Ik testte een schuimende foundation

Een foundation die eruit komt alsof het haarschuim is? Ik was geïntrigeerd. Vandaag test ik de enige en ‘s werelds eerste schuimende foundation: Elizabeth Arden Flawless Finish Mousse Makeup. Is het een geweldige uitvinding of is het een complete mislukking? Let’s find out!

Voor een flesje van 50 ml betaal je zo rond de €30. Dat is niet goedkoop, maar aangezien de meeste foundations 30 ml product bevatten valt de prijs relatief mee. De foundation heeft een medium coverage, die goed op te bouwen is naar een sterkere dekking. De textuur is lekker licht en ‘airy’ en verdeelt soepeltjes. Het aanbrengen is vooral erg LEUK! Het bubbelt en kriebelt zachtjes op je huid, het heeft sowieso een hele grote FUN factor. De finish op de huid is erg mooi en natuurlijk met een healthy glow. Het glanst wel ietsjes op mijn huid, maar ik moet zeggen dat ik dat altijd wel heb, aangezien ik een gecombineerde tot vette huid heb.

Het enige grote minpuntje is het oxideren van de foundation, waardoor hij na zo’n 5 – 10 minuten een stuk donkerder en oranje-achtiger uitpakt dan voorheen. Op mijn getinte huid valt dit niet zo op, maar ik kan me voorstellen dat je dit heel erg gaat zien op blankere huidjes. De oplossing is om een tint lichter te kiezen dan je gebruikelijke tint, alhoewel dat oxideren natuurlijk niet zou mogen gebeuren. Ook jammer is dat deze foundation niet verkrijgbaar is in Nederlandse winkels, waardoor het kiezen van de juiste kleur erg lastig wordt.

Jammer, want ik ben over het algemeen erg te spreken over deze Flawless Finish Mousse Makeup van Elizabeth Arden! Het zou leuk zijn als deze foundation verkrijgbaar wordt bij de parfumerie, of als een drugstore of budget merk een soortgelijk exemplaar op de markt zet.

Wat is jullie mening over deze schuimende foundation, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

10 Reacties

 1. 30 september 2017 / zaterdag, 30 september 2017

  wat een aparte manier om foundation te zien. Erg leuke video, maar zou de foundation niet aanschaffen. Liefs Soraya

 2. Natasja
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Ik meen me wel te herinneren dat Maybelline ooit een liquid mousse foundation had, maar deze dekte niet goed en werd inderdaad ook meer oranje, wat vooral op een bleke huid heel erg opvalt.
  Jammer dat deze hetzelfde probleem heeft!

 3. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Jammer dat ie oranje uitvalt! Dat kan ik echt niet hebben. Klinkt niet echt heel fijn eigenlijk.

 4. 11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Origineel en vernieuwend is het zeker; ik bedoel, ik heb dit dus nog noooooooooooit eerder gezien. Jammer dat de kleur verandert op de huid, daardoor zou het niet iets voor mij zijn, zeker als ik zie hoe lang ik al bezig ben met het uitzoeken van een ‘normale’ foundation die helemaal matchy matchy is mijn teint.

 5. 10 september 2017 / zondag, 10 september 2017

  Mijn vriendje was vandaag op Youtube bezig op mijn account en zag jou filmpje op de homepage staan: Schuimende Foundation van Serena, heb je die al gezien? Nee nog niet, dus vandaar dat ik even langs kwam surfen. Ik ken sprays maar geen schuimende foundation, grappig dat ze toch altijd weer met wat nieuws komen. Er moeten even gezegd worden dat je zo’n grappig geluid maakt wanneer je het schuim eruit wilt drukken hahaha, je moet even je ogen dicht doen en dan krijg je een heel raar beeld in je hoofd! But so far is het jammer om te horen dat het nog erg oxideert na het aanbrengen, bij mij worden zulke foundations ook te roze of te oranje. Ik zou zelf niet snel een schuimende foundation gebruiken want ik zie niet echt de toegevoegde waarde hiervan. Je zou eerder denken dat schuim ervoor zou zorgen dat je huid er luchtig uit gaat zien. Zelf heb ik een super vettige huid dus deze foundation is zoieso een no go for me.

 6. 10 september 2017 / zondag, 10 september 2017

  Leuk om te zien maar hij lijkt me niet echt zuinig? Volgens mij gebruik je best veel zo te zien?

 7. em
  10 september 2017 / zondag, 10 september 2017

  Hee Serena,
  Grappig zo’n foundation, jammer dat hij later zo oranje wordt…
  Vraagje: wanneer komen er weer artikelen van Angel online?

  • marije
   10 september 2017 / zondag, 10 september 2017

   jaaaaa, dat vroeg ik me ook al af!

   • mariemarie
    13 september 2017 / woensdag, 13 september 2017

    Ik ook…

 8. 10 september 2017 / zondag, 10 september 2017

  Superleuke video! Ik vind het echt niet fijn als een foundation oxideert, dus ik laat deze aan me voorbijgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *