Nooit gedacht dat ik ooit zo blond zou zijn!

Tijd voor iets nieuws, vond ik. Ik baalde al een aantal weken (misschien zelfs maanden) van mijn kapsel. Elke keer als ik in de spiegel keek werd mijn oog getrokken naar mijn haren en ik werd er gewoon niet meer blij van. Zal ik alles weer donker laten verven? Of juist lichter? Er moest in elk geval een stuk vanaf (want, gespleten puntjes) en ook wilde ik dat het lekker luchtig geknipt zou worden, zodat ik er gemakkelijk volume in kon krijgen.


Kijk, zo zag mijn haar eruit. Vrij bot geknipt, en het hangt gewoon maar te hangen. Er zit weinig beweging in, er was geen volume meer in te krijgen en ik vond het allemaal wat te streperig.

Ik zat dus al een tijdje te dubben over mij haren, toen ik toevallig (of nou ja, misschien moest het zo zijn) een mailtje in mijn inbox kreeg met de vraag of ik een knip- en kleurbeurt wilde bij Mogeen in Amsterdam. Mogeen werkt met Wella Professionals kleurproducten en ze wilden mij tegelijkertijd kennis laten maken met een nieuw Wella Professionals product dat begin september gelanceerd zou worden. Ik was geïntrigeerd!


Ook zou ik geknipt worden door eigenaresse Hester Wernert-Rijn, dus ik was sowieso in HELE goede handen. Hester heeft driemaal de Hairdresser of the Year award gewonnen en is nu toe getreden tot de Hall of Fame, en toen ik naar haar Instagram account ging zag ik ook meteen dat we van dezelfde haarstyle houden. Ik had er alle vertrouwen in. Je begrijpt dat het mailtje dus echt als geroepen kwam, wát een fijne verrassing! Ik mag echt in mijn handjes knijpen van geluk.

Voordat Hester de schaar in mijn haren zette hebben we uiteraard goed doorgenomen wat we met mijn haren gingen doen. Wat ik bijvoorbeeld niet mooi vond aan mijn haren was dat ze zo bot geknipt leken te zijn. Hierdoor hing alles heel log en onbewegelijk langs mijn schouders naar beneden. Wat ik juist wilde waren van die ‘slierterige’ lokken, maar dan in a good way. Alsof ze van nature gesleten waren. Ik wilde beweging in mijn haar, zonder dat ik het zou hebben gekruld. Gewoon, van dat Pinteresty Beach Hair!

Hester snapte meteen wat ik bedoelde en we zaten dan ook op één lijn in wat we mooi vonden. Ook zij hield van dat moeiteloze haar. Het liefst knipt en kleurt ze haar klanten zo, dat het lijkt alsof ze helemaal niet naar de kapper zijn geweest, maar net terugkomen van een maand vakantie op Bali. Dus heel natuurlijk en met veel beweging en speelsheid, en waar je eigenlijk niet zo heel veel aan hoeft te doen qua styling. Perfect! Dat wilde ik!


Hester zette me op haar stoel en ging aan de slag. Plukken haar vlogen in het rond, zonder dat er te veel van mijn lengte af ging. Er werden vooral veel lagen in mijn haar geknipt, het werd hier en daar uitgedund, en toen ze klaar was leek het haast alsof er een lichte slag in mijn haren zat. Er zat lekker veel lucht en beweging in, precies wat ik wilde.


Om mijn haren extra beachy te maken hadden we besloten om nóg een stapje blonder te gaan dan ik al was. Spannend voor mij, want ik ben nooit eerder ZO BLOND gegaan.

PS. wie spot er ook een grijze haar?


Hester verzekerde mij dat ik haar kon vertrouwen, want haar salon was de laatste maanden een nieuw product aan het proefdraaien genaamd Wellaplex. Een product dat wordt toegevoegd aan de ontkleuring, zodat je haren tijdens het ontkleuringsproces zo min mogelijk schade oplopen. Ze zagen positieve resultaten bij hun klanten en ze waren er dan ook erg over te spreken.

Let’s do it!


En zo werden er vooral bovenop en aan de voorkant plukjes blonder gemaakt, die nog lichter blond werden naar de punten toe.


Daarna werden mijn haren weer gewassen en kreeg ik er een toner in, die mijn haren minder gelig maakte, maar nog steeds de warmte er goed in liet zitten.


Deze kleur blond past dan ook erg mooi bij mijn huid en ziet er heel natuurlijk uit. Alsof het werkelijk is verkleurd door de zon en de zee. I love it!


We zijn inmiddels een maand verder en ik ben nog steeds elke dag blij met mijn nieuwe kapsel. Het model, de kleur, maar ook de kwaliteit van mijn haar. Om de 3 wasbeurten verzorg ik het met het Wellaplex No.3 hair stabilizer, een soort haarmasker (stap 3), en mijn haren blijven heerlijk zacht en glanzend aanvoelen.

Omdat ik mijn haren langer wil laten groeien hebben we afgesproken dat ik over 3 maanden nog eens terug kom voor een touch-up (dan wordt er een paar mm van mijn haren afgeknipt en krijg ik er een nieuwe toner in). Verder is mijn kapsel zo geknipt en gekleurd dat ik er feitelijk niets aan hoef te doen.


Kijk, dit bedoel ik dus! Jullie geloven het waarschijnlijk niet, maar op de foto hierboven heb ik dus echt NIETS gedaan qua styling. Alleen gewassen, haarmasker in de punten en aan de lucht op laten drogen. Geen haarproducten gebruikt, geen stylingtools, het valt lekker volumineus en speels, alsof er heel veel beweging in zit. Ideaal! En de punten zien en voelen nog steeds heerlijk zacht aan.


Een heel ander gezicht zo hè? Ik ben nooit eerder zo blond geweest!

In een volgend artikel zal ik jullie wat meer vertellen over de nieuwe Wellaplex lijn van Wella Professionals, bijvoorbeeld hoe het precies komt dat dit product schade beperkt tijdens het ontkleuren. Ik vind het dan interessant om er echt even wat dieper in te duiken!

Wellaplex is in elk geval al beschikbaar bij de welbekende Wella Professionals salons (klik hier voor een salon in jouw buurt), dus als je binnenkort naar de kapper gaat en je wilt je haren ontkleuren, vraag er dan zeker even om!

Wat vinden jullie van mijn nieuwe haartjes?

Until next time,
Serena Verbon

*dit artikel bevat gesponsorde content

Volg:

50 Reacties

 1. Karin
  19 juni 2020 / vrijdag, 19 juni 2020

  helaas vind ik het niet zo mooi, beetje onverzorgd, alsof je nodig naar de kapper moet. dat laagjes knippen is echt een Nederlandse obsessie. ik vind het zonde van mooi dik en gezond haar.

 2. chichi
  16 september 2017 / zaterdag, 16 september 2017

  Wow staat je prachtig. Ik wilde precies dezelfde kleuren maar mijn kapper zei dat het niet zou staan (wij hebben ong dezelfde huidskleur als mede-half indo). Hier het bewijs dat het wel kan ! Erg mooi geknipt

 3. Femke
  15 september 2017 / vrijdag, 15 september 2017

  als ik heel eerlijk mag zijn vind ik donkere tinten je veel mooier staan. het is mooi gedaan dat zeker. maar vind het je een stuk ouder maken en je gezicht minder sprekend. bedoel dit absoluut niet gemeen

 4. 14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

  Mooi Serena! Echt precies goed, niet te licht! Love it!

 5. Kim
  13 september 2017 / woensdag, 13 september 2017

  Wella heeft dus eigenlijk Olaplex precies nagemaakt? Ik ben benieuwd of het net zo goed werkt, ik gebruik zelf elke week Olaplex nr 3 .

 6. charli
  12 september 2017 / dinsdag, 12 september 2017

  Leuk dat je er zo blij mee bent, wat kan een ander kapsel een mens blij maken hè? Ik persoonlijk vind je natuurlijke donkere kleur veel beter bij je passen. Ik vind je dit erg flets maken en brossig en droog overkomen. Maar dat kan ook door de foto komen. Ben blij dat jij er zo enthousiast over bent!

  • Kau
   12 september 2017 / dinsdag, 12 september 2017

   Je neemt de woorden uit mijn mond. Vind persoonlijk donker haar Serena beter staan. Dat viel me ook op van foto’s eerder, blond haar ziet er brossig uit.

 7. Yasmina
  12 september 2017 / dinsdag, 12 september 2017

  Ik mis de bad ass volume kapsel die je vroeger altijd creerde met osis poeder. Hoewel dit je ook wel goed staat! <3

 8. Minka
  12 september 2017 / dinsdag, 12 september 2017

  Mooi geknipt en deze kleur staat echt beter bij jouw ondertoon. Fijn ook dat je hier gewoon drie maanden mee vooruit kan joh. Top!

 9. 12 september 2017 / dinsdag, 12 september 2017

  Wauw super mooi! Staat je echt goed die kleur!

 10. N
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Mooi! Ik vraag me wel af waarom je altijd “haren” zegt. Dat heet toch “haar”?

  • Serena
   Auteur
   12 september 2017 / dinsdag, 12 september 2017

   Kan allebei, zowel haar als haren is taaltechnisch correct. Het is maar net waarmee je bent opgegroeid!

 11. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Leuk Meis. Lekker genieten van je haar. Kapsels nemen die je leuk vind. Hahah zei ik altijd toch al ?
  Staat je super

 12. Denise
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Staat je echt heel erg mooi! ?

 13. Lies
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Love it! Ik ben vlak voor de zomer weer back to black gegaan maar t kriebelde de laatste zo erg om weer blond te gaan! Nu ik je post zie lijkt t haast wel een teken te zijn haha! Al vind ik het wel heel lastig een goede/betaalbare kapper te vinden die dit kan. Ik ben er bij meerdere geweest en was nooit helemaal tevreden met het resultaat, vandaar dat ik ook maar weer zwart ben gegaan 🙁 zonde van al het geld! Maar ik laat het nu gewoon uitgroeien denk ik en dan weer opnieuw blonderen 🙂

 14. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Ah heel mooi! Staat je echt goed!

 15. leyla
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Je lijkt ouder ermee maar het staat je wel. Je ziet er jonger uit met zwart haar.

 16. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Zelf ‘schrok’ ik een beetje van je titel.. blond :O
  Maar gelukkig heb je wel je mooie donkere aanzet behouden, heel mooi Serena! <3

 17. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Ziet er mooi uit, zeker ook gezien het wel overloopt vanuit je donkere aanzet. Veel plezier met je kapsel!

 18. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Heel mooi! Maar donker vind ik bij jou ook erg mooi want je kan het beide heel goed hebben. Dit is wel weer even lekker anders ?

 19. Wendy (B)
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Goeie snit!

 20. KellyR
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Het staat je echt prachtig! Super mooi gedaan.

 21. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Ontzettend mooi! Maakt je veel zachter! Staat echt super!

 22. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  wauw wat een verschil en wat mooi, staat je echt enorm goed en het valt ook meteen heel mooi. love it!

 23. Diana
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Staat je erg mooi! Looking good lady!

 24. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Wat fijn dat je haar zonder er wat mee te doen nu al zo mooi valt! Daarvoor zou ik ook wel naar de kapper willen! Meestal knip ik nu zelf mijn haar, omdat ik geen fijne kapper weet in de buurt die mijn haar echt goed knipt. (Vaak is het niet beter dan wat ik zelf kan en dan kom ik toch een beetje teleurgesteld thuis.) De kleur staat je ook goed!

 25. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Staat je heel mooi! Ik ben laatst ook een stukje lichter gegaan, ook nooit gedacht dat ik dat zou doen!

 26. Janine
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Super mooi en in love met de salon 🙂

 27. Joyce
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Oh mooi!!! Ik ga vanmiddag naar de kapper om te knippen en kleuren. Ook wel nodig na de vakantie. Net terug uit Bali en wil het liefst direct weer terug!!!!
  Staat je mooi deze kleur ?

 28. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  oooh nice 😀 de blonde tint is precies mijn natuurlijk haarkleur XD

 29. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Wat super mooi gedaan je haar! Er is zo’n duidelijk verschil qua volume, iets wat ik ook echt nodig heb hehe.

 30. Jill
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Eerlijk? Ik vind je haar niet zo mooi. Zwart haar staat je toch het mooist. Smaken verschillen en fijn dat je blij bent met je nieuwe kapsel. Happy new hair!

 31. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Het model van je haar is echt heel mooi! Het valt soepel en ziet er glanzend en gezond uit. Ik heb het momenteel ook wat botter geknipt (ik kom van een lange bob en laat het nu lang groeien), maar zou het ook wel iets meer in een punt willen hebben.

 32. May
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Mooi kapsel!! Ik ga sindskort naar een geweldige kapster die gespecialiseerd is in aziatisch haar. Ze kan goed knippen en heel mooi kleuren. Check haar instagram: hairbysec. Haar website is http://www.hairbysec.nl
  Ze gebruikt oa Olaplex, klinkt beetje hetzelfde als Wellaplex. Mijn haar is na een behandeling lekker zacht en glanzend. Totaal niet uitgedroogd of stug.

 33. Rowan Chanel
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Prachtig! Ik wil ‘t oooook!
  Ik ben ook altijd aan het dubben met mijn haar, lang haar, pony, boblijn, highlights.
  Nu zit ik in zo’n saaie periode dat ik m’n eigen haarkleur weer heb en gewoon lang. Wél gebruik ik sindskort sleep in rollers, geeft bij mij ook een super mooi effect.

  • Laura
   11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

   Wat zijn sleep in rollers? Kun je daar echt mee blijven slapen?

   • Serena
    Auteur
    12 september 2017 / dinsdag, 12 september 2017

    Ja! Want ze zijn zacht dus dat voelt niet vervelend aan tijdens je slaap. Google maar eens!

 34. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Ik vind het er echt heel mooi uitzien eigenlijk 🙂 helemaal niet té blond.

 35. Luna
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Heel mooi gedaan zeg! Is dat nu bij elke haarsoort mogelijk, dat je niets aan je haar hoeft te doen omdat het zo geknipt is? Ik heb bijvoorbeeld fijn haar, wel veel maar het is absoluut niet dik. Ik hou niet zo van producten in mijn haar. Ik heb al wel lagen maar vaak hangt het ook maar wat. Ben dus wel benieuwd 🙂

  • Luna
   11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

   Oh en hoe kom je nu terecht bij echt en goede kapper? Deze is in Amsterdam, dat is voor mij te ver weg, maar in het noorden zit vast ook wel een goede kapsalon met evt. Prijzen. Ik denk niet dat de prijs voor het knippen doorslaggevend is, Want ik heb al wat prijzige (niet zoals mogeen) gehad en dat was niet altijd echt goed.

   • Neo
    11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

    Ik heb natuurlijk geen idee waar je in het “noorden” woont. Zelf woon ik op de grens van Friesland en Drenthe. Maar laat mijn haar knippen in workum. Google eens naar kearneys. Ze zijn echt gespecialiseerd in het kleuren/ontketenen. Ik heb mijn haar altijd mahonie/rood geverfd en was hier wel klaar mee. Binnen een uur was ik al weer bijna mijn natuurlijke kleur. (donkerblond) en ze zijn ook nog eens niks duurden dan andere kappers qua verven. Ik was 90 euro kwijt voor ontkleuren /kleuren en knippen. Plus shampoo en conditioner

   • A
    15 september 2017 / vrijdag, 15 september 2017

    The Beauty Avenue in Groningen, je kan ze ook zo vinden op instagram op facebook, en maken met evt verfen ook gebruik (indien je dat wilt) van Olaplex. Kwa knippen en verfen altijd heel tevreden bij hun!

  • Jolien
   11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

   Ik denk niet bij elk soort haar perse, maar je kan met een goede knipbeurt (of soms meerdere) echt wel behoorlijk wat winst behalen. Ik heb net als jij fijn, maar wel veel haar. Altijd knipte de kapper het in lagen waardoor het niet vol was. Nu ga ik naar een goede kapster (betaal ook wel een stuk meer) en heb ik een hele volle bos haar waar makkelijk volume in zit. Hoef er ook niets aan te doen en het zit goed.

  • Serena
   Auteur
   12 september 2017 / dinsdag, 12 september 2017

   hi Luna,
   ik heb ook veel en fijn haar, dus een kapsel zoals dat van mij is ook bij jou mogelijk! Vaak denken mensen dat ik van dat sterke Indohaar heb, maar ik heb juist het haar van mijn Hollandse vader 🙂

 36. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Ik vind het je prachtig staan, het licht je gezicht helemaal op. Ik ben een paar weken terug naar de kapper geweest en heb het toen voor het eerst in jaren flink korter laten knippen én ben ook blonder gegaan. Best wel eng, maar soms is een geheel nieuw kapsel zo fijn!

 37. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Ik vind het prachtig, heel levendig! Ik heb zelf ook blonde plukken in mijn haar gehad, maar uiteindelijk liet de conditie van mijn haar het niet langer toe, want mijn haar werd droog, droger, droogst. Daar ben ik dus mee gestopt. Jammer, zeker als ik dit nu weer zo bij jou zie. Het staat zo leuk!

 38. Bianca
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Je hebt het steeds over ‘haren’ maar als je je kapsel bedoelt, spreek je over ‘haar’ als het geheel. Ik zag het al in eerdere posts, maar het viel me nu echt heel erg op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *