Catrice calligraph ultra slim eyeliner waterproof

GOOD LORD! Ik heb een nieuwe favoriete budget eyeliner gevonden. Jawel mensen, het is goedkoop, het is intens zwart, het glijdt soepeltjes over mijn oogleden heen, het trekt de fijnste lijntjes en het blijft ook nog eens zitten als een huis. Mag ik jullie voorstellen aan de nieuwe Catrice calligraph ultra slim eyeliner waterproof.

catrice calligraph eyeliner_5Ik liet jullie de calligraph eyeliner al zien in mijn Catrice & Essence shoplog van laatst en veel van jullie gaven bij de comments aan graag een review van dit product te willen zien. Ik kon eerlijk gezegd ook niet wachten om deze eyeliner te reviewen omdat ik er zo enthousiast over ben: het heeft echt alles wat ik zoek in een eyeliner en ik kan er razendsnel en gemakkelijk de perfecte wing mee zetten.

catrice calligraph eyeliner_2De calligraph liner is ‘ultra slim’ en trok daarom meteen mijn aandacht. Ik heb vrij smalle oogleden en daarom vind ik het fijn om dunne lijntjes eyeliner te trekken, zodat je ook daadwerkelijk een lijn ziet als ik mijn ogen open heb. Trek ik te dikke lijnen dan zijn mijn gehele bewegende oogleden gewoon zwart, namelijk. Wat eyeliners betreft gaat mijn voorkeur dus altijd uit naar hele smalle puntjes of kwastjes waarmee ik flinterdunne lijntjes kan trekken.

catrice calligraph eyeliner_6De calligraph liner is een stift eyeliner, maar dit stiftje is wat langer dan gebruikelijk is bij stift eyeliners en loopt heel spits toe in een fijn puntje. Je kunt er inderdaad hele fijne lijnen mee trekken, maar als je wilt kun je er ook dikkere lijnen mee tekenen: het is maar net hoeveel druk je uitoefent op de pen.

catrice calligraph eyeliner_8De swatches laten zien hoe divers de dikte is van de lijnen die je ermee kunt zetten. Ik moet zeggen dat je, wanneer je bezig bent bij je ogen, wat voorzichtiger en nauwkeuriger te werk gaat en je dus nog fijnere lijntjes tekent dan op de swatchfoto.

catrice calligraph eyeliner_3Er zijn twee versies van de calligraph liner, een normale uitvoering en een waterproof versie. Ik ga eigenlijk altijd voor waterproof eyeliners, omdat ik vrij vettige oogleden heb en normale eyeliners ‘stempelen’ en vlekken boven mijn oog. Met waterproof eyeliners gebeurt dit een stuk minder en ze overleven ook nog eens een regenbui. En aangezien we in Nederland wonen vind ik het wel veilig om voor waterproof te gaan.

Ik heb nu al een aantal dagen de calligraph liner in gebruik en tot op heden is deze eyeliner niet gaan stempelen, vlekken of gaan uitlopen. Het blijft perfect op zijn plekje zitten and that’s the way I like it (uh huh uh huh).

catrice calligraph eyeliner_5Het nadeel met waterproof eyeliners kan zijn dat ze te hard opdrogen en een beetje gaan barsten en korrelig worden. Gelukkig gebeurt dit niet bij de calligraph eyeliner. Deze blijft gewoon de hele dag mooi op zijn plek zitten, zonder te korrelen, te scheuren of af te brokkelen.

catrice calligraph eyeliner-2 catrice calligraph eyeliner-3 catrice calligraph eyeliner-5Sommige eyeliners zijn wel zwart, maar niet heel intens zwart. Daar baal ik dan een beetje van, want ik houd juist van hele intense, gitzwarte eyeliner. Want anders neem ik wel grijze eyeliner, ja toch?

De calligraph eyeliner is intens zwart en geeft gelijkmatig kleur af, waardoor je heel soepeltjes en met één vloeiende beweging een lijntje kunt trekken. Op deze manier hoef ik nooit dubbel over een lijntje te gaan en dat scheelt niet alleen tijd, maar verkleint ook meteen de kans om je lijn te verpesten. Win, win.

catrice calligraph eyeliner-1De calligraph eyeliner is intens zwart, geeft gelijkmatig product af en trekt hele fijne lijntjes die de gehele dag mooi blijven zitten zonder te stempelen of uit te lopen. Omdat je met een stift eyeliner werkt hoef je niet bang te zijn dat er eyeliner tussen je wimpers gaat zitten (dat vervolgens gaat vlekken), maar kun je juist simpel en snel een perfecte wing trekken. Ideaal!

En dan de prijs, die is lekker budget. Voor de Catrice calligraph ultra slim eyeliner waterproof betaal je slechts €3,39 (1.0 ml).

catrice calligraph eyeliner-4Het nadeel van stift eyeliner is dat er relatief gezien niet zo veel product in zit. In een flesje liquid liner bijvoorbeeld zit vaak zo’n 3 – 5 ml en gaat dus veel langer mee. Ook hebben stift eyeliners sneller de neiging om uit te drogen, vooral als je het dopje er vergeet op te doen.

catrice calligraph eyeliner_4Desondanks gaat mijn voorkeur toch uit naar stift eyeliners, omdat ik hier de fijnste lijntjes mee kan trekken en het niet in mijn gekrulde wimpers blijft hangen. Hoe lang deze calligraph eyeliner precies mee gaat weet ik niet, maar voor het bedrag van €3,39 hoor je mij echt niet klagen als ik bijvoorbeeld elke maand een nieuwe zou moeten kopen. Ik ben er echt meer dan tevreden mee en kan deze eyeliner aan iedereen aanraden die dezelfde eisen aan een eyeliner stelt als ik!

catrice calligraph eyeliner_1De Catrice calligraph ultra slim eyeliner waterproof koop je bij de extra lange 2 meter-schappen van Catrice (alleen verkrijgbaar in geselecteerde filialen in Nederland en België), of bestel je online via kruidvat.nl

Wat vinden jullie van deze calligraph eyeliner, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

69 Reacties

 1. Sanne
  4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Ohh, deze ga ik halen! Ik heb een hele tijd een andere stift eyeliner gehad van Catrice (ik weet de naam niet meer) en als ik die eraf haalde bleef er een hele rare blauw/groenige kleur achter. Geen gezicht en best wel vreemd.
  Maar deze klinkt heel goed, vooral het ‘hij stempelt niet op je oogleden’ gedeelte! 😀

 2. Janny
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Na het lezen van je blog, ben ik afgelopen weekend naar de Kruidvat geweest om deze eyeliner te kopen. Normaal gebruik ik de Collistar Technico, maar na jouw swatches te zien en de prijs, kon de aanschaf van deze natuurlijk geen kwaad! Helaas baal ik ontzettend, omdat het op mijn oogleden verre van zwart is. En blijft maar 3 uren mooi zitten, inmiddels zie je er niets meer van. Ook ik heb vette oogleden, daarom heb ik ook de waterproof aangeschaft. Maar 1x en niet weer. Helaas.

 3. Fay
  2 oktober 2014 / donderdag, 2 oktober 2014

  Ik was eerst erg enthousiast over de eyeliner pen vooral vanwege de prijs aangezien ik bijna dagelijks eyeliner gebruik. De pen maakt idd een perfecte wing, alleen na een paar dagen droogt hij al uit en het spitse puntje van de pen is denk beschadigd door de dop van de pen omdat deze zo lang is. Ben van plan om de eyeliner nog 1 keer aan te schaffen om het nog een kans te geven en anders weer op zoek gaan naar de perfecte eyeliner met de beste prijs/kwaliteit verhouding.

 4. Demi
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Ik heb hem ook gekocht! Ben benieuwd! En je koopt ze niet alleen bij de extra grote schappen, want de kruidvat waar ik hem heb gekocht heeft geen groot schap maar wel een aantal van de nieuwe producten! 🙂

 5. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Deze ga ik zeker halen, wat ziet hij er goed uit! =)

 6. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Deze ga ik zeker halen, wat ziet hij er goed uit!

 7. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Wauw, wat een dun lijntje!

  xx

 8. Evelien
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Ziet er goed uit! Ik koop nu al een maandelijkse mascara sinds ik die oranje van essence ontdekt heb (want f* €15/€30) dus een maandelijkse eyeliner kan ik dan gelijk uit het schap meepakken 😉

 9. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Als je lenzen hebt zijn de eyeliners van catrice helaas niet zo goed 🙁 Zodra hij in contact komt met je lenzen, kleurt heel je lens roze.

 10. 24 september 2014 / woensdag, 24 september 2014

  Oké, die moet ik dan echt proberen!!!

 11. julie
  24 september 2014 / woensdag, 24 september 2014

  Hoelang gaat zon inkteyeliner eigenlijk mee? Ik heb het nog nooit gebruikt omdat ik denk dat ze direct uitdrogen en op zijn. Is dit zo?
  Ik gebruik al jaren de Hema liquid eyeliner waar ik heel tevreden mee ben maar zon stiftje lijkt me superhandig als je gehaast ben.

  • 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

   Ik heb nu al 3 kwart jaar een essence liner en een half jaar een waterproof variant van catrice, beide doen t nog steeds perfect. Echter heb ik er ook een van l’oreal (superliner slim) voor het extra dunne puntje maar die is dan na een maand of 3/4 al wel weer wat aan t opdrogen.. oftewel probeer gewoon deze eens! Hij is lekker cheap en zo te zien doet ie t best!

   • julie
    25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

    Ow dan gaan die best lang mee. Dan ga ik deze van Catrice maar eens halen 🙂

 12. 24 september 2014 / woensdag, 24 september 2014

  Wat een mooie eyeliner, denk dat ik deze ga halen als ik een nieuwe nodig heb 🙂

 13. 24 september 2014 / woensdag, 24 september 2014

  Dit klinkt goed, maar heb vaak met stiften toch dat ze snel uitdrogen, hopen dat dat met deze niet zo is! Zelf heb ik ook kleine oogleden, dus wat dat betreft zou hij perfect zijn!

 14. 24 september 2014 / woensdag, 24 september 2014

  In het begin was ik er ook laaiend enthousiast over maar na een keer of 5 begint deze stift al uit te drogen 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *