MUA Matte Palette

Vandaag review ik een prachtig budgetvriendelijk eyeshadow palette met een matte finish. Matte oogschaduw is wat mij betreft een echte must in je make-up stash. Persoonlijk houd ik van veel glitters, shimmers, metallics en glans, maar een matte oogschaduw biedt vooral uitkomst wanneer je gaat voor een naturel eyelook of juist een matte, intense smokey eye. Ook is matte oogschaduw goed te combineren met glanzende oogschaduw. Dus mocht je nog geen matte eyeshadow palette in je stash hebben, dan is dit wellicht iets voor jou!

MUA ever after matte palette_08 Het MUA matte palette heeft een naam, namelijk Ever After. Het palette bevat 10 kleuren die variëren van licht naar donker. De kleuren zijn allemaal vrij naturel, maar er zit één kleurtje tussen die grijzig blauw is, voor een subtiele pop of color.

MUA ever after matte palette_07 Het palette is doorzichtig zodat je meteen in één oogopslag ziet om welke kleuren het gaat, dat vind ik zelf altijd erg handig. Het palette bevat helaas geen spiegel, maar wel een dubbelzijdige sponsapplicator. Nu is dat niet per se de meest geweldige kwast die er is, maar toch!

MUA ever after matte palette_11 Wat me opvalt aan het palette is dat er vrij veel lichte kleuren in zitten. Zo vraag ik me af of de eerste vier kleuren nu echt zo verschillend uitpakken op de huid. Ook bevat dit palette vrij veel dezelfde soort bruintinten en een hele diepe donkerbruine tint, maar geen matte zwart. Dat vind ik echt jammer, want met mat zwart kan je de perfecte klassieke smokey eye maken. Ook is matte zwart erg handig om een bepaalde kleur nog iets donkerder te maken of om de crease wat intenser aan te zetten.

MUA ever after matte palette_09 De kleuren hebben namen, ik vind het altijd erg leuk als een merk dat doet!

De bovenste rij van links naar rechts; Unwrap, Butter, Bare, Tafetta, Fade
De onderste rij van links naar rechts; Penny, Chino, Truffle, Fog en Smoke.

MUA matte palette swatches_1van links naar rechts; Unwrap, Butter, Bare, Tafetta, Fade, Penny, Chino, Truffle, Fog en Smoke.

Zoals je ziet is het pigment echt heel mooi en intens. Sommige kleuren (Fade en Chino) zijn voor mij echt de perfecte nude (precies mijn huidskleur), maar ze lijken wel erg veel op elkaar. De lichte kleuren zijn, zoals ik al vermoedde, niet heel verschillend op mijn huid. Ik zie weinig verschil tussen Unwrap, Bare en Tafetta. De donkere kleuren van de onderste rij zijn lekker intens van kleur, just the way I like it!

MUA ever after matte palette_10Ik had liever wat lichtere kleuren vervangen zien worden voor een matte zwart, een matte groen of een matte paars. Op die manier heeft het palette meteen wat meer kleur en variatiekeuze.

Wat kwaliteit betreft ben ik er goed over te spreken. Matte oogschaduw is vaak krijtig, maar dit was hier niet het geval. De oogschaduw kruimelt niet en voelt lekker zacht aan op de huid en laat zich mooi blenden, zonder fall out. Ook de donkere kleuren niet.

MUA ever after matte palette_05 MUA ever after matte palette_02 MUA ever after matte palette_04 De ooglook die ik hierboven heb gemaakt heeft de kleur Unwrap onder de wenkbrauwen, dit zorgt voor een mooi highlightend effect. Op het bewegend ooglid zelf heb ik een nudekleurtje gebruikt, namelijk Tafetta. In de arcadeboog de kleur Truffle met Smoke aan het uiteinde om het geheel wat intenser te maken. Voor een pop of color heb ik de kleur Fog onder mijn ogen aangebracht.

De mascara die ik gebruik is Guerlain Cils d’Enfer waterproof en als eyeliner gebruik ik Catrice Calligraph. Mijn foundation is Armani Luminous Silk in de kleur 6.5 en op mijn lippen draag ik een lipglossje van NYX. Op mijn wangen draag ik Bobbi Brown Shimmer Bricks in de kleur Bronze. Mijn wenkbrauwen kleur ik in met MAC wenkbrauwpotlood in de kleur Spiked.

MUA ever after matte palette_01 MUA ever after matte palette_06Ik houd van dit palette! MUA heeft echt kwalitatief goede, niet kruimelige en krijterige matte eyeshadow. Vooral de diep donkerbruine en de blauwgrijze kleur vind ik erg mooi, maar ook de nudekleurtjes en de lichte matte highlighters zijn erg handig en kunnen gecombineerd worden met bijna elke eyelook. Dit palette is dan ook gemakkelijk te combineren met andere palettes. Ik vind het alleen jammer dat er dan 10 kleuren in zitten waarvan er 4 sterk op elkaar lijken. Een gemiste kans om er andere kleurtjes in te stoppen en de klant een nóg diverser aanbod aan te kunnen bieden!

Dit MUA Matte Palette kost €5,99 per stuk en is te koop bij Kruidvat en via Kruidvat.nl

Wat vinden jullie van dit palette, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

73 Reacties

 1. Femke
  22 oktober 2014 / woensdag, 22 oktober 2014

  Misschien een leuke tip maar ik heb dit palet vandaag met 50% korting gekocht. 6€ is een leuke prijs maar 3€ is nog leuker 😉
  Geen idee of dat dat voor alle filialen geldt, ik was in zoetermeer centrum.

  groetjes Femke

  • Samrah
   23 december 2014 / dinsdag, 23 december 2014

   Altijd leuk! 🙂

 2. Thea
  22 oktober 2014 / woensdag, 22 oktober 2014

  Ik heb hem ook en vind hem geweldig, ik gebruik hem erg vaak

 3. Debbie
  19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Ik ben al zo lang op zoek naar zo’n gloss! Welk nummer/naam heeft deze?!

 4. willemien
  14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

  Ik vind je wenkbrauwen erg mooi hier

 5. Romy
  14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

  Dit is echt m’n everyday palette! Ik doe ‘bare’ altijd op mn bewegend ooglid en ‘chino’ blend ik in mn arcadeboog. Dikke laag mascara en klaar. Meer heb ik niet nodig voor een zachte nude look!

 6. nanda
  14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

  Ik vind dit pallet zo slecht….. pff… de fallout is echt niet normaal en het blenden gaat verschrikkelijk!

  • Mayra
   14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

   ik heb wel undressed, en undress me too, en idd, de fallout van deze palletten is erg, plakband bij de hand houden dus

 7. Mayra
  14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

  Je vergeet alleen te zeggen dat dit palet niet bij elke kruidvat te koop is, mijn stad heeft zeker 9 kruidvatfillialen maar nergens MUA te vinden helaas.

 8. Annika
  14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

  Wat een mooie foto’s!
  En een mooi palette! Voor iemand die nooit oogschaduw draagt, is dit wel geschikt om mee te beginnen 🙂

 9. 14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

  Ik vond hem zelf niet zo goed, bij komt er niet zoveel pigment af hoor!

 10. 14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

  Ik vind het palette erg mooi, maar ben bang dat de lichte kleuren voor mij juist te licht zijn.

 11. Sriya
  14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

  De eerste foto die kwast!

  van waar heb je die??

  groetjes,

  • Serena
   Auteur
   14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

   hi Sriya,
   de kwast is van Illamasqua.
   liefs, Serena

 12. 14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

  Die onderste foto… Prachtig! Echt waar!
  Het palette vind ik leuk, maar niet spannend.

  Maar, die onderste foto is echt heel gaaf! 😀

  XoXo Melanie

 13. 14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

  Heel mooi! Mooie look:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *