Morphe liquid lippies

Morphe leerde ik voor het eerst kennen via hun onwijs grote en zeer betaalbare oogschaduwpalettes die ik regelmatig voorbij zag komen in YouTube video’s van mijn favoriete beautyguru’s. Afgelopen zomer heb ik hun 25B Bronzed Mocha palette gereviewed en inderdaad; goede kwaliteit voor een prima prijs. Dat smaakt naar meer!


In plaats van nóg een palette te bestellen ging ik voor hun Liquid Lipsticks. Naar wat ik begrijp van de eerder genoemde beautyguru’s moeten ze AH-MAH-ZING zijn. Het werd dus de hoogste tijd om dat zelf te ondervinden, vond ik. Via Beautybay.com (deze webshop maakt mij nog eens arm, ik zweer het je) bestelde ik 3 kleuren; Peanut, Morphe en Virgin.

Verpakking


De Morphe Liquid Lipsticks zijn verpakt in doorzichtige hulzen met daarop het niet zo héle mooie (ja sorry hoor, Morphe) logo gedrukt. Dat de hulzen doorzichtig zijn is natuurlijk helemaal handig, want dan zie je meteen in één opslag om welke kleur het gaat. De hulzen bevatten 5 gram product, wat een normale hoeveelheid is voor een lipproduct.


De applicator is gewoon prima, niets bijzonders mee. Het is een zogeheten ‘doe foot’ (hertenpootje) applicator die heel gebruikelijk is bij lipglosses en matte liquid lipproducten.

De geur van de Liquid Lip is heel subtiel vanille cupcake-achtig en ruikt (volgens mij) EXACT hetzelfde als de matte liquid lipproducten van Kylie Cosmetics. Het zal me niets verbazen als de producten in dezelfde fabriek worden gemaakt. Al met al een prima, basic, rechttoe rechtaan verpakking en applicator.

Swatches


Wow, ik ben onder de indruk van de intense pigmentatie van deze liquid lipsticks. Slechts één veeg zorgt voor een super dekkend resultaat. Met een minuutje of 2 is het volledig opgedroogd en laat het een prachtig mat resultaat achter. Wel grappig, want nergens op de verpakking staat aangegeven dat het dus om een MATTE lipstick gaat, maar dat is dus wel het geval. Vind ik alleen maar een pluspunt, want ik ben dol op matte liquid lipsticks!

Textuur


Tijdens het swatchen merkte ik al direct dat deze Liquid Lipstick een hele prettige textuur heeft. Het is namelijk vrij vloeibaar. Niet waterig, maar ook niet zo dik en creamy als wat ik gewend ben van liquid lipsticks. En dat vind ik fijn, want je hebt hierdoor slechts weinig nodig voor een mooi dekkend resultaat. Ik vind ze qua textuur vergelijkbaar met de matte liquid lipsticks van Jeffree Star. Een fijne bijkomstigheid van de wat dunnere textuur is dat het snel opdroogt tot mat, en dat je het ook niet zo erg voelt zitten. Het heeft een prettige, lichtgewicht formule die erg comfortabel aanvoelt op de lippen.

Ondanks de matte finish vind ik de Morphe Liquid Lipsticks helemaal niet uitdrogend, en accentueren ze gelukkig ook niet de lijntjes van je lippen (ze worden er ook niet gladder van, maar ook zeker niet erger). Mocht je last hebben van velletjes of droge lippen is het wellicht wél aan te raden om ze lichtjes te scrubben of om ze een klein beetje in te smeren met een balsem, anders gaat het wel opvallen.

Ik heb wel eens ‘eerlijke reviews’ gezien van mensen over de Morphe liquid lipsticks en zij vonden de textuur wél uitdrogend voor de lippen, het zou in de lijntjes gaan zitten en na een tijdje heel korrelig ogen. Ik heb dit totaal niet ervaren, dus misschien dat Morphe de formule in het afgelopen jaar heeft verbeterd? Al zou het kunnen dat het per kleur verschilt. Met de kleuren die ik vandaag review heb ik in elk geval geen problemen gehad, ik vind het juist een erg fijne textuur!

Virgin


Virgin is de lichtste kleur van de 3 en het beste te omschrijven als een warme peachy nude met een vleugje beige. Ik was bang dat de kleur iets te licht en iets te koel voor me zou zijn, maar dat valt eigenlijk reuze mee. Op mijn huid is het een hele zachte, lichte, maar frisse nude. Een perfect en bescheiden kleurtje voor elke dag.

Ik vond Virgin een beetje lijken op Celebrity Skin van Jeffree Star, dus heb ik ze naast elkaar geswatched. Zoals je kunt zien vallen beide kleuren in dezelfde kleurenrange. Toch is Celebrity Skin een stukje donkerder en een tikkeltje bruiner. Virgin is wat frisser.

Peanut


Deze kleur is PRACHTIG, maar vind ik wel lastig te omschrijven. Ik zou zeggen een roestbruine, terracotta kleur met een vleugje nude en een warme ondertoon. Zelf omschrijft Morphe het als de kleur caramel.

Peanut bij ander licht;


Peanut oogt bij mij nog best naturel, maar dat komt natuurlijk omdat ik getint ben. Ben je donkerder dan ik dan zou dit zelfs een hele mooie nude kunnen zijn. Dit is een kleur die volgens mij ook erg mooi staat op lichtere huidtypes en prachtig combineert met de wat warmere, zwoelere natural glam ooglooks. Voor mij is dit de favoriete kleur van de drie!

Morphe


Deze kleur is vernoemd naar het merk zelf, dus dat moet wel een prachtige kleur zijn! En inderdaad, Morphe is een schitterende, karmijnrode kleur met een vleugje roze en een koele ondertoon. Echt een fruitige, zomerse knalkleur die volgens mij elk huidtype flatteert. Het maakt mijn gezicht meteen veel sprekender en stralender! Echt een prachtige, frisse kleur rood die ik komende zomer absoluut vaker zal gaan dragen!

Hoe lang blijft het zitten?


Deze liquid lipsticks overleven het ontbijt, een snack, een paar glazen thee of fris en vervolgens de lunch. Na de lunch is de lipstick heel lichtjes in het midden van mijn onderlip wat vervaagd. Het is niet compleet weg, maar gewoon wat minder dekkend. Na de lunch is het dus wel zo mooi om je lippen weer even bij te werken (al is het geen doodzonde als je dit niet zou doen).

Ik zou zeggen dat de Morphe liquid lipsticks zo’n 5 tot 6 uur mooi blijven zitten op de lippen en dat je gedurende de dag dus zeker één keer moet bijwerken. Of twee keer, als je na je werk nog door gaat naar een etentje, date, verjaardag of iets anders leuks! Bijwerken gaat overigens goed, zonder dat de eerste laag gaat korrelen of ‘caken’.

Eindoordeel


Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben met deze matte liquid lipsticks. Ze zijn supergoed gepigmenteerd, de formule is wat dunner waardoor ze heel comfortabel aanvoelen op de lippen, hierdoor ook vrij snel mat opdrogen en gemiddeld zo’n 5 – 6 uur prima blijven zitten. De kleuren zijn heel mooi en flatterend voor elke huidkleur. Daarbij zijn ze ook nog eens betaalbaar. Niet goedkoop, maar ook zeker niet duur. Ja, ik kan deze matte liquid lipsticks van Morphe zeker aanbevelen!

Prijs & verkrijgbaarheid


De Morphe Liquid Lipsticks kosten €14,- per stuk (5 ml) en zijn onder andere verkrijgbaar via de UK webshop Beautybay.com (dit is een betrouwbare shop, ik heb hier zelf al meerdere keren besteld). Verzendkosten naar Nederland zijn slechts €3,95 en GRATIS als je voor meer dan €20,- bestelt. 

Hebben jullie make-up of kwasten van Morphe? En welke van de 3 kleuren vind je het mooiste; Virgin, Peanut of Morphe?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

18 Reacties

 1. 5 juni 2018 / dinsdag, 5 juni 2018

  Ze staan je alledrie (zoals altijd) echt heel mooi. Mijn favoriet is de nude kleur.

 2. Denise
  4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

  Peanut staat je echt goed! (Alle 3 de kleuren trouwens)

  Super gaaf dat ze nu ook liquid lipsticks hebben

  X

 3. 3 juni 2018 / zondag, 3 juni 2018

  Oeh, alle drie heel erg mooi. Toch denk ik dat ik de allerlichtste tint het meeste zou dragen.

 4. Kiki
  2 juni 2018 / zaterdag, 2 juni 2018

  Hey Serena
  Vandaag (2 juni) staat er op de beautylab facebook ‘In het artikel van vandaag…’ Vervolgens kom je gewoon op dit artikel uit (31 mei). Ik vind dit eigenlijk een beetje verwarrend.

  Ik zou het leuker vinden moest je de post op de dag zelf op FB zetten zodat ik op FB herinnerd word dat er weer wat nieuws te lezen valt 🙂 Ik denk dat dit meer volk trekt dan wanneer je de links pas dagen later post.

  x

 5. 2 juni 2018 / zaterdag, 2 juni 2018

  Ik wil ook zo graag nog eens deze liquid lipsticks proberen! Maar ik ben bang dat als ik ze helemaal geweldig vind, dat ik dan alle kleuren wil kopen en dat kan mijn portemonnee niet aan. Peanut vind ik de mooiste kleur, staat je top!

 6. 1 juni 2018 / vrijdag, 1 juni 2018

  Wauw ik vind die roestbruine kleur écht prachtig bij je staan!

 7. Nicky
  1 juni 2018 / vrijdag, 1 juni 2018

  Wauw, Peanut staat je echt fantastisch! Morphe doet me wat denken aan Ruby Woo van MAC, lijkt hij daar in werkelijkheid ook op? Dat is namelijk mijn favoriete lipstick kleur maar de textuur werkt eigenlijk niet zo goed voor mij. Vaak heb ik na 2-3 uren wat bijwerken nodig en dan moet je hem eerst volledig weghalen en opnieuw aanbrengen of hij rult helemaal op. Deze is daarom misschien fijn als alternatief, bedacht ik me.

 8. 31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

  Wat een mooie kleuren, en wat klinkt dit goed. Ik ben wel nieuwsgierig geworden. Heb net hun eerste oogschaduw palette gekocht, deze bevalt mij tot nu toe ook. Liefs soraya

 9. M
  31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

  Peanut vind ik het mooiste.

 10. 31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

  Ik vind zelf Morphe heel erg mooi, alhoewel ik bij jou alle drie de tinten heel goed vind staan. Ik draag de laatste tijd ook wat vaker matte lip liquids, begin het toch wel steeds meer te waarderen;-)

 11. Laura
  31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

  Wow, wat staat peanut je mooi! Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit merk niet zo zag zitten vanwege alle overhype en influencer codes. Maar misschien toch maar eens kijken 🙂
  Ik ben zelf fan van de liquid lipsticks van sephora, die drogen niet uit en blijven goed zitten. Ze hebben net weer nieuwe kleuren met ook metalics, ben er benieuwd naar 🙂

 12. Petra
  31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

  Wauw, welke mascara gebruik jij? Vind m echt heeel mooi!

 13. 31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

  Peanut! Wow, wat een mooie kleur. Ik denk dat deze inderdaad goed bij mijn (lichte) huidskleur zou staan.

 14. Anneke
  31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

  Je kunt tegenwoordig ook bij Morphe zelf bestellen; de eu site! Zo ben ik aan het Jaclyn hill palette gekomen!! Verzenden gratis vanaf 30 euro (uit m’n hoofd) en je kunt gebruik maken van 10 procent korting door een code van een van de vele YouTubers te gebruiken!
  alles komt supernetjes en veilig (en heel!) aan!!
  Nogmaals gefeliciteerd met je prachtige zoon Serena!! En ik wilde dat ik er zo uit zag in bikini, een maand na de bevalling! Mijn zoontje is bijna drie en ondanks dat ik 10kg meer dan mijn ‘babyweight’ ben kwijtgeraakt, trek ik geen bikini meer aan 🙂 dus geniet ervan en ben inderdaad, zoals je zelf al zegt, trots op je prachtige lichaam!!
  Dikke knuffel!

 15. Sacha
  31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

  Wauw! Peanut is right up my street! En lekker prijsje ook!

  • Sacha
   31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

   Er is er 1 met mijn naam, maar die is out of stock. Maar lijkt qua ook precies goed voor mij!

 16. Syl
  31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

  Ik vind peanut heel mooi. Echt een kleur die ik ook zou kunnen dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *