Morphe 25B Bronzed Mocha palette review

Het is best een tijdje geleden dat ik een oogschaduwpalette voor mezelf heb gekocht, maar toen ik het Bronzed Mocha palette van Morphe tegenkwam in de Beautybay.com webshop kon ik het niet weerstaan om hem in mijn digitale winkelmandje te droppen. Wat een beauty!


Ik heb nooit eerder Morphe oogschaduw geprobeerd, maar ik heb er ZOVEEL goeds over gehoord, dat MOEST ik gewoon een keer met eigen ogen zien. Ik heb in de loop der jaren superveel positieve reviews gelezen over de Morphe paletten en talloze video’s gezien waarin beautyguru’s erover aan het raven waren. Dus ik had zoiets van, ‘dat zit wel snor’. De swatches van hun oogschaduwen zien er in elk geval altijd zeer veelbelovend uit en de prijzen vallen reuze mee. Voor dit palette – met maar liefst 25 kleuren – heb ik namelijk slechts €23,20 betaald.

Verpakking


De meeste Morphe oogschaduwpaletten zijn zwart en hebben ronde oogschaduw pans, maar er zijn onlangs twee nieuwe limited edition Morphe paletten uitgebracht met een iets andere look & feel, namelijk Copper Spice (met natuurlijke bruin/koper/terracotta tinten) en Bronzed Mocha (met natuurlijke bruin/aarde/taupe tinten). Ik koos voor die laatste, Bronzed Mocha.

Het palette is vierkant en bestaat uit 5 rijen met elk 5 oogschaduwen in vierkante pans. Het is geen luxueus palette, sterker nog, hij oogt zelfs een beetje goedkoop. Het Morphe logo rechts onderin is ook niet bepaald chique de friemel te noemen. Ik vind het geen charmant lettertype, die M is proportioneel veel te groot en de kleurencombinatie rood-wit doet me eerder denken aan een sportclub dan aan een cosmeticamerk. Het palette zelf is gemaakt van een stevige zwarte kunststof en het deksel is doorzichtig, zodat je meteen kunt zien welke kleuren het palette bevat. Dat is dan wel weer erg hèndig!

Hoewel het palette 25 kleuren oogschaduw bevat, moet ik zeggen dat het geen kneiter van een palette is. Hij is lekker plat en 15 x 14,5 cm groot, dus hij past nét in mijn (grotere) toilettas. Het is natuurlijk geen klein dingetje, maar ook weer niet zo groot dat hij onhandig is om mee te nemen op reis. Voor iets met 25 kleuren vind ik hem echter vrij compact vormgegeven.

Swatches


Het palette bestaat grotendeels uit oogschaduwkleuren met een matte finish, maar er bevinden zich ook 6 kleuren met een foil finish en 2 kleuren met een satin finish in het palette. Het Bronzed Mocha palette heeft geen kleuren met namen, dus hieronder heb ik de swatches gewoon per rij weergegeven. De bovenste rij bevat de lichtste kleuren en naar onderen toe worden ze steeds donkerder.

Eerste rij (1 t/m 5):

Tweede rij (6 t/m 10):

Derde rij (7 t/m 15):

Vierde rij (16 t/m 20):

Vijfde rij (21 t/m 25):

Wow, wat een intense pigmentatie! Ongelofelijk. En dat niet alleen, de kwaliteit van de oogschaduwen is ook nog eens heerlijk zacht en voelt romig aan op de huid. De kleuren laten zich gemakkelijk en egaal blenden, zonder te kruimelen of te krijten. Vooral de foil oogschaduwen zijn erg goed gepigmenteerd en voelen net even iets romiger aan dan de rest. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over de kwaliteit van alle 25 de kleuren. Ik ben écht onder de indruk en ik snap eindelijk waarom iedereen zo positief is over de Morphe paletten.

Looks

Look 1 – everyday naturel


Voor deze look heb ik #1 aangebracht op mijn wenkbrauwbot, #5 in mijn arcadeboog en #6 lichtjes op mijn bewegend ooglid, en onder mijn oog geblend. In mijn ooghoek heb ik een ietsiepietsie foil #11 aangebracht. Een likje mascara maakt deze natuurlijke everyday look af!

Look 2 – everyday glam


Voor deze look heb ik #1 en #2 gemengd en aangebracht op mijn wenkbrauwbot. Vervolgens heb ik #19 aangebracht op mijn bewegend ooglid en naar boven geblend in mijn arcadeboog. Aan de buitenkant heb ik #23 gebruikt om het geheel iets donkerder en smokey’er te maken. De foils #12 en #13 heb ik aangebracht op mijn bewegend ooglid, en als laatste heb ik #19 en #23 onder mijn ogen geblend. Winged eyeliner en een 3/4 nepwimper maken deze everyday glam look af!

Eindconclusie


Het palette ziet er niet super fancy uit, maar ik vind het dan weer wel handig dat het deksel doorzichtig is zodat je meteen ziet om welke kleuren het gaat. Het palette is vrij stevig, en voor 25 kleuren nog best aan de compacte kant. De kleuren zijn super intens, ze voelen romig aan en laten zich gemakkelijk en egaal blenden. Kortom, de kwaliteit is TOP. De kleurenselectie vind ik ook goed, want de kleuren lijken onderling niet te veel op elkaar en lopen mooi van licht naar donker. Ook vind ik het mooi dat er veel matte kleuren in het palette zitten, met hier en daar een foil en satin finish voor de afwisseling.

Sommige kleuren uit dit palette schijnen overeen te komen met kleuren uit het 35T palette, maar ik heb het idee dat het 35T palette eigenlijk alleen maar taupe en mauvekleurige oogschaduwen bevat, en dat het Bronzed Mocha palette iets lichtere, natuurlijkere bruintinten bevat, en kleuren die een mix zijn tussen bruin en taupe. Bovendien bevat het Bronzed Mocha meer matte kleuren dan 35T. Maar, mocht je al in het bezit zijn van 35T dan snap ik dat het Bronzed Mocha palette wellicht wat overbodig zou kunnen zijn.


De kleuren uit het Bronzed Mocha palette zijn weliswaar niet reuze spannend, maar ik vind ze prachtig voor zowel alledaagse naturel looks, everyday glam looks en donkere smokey eyes. Je kunt er veel kanten mee op en ik denk dat ik hier daarom nog erg veel plezier aan zal beleven. Dit is echt zo’n palette die je er elke dag even bij kunt pakken en die voor alle gelegenheden geschikt is. Ik ben in elk geval overtuigd van Morphe en hun kwalitatief goede, maar betaalbare oogschaduwpaletten. Ik heb het Copper Spice palette alvast op mijn Wish List gezet. Die MOET ik er ook gewoon bij hebben!

Prijs & verkrijgbaarheid

Het Morphe Bronzed Mocha palette, evenals andere Morphe oogschaduwpaletten, kun je bestellen via de UK webshop Beautybay.com. Ik heb hier al veel vaker besteld en ik vind dit een zeer betrouwbare webshop met goede customer service. Met normale verzending is je pakje meestal binnen 5 – 7 werkdagen in huis. Het Morphe Bronzed Mocha palette kost €23,20 per stuk.


Wat vinden jullie van het Morphe Bronzed Mocha palette, is het iets voor jou? Of ben je al in het bezit van een ander Morphe palette? 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

30 Reacties

 1. Lieke K.
  7 oktober 2017 / zaterdag, 7 oktober 2017

  Ik heb de 35F en 12NB! Ook beauties! De laatste is perfect voor op reis, mooi klein formaat!

 2. 21 juli 2017 / vrijdag, 21 juli 2017

  Het is echt een heel mooi palette met hele mooie kleurtjes, maar toch ben ik om een of andere reden niet zo onder de indruk van de Morphe oogschaduws. Ze doen me een beetje denken aan die van Makeup Revolution die in eerste instantie wel heel mooi gepigmenteerd zijn, maar in gebruik best snel vervagen.

  • 31 juli 2017 / maandag, 31 juli 2017

   Dat heb ik inderdaad ook gemerkt bij Makeup Revolution. Echt zonde, want de pigmentatie is in eerste instantie top. Heb je een merk wat wel beter aansluit dan Morphe of Makeup Revolution? Ben benieuwd 🙂

 3. Anneke
  20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Ik ben momenteel ook zoekende naar een nieuw palette. Ik heb al veel warme kleuren, wil nu wat meer koelere tinten. Heb het Tarte Tartelette matte palette op het oog, maar de reviews zijn wisselend… Ik kan dan echt dagen zoeken naar reviews en youtube filmpjes, haha.
  Ik zal ook eens bij dit merk gaan kijken, want het ziet er goed uit.

  Ben benieuwd welke lipstick je draagt, vind hem erg mooi!

 4. Lieke K.
  20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Boozyshop verkoopt ook Morphe!

 5. 20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Ik heb een jaartje terug mijn eerste Morphe palette besteld, ook via BeautyBay.com. Ik ben zo blij met hun website omdat ze zoveel merken aanbieden voor een goede prijs, vaak beter dan de Nederlandse webshops. Een soortgelijke als deze maar dan in een variant van 12 kleurtjes. Ik ben super tevreden met de kwaliteit van Morphe, mooi gepigmenteerd, betaalbaar en ze bieden zovéél palettes aan! De Jaclyn Hill Palette die laatst is uitgekomen moet ik nog hebben!

 6. 19 juli 2017 / woensdag, 19 juli 2017

  Eindelijk een niet gesponsord artikel van een Morphe palette! 🙂 Kan nooit (meer) opmaken of iemand nu écht enthousiast is of niet.. Ben dus blij om te lezen dat jij echt happy bent met het palette. Hij staat nu te pronken op mijn wishlist 😛

  • Serena
   Auteur
   19 juli 2017 / woensdag, 19 juli 2017

   Goh ik wist niet dat Morphe zoveel budget uitgaf aan gesponsorde posts, joh! Toen Sheling hier vorige week was om te filmen had ze haar favoriete palette bij zich, OOK van Morphe! Sommige kleuren waren al voor de helft op, dus kun je nagaan! Wij zijn beiden oprecht heel enthousiast over de paletten.

 7. Ju
  19 juli 2017 / woensdag, 19 juli 2017

  Ik werd -als grafisch ontwerper- erg nieuwsgierig naar hoe on-chique-de-friemel dat logo er dan uit ziet op de verpakking, maar helaas staat ´t nergens op de foto 🙁
  zelfs op de website hebben ze er geen foto van, dus misschien hadden ze zelf ook door dat het er niet zo mooi uit zag haha 😀

 8. Simone
  19 juli 2017 / woensdag, 19 juli 2017

  Wauw, heel mooi! Die gaat op mijn wishlist.

 9. 19 juli 2017 / woensdag, 19 juli 2017

  Wat een pareltje! Altijd handig om zo’n palette in huis te hebben, kun je zoveel mee en staat vrijwel iedereen!

 10. 19 juli 2017 / woensdag, 19 juli 2017

  Super mooi palette! Hoor zoveel goeds over Morphe! Ik wil eigenlijk het 35B palette, maar is steeds uitverkocht 🙁

 11. Dee
  19 juli 2017 / woensdag, 19 juli 2017

  Serena!

  Hope all is well. Is dit een sponsored ad?

  Groet,

  Dee.

  • Sylv
   19 juli 2017 / woensdag, 19 juli 2017

   Er staat toch dat ze hem gekocht heeft ..

   • Dee
    19 juli 2017 / woensdag, 19 juli 2017

    Hi Sylv,

    Thanks voor jouw reactie!

    Ik heb dit wel aan Serena gevraagd. Als zij zin heeft om te reageren, dan reageert ze.

    She’s a grown ass woman and can speak for herself.

    Groet,

    Dee.

    • Serena
     Auteur
     19 juli 2017 / woensdag, 19 juli 2017

     hi Dee,

     ik vind het prima als anderen voor mij antwoorden, vooral omdat ik niets toe te voegen heb aan het antwoord van Sylv.

 12. Kelly
  18 juli 2017 / dinsdag, 18 juli 2017

  Wauw! Ik heb ook al behoorlijk lang geen oogschaduw palette meer gekocht maar ik denk echt dat ik deze ga bestellen. Dankje voor de tip Serena 🙂

 13. 18 juli 2017 / dinsdag, 18 juli 2017

  Wat een prachtig palette! Ik heb ook oogschaduws van Morphe en vind ze heel fijn!

 14. 18 juli 2017 / dinsdag, 18 juli 2017

  Wauw!! Ik vind de palettes altijd zo mooi, ik moet er toch aan geloven denk ik 🙂

 15. 18 juli 2017 / dinsdag, 18 juli 2017

  Ik moet echt eens aan dat merk beginnen :3 hoor er zoveel goeds over!

 16. Jill
  18 juli 2017 / dinsdag, 18 juli 2017

  Heel mooi pallette! Ik heb er ook veel goede verhalen over gehoord. Ik ga hem ook bestellen.
  Trouwens, welke mascara gebruik je in de eerste look? 🙂

 17. 18 juli 2017 / dinsdag, 18 juli 2017

  Ik vind het er wel heel erg mooi uitzien eigenlijk, al ben ik zelf niet echt van de oogschaduw. Heb er wel veel over gelezen 🙂

 18. 18 juli 2017 / dinsdag, 18 juli 2017

  Mooi Palette! Mijn favoriete kleur is de een na laatste

 19. Britt
  18 juli 2017 / dinsdag, 18 juli 2017

  Ik wil gauw een mooi palette van Morphe kopen, maar ze zijn allemaal zo pretty!

  • Serena
   Auteur
   18 juli 2017 / dinsdag, 18 juli 2017

   I know, lastig kiezen!!

 20. 18 juli 2017 / dinsdag, 18 juli 2017

  Ja, dit is zeker iets voor mij ! Perfect voor alledaagse (zakelijke) looks. Ik kende het merk niet, dus bedankt voor de tip !

 21. 18 juli 2017 / dinsdag, 18 juli 2017

  Wooow echt super toevallig, deze heb ik vandaag binnen gekregen. Ga hem vanavond direct proberen.

  • Serena
   Auteur
   18 juli 2017 / dinsdag, 18 juli 2017

   Wow, toevallig! Alvast veel ‘speel’ plezier gewenst en ben benieuwd naar jouw creaties hiermee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *