My new best friend | koperspray

Laatst liep ik rond in de Praxis op zoek naar DIY inspiratie toen mijn oog ineens viel op universele verfspray van het merk ‘t Stilleven in de kleur koper! Yes, koper, of roségoud, en dan met een mooie metallic finish. Een trendy kleur de laatste tijd, want je ziet het overal in hippe woonwinkels, op stijlvolle woonblogs en in fashionable verantwoorde appartementen. Ook ik ben dól op zowat ALLES in deze mooie, warme kleur.

En met my new best friend, oftewel de koperspray, kan ik ook gewoon ALLES voorzien van deze kleur! Hoe gaaf is dat? Fotolijstjes, waxinelichthouders, vazen, plantenbakjes, office supplies, werkelijk alles kan je met één laag spray helemaal hip en fashionable maken en het een uitstraling geven alsof je het in een dure interieurwinkel hebt gekocht. Perfect!

my new best friend koperspray01 Bij IKEA kocht ik een nieuwe lamp, model Ranarp. De prijs van deze lamp is €29,95.

my new best friend koperspray02 Het heeft een industriële look & feel en is lekker wit en minimalistisch.

my new best friend koperspray03 Maar de binnenkant, die kon bést een likje verf gebruiken, vond ik.

't stilleven koperspray1Meet my new best friend, koperspray van ‘t Stilleven. Dit is een klein flesje van 150ml en daar betaalde ik zo rond de €5 voor. Je hebt ook grotere flessen van 400ml voor €14,99.

my new best friend koperspray05Nadat ik de binnenkant stof- en vetvrij heb gemaakt (ik maak het stofvrij met een microvezeldoek en vervolgens vetvrij met terpentine of 70% alcohol en laat het dan even drogen aan de lucht) breng ik twee keer een dun laagje koperkleurige verf aan. Dit doe ik in een doos zodat ik de omliggende ruimte niet meeverf en met de balkondeur open (eigenlijk moet je dit gewoon buiten doen, maar het werd al fris en ik was eigenwijs).

my new best friend koperspray04 Wow, kijk zo mooi de binnenkant is geworden! Mooi egaal roségoud. Op deze manier maak je een eenvoudige IKEA lamp toch nét een tikkeltje spannender en geef je het een luxere, woonwinkel-achtige uitstraling.

lamp my new best friend koperspray10 Ik ben bezig met een bedroom makeover en het eerste wat ik wilde aanpassen was mijn lamp. Hoe leuk ik die origamilamp ook vind, hij is toch wel een beetje kinderlijk en geeft bovendien weinig licht. Deze nieuwe Ranarp lamp staat een stuk strakker en minimalistischer, geeft meer licht en oogt wat stijlvoller en volwassener. Op zondag laat ik de rest van de make-over zien, dit is vast een sneak peek!

my new best friend koperspray08 Niet alleen lampen, ook kommetjes kun je met één laagje verf meteen een stuk luxer maken. Maak de binnenkant goed vetvrij voordat je begint en spuit liever twee dunne laagjes in plaats van één dikkere, om te voorkomen dat de verf gaat ‘lopen’.

my new best friend koperspray12Voila!

kommetjeWat een verschil! Een simpel, wit IKEA kommetje is met wat koperkleurige verfspray ineens heel luxe en stylish. Mooi genoeg om je sieraden in op te bergen, of gewoon om leuk neer te zetten in je interieur.

Ik ben verliefd op deze koperkleurige verfspray van ‘t Stilleven! Het is mijn new best friend, eerlijk waar. Ik ben nu steeds in huis op zoek naar iets wat ik mooier kan maken met deze spray, hahaha! Verfspray is een supermakkelijke manier om oude dingen weer nieuw leven in te blazen of om goedkope dingen wat duurder en luxer te laten lijken! Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met deze post. Naast koperkleur zijn er natuurlijk ook zat andere kleuren waarmee je je interieur kunt opfleuren.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

138 Reacties

 1. Diana
  22 juli 2023 / zaterdag, 22 juli 2023

  Dag Serena, is het niet gevaarlijk om de binnenkant van de lamp te spuiten? Ik wil die ook graag een kleurtje geven maar ben bang voor de hitte van de lamp.. bedankt alvast!

 2. Patricia
  3 februari 2017 / vrijdag, 3 februari 2017

  Is deze spuitlak veegvast? Of veeg je de lak er zo weer af als je stof afneemt bv.

 3. Jacqueline
  24 juni 2016 / vrijdag, 24 juni 2016

  Wat is het nummer dat op de dop staat?

 4. Mylinh Nguyen
  31 januari 2016 / zondag, 31 januari 2016

  Hi Serena,

  Ik ben onlangs verhuisd en heb deze lamp ook gekocht om het aan de binnenkant koper te spuiten.

  Nu lijkt de muur op het 2e plaatje roze, klopt dit? en komt dat door de koperspray?
  Wil namelijk zelf geen roze gloed ofzo door mijn huis. Is dit het geval?

  Zou het super fijn vinden als je mijn dringende vraag wilt beantwoorden!! Durf het anders niet te doen..

  Liefs,

  • Serena
   Auteur
   31 januari 2016 / zondag, 31 januari 2016

   Nee hoor, dat is denk ik gewoon de lichtval! Wel gewoon buiten spuiten en goed laten drogen, dan is er niets aan de hand!

   • Tamara
    18 juni 2016 / zaterdag, 18 juni 2016

    Hoi Serena,

    Ik heb van de week net sprays van ‘Stilleven’ gebruikt. Gekocht bij Praxis en die hier verkoopt 2 kleuren koperspray van dit merk. Het zit ’em niet in de lichtinval zoals jij meende in een reactie, maar als ik zo naar de dop van jouw spray kijk heb jij de chroom koperspray gebruikt. Ik heb de koper spray gekocht en die is wat matter (en voor as. kopers: precies zoals de kleur van de dop; dus wil je niet teveel glimmerij, dan de ‘gewone’ koper kopen).

 5. Marian64
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Hai ik heb deze ook gekocht ☺Maar doet het niet ?Goed geschuwd ..maar nee nobbe lukt niet .

  Wat moet ik doen het is een nieuwespuitbus gisteren gekocht …wat nu ??

  • Serena
   Auteur
   2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

   Misschien even langs de winkel gaan en het probleem uitleggen. Succes!

 6. Marian64
  24 september 2015 / donderdag, 24 september 2015

  Hai Serena,

  Ik heb ook de koperpray bij Praxis gekocht . Maar is niet de zelfde 🙁 hij is donker … Ik zoek de rose koperspray zoals hier beschreven .
  Waar kan ik het bestellen …

  • Jantien
   16 juli 2017 / zondag, 16 juli 2017

   Twee jaar later, maar ik zit met hetzelfde probleem.. 🙁 rosé goud zit niet meer in het assortiment bij ‘t Stilleven. Heb alle bouwmarkten en tientallen webwinkels bezocht, nergens kunnen vinden. Als het iemand wel gelukt is, kun je dit dan laten weten in een reactie?

 7. Ilse
  16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

  Hoi Serena,

  Ik heb dit artikel er maar weer even bij gezocht omdat ik nu ook aan de slag wil gaan met koperspray. Heb je op de foto’s in dit artikel alleen spray in de kleur koper gebruikt of ook een andere spray in de kleur roségoud? Ik zie op de site van de Praxis geen roségouden kleur.

  • Ilse
   17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

   Ik ben gister naar de Praxis gegaan en ben er meteen mee aan de slag gegaan. Echt super leuk dat het zo makkelijk is 😀

   • Mylinh
    19 januari 2016 / dinsdag, 19 januari 2016

    Hey Ilse of Serena,

    heb je uiteindelijk de rosé goude kunnen vinden?
    Serena, was het de “koper” die je kocht? Ik zie die namelijk alleen bij Praxis staan maar omdat er koper staat betwijfel ik of het rosé goud wordt.

    Please help!

 8. Diana
  12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Hoi Serena waar heb je de koperspray gekocht als ik vragen mag ? Ik had een potje koperverf gekocht, maar dat werd meer bruin. De kleur die gebruikt hebt is wel mooi.

  • Serena
   Auteur
   12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

   hi Diana,
   woon je in de buurt van Utrecht? Probeer dan eens de winkel Swaak aan de Oudegracht.
   Anders even de bouwmarkten checken!

 9. Lieve
  26 april 2015 / zondag, 26 april 2015

  Hi Serena,

  Wat een gaaf idee en resultaat!
  Zou je me aub willen uitlegen hoe je ervoor zorgt dat de verf alleen op de binnenkant komt?
  Ben niet zo handig en ben bang dat het bij mij gaat lekker en vlekken.

  Alvast bedankt!

  Liefs

 10. Jedidja
  26 april 2015 / zondag, 26 april 2015

  Hoe kan je voorkomen dat er geen koperspray op de buitenkant van het kommetje terecht komt? Heb je dit eerst afgeplakt? Het ziet er namelijk erg mooi en dtrak uit 🙂

 11. Rianne
  24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Het ziet er mooi uit!
  Ik vind dit echter niet echt “DIY-waardig”, je sprayed immers alleen een laagje verf over iets heen en dat is het. Dan zou je de spray ook kunnen noemen bij sharing on saturday en dan is de rest vrij logisch.
  Maar alsnog bedankt voor de tip, koperspray is inderdaad een leuke manier om wat dingen te “pimpen” 🙂

  Ps. even een off-topic vraagje, is het mogelijk om weer in te stellen dat je een mailtje wilt ontvangen bij reacties op jouw reactie? Dat mis ik sinds de site vernieuwd is wel een beetje. Nu weet ik nooit of iemand nog een nuttige reactie op mijn reactie heeft gegeven (ik zal dus speciaal terugzoeken naar deze reactie voor het antwoord, haha).

 12. Sanne
  12 april 2015 / zondag, 12 april 2015

  Wat een leuke tip! Zo hoef je niet meteen iets nieuws te kopen maar het gewoon van een chique kleurtje te voorzien. I like.

 13. Beatriz
  12 april 2015 / zondag, 12 april 2015

  ik heb toevallig vorige week ook koperverf gekocht! geen koperspray want die hadden ze niet bij de verwinkel hier in de buurt maar in een potje. moet er nog mee aan de slag, volgende week ga ik wat maken en dan zet ik het altijd op mn pinterest. maar ben idd ook gek op koper in mn interieur en frisse pastels!
  Dat kommetje vind ik ook een leuk idee! en witte kommetjes kun je overal wel goedkoop krijgen!

 14. 11 april 2015 / zaterdag, 11 april 2015

  Update: ik heb koperspray (400ml) voor 7.49 gevonden bij Brico! You’re welcome 😀

  • 25 augustus 2015 / dinsdag, 25 augustus 2015

   Welk merk is het, als ik mag vragen? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *