!!

  PS. Sojamelk heeft bij mij een hoop ellende aangericht. Mijn kaaklijn zat onder. Ik at het elke dag met havermout en dit dik een half jaar. Nu een maand gestopt en het is zoveel rustiger. Niet wetenschappelijk bewezen bij mensen, maar sojamelk zou een hormoonverstorende werking bij ratten hebben.

  • Serena
   Auteur
   29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

   hi Nesrin,

   ik weet het, ik heb het sowieso bij zuivelproducten en bij chocola en varkensvlees. Als ik daar veel van eet krijg ik geheid een ‘uitbarsting’. Voeding is zo belangrijk voor je huid. Vaak zoekt met het alleen via buitenaf maar het is ook belangrijk om het van binnenuit te bekijken. Goed dat jij erachter bent gekomen wat bij jou de oorzaak was!

   • Carly
    29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

    sojamelk is geen zuivel maar een zuivelvervanger! ik kreeg juist puistjes omdat ik een tijd veel zuivel at, o.a. sojamelk heeft mijn huid juist rustiger gemaakt

 41. raphaella
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Wat een heerlijk informatief artikel!
  Ik ben heel benieuwd en zet m op mn wishlist

 42. Margo
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Zou dit ook werken voor puistjes op je rug? Ik heb daar ontzettend veel last van en nog steeds niet iets fatsoenlijks kunnen vinden wat er tegen helpt :((

  • Serena
   Auteur
   29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

   hi Margo,
   dat denk ik wel, maar het is lastig om dat zelf aan te brengen denk ik. Als je er erg veel last van hebt is het misschien een idee om te denken aan acné behandelingen bij Laser Skin Clinics? Bij Larissa heeft dat veel goeds gedaan. Check hier haar ervaring en review: https://www.beautylab.nl/laatste-fase-acne-behandeling/

  • Margot
   29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

   Zoek eens op bietensap op deze website!

 43. Lenneke
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Wat een interessant artikel! Duidelijk uitgelegd!
  Zelf gebruik ik de lotion versie hiervan sinds een jaar of 2-3, niet onafgebroken maar ik merk ook heel duidelijk verschil als ik het niet gebruik. Fijn spul he 🙂

 44. Birgit
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Dit product lijkt me perfect voor mijn huid, en de prijs valt me ook reuze mee. Ik gebruik nu ‘s nachts van Olaz het Regenerist Nacht Vernieuwend Elixer, maar die is voor 50 ml best prijzig. Wel merk ik veel verbetering met mijn huid, de meeste kleine witte onderhuidse puistjes zijn weg, aanwezige puistjes lijken sneller te genezen en ook heb ik veel minder meeëters. Wanneer mijn Olaz op is ga ik deze van Paula’s Choice eens uitproberen denk ik.

  • Lenneke
   29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

   Ja die heb ik ook een tijd gebruikt maar ik kreeg toch puistjes. Weet niet zo goed of het daardoor kwam, maar de van pc bevalt mij beter:)

  • Sjess
   29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

   In dat elixer van Olaz zit glycolzuur (oftewel AHA) en niet salicylzuur (BHA). AHA is beter tegen rimpels en BHA doet juist meer tegen pukkels doordat het de poriën ingaat. Wel iets om rekening mee te houden :).

 45. Mandy
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Wauw wat heb je dit goed uitgelegd.. ik ben echt helemaal om, om dit te kopen.. 2 maanden geleden ben ik naar de Douglas geweest.. en ze hebben mij geadviseerd om de 1 2 3 stappenplan van Clinique te gaan gebruiken ivm mijn vette onzuivere huid.. maar als ik heel eerlijk ben merk ik na 2 maanden 2maal daags gebruik bijna geen verschil.. Dus ik ga dit proberen.. heel erg bedankt voor dit artikel! Groetjes Mandy

  • Serena
   Auteur
   29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

   hi Mandy,
   helaas deed dat stappensysteem ook helemaal niets voor mijn huid, terwijl er toch salicylzuur in zit. Hopelijk boekt de 2% BHA gel van PC betere resultaten!

 46. Lotte
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Echt een wondermiddeltje dit. Hierdoor is onder andere mijn acne sterk verminderd, ik gebruik het nu al meer dan een jaar iedere avond en het is nog steeds niet op dus het is nog er zuinig ook. voor mij dubbel en dwars de prijs waard.

  • Serena
   Auteur
   29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

   Wow, ik gebruik het nog niet zo lang dus ik zag wel dat het zuinig in gebruik was, maar dat je er een jaar (of langer) mee kan doen is geweldig! De lotion gaat bij mij veel sneller op, is ook een kleiner flesje, ik doe er zo’n 2 maanden mee.

 47. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Wauw! Wat een geweldig verhaal. Super knap dat je dat allemaal nog weet van je studie én chill dat je dat hier kan toepassen! Dan hebben wij er ook nog wat aan.
  Heel erg fijn artikel waarin je het product en zijn werking erg fijn uitlegt.

  Thanks!
  XoXo Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *