Slaapkamer make-over

Na de huiskamer was de slaapkamer aan de beurt voor een mini make-over. Geen geschuif met meubels en ook geen likje verf, maar vooral flink opruimen en andere decoraties om het geheel wat frisser, cleaner en iets rustiger te maken. Op deze manier geef ik onze slaapkamer een leuke make-over zonder dat het bakken met geld hoeft te kosten. Ik ben er gisteren vanaf 12u tot een uurtje of 6 ‘s avonds mee bezig geweest en ben dan ook heel trots én blij met het eindresultaat. Kijken jullie mee?

slaapkamer make-over_13Het bed neemt zo’n beetje alle ruimte in van onze slaapkamer, dus door het dekbedovertrek te vervangen voor een wit exemplaar staat het geheel al meteen een stuk lichter, frisser en cleaner. Over het dekbed leg ik een witte sprei. Het staat extra aangekleed en ook Coco vindt het heerlijk vertoeven. Het dekbedovertrek en de sprei zijn beiden van Ikea.

slaapkamer make-over_01 Voor een touch of color leg ik dit leuke kussentje van Loavies.com in het midden van beide hoofdkussens.

slaapkamer make-over_09 Hier kunnen jullie mijn DIY lamp wat beter zien. De binnenkant heb ik zelf roségoud gespoten waardoor de lamp er net iets spannender en woonwinkel-achtiger uitziet dan voorheen. Het geeft een mooi, warm licht af in de kamer.

slaapkamer make-over_08 Links het DIY ananas vaasje, in het midden een aluminiumplaat van Albelli met daarop een foto van een gapende Clarence. Vond ik wel toepasselijk zo in de slaapkamer. De foto is trouwens gemaakt door Larissa, echt perfect timing!

slaapkamer make-over_10 Rechts op de plank een roségouden mandje van Hema met daarin een glazen vaas van Xenos en leuke, tropische bladeren. Deze zijn echt, maar je kunt er natuurlijk ook nep exemplaren in stoppen, die gaan langer mee!

slaapkamer make-over_05Ook de vensterbank is echt een gezellig plekje zo! Leuk idee: vul je lege geurkaarsen met cactussen of vetplantjes voor een extra leuk effect. Zo heb ik zelf een cactus in een lege travel candle van Jo Malone gedaan.

slaapkamer make-over_02 Verder nog een aantal andere geurkaarsen van Byredo en Diptyque, een houten boeddha die ik kreeg van mijn ouders, een nieuwe tropische plant in een wit bakje van IKEA en daaromheen een roségouden mandje van Hema. De ontzettend leuke ananasprint kreeg ik opgestuurd van een lieve lezeres, Lydia Li. De ananas is gemaakt met een techniek waarbij je allemaal kleine stippeltjes zet met een fineliner, supergaaf! Ik heb er meteen een lijstje bij gekocht toen ik bij IKEA was en nu staat hij mooi te shinen in mijn vensterbank. Het geeft een leuke tropische touch aan onze slaapkamer. Bedankt, Lydia!

slaapkamer make-over_04 Op het kastje achterin de slaapkamer heb ik flink huisgehouden. Mijn parfums staan nu op een taartenhouder en mijn sieraden liggen in leuke, stijlvolle bakjes. Het witte bakje is van IKEA en de binnenkant heb ik zelf roségoud gesprayed voor een mooie, luxe uitstraling.

slaapkamer make-over_06 Het leuke mintkleurige kommetje met reliëf kreeg ik ook opgestuurd van een lieve lezeres, Laurine Brugman. Ze heeft een leuke webshop genaamd ‘Cake‘, waar ze onder andere deze prachtige keramieken kommetjes verkoopt.

slaapkamer make-over_03 Mijn haarspullen heb ik uit een la gehaald en in dit leuke – daar istie weer – roségouden mandje van Hema gedaan. Staat niet alleen leuk, maar zo had ik ook weer een la vrij waar ik kleding in op kon bergen. Die lag nu in stapels op de grond, dat is natuurlijk niet handig, het werd snel stoffig en het zag er ook nog eens rommelig uit.

slaapkamer make-over_07 Aan deze kapstok hangen mijn vriend en ik onze chillkleding voor ‘s avonds. Nu heb ik er voor de foto even een mooie kanten jurk aan opgehangen, hehe. En mijn lomo fototoestel!

slaapkamer make-over_11 Bij gebrek aan nachtkastjes heb ik deze ribba lijstplankjes bevestigd aan de zijkant van de kledingkasten. Ideaal om een glaasje water of een telefoon op neer te leggen. Nu moesten we of steeds het bed uit of we zetten het op de grond, met alle gevolgen van dien.. Dit is veel handiger zo en omdat ze niet ver uitsteken en niet te laag hangen, stoten we onze hoofden er ook niet aan.

slaapkamer make-over_12Ik ben echt heel blij met deze upgrade van onze slaapkamer! Het is nu lekker netjes, maar het geheel oogt ook wat frisser en cleaner en heeft een tropische vibe met al die leuke planten en takken en ananasjes. Als dan het zonnetje naar binnen schijnt krijg ik echt een vakantiegevoel! Door de metallic gouden muren, het Aziatische behang en de roségouden accenten straalt de kamer toch ook nog veel warmte en gezelligheid uit.

Als er nog vragen zijn over bepaalde items, stel ze gerust!

Vinden jullie het ook zo leuk om je slaapkamer zo nu en dan op te ruimen en een beetje aan te passen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

83 Reacties

 1. Femke
  28 april 2015 / dinsdag, 28 april 2015

  Wauw wat een leuke stijl, complimenten! Waar heb je dat ontzettend mooie behangetje vandaan, love it! 🙂

 2. Emma Rommers
  20 april 2015 / maandag, 20 april 2015

  Hoi!

  Ziet er mooi uit! Kan je mij vertellen met wat voor verf je hebt gebruikt voor jouw DIY lamp?

  Groetjes,

  Emma

 3. 18 april 2015 / zaterdag, 18 april 2015

  Het begint bij mij ook heel erg te kriebelen om met mijn kamer bezig te gaan!

 4. Jitta
  14 april 2015 / dinsdag, 14 april 2015

  Super mooi!

 5. 14 april 2015 / dinsdag, 14 april 2015

  Ik hou van koperen accessoires, superleuk en knus zo!

 6. 14 april 2015 / dinsdag, 14 april 2015

  Mooi geworden, net wat rustiger allemaal. Vond dat goud achtige dekbedovertrek ook juist wel weer mooi staan bij je behang trouwens! Die mandjes van de Hema moet ik ook hebben!

  Op de een of andere manier vond ik het super grappig om je zo versneld te zien opruimen enzo, leuk dat je dat zo erin hebt gedaan.

 7. Ikram
  13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

  Ik ben ook aangestoken door het opruim-virus 🙂 Mijn kledingkast heeft er ook aan moeten geloven en mijn kamer ook een paar weken geleden! 🙂

 8. 13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

  Die lamp is echt prachtig! Ik ben ook druk aan het inrichten en ik moet zeggen dat je artikel wel als inspiratie werkt! De katten wil ik ook wel erbij, maar heb besloten geen huisdieren te nemen.

  Liefs Agneta

 9. Juultje
  13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

  Super mooi geworden, je bent echt helemaal gek op de roségouden mandjes

 10. Amanda
  13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

  Echt super leuk! Ben zelf ook gek op interieur en styling. Ook als is je kamer niet zo groot, toch heb je het leuk ingedeeld en leuke accessoires, love it!

 11. 13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

  Wat prachtig! Ik vind al je accessoires echt heel erg goed bij elkaar en bij de meubels passen. Ik vind de kamer er ook lekker zomers uitzien.

 12. 13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

  Hartstikke leuk geworden! Heel leuk behangetje en alles met rose goud vind ik zo mooi! Het staat bij jou ook heel stijlvol!

 13. Michella
  13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

  Ik vind het er erg mooi en lekker licht uitzien! Het straalt ook warmte uit, dat is ook erg belangrijk. Gave make-over Serena!

 14. 13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

  Mooi met die witte en rosé accenten! Fijne inspiratie voor mezelf ook 🙂

 15. 13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

  Leuke make-over! Ik vind je stijl zo leuk… Fijne inspiratie dus.. Liefs, Jis

 16. Mascha
  13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

  Super leuk!! 🙂 Mooi gedaan en geeft goede inspiratie om ook maar weer eens wat aan te pakken in mijn huisje…

 17. Diny
  13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

  Hey,

  Leuke make- over seg! Die rosémandjes van de hema — zijn ze er al lang? Ik vind ze supermooi! En de rosé spuitlak — waar ergens heb je die gevonden?

  Groetjes,
  Diny

  • Diny
   13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

   Ow, na het bekijken van je video , heb ik het antwoord op m’n vraagje al 🙂

 18. 12 april 2015 / zondag, 12 april 2015

  Ziet er leuk uit! Herinnert me er meteen aan dat ik nog een lamp moet kopen :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *