Mijn eerste maand als moeder

Hoera, vandaag is Marshall precies 1 maand oud! Stop de tijd! Het gaat INDERDAAD sneller dan je denkt, alle clichés zijn helemaal waar. Ik kan me mijn bevalling nog zo goed voor de geest halen en dat is gewoon alweer een hele maand geleden. Ongelofelijk!


Het leek me leuk om jullie een kleine update te geven van mijn eerste maand als moeder. Ik hoor vaak dat de geboorte van een kleintje je hele leven op zijn kop zet en dat de eerste maand wordt ervaren als het meest heftig. Nu gaan jullie mij waarschijnlijk allemaal haten, want ik heb dat totaal niet zo ervaren. Mijn kraamweek was werkelijk een feestje en ik vind deze eerste maand meer genieten dan afzien. Nee, het is ook niet zo dat ik er fluitend doorheen ben gefietst, maar ik voel me nu ook weer niet gebroken, oververmoeid en ik heb nog geen enkel moment gedacht ‘ik zie het even allemaal niet meer zitten’.

(komt nog wel Serena, komt nog wel)


Nu heb ik ook wel geluk met die kleine smurf. Ondanks dat Marshall bijna 2 weken te vroeg is geboren, snapte hij meteen hoe dat werkte, die borsten van mij. Aanhappen en melk drinken kan hij als een pro. Ik heb dus gelukkig geen stress rondom de borstvoeding gehad. Op dag 2 kwam hij al wat grammetjes aan en op dag 7 zat hij alweer op zijn geboortegewicht. Trudy, onze kraamzorg, was helemaal trots!


Wat ziet dat aanhappen er trouwens schattig uit! Het is net een baby schildpadje, vind ik. Soms duurt het aanhappen hem net iets te lang en dan gaat zijn hoofdje wild heen en weer totdat ‘ie beet heeft, dat ziet er zo geinig uit. En soms geeft hij me zo’n geniepige smirk smile vlak voordat hij mijn tepel in zijn mond stopt, haha! Kleine pervert noem ik hem dan.


Tijdens het voeden komt Clarence nog wel eens op mijn schoot zitten, of op de leuning van de bank achter mij zodat hij mee kan kijken. Coco springt vaak op de voedingsstoel en geeft me kopjes terwijl ik daar bezig ben. De katjes zijn nieuwsgierig, hebben misschien 2 of 3 keer aan Marshall’s hoofd gesnuffeld, maar blijven verder op gepaste afstand. VALT ME ECHT MEE! Ik was bang dat ze hem als bedreiging zouden gaan zien, of het andere uiterste, dat ze bang voor hem zouden zijn. Als hij ineens heel hard begint te krijsen of huilen schrikken ze wel even op, maar het is niet zo dat ze met de staart tussen de benen wegrennen. Ze blijven gewoon op hun plek en zijn eigenlijk gewoon heel relaxt. Pak van mijn hart.


Borstvoeding geven vind ik heel gezellig en ik vind het een fijn idee om Marshall een goede basis mee te geven. Al is het natuurlijk wel intensief om elke 3 uur, ook ‘s nachts, paraat te staan. Zoals jullie wellicht weten ben ik totaal geen planner, maar sinds de komst van Marshall wordt ik min of meer gedwongen om dat nu wel te zijn. Ik leef van voeding tot voeding, dus ik kijk regelmatig op de klok. ‘Zijn er al 3 uurtjes voorbij?’. Ik dacht dat ik heel erg zou moeten wennen aan deze regelmaat, maar dat valt eigenlijk wel mee. Sterker nog, ik geloof dat ik het wel fijn vind. Eindelijk wat meer structuur in mijn leven!

‘s Nachts zou ik er natuurlijk liever niet uit hoeven om hem te voeden, maar op de een of andere manier breekt het me niet op. Alles bij elkaar pak ik namelijk genoeg uurtjes slaap. Soms leg ik hem rond 8u ‘s ochtends weer terug in zijn bedje en dan slaap ik nog even uit tot een uur of 10. Heerlijk!


Natuurlijk zijn er ook dagen geweest dat hij niet wilde slapen. Dan huilde en huilde hij maar, en had ik geen idee wat er was. Hij had net gegeten, een schone luier, krampjes konden het ook niet zijn, dus dan houd je hem maar gewoon vast en knuffel je er een eind op los. Wat ik die dag wilde doen, kwam er niet van. Dat is natuurlijk wel een klein beetje balen, maar dat onvoorspelbare hoort er nu ook eenmaal bij.


Als Marshall wél slaapt probeer ik zoveel mogelijk te doen; even een wasje draaien (want meneer plast zeker een paar keer per week over mij, zichzelf of zijn aankleedkussen heen), vaatwasser in/uitruimen, mezelf douchen en aankleden, opruimen en schoonmaken en als dat is gedaan check ik mijn mail en probeer ik alvast wat te bloggen. Het lukt niet altijd, want Marshall is tussen de voedingen door ook wel eens wakker (en de laatste weken steeds langer!) en ik vind het dan veel te leuk om met hem te knuffelen en te spelen.


Sinds gisteren zet ik hem nu ook in zijn Stokke wipstoeltje, die ik vastklik op de Stokke Steps stoel. Zo is hij op mijn ooghoogte als ik aan de keukentafel aan het werk ben, en kan hij een beetje om zich heen kijken. Niet dat hij veel ziet, maar toch. Hij is een beetje klaar met continue op zijn rug in de box liggen geloof ik, en boven in zijn wiegje verveelt hij zich helemaal, dus dan is zo’n stoeltje een goede oplossing voor zijn wakkere uurtjes. Hij ligt dan een beetje te pruttelen en te koekeloeren en is een hele tevreden baby.


Gaat er ook iets niet goed? Nou, hij heeft een voorkeurshouding. Hij draait zijn hoofd heel graag naar rechts. Als hij slaapt draai ik zijn hoofd heel voorzichtig en stiekem naar links. En ik heb een knuffeltje onder zijn matrasje gelegd zodat het matras een beetje helt, waardoor hij zijn hoofd gemakkelijker naar links dan naar rechts kan draaien. Ook Woezel vindt hij reuze interessant, dus die heb ik aan zijn linkerkant in de box gelegd. Toch ligt hij vaker op rechts dan op links, dus dit blijft een dingetje dat ik goed in de gaten moet houden de komende tijd. Anders krijgt hij een afgeplat hoofd aan één kant! En hij heeft nu juist zo’n mooi rond hoofdje. Ook heeft hij al 2 keer over me heen gepoept en ontelbare keren over me heen geplast, hihi.


Verder vind ik de grootste aanpassing het gebrek aan spontaniteit. George en ik kunnen niet op een avond besluiten om even naar de bioscoop te gaan, want dan hadden we van te voren oppas moeten regelen. Ook zou ik heel graag de stad even in willen met hem, maar ik zie ertegen op dat ik dan op een gegeven moment in het openbaar borstvoeding moet geven. Nu vind ik dat geen probleem als ik toevallig op een terrasje of in een restaurant zou zitten, maar als het net in de trein gebeurt dat hij honger krijgt of precies wanneer ik midden in een winkel sta, dan zie ik mezelf al een beetje stressen en denken ‘waar kan ik heen?’.


Voor die gevallen vind ik het fijn om een flesje met gekolfde moedermelk bij me te hebben. En mijn borsten redden het wel om een voeding over te slaan tot ik weer thuis ben en kan afkolven. Ik ben daarom begonnen met een voorraadje moedermelk aanleggen voor in de vriezer (elke dag kolf ik 1 x extra). Dit geeft me allereerst een gerust gevoel én het geeft me ook iets meer vrijheid terug. Voor mijn werk moet ik nog wel eens 2 of 3 gehele dagen van huis voor een persreis, dus ik wil mijn voorraad uiteindelijk naar 30 voedingen opbouwen. Dat is dan voldoende om achter te laten bij George en de oppas (hoogstwaarschijnlijk zijn dat dan opa en oma).


Wat een desillusie trouwens, al die celebrities en fitmoms die 2 weken na de geboorte weer helemaal back in shape zijn. Na mijn kraamweek keek ik in de spiegel en vroeg ik me af waarom ik nog steeds zo’n grote, slappe buik had. Hoe deden al die moeders op social media dat? Had ik gewoon dikke vette pech met mijn lichaam? Inmiddels weet ik dat haast geen enkele vrouw weer zo snel haar oude figuur terug heeft na een bevalling, terwijl Instagram me dat wel deed geloven.


We zijn 4 weken verder en heb ik nog steeds een slap buikje, flinke love handles en een navel zo diep als een eindeloze put. En weet je, it’s all good. Trots ben ik, op dit lichaam dat 9 maanden lang het veilige huisje was van Marshall. En ik ben ZEKER van plan om te sporten (want ik mis mijn slanke postuur), maar alles op zijn tijd. Ik schaam me niet voor mijn lichaam zoals het er nu uit ziet. Wel frustrerend: ik pas letterlijk nergens meer in. Mijn oude kleren zitten te strak terwijl de maternity kleding juist veel te los zit. Dan maar veel leggings en zwierige jurkjes aan deze zomer.


Mijn eerste maand als moeder bevalt me dus eigenlijk heel erg goed en is minder zwaar dan ik had verwacht en wat iedereen me deed geloven door me er voor te waarschuwen. Mij is verteld dat de eerste maand ‘overleven’ is, maar zo heb ik het totaal niet ervaren. Maar goed, Marshall is dan ook geen lastige baby. Hij is lief en tevreden en groeit hartstikke goed. Hij begint langzamerhand een bolle toet te krijgen. Borstvoeding gaat goed. Kolven gaat goed. Ik ben lichamelijk volledig hersteld en voel me erg gelukkig.


Het is zo gezellig om samen met Marshall te keutelen. Gisteren zaten we met zijn drietjes op de bank en dat voelde zo mooi en compleet. George doet het super en helpt me waar nodig. Vanaf volgende week wil ik het werken weer gaan oppakken en dan neemt George de nachtvoeding van me over, superlief.

Natuurlijk kijk ik uit naar ongebroken nachten en avonden die we weer voor onszelf hebben, maar dat komt wel goed. Voor nu is het niet anders en het is goed te doen, maar wel fijn om in gedachten te houden dat het vanaf nu alleen maar beter zal gaan worden.


De eerste maand met Marshall was geweldig en ik kan niet wachten om hem elke dag weer een beetje te zien groeien en ontdekken. Hij lacht steeds meer, maar kan ook ontzettend boos en moeilijk kijken. Zo leuk om te zien hoe hij zijn gezichtsuitdrukkingen oefent. Ik zeg, op naar de volgende mijlpaal en alle andere mijlpalen die nog zullen volgen!

Mochten er nog vragen zijn over deze eerste maand, stel ze gerust bij de comments!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

132 Reacties

 1. 21 juni 2018 / donderdag, 21 juni 2018

  Heel mooie geschreven en beschreven, Serena. En nog proficiat met de geboorte van jullie prachtige zoontje! Ik ben heel blij voor jullie. <3

 2. Shalini
  16 juni 2018 / zaterdag, 16 juni 2018

  Heeel mooi artikel en mooi om te lezen dat het allemaal goed gaat. Ik heb nu zelf een kleine van 3 wekendus heel leuk om te lezen dit. Mag ik weten welke voedingsstoel je hebt?

 3. Petra
  15 juni 2018 / vrijdag, 15 juni 2018

  Lieve Serena, wat een prachtig kereltje hebben jullie!
  En wat je foto betreft, heel goed gedaan.
  En waar hebben die critici het over? Mijn buik ziet er net zo uit on a weekday en daar is geen kindje uitgekomen!
  Ga zo door,
  L.G.
  Petra

 4. Dorine
  6 juni 2018 / woensdag, 6 juni 2018

  ah sereen, wat zie je er mooi uit, heerlijk voor je dat het zo goed gaat. Je hebt nog steeds een zandloperfiguurtje hoor! Heel veel geluk xx

 5. Melissa
  6 juni 2018 / woensdag, 6 juni 2018

  Hey Serena,

  Wat een schattig kereltje hebben jullie! Fijn dat alles zo goed gaat met jullie!
  Ik heb een kort vraagje.. Wat voor soort fans aan heb je op die foto met die rode bloemen? 🙂

 6. 4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

  Ja! Ik vraag me af of je (ergo) dragen al hebt geprobeerd (of overwogen)… 😀 Zo niet, dan mis je echt wat (zegt de consulent…). Ik wil je nog steeds graag een intro geven mocht je dat willen.

 7. Denise
  4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

  Hij is zo cute ❤️
  Ik ben zo blij dat je er van geniet!
  En je bent echt super knap ?

  X

 8. Moniek
  3 juni 2018 / zondag, 3 juni 2018

  Hi. Ik reageer bijna nooit maar moest nu ff reageren. Wat fijn dat je zo’n heerlijke kraamtijd hebt gehad. Supertof dat je je lichaam zo wilt delen een mnd na de bevalling. Je laat de realiteit zien en veel vrouwen zullen je dankbaar zijn. Erg fijn ipv die mooie instagram plaatjes. Zelf twee kids op de wereld gezet en dat zie je nog steeds na 4 jr. Maar geeft niks! Je bent nog steeds een lkkr wijf (nee ik ben geen man haha) oké een mooie vrouw! Geniet van je gezin. Fijne zondag x

 9. Evelien
  2 juni 2018 / zaterdag, 2 juni 2018

  Wat een heerlijk mannetje & wat fijn dat het zo goed gaat!

 10. 2 juni 2018 / zaterdag, 2 juni 2018

  Zo leuk om te lezen en zien sereen, je doet het ook zo ontzettend goed!
  Ook helemaal trots op George en natuurlijk Marshall zelf <3

  Dikke kus en knuffel van een trots zusje 🙂

  • Serena
   Auteur
   2 juni 2018 / zaterdag, 2 juni 2018

   <3

 11. Lisa
  2 juni 2018 / zaterdag, 2 juni 2018

  Ik vind het zo leuk om te lezen dat jullie de draai gevonden hebben
  Vind je echt een leuke mama!
  Je straalt echt!

 12. PN
  1 juni 2018 / vrijdag, 1 juni 2018

  Wat een heerlijk artikel! Fijn om te lezen dat het zo goed gaat met jullie. Je hebt echt de tijd en de kracht om nog meer te genieten van je ukkie en het moederschap. En respect voor je bikinifoto. Mijn tweede ia nu 4maand en ik begin nu weer wat oude kleding te passen, zonder te sporten. Het gaat er echt wel weer af, maar geleidelijk. Tsja en mn strakke buik zal wel niet meee terug komen maar dat vind ik dan ook prima. En daarnaast gebruik ik soms de corrigerende strings met zon hoge band. En dan zit je oude jeans toch weer oke haha. Heel veel succes en geniet nog meer! Cliches zijn echt waar helaas..

 13. Nicky
  1 juni 2018 / vrijdag, 1 juni 2018

  Wat een mooi, eerlijk verslag. Het is verfrissend ook eens te zien hoe een lichaam eruit ziet bij ‘gewone’ mensen ipv mensen wiens job het is er in topconditie uit te zien (sporters, modellen, .. ) je ziet er echt gelukkig uit op de foto’s. Op een of andere manier zorgt dit artikel ervoor dat ik weer een andere dimensie ontdek aan jou als persoon, een die ik nog niet echt eerder had gezien. Het is bijzonder iemand door het leven te zien evolueren die je eigenlijk niet persoonlijk kent en die toch zo bekend aanvoelt.

 14. 1 juni 2018 / vrijdag, 1 juni 2018

  Wat een lief verslag !! En is er al een fanclub van Marshall trouwens ? Vind het zo’n dotje, hihi.

 15. 31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

  HOERA voor de bikinifoto. Hulde aan jou! Wat een cutie is Marshall zeg. Fijn dat het zo goed met jullie gaat.

 16. 31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

  Wat super leuk om te lezen zeg! Ik kan niet wachtten tot mijn kleine spruit er is!

 17. 31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

  Wat een prachtige foto’s, en wat een heerlijk mannetje om te zien. Wat heerlijk dat het goed gaat, en natuurlijk hoop ik dat het zo blijft. Geniet van de tijd net elkaar. Liefs soraya

 18. 31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

  Wat is hij cute!!! Leuk dat je moederschap zo fijn hebt ervaren.

 19. Mieke
  30 mei 2018 / woensdag, 30 mei 2018

  Oh wat een cutie is ie toch! Fijn dat je zo een geweldige eerste maand achter de rug hebt! Het is je absoluut gegund! Ik had helaas dat geluk niet: ongeplande keizersnede, kleintje met krampjes en verborgen reflux, felle babyblues.. Uiteindelijk bleek ze ook een blokkade in haar nekje te hebben waardoor de krampjes en reflux erger werden én waardoor ze een voorkeurskant had. Super dat je hier zo mee bezig bent want dat is alles wat je kan doen: je kleintje stimuleren naar de andere kant te kijken. En troost je: moest zijn hoofdje wat afplatten, dat komt weer helemaal goed!
  Ondertussen heb ik een gezonde, flinke, vrolijke, hevige, lieve meid van 6 maanden en de clichés kloppen: het gaat veel te snel en het is het allemaal waard!
  Veel geluk nog samen!

 20. Rosalie
  30 mei 2018 / woensdag, 30 mei 2018

  Ik volg je blog al een tijdje met plezier, maar nog nooit gereageerd. Maar toch wil ik nu even zeggen hoe mooi en bijzonder ik het vind dat je dit allemaal wilt delen. Ik ben zelf nog geen moeder, maar vind het prachtige foto’s en bovendien informatief en inspirerend. Geniet ervan!

 21. Andrea
  30 mei 2018 / woensdag, 30 mei 2018

  Wat een mooi ventje en wat zie je er goed uit! Ik vind dat je inderdaad trots mag zijn op hoe sterk je lichaam 9 maanden lang geweest is. En zoals alle andere dames hier zeggen: You look good!! Ook zonder sporten!

 22. 30 mei 2018 / woensdag, 30 mei 2018

  Heerlijk om te lezen. Je straalt helemaal. Ook ik was gezegend met twee heerlijke zwangerschappen en een geweldige kraamtijd. Ik genoot echt van alles. En ik was ook een mama die beide keren binnen een week weer terug in vorm was ?. Ik deed er verder niets speciaals voor ofzo het ging vanzelf. En borstvoeding in een winkel doe ik meestal in een pashokje. Nu zwanger van de derde en ben super benieuwd hoe ik het dit keer ga ervaren aangezien ik twee stoute peuters heb rondrennen die het mij vast nog wel lastig zullen maken. Ik probeer ze zoveel mogelijk voor te bereiden op de komst van hun zusje zodat zij wel weten wat er gaat gebeuren. Merk dat dat vaak helpt. Ook was deze zwangerschap zwaarder dan bij de twee jongens, bij hen ging ik er echt fluitend doorheen. De kleine diva in mijn buik laat mij echter ook de andere kant van een zwangerschap ervaren hihi. Nou geniet lekker van je prachtige mannetje ❤️

 23. Petra
  30 mei 2018 / woensdag, 30 mei 2018

  Wat een schatje! Hij kan zo lekker serieus kijken ?

 24. Renate
  30 mei 2018 / woensdag, 30 mei 2018

  Wat fantastisch! Wat zie je er ongelooflijk mooi uit! Wat fijn dat je lekker hebt kunnen genieten van de eerste maand met Marshall. Respect dat je ook een foto durft te plaatsen van jezelf in bikini een maand na de geboorte. Je mag inderdaad trots op jezelf zijn dat jouw lichaam een baby voor negen maanden heeft gedragen. Dat gedoe met dat je binnen twee weken meteen weer in een skinny jeans moet passen, dikkeeee joeee. Lang leven jurkjes en leggings met strech erin. Vrouwen zijn mooi tijdens hun zwangerschap maar ook erna! En jij ziet er ook goed uit na je bevalling. Veel geluk samen!

 25. Michelle
  30 mei 2018 / woensdag, 30 mei 2018

  Leuk om te zien! Nog een tip. Ik heb zelf heel lang borstvoeding gegeven en vond dat geweldig. Naast het feit dat je altijd voeding bij de hand hebt, krijg je ook een mooie band met je baby.

  Maar als jij stopt met de nachtvoedingen zal je productie uiteindelijk minder worden of zelfs stoppen. Je maakt in de nacht een hormoon aan waardoor je productie stabiel blijft als je voedt.

  Met die nachtvoedingen kun je na langere tijd wel weer stoppen. JE kunt dit navragen bij het Haagse borstvoedingscentrum!

  • Marloes
   30 mei 2018 / woensdag, 30 mei 2018

   Klopt!!! Na 3 maanden stopte ik met nachtvoeding omdat mijn dochtertje toen doorsloeg, maar later heb ik daar spijt van gehad omdat het na de 4e maand zo goed als ‘op’ was waardoor ik toch over moest stappen op flesvoeding.. vond ik echt heel jammer want mijn doel was om het minstens een halfjaar vol te houden en het liefst natuurlijk nog langer. Dus hele goede tip dit!!!

   • Marloes
    30 mei 2018 / woensdag, 30 mei 2018

    Doorsliep* stomme autocorrectie haha

  • Eline
   30 mei 2018 / woensdag, 30 mei 2018

   Dat hoeft echt niet, want mijn dochtertje slaapt al vanaf week 6 door en ik geef nu nog steeds borstvoeding na 3 maanden. (en het wordt ook niet minder)

   • Marloes
    1 juni 2018 / vrijdag, 1 juni 2018

    Oh da’s heel fijn!! Dan verschilt het per persoon denk ik 🙂 laten we hopen voor Serena dat zij ook genoeg heeft, ook zonder nachtvoeding 😀

    • Mariska
     2 juni 2018 / zaterdag, 2 juni 2018

     En mocht het toch teruglopen, dan kan je natuurlijk weer gaan powerkolven om de productie op te krikken of je kind elke 2 uur aanleggen. Dan komt productie echt wel weer op gang. Ik ben gestopt na 2,5 jaar en soms knijp ik onder de douche nog wel eens in mijn tepel en dan komt er nog een druppel melk uit. (Het is ondertussen alweer een paar maanden geleden dat ik gestopt ben). Ik denk eerlijk gezegd dat als het systeem eenmaal ‘aan’ is geweest, je het ook best makkelijk weer aan kunt krijgen als je dat wil 🙂

     • JokeVDH
      5 juni 2018 / dinsdag, 5 juni 2018

      Ik heb 18 maanden borstvoeding kunnen geven, en daarvan waren slechts 8 weken met nachtvoeding 😀 Ik moest wel heel erg hard opletten dat hij overdag voldoende dronk, hij is een paar weken op rij wat te weinig bijgekomen. Ik vind het wel super dat Serena zo open over de borstvoeding is 😀

 26. Mindy
  30 mei 2018 / woensdag, 30 mei 2018

  Hahhahaha dat ananasbroekje 🙂

 27. Anna
  30 mei 2018 / woensdag, 30 mei 2018

  Wow wat een lef heb je! Ik weet niet hoe een zwangere vrouw er na een maand uit ziet, zelf zie ik eigenlijk ook alleen maar foto’s van vrouwen die dan alweer helemaal plat zijn. Niet realistisch dus. Jij hebt gewoon schijt aan alles volgens mij haha! Zelf ben ik geen moeder maar ik vind je er nu al goed uit zien, ik denk dat het niet lang gaat duren voordat je je eigen figuurtje weer terug hebt. Knappe baby hebben jullie!

 28. Kim
  30 mei 2018 / woensdag, 30 mei 2018

  Je ziet er super goed uit! En zeker weten je lichaam mag gezien worden, ze heeft 9 maanden hard gewerkt om zo’n prachtig wezentje op de wereld te zetten. Het is zo jammer dat Instagram zo’n vertekend beeld laat zien. Bij mij heeft het ook lang geduurd voordat mijn lichaam weer een beetje back in shape was. Het hangerige gaat pas echt weg door te sporten en anderhalf jaar na de bevalling ben ik pas gaan sporten haha. Dus mijn lichaam komt nu weer een beetje terug in shape, maar dat maakt niet uit. Mijn eerste maand als moeder vond ik ook reuze mee vallen, ik heb er vooral heel erg van genoten! En zoals jij de verloren uurtjes slaap op een ander tijdstip weer ingehaald.
  Marshall lijkt veel op zijn papa. Te lief!

  Liefs Kim

 29. M
  29 mei 2018 / dinsdag, 29 mei 2018

  Aah ik zat al te wachten op zo’n artikel! Wat een lieffie is het en een fantastische mama heeft ie!

 30. Saar
  29 mei 2018 / dinsdag, 29 mei 2018

  Super leuk om te lezen dat je het zo fijn ervaart, al met al vond ik dat ook die eerste tijd. Hell, nog steeds! Tuurlijk heb je dagen dat je je afvraagt hoe je ooit aangekleed buiten komt, en zere benen van de kilometers die je aflegt als je je kindje een avond moet troosten, maar hee, dat geeft aan de andere kant ook een knus groot vogelnest gevoel.
  Tipje trouwens als jullie Marshall vaker bij je in bed nemen (ik deed dat, superchill met ‘s nachts voeden), is even zoeken op veilig samen slapen. Voor je beddengoed en andere veiligheidstips. Ik heb geen boek gelezen, alles heel nuchter gedaan, maar dat is toch wel even fijne info.

 31. Renu
  29 mei 2018 / dinsdag, 29 mei 2018

  Aaaaaww zo lief!

 32. Ilona
  29 mei 2018 / dinsdag, 29 mei 2018

  Lief! Hij lijkt op George!

  O en dame, je ziet er fantastisch uit! Dat lijfje komt echt wel weer. Je bent pas een maandje onderweg. Ik heb pas 10 weken na de geboorte van mijn dochter mijn oude kleding geprobeerd – en het paste gewoon. Dus zal wel goedkomen Serena! Geniet ervan. Ze worden zo snel groot! Mijn dochter gaat al richting 2.

 33. Joyce
  29 mei 2018 / dinsdag, 29 mei 2018

  Wat een heerlijk ventje is het zeg. Lekker van genieten. Ik vond de eerste maand ook minder heftig dan verwacht omdat je nog lekker thuis bent en alles beetje op je gemakje kunt doen. Toen ik eenmaal begon met werken was dat wel enorm schakelen. Vooral als net alles good to go was mevrouw een poepluier kreeg, of mij onder plaste of spuugde… en dan sta je op het punt om naar je werk te gaan;) maar ach aldoende leert men. Mocht je merken dat zijn hoofdje toch begint af te platten probeer dan eens babyfisio, daarbij krijg je ook oefeningen mee die je thuis kan doen om de afplatting tegen te gaan, en ook veel info over de motoriek van je kindje. Geniet nog lekker van deze periode met zn 3tjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *