Becca Ever-Matte foundation

Becca Cosmetics leerde ik voor het eerst kennen via de welbekende (en razend gehypte) highlighter Champagne Pop, een samenwerking tussen Becca en beautyguru/professional makeup artist Jaclyn Hill. Nu heb ik niet zo veel met Jaclyn, maar die highlighter…. girrrllllll! DIE IS ZO VERSCHRIKKELIJK MOOI!

Nu hoorde ik dat de foundations van Becca ook fantastisch moesten zijn, en omdat Becca sinds begin dit jaar gewoon bij de Douglas wordt verkocht kon ik naar hartenlust swatchen en in de winkel op zoek gaan naar de juiste kleurmatch. Want online foundation kopen blijft toch altijd een beetje tricky.

Becca Ever-matte shine proof foundation


Becca Cosmetics heeft verschillende soorten foundations in het assortiment, maar vanwege mijn gemengde huid leek de Ever-Matte shine proof foundation mij het meeste geschikt voor mijn huidtype.

Verpakking


Deze foundation zit verpakt in een handige, donkerbruine tube van 40 ml. De tube heeft een zilveren dop en onderaan de tube is er een streepje ‘doorzichtig’, waardoor je meteen in één oogopslag kunt zien welke kleur het bevat. In totaal zijn er maar liefst 20 kleuren, waarvan ik voor de kleur Nude heb gekozen.


Door zachtjes in de tube te knijpen kun je de foundation er gemakkelijk en gedoseerd uitkrijgen.

Ingrediënten

Water, Cyclopentasiloxane, Isododecane, Nylon-12, Titanium Dioxide, Hydrogenated Didecene, Disteardimonium Hectorite, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Phenoxyethanol, Polyglyceryl-4 Isostearate, Methicone, Sodium Dehydroacetate, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Boron Nitride, Propylene Glycol, Methylparaben, Disodium Edta, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Kan bevatten: Ci 77891 (Titanium Dioxide), Ci 77492 (Iron Oxide), Ci 77491 (Iron Oxide), Ci 77499 (Iron Oxide).

De formule bevat geen olie, alcohol of parfum. Wel bevat het siliconen en parabenen. De formule bevat hele fijne micropoeders die overtollig vet en talg absorberen. Ook bevat het vitamine E en A, krachtige anti-oxidanten die de huid beschermen.

Swatch


De kleur Nude is een light-to-medium beige kleur, met een neutrale tot geel-gouden ondertoon.


De lichtgewicht formule verdeelt HEEL fijn en dunnetjes over de huid. Je hebt slechts een klein beetje nodig om een groot oppervlak mee te bestrijken.


Omdat mijn wangen veel lichter zijn dan de rest van mijn gezicht en hals, lijkt de kleur wellicht wat aan de donkere kant, maar ik vind hem juist erg goed matchen. Ook de ondertoon is warm genoeg.

Eindresultaat


Hier heb ik mijn gehele gezicht voorzien van een laagje Ever-matte. Het fijne aan deze lichtgewicht formule is dat ik de foundation totaal niet voel zitten, maar ook niet zie zitten. Het laat geen poederig laagje achter in de donshaartjes, en ook geen strepen of vlekken. Het is echt zoals een tweede huid.

Ik bracht de foundation aan met een vochtige beautyblender en dat gaat prima en lekker snel. De foundation hecht zich goed en snel aan de huid en droogt ook vrij snel mat op. Werk je te langzaam, dan kan er een vlekkerig resultaat ontstaan. Probeer jezelf dus aan te leren om iets sneller te werken dan normaal, dan gaat het goed.


De formule bevat hele fijne micropoeders die overtollig vet en talg absorberen. Zoals je ziet is de finish inderdaad mooi mat, maar niet té. Er zit nog wel wat ‘leven’ in de brouwerij, zeg maar. De finish vind ik er juist heel mooi en natuurlijk uitzien. Het maakt mijn huid veel gladder en egaler en legt een prachtig ‘soft focus filtertje’ over mijn gezicht. Prachtig!


Zoals je ziet bedekt deze foundation mijn rode plekjes en pigmentvlekjes op mijn wangen niet volledig, ze schijnen nog een beetje door. Ik zou dus zeggen dat de Ever-matte foundation een medium dekking geeft, die eventueel verder op te bouwen is op de plekken waar je wat meer dekking zou willen hebben.

Juist met de zomer en het mooie weer in het verschiet vind ik deze dekking heerlijk! Als de zon fel schijnt moet ik er niet aan denken om een super full coverage foundation te dragen. Mijn huid ziet er in de lente en zomer ook altijd wat mooier en zuiverder uit, dus ik heb die sterke dekking dan niet eens nodig. Bovendien krijgen sommige mensen in dit seizoen meer sproetjes en dan is het leuk als ze een beetje door de foundation heen schijnen.

Eindoordeel

De meeste matte foundations slaan een beetje ‘dood’ of laten een poederig laagje achter op de huid, maar dat is niet het geval bij de Becca Ever-matte foundation. Het effect vind ik juist erg mooi en natuurlijk. Ook vind ik het fijn dat de dunnere, lichtgewicht formule amper zichtbaar en niet voelbaar is, en dat je slechts een klein beetje nodig hebt voor een mooi, medium dekkend resultaat.

Ik vind de formule van deze foundation zelfs een beetje vergelijkbaar met de Armani Luminous Silk foundation, alleen geeft dit een mattere finish. De Luminous Silk geeft iets meer een ‘dewy’ finish, maar kan bij mensen met een gemengd tot vette huid nog wel eens gaan glanzen op de T-zone aan het einde van de dag. Daar heb je bij de Ever-matte geen last van: aan het einde van de dag is deze foundation nog steeds prachtig mat, overal. Ik heb zelfs geen glans bij mijn neusvleugels. Ik ben werkelijk onder de indruk!

Als je op zoek bent naar een ECHT matte foundation die je gemengd tot vette huid de gehele dag in toom houdt, dan kan ik de Ever-matte foundation absoluut aanbevelen. Het is geen goedkope foundation, maar de tube bevat iets meer product dan gebruikelijk is voor een foundation (meestal is dat 30 ml, in deze tube zit 40 ml) en het is verder heel zuinig in gebruik.

Prijs & verkrijgbaarheid


Becca is sinds begin dit jaar verkrijgbaar bij parfumerie Douglas, zowel online als in geselecteerde filialen (in elk geval bij Douglas Hoog Catharijne op Utrecht Centraal). De Ever-matte shine proof foundation kost €38,76 per tube (40 ml).

Wat vind jij van het effect van de Becca Ever-Matte Foundation, is het iets voor jou? Wat voor een huidtype heb jij?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:
Fotografie; An Dang van The Beau Parlour & Serena Verbon

9 Reacties

 1. 5 juni 2018 / dinsdag, 5 juni 2018

  Hmm dat word voor mij even een bezoekje aan Douglas. Ik heb echt een hele vette huid en eeuwig opzoek naar een goede foundation.

  Ik vind de prijs nog wel meevallen dus ik hoop dat er een goede kleur voor me bij zit.

 2. 28 mei 2018 / maandag, 28 mei 2018

  Foundation is mooi, maar ik vraag mij wel af wat het doet op een droge huid. Zeker als het overtollig talg etc. opneemt. Ben bang dat het bij mij zal uitdrogen, jammer!

 3. 28 mei 2018 / maandag, 28 mei 2018

  wat een mooie foto’s!!!

  kan je misschien in een blog schrijven hoe je meer bezoekers kan krijgen en hoe je kan samenwerken met merken en dat je het dan opgestuurd krijgt om te testen. want daar heb ik al een lange tijd vragen over!

 4. Matanja
  28 mei 2018 / maandag, 28 mei 2018

  Aangezien er geen parfum en olie inzit zou dit voor mijn vette huid wel een goede oplossing kunnen zijn en voor 40ml vind ik de prijs ook wel meevallen 🙂

 5. 28 mei 2018 / maandag, 28 mei 2018

  Klinkt goed zeg! En het effect ziet er prachtig uit bij jou!

 6. 28 mei 2018 / maandag, 28 mei 2018

  Ik heb een droge huid, en helaas heb ik een andere foundation dan deze van becca maar dit is geen succes. Deze is zo droog dat mijn foundation erg gaar “kreukelen”. Liefs soraya

 7. 28 mei 2018 / maandag, 28 mei 2018

  Ik vind de prijs wel prima, maar heb over het algemeen dan ook meestal high-end foundations. Ik vind het resultaat wel echt heel erg mooi, dus ik ga ook eens even swatchen bij Douglas :-).

 8. 28 mei 2018 / maandag, 28 mei 2018

  Een oily skin girl zoals ik moet deze foundation hebben! Ik ken BECCA meer van de highlighters dus ik keek eigenlijk nooit om naar hun foundations. Het probleem bij mijn matte foundations is dat het super cakey oogt alsof ik duizend lagen op heb, maar de BECCA oogt nog heel natuurlijk! Fijne prijs ook voor een merk zoals deze.

 9. 28 mei 2018 / maandag, 28 mei 2018

  Wauw het effect ziet er supermooi uit!! Ik hou zelf van een dewy finish en vind daarom de Armani Luminous Silk super, maar is natuurlijk helaas heel prijzig. Misschien is dit iets voor mij in combinatie met een dewy finishing spray. Wil het in ieder geval zeker proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *