Food Friday | Indiase curry met kip en kokosmelk

De komende periode zullen er op Food Friday een aantal heerlijke recepten van gastbloggers verschijnen, die elk een bijzonder recept met ons delen waaraan speciale herinneringen kleven. Deze keer is het de beurt aan Jaimy van Jaimy’s Kitchen.

Jaimy heeft 9 maanden in India gewoond voor haar stage en werd hartstikke verliefd op het land, maar natuurlijk ook op het heerlijke, kleurrijke eten. Na haar stage is zij nog vaak teruggegaan, heeft ze nóg meer van de Indiase keuken geproefd en kooklesjes gekregen van haar Indiase vriendinnen. Dit vormde de basis voor haar passie voor eten en koken en niet lang daarna startte ze dan ook haar foodblog. Hier zijn allerlei zelfverzonnen recepten te vinden, uiteraard met voornamelijk een Indiase twist.

Vandaag deelt Jaimy een recept voor een overheerlijke Indiase curry met ons, een prachtig en kleurrijk gerecht om te zien en heerlijk vol van smaak. Het fijne is dat je er niet hele ingewikkelde kruiden voor nodig hebt (ik heb nooit Indiaas gekookt en hoefde alleen de garam masala te kopen), dat het recept helemaal niet moeilijk is en ook nog eens snel klaar! Binnen een half uurtje staat jouw zelfgemaakte Indiase curry al op tafel. Nou, ik weet al wat ik dit weekend ga eten!


En dan nu het woord aan Jaimy:

Hi fans van Food Friday! Hoe leuk dat ik jullie kennis mag laten maken met de Indiase keuken. Mijn Indiase keuken, die ik leerde kennen tijdens mijn stage in India die 9 maanden duurde. Ik werd zo verliefd op het land -en het eten- dat ik 4 jaar achter elkaar het land bezocht, veel eten geproefd heb en wat kooklesjes van mijn Indiase vriendinnen kreeg. Zo ben ik met de Indiase keuken in aanraking gekomen en heb ik mijn eigen draai eraan gegeven.

Deze geweldige reizen naar India zijn de basis geweest voor mijn passie voor eten en koken. Thuis wilde ik alles zelf leren maken en na een tijdje wilde ik mijn recepten delen. Gewoon, met mijn vrienden en familie. Leuk toch? Dus ik vogelde WordPress uit en had na een paar dagen een website: Jaimy’s Kitchen! Daar begon ik met het delen van mijn recepten, allemaal zelf bedacht. Mijn passie voor koken ontwikkelde zich steeds meer in het bedenken van recepten, het fotograferen van het eten, het stylen ervan en natuurlijk het bloggen.

Jaimy’s Kitchen staat voor lekkere, zelfgemaakte en veelal gezonde recepten. Maar echt niet alleen gezond hoor, want soms heb je comfort food nodig! Een heerlijke pasta, zelfgemaakte pizza of vega burger. Té lekker allemaal! Het belangrijkst in een maaltijd vind ik dat het er aantrekkelijk uitziet met veel kleurtjes en veel groenten. Daarnaast probeer ik voor iedereen iets wils te maken. Aziatische recepten vind ik erg leuk en lekker, dus ook dit zie je veel terug. Oh, vegan koken vind ik ook onwijs leuk, omdat ik uitgedaagd wordt!

En nu mag ik voor Food Friday op Beautylab een recept maken. Stiekem ben ik echt al héél lang fan van Serena’s blog en ben ik wellicht een van de eerste volgers. Mijn favoriete onderdeel is natuurlijk Food Friday! Heerlijk al die Indo recepten, ik hou ervan. Omdat ik jullie ook iets speciaals van mij wilde geven, deel ik een Indiase curry. Ik hoop dat jullie er onwijs van gaan genieten. Dus, trek het kruidenkastje open en maak je eigen Indiase curry! En dat is echt niet moeilijk en duurt helemaal niet lang, want deze curry staat al binnen een half uurtje op tafel.

Recept | Indiase curry met kip en kokosmelk

geschikt voor 4 personen

1 witte ui
4 cm gember
3 tenen knoflook
500 gram kipfilet
1 rode peper
1 theelepel garam masala
3 tomaten
1 groene paprika
1 gele paprika
5 gram verse munt
5 gram verse koriander
50 gram santen, opgelost in een beetje water
citroensap
olie om in te bakken

Werkwijze

Snipper de uien, snijd de rode ui in ringen, hak de gember en knoflook fijn. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie en fruit eerst het uitje aan. Voeg nadat deze glazig geworden zijn, de gember, rode peper en knoflook toe. Bak dit nog twee minuten mee en voeg vervolgens de reepjes kipfilet mee.

Snijd in de tussentijd de tomaten in blokjes en de paprika’s in reepjes. Wanneer de kipfilet lichtbruin kleurt, voeg je garam masala en zout naar smaak toe. Bak 2 minuten mee en voeg dan ook de paprika toe. Hak in de tussentijd de verse munt en koriander fijn.

Nadat de paprika ongeveer 5 minuten mee gebakken heeft, voeg je de blokjes tomaat toe. Laat even mee bakken en dan voeg je als laatste de santen toe. Laat nog 5 minuten doorkoken en zet dan het vuur uit. Roer er de munt, koriander en citroensap doorheen en klaar is je curry!

Serveertip

Serveer de curry met Basmatirijst, bloemkoolrijst of naanbrood. Óf een combinatie ervan. Het is ook erg lekker met raita, dat is een fris yoghurtsausje en typisch Indiaas.

Dankjewel Jaimy, voor het delen van dit heerlijke recept. Neem ook zeker een kijkje op haar foodblog Jaimy’s Kitchen voor nog veel meer lekkere recepten!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

14 Reacties

  1. 30 mei 2018 / woensdag, 30 mei 2018

    Ik was op zoek naar een receptje voor vanavond en ga deze proberen!

  2. M
    27 mei 2018 / zondag, 27 mei 2018

    Mi Gado, wat een heerlijke foodporn op je instagram, je hebt er een volgster bij hoor.

  3. Kaylee
    27 mei 2018 / zondag, 27 mei 2018

    En de kokosmelk?

    • MiriamH
      28 mei 2018 / maandag, 28 mei 2018

      santen is kokoscreme, die je oplost in wat water.

  4. Iris
    26 mei 2018 / zaterdag, 26 mei 2018

    Ooooh deze lijkt me lekker! Recept gelijk opgeslagen :)

  5. assiepoes
    26 mei 2018 / zaterdag, 26 mei 2018

    Voeg je helemaal geen zout, kurkuma of korianderpoeder toe? Dat zijn best wel basic kruiden in indiase gerechten en met name currys ;)

    • 26 mei 2018 / zaterdag, 26 mei 2018

      Zout kun je natuurlijk naar smaak altijd toevoegen, zelf gebruikt ik het niet heel veel. En nee, geen andere korianderpoeder en kurkuma, ik heb deze curry bewust niet met téveel ingrediënten gemaakt :)

  6. 25 mei 2018 / vrijdag, 25 mei 2018

    Ziet er heerlijk uit. Ons keuken (Sri Lankaanse) is vrijwel hetzelfde alleen gebruiken wij iets andere kruiden en minder yoghurt in recepten.

  7. 25 mei 2018 / vrijdag, 25 mei 2018

    Ik heb zelf nooit eerder Indiaas gegeten, en dit lijkt me een goed gerecht om te proberen ! Bedankt voor het delen

  8. 25 mei 2018 / vrijdag, 25 mei 2018

    Oh wat ziet dit er lekker uit zeg en helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb al diverse recepten van Serena opgeslagen en ook uitgeprobeerd, en ook deze van jou ga ik eens maken. Mmmmmm;-)

  9. 25 mei 2018 / vrijdag, 25 mei 2018

    Heerlijk recept!! ik kook zelf ook van alles maar dit zelfs nog niet gegeten dus ik ga het een keer maken!!

  10. 25 mei 2018 / vrijdag, 25 mei 2018

    Jaimy heeft prachtige foto’s gemaakt, wauw! Het ziet er heerlijk uit, alleen ben ik zelf niet zo’n fan van curry. Toch zou ik dit misschien wel proberen als het voor mijn neus staat. Ben benieuwd of ik dan overtuigd ben :).

    • 25 mei 2018 / vrijdag, 25 mei 2018

      Liset, wat lief!
      Misschien vind je het leuk om dan iets anders van mijn website uit te zoeken, voor ieder is er wat wils, in alle wereldkeukens 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *