Garnier Micellair reinigingswater

Micellair reinigingswater is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Steeds meer en meer merken brengen een micellair product op de markt en sinds vorig jaar heeft ook Garnier een micellair watertje in de schappen! Garnier Micellair reinigingswater is gemakkelijk te verkrijgen in de drogist en is ook nog eens lekker voordelig. Voor een flinke fles van maar liefst 400 ml (voldoende voor 200 reinigingsbeurten) betaal je namelijk €6,49.

garnier micellair reinigingswater_04Waarom is micellair water zo populair? Het is allereerst supergemakkelijk in gebruik. Het is een 3-in-1 reiniger voor zowel het hele gezicht als de ogen en verwijdert zelfs waterproof make-up. Daarnaast is het meteen een kalmerende en verzachtende tonic. Je verwijdert dus al je make-up én brengt het in balans met slechts één product. Kijk, daar houd ik van!

garnier micellair reinigingswater_08Ik vind make-up verwijderen aan het einde van de dag namelijk een stom klusje dus het kan me niet snel genoeg klaar zijn. Natuurlijk, soms vind ik het juist heerlijk om er uitgebreid de tijd voor te nemen en om lekker te keutelen met scrubs en maskertjes, maar in de meeste gevallen wil ik gewoon binnen 2 milliseconden in bed liggen, dus heb ik er nooit zin in om dan ‘helemaal’ mijn gezicht schoon te maken. Micellair reinigingswater is lekker snel en daarom dus ideaal voor mensen zoals ik!

Naast de snelheid en het gemak is micellair water ook nog eens heel mild voor de huid. Maar, is dit wel echt zo? Laten we eens naar de ingrediënten gaan kijken;

garnier micellair reinigingswater_06

 • aqua – oftewel water, wat hier functioneert als basis en oplosmiddel van de micellen.
 • hexylene glycol – oplosmiddel dat een oplossing dunner maakt, zodat je het gemakkelijker kunt aanbrengen. Ook heeft het een conserverende werking. Deze stof kan bij sommige mensen irriterend werken.
 • glycerine – hydraterend ingrediënt, trekt vocht aan en brengt het waterniveau van de huid in balans.
 • disodium cocoamphodiacetate – een milde, schuimende reiniger, afkomstig van de vetzuren uit kokosnoot olie.
 • disodium EDTA – conserveringsmiddel, maar zorgt ook voor het schuimende en reinigende effect.
 • poloxamer 184 – emulgator en reiniger, dit ingrediënt zorgt dat water zich mengt met olie en vuil.
 • polyaminopropyl biguanide – conserveringsmiddel.

De ingrediëntenlijst is lekker kort en bestaat voor het grootste gedeelte uit water met daar aan toegevoegd glycerin, conserveringsmiddelen en milde surfactanten (schuimende reinigers). Geen parfum, parabenen, kleurstoffen of heftige reinigers zoals SLS/SLES.

Lees hier meer over ‘welke beautyingrediënten moet ik vermijden?.

garnier micellair reinigingswater_03Maar wat houdt dat nu precies in, micellair water? Een micellaire oplossing, of reinigingswater, bestaat uit water met daarin micellen. Micellen hebben een hydrofiele kop (houdt van water, stoot vet af) en een lipofiele staart (houdt van vet, stoot water af). De staartjes houden van vet en gaan dus lekker in het vuil zitten zoals talg, oliën en make-up, terwijl de waterlievende kopjes automatisch naar de buitenkant steken. Het resultaat is een bolletje, een micel, met in het midden het vuil.

De micel kan gemakkelijk worden weggespoeld met water, of in het geval van een micellaire oplossing worden meegenomen op het wattenschijfje. Eigenlijk is de werking van een micel precies hetzelfde als bij elke andere surfactant. Surfactanten zoals SLS of SLES werken namelijk op dezelfde manier en zijn in feite ook micellaire reinigers.

garnier micellair reinigingswater_01Bij micellaire oplossingen gaat het echter altijd wel om hele milde surfactanten en hele waterige oplossingen waardoor het niet met een gemiddelde schuimende facewash te vergelijken is. Ik snap daarom wel dat ze dit soort reinigers een aparte (en reuze interessante) naam wilden geven zoals micellair reinigingswater.

Zoals je kon zien aan de ingrediëntenlijst bevat het Garnier micellair reinigingswater milde surfactanten en glycerine om de huid weer meteen te voorzien van vocht, dus ik ben het er dan ook zeker mee eens dat micellair water erg zacht en kalmerend is voor de huid, zeker in vergelijking met schuimende reinigers vol SLS of SLES. Daarnaast bevat Garnier Micellair reinigingswater geen parabenen, kleurstoffen of parfum.

garnier micellair reinigingswater_09Let’s test! Ik draag altijd waterproof mascara, dus ik was benieuwd of ik mijn gezicht én ogen inderdaad zo gemakkelijk en snel kon reinigen als Garnier belooft. Je gebruikt micellair water als volgt; breng het aan op een wattenschijfje er wrijf er mee over je gezicht en ogen. Heel simpel dus!

garnier micellair reinigingswater_10 garnier micellair reinigingswater_11Nou, mijn wenbrauwen waren er zo vanaf, maar voor mijn mascara moest ik toch wel een beetje boenen hoor. Ik heb het wattenschijfje op mijn wimpers gedrukt en het daarna verticaal weggeveegd, dit een aantal keren herhaald, maar toch bleef er nog een restje achter. Het restje heb ik uiteindelijk met harder wrijvende bewegingen van mijn wimpers af gekregen.

garnier micellair reinigingswater_13Het eindresultaat ziet er goed uit, schoon en gereinigd. Door de handige klapdop kun je het micellair water gemakkelijk op je wattenschijfje doseren en je hebt niet veel nodig om al je make-up te verwijderen. Voor mijn everyday make-up ben ik zo’n twee wattenschijfjes kwijt. Mijn huid ziet er door het boenen ietwat rood en gevoelig uit, maar het micellair water prikte echter niet en gaf mijn huid geen droog en trekkerig gevoel. Het voelt juist lekker fris en schoon aan!

Waterproof make-up reinig ik persoonlijk sneller met een duo-phase oogmake-up remover of een cleansing oil, maar het is wel fijn, zeker voor op de luie dagen, dat dit product zowel je gezicht als je ogen reinigt. Bovendien laat het geen vettige laag achter en hoef je er niet per se voor onder de douche (schuimende face wash gebruik ik het liefst onder de douche, want bij de wasbak is het anders zo’n gekledder met water).

garnier micellair reinigingswater_07Kortom, micellair water is effectief (ook voor waterproof make-up, al gaat mijn voorkeur uit naar iets op olie basis), gemakkelijk en snel. Het is ook vrij mild voor de huid, al kan het altijd voorkomen dat je huid er niet goed op reageert. Het is gemakkelijk te verkrijgen bij de drogist en niet duur. Zo’n multifunctioneel product is uiteraard superhandig voor op reis! Hopelijk komen er ooit nog eens miniverpakkingen van 50 ml op de markt en anders kunnen we het altijd nog overschenken in travel flesjes.

Voor meer informatie, tips en filmpjes over Garnier micellair reinigingswater verwijs ik je door naar de officiële Garnier website, klik hier.

Wat vinden jullie van micellair water? Is het iets voor jou of is het gewoon een hype? En heb je deze fles van Garnier al geprobeerd?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

131 Reacties

 1. Iris
  26 februari 2022 / zaterdag, 26 februari 2022

  Kreeg een alergische reactie na gebruik van mecelairewater van garnier.
  Gebruik nu milde schoonmaakdoekjes van kruitvatmerk. Zachte ogen en werkt
  Prima.

 2. Leo
  27 december 2017 / woensdag, 27 december 2017

  Hahahahahahahaha……… “Micellaire reiniger” is vooral een marketing-truc en geen “uitvinding”!! Eindelijk stoppen die geldwolven van de cosmetica industrie zoveel zeep in een product dat er zeep micellen onstaan….. Het ontstaan van zeepmicellen is een natuurwet….. Jullie dames hebben dus jarenlang betaald voor erg duur …………water….met een snufje zeep erin. Je maakt dit eenvoudig zelf met spullen uit de reformwinkel, recepten vindt je voldoende op internet, en dan heb je je eigen huidverzorgingsproduct voor twee Euro per liter.

 3. C. Drab
  30 september 2015 / woensdag, 30 september 2015

  Wist je dat glycerine wordt gemaakt van slachtafval? Dat vind ik dan weer spijtig.

  • Serena
   Auteur
   30 september 2015 / woensdag, 30 september 2015

   Nee hoor, je hebt ook plantaardige glycerine.

 4. 16 april 2015 / donderdag, 16 april 2015

  Ik gebruik het al een hele tijd en vind het een super fijn product! Alleen gebruik ik hierna nog eens een reinigingsgel, omdat ik dan pas het gevoel heb dat mijn huid echt schoon is.

 5. 16 april 2015 / donderdag, 16 april 2015

  Ik heb dit nog nooit geprobeerd. Ik zal er toch eens naar kijken, het lijkt me wel wat. Vraag me wel af hoe schadelijk dit is voor je huid..

 6. 14 april 2015 / dinsdag, 14 april 2015

  Ik heb recentelijk nog micellair water gekocht, maar heb het nog niet uit kunnen proberen

 7. 13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

  Ik ben ook zo’n type die weinig zin heeft om make-up zorgvuldig van het gezicht te reinigen (wie wel, haha). Thanks for the tip!

 8. Katrien
  12 april 2015 / zondag, 12 april 2015

  Er is ook een andere versie van deze voor de gemengde huid, met groene dop. Wat is eigenlijk het verschil met deze? Ik heb ze beide (gehad) en merk geen verschil in gebruik, geur,…

  • Joëlle
   12 april 2015 / zondag, 12 april 2015

   In die met de groene dop zit alcohol, dus ik ga voor de roze gaan!

 9. Michelle
  12 april 2015 / zondag, 12 april 2015

  Hooii,
  Ik vind dit product echt super fijn in gebruik, als ik poeder op mijn gezicht heb gedaan verwijder ik het ‘s avonds weer met dit product, maar mijn vraag is, is het product zuiverend genoeg om alle make up in een keer te verwijderen?
  voor de zeker heid spoel ik mijn huid ook nog even na met lauw water en smeer ik creme op.
  Oja, je hebt ook micellaire oogmake up reiniger van Garnier uit dezelfde lijn, dit is een klein paars flesje en bevat ook een soort half water half olie samenstelling erg fijn!

 10. Ivy
  12 april 2015 / zondag, 12 april 2015

  Helaas maakt een micellair water nooit zo goed schoon als een volwaardige reiniging (e.g. foam/milk & lotion). Dan pak ik liever mijn Philosophy drie-in-een facewash. Die maakt mijn gezicht lekker schoon met behulp van een nat washandje. Micellair water is misschien fijn voor op vakantie, maar ik zou het zeker niet elke dag gebruiken!

 11. Suzanne
  11 april 2015 / zaterdag, 11 april 2015

  Ik gebruik hem al een tijde en ben erg enthousiast ! Fijn spul, trekt lekker snel in en niet vettig inderdaad.
  Toen ik hem ging kopen stond ik in de kruitvat te googlen naar wat alle bestanddelen inhielden, en had ook even jouw “welke beautyingredienten moet ik vermijden” artikel er bij gepakt! Handig!

 12. 10 april 2015 / vrijdag, 10 april 2015

  Hoe gaat dat reinigen dan? Breng je het ook aan met een wattenschijfje, of eerst met je vingers en dan haal je het eraf met een wattenschijfje? Ik ben in elk geval wel geïnteresseerd, maar dan voor de dagen dat ik géén make-up gebruik. Voor die dagen heb ik nu een doekje (want geen zin om helemaal te gaan schoonmaken) maar het voelt altijd een beetje ontoereikend.

 13. sophia
  10 april 2015 / vrijdag, 10 april 2015

  ik gebruik het al ongeveer een jaar elke dag en ben dik tevreden!

 14. priscilla
  10 april 2015 / vrijdag, 10 april 2015

  Ahaaa hexylene glycol.. dat is waar ik zo slecht op reageer dus bij dit spul. Ik krijg er allemaal lelijke rode bultjes van die na een paar dagen pas vervagen als ik het een keer heb gebruikt. Mams had er ook al last van. Thanks voor het uitzoeken! 🙂

  • 5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

   Ah dan ben ik dus niet de enige. Na een week of 2 kreeg ik op mijn werk in eens last van jeuk bij mijn mond. Er zat echt een felrode jeukende plek. Nu is mijn huid heel reactief. Maar dit had ik nog nooit gehad. Na een paar dagen zaten ook mijn wangen onder die plekken. Het jeukte als een gek. Ik heb de fles in de prullenbak gegooid en gebruik nu eentje van ROC waar ik tot nu gelukkig heel goed tegen kan. Wat een ellende was dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *