3 manieren om uitgegroeide acrylnagels te verbergen

Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat ik acrylnagels heb laten zetten en ik ben er nog steeds heel erg over te spreken. Mijn nagels zijn veel sterker, zien er altijd verzorgd uit en zijn voorzien van de laatste nail art trends. Ik krijg er dan ook heel vaak complimentjes over, vooral van kassières wanneer ik aan het afrekenen ben. Altijd leuk!

Momenteel heb ik geen acryl om mijn nagels vanwege de geboorte van Marshall, en loop ik rond met hele sneue korte stompies. Althans, zo voelt het voor mij. Het is natuurlijk wel heel praktisch tijdens het verschonen en in het begin wilde ik nog wel eens een pink in zijn mond stoppen wanneer hij zuigbehoefte had, dus het was een logische stap om alles eerst te laten uitgroeien en vervolgens te verwijderen. Toch kan ik niet wachten om ze straks weer terug te hebben!

Voor mij hebben acrylnagels alleen maar voordelen, maar toch is er echter één groot nadeel en dat is die verschrikkelijke uitgroei! En zeker nu mijn nagels iets harder groeien dan normaal zijn ze na 4 weken HARD toe aan bijvullen. Ik heb niet altijd tijd om langs Chanvi Nailbar te gaan, dus soms gaan er wel 5 weken overheen voordat ik mijn nagels weer kan laten bijvullen. Oeps!


Dus hoe overbrug ik die laatste week? Want heel eerlijk, dit kan natuurlijk niet zo. Gelukkig zijn er slimme hacks waarmee je de uitgroei een beetje kunt camoufleren en die ik hieronder met jullie wil delen. Ideaal voor wanneer je je afspraak bij de nagelsalon nog een weekje wilt uitstellen, of omdat je gewoonweg niet eerder terecht kunt.

1. Vijlen & lakken


Vijlen is altijd een goed idee wanneer je uitgroei hebt. Mijn nagels waren al lang, maar na zo’n 5 weken zijn ze toch zeker 7mm langer gegroeid en dat is wel HEUL lang voor mijn doen. Hoog tijd om dat lengteverschil weer in balans te brengen door ze korter te vijlen. Daar begin ik dus altijd mee. Ook de zijkanten vijl ik bij om de ballerina shape weer een beetje terug te krijgen. Als referentie zet ik trouwens lijntjes met viltstift, dat vind ik handig.

Omdat acryl vrij stevig is kun je ook het beste een stevige vijl gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar de zogeheten boomerangvijl, ook wel bananenvijl genaamd, te herkennen aan de kromme vorm. Hiermee vijl je in rap tempo zelfs de meest harde oppervlakken.


Als de lengte en de vorm er weer een beetje in zit, is de volgende stap het dichten van het ‘gat’ tussen nagelriem en de aanzet van de acryllaag. Dit doe ik door de vijl plat op mijn nageloppervlak te zetten en net zo lang te vijlen tot de overgang tussen mijn natuurlijke nagel en het begin van de acryl gelijkmatig aanvoelt. Tussen het vijlen door voel ik steeds met mijn vingers of het al zo ver is. Vergeet ook de zijkanten niet en vijl de bolling van je nagel ook eventueel wat bij.


Hoe dikker je acryl is gezet, des te meer je eraf moet vijlen. Chanvi Nailbar zet gelukkig hele dunne acrylnagels, waardoor ik al vrij snel een mooi, gelijkmatig resultaat bereik. Door het vijlen is het oppervlak van het acryl wat opgeruwd, dus gebruik als laatste stap een buffervijl om alles weer mooi glad te krijgen.


Lak je nagels vervolgens in jouw favoriete kleurtje en zorg hierbij dat je de zijkanten ook goed meepakt. Gebruik een goede base coat om te voorkomen dat de nagellak onder je acryl kruipt (vlak voor het bijvullen laat het acryl langs de randjes nog wel eens los) en gebruik een dikke, gelachtige topcoat om je nagels nóg gladder te laten lijken.

Zo. Jij kunt er weer een weekje tegenaan!

2. Bling the shit out of it!

Het gat tussen nagelriem en acryl kun je natuurlijk ook dichten door het vol te plakken met glinsterende Swarovski steentjes, pareltjes of andere juweeltjes. De oogverblindende glans van de steentjes leidt meteen de aandacht af van je uitgroei. Slim!

Zo zien mijn nagels eruit na 3 weken uitgroei.


Houd het wat subtieler (voor zo ver dat mogelijk is met al die bling) door de steentjes netjes langs de halvemaan-vorm van je nagelriem te plakken.


Of maak een mooi ombre design door er veel bij je nagelriem te plakken en wat minder naar het uiteinde toe. Voor feestelijke nagels die gezien mogen worden!


Of ga lekker los en gooi de boel vol met verschillende vormen, kleuren en maten strass steentjes, à la Japanse Harajuku style. Whatever floats your boat!


Kijk, zo is er niets meer van je uitgroei te zien! De perfecte oplossing voor mensen die niet vies zijn van een opvallende, *bling bling* nail art.

3. Glitter ombre

Misschien wel de makkelijkste manier om je uitgroei te verbergen is door het te verdoezelen met een goed dekkende glitter nagellak. Glitternagellak is lekker dik en hiermee kun je het ‘gat’ tussen de acryl en je nagelriem prima opvullen, terwijl je je nagels meteen voorziet van wat glitter & glam.


Zo zien mijn nagels eruit na 3,5 week uitgroei.


Voor dit effect heb ik een wat grovere, dekkende glitternagellak gebruikt die ik bij de nagelriemen wat dikker aanbreng, en dan wat dunner uitlak naar het uiteinde toe. Ook kun je iets minder dekkende glitterlak aanbrengen door het met een sponsje op je nagels te deppen. Dit geeft een ombre glitter effect en verdoezelt tegelijkertijd je uitgroei. Winning!

Conclusie

Zo, dat waren mijn 3 manieren om uitgroei (van acrylnagels of gellac) te verdoezelen, zodat je nog een weekje vooruit kunt tot je ze weer laat bijvullen of verversen. Ideaal voor de momenten dat je agenda overvol is en je geen tijd hebt voor de salon, of als de salon juist overvol is en je later terecht kunt dan gedacht. Ik hoop dat jullie er leuke inspiratie mee hebben opgedaan!

Hoe verberg jij je uitgroei of hoe verdoezel jij chips in je nagellak?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

24 Reacties

 1. Tamara D
  23 juni 2018 / zaterdag, 23 juni 2018

  Ik heb zelf solar nagels en ga 1x in de 4 weken de uitgroei vind ik echt verschrikkelijk. Maar omdat ik vaak al bij 2 vingers de tippen met ombre Glitters doe vrees ik dat het dan niet mooi is om vanaf beneden ook weer mooi is om op te vullen met Glitters? Ik heb altijd babyboom dus ook weer zonde om daar overheen een gekleurde lak te doen. Dan blijft de oplossing met die steentjes. Waar koop je dit? En plak je dit gewoon met een seconde lijm? Ik heb ‘t idee dat wel bijv je haren erin blijven haken als je is je hand er door heen haalt..

  • Tamara D
   22 augustus 2018 / woensdag, 22 augustus 2018

   Geen oplossing of antwoorden ??

   • Serena
    Auteur
    22 augustus 2018 / woensdag, 22 augustus 2018

    hi Tamara,

    sorry voor de late reactie, ik zie niet altijd alle comments en zeker niet op een wat ouder artikel.

    Ik zou zeker geen secondelijm gebruiken, maar nagellijm. Koop je van Herome of bij Hema. De steentjes koop je bij een knutselwinkel, fourniturenzaak of online. Als je alles goed aflakt met blanke lak dan steekt alles niet zo uit en blijf je minder snel haken.

    Good luck!

  • Evy
   30 augustus 2023 / woensdag, 30 augustus 2023

   Steentjes kan je plakken met een goeie top coat. Ik doe mn nagels zelf

 2. 10 juni 2018 / zondag, 10 juni 2018

  mooie nagels!

  en heb je tips voor mijn blog?

 3. Sophie
  9 juni 2018 / zaterdag, 9 juni 2018

  Dag Serena,

  leuke ideeën! Alleen is het zelf afvijlen niet zo een goed idee, tenzij je weet waar je met bezig bent! Hoeveel klanten ik over de vloer krijg die het zelf proberen, zitten door de nagelplaat en dit doet ontzettend veel pijn! Dan nog niet te zwijgen over de schimmels en bacteriën… Jouw lengtes kan je prima even bijvijlen, maar de gelnagel (of acryl in jouw geval) laat je best over aan een professional! De bolling is zeer belangrijk, ligt deze verkeerd breekt jouw nagel af (kan heel pijnlijk zijn, denk maar als je je nagel stoot, zonder bolling loopt dit verkeerd af)

  Verder leuk artikel!
  Groetjes

 4. 5 juni 2018 / dinsdag, 5 juni 2018

  Ik vind mijn uitgroei na 3 weken al niet mooi meer en meestal ga ik dan weer naar de salon. Als ik of (de salon) geen tijd heb dan vijl ik ze ook plat en doe ik er ook een leuk lakje op. Die glitternagellak is echt ideaal want je kan er echt alles meer maskeren.

 5. Joyce
  5 juni 2018 / dinsdag, 5 juni 2018

  Zelf heb ik ook altijd acryl nagels, maar idd het is toch een wat langere afspraak dan bijv. een tandarts controle. 🙂 Ik vijl ze inderdaad ook zo vlak mogelijk en doe dan gellak van een sensationail set over het deel van mijn natuurlijke nagel om het een beetje op hetzelfde niveau te krijgen. En dan inderdaad gewoon lakken met een topcoat.

 6. Lou
  5 juni 2018 / dinsdag, 5 juni 2018

  Ik vind natuurlijke, echte nagels juist vrouwelijk, dus aan mij zijn deze tips niet besteed. Al werken ze prima, zo te zien. Snap overigens wel dat het geweldig leuk is om al die designs te zien ontstaan, en ik ben dol op glitter en steentjes en kleurtjes, maar ik vind het niet zo representatief en zou er echt niet dag in dag uit mee kunnen lopen. Heb er toch altijd een beetje my little pony associaties bij en ik wil graag serieus genomen worden in m’n werk…

  • Serena
   Auteur
   5 juni 2018 / dinsdag, 5 juni 2018

   Kan ik inkomen hoor, Lou! Net zoals met teenslippers met een grote bloem erop op kantoor verschijnen. Ergens jammer dat je door dit soort dingen niet serieus genomen wordt, maar… het is nu eenmaal zo. Gelukkig ben ik eigen baas én beautyblogger, dus ik kan doen en laten wat ik wil op make-up & beautygebied.

 7. Marieke
  4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

  Wat een goede tips! Ik vind die uitgroei echt heul onverzorgd, en zo zou ik t nog een tijdje aan kunnen zien haha

 8. 4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

  Dat losgaan met die glitters vind ik wel leuk! Maar wat een lange nagels heb je! Zo lang worden ze bij mij nooit, dus heel groot is de uitgroei niet. Meestal begin ik mijn nagellak er wat af te prutsen omdat ik het niet echt verdraag dat er uitgroei is.

 9. Natasja
  4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

  Geweldig!! Je nagelstyliste zal blij met je zijn dat je het halve werk voor haar hebt gedaan 🙂 😀

 10. Kim
  4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

  Goeie tips! Ik heb heel lang acrylnagels gehad maar mijn nagels groeien zo gigantisch hard dat ik ze om de 2 weken moest vullen, 3 kon soms nog wel eens maar dan werden ze zo lang dat alles af begon te breken. En om de 2 weken vullen is wel een duur grapje 🙁 Ik mis ze wel en dit zijn echt hele goeie tips om toch nog een week of 2 te kunnen overbruggen, want inderdaad die uitgroei is zo lelijk.

 11. 4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

  Als ik mijn best doe lukt het me om mijn nagels zo lang te laten groeien, dat mensen denken dat het acrylnagels zijn. Vond ik leuk met een gel-achtige lak er op, en voor het nagels lakken maakte ik ook hele avonden vrij: Ik vond het heerlijk om daar met een kop thee lekker de rust en de tijd voor te nemen!

  Na de geboorte van mijn dochtertje heb ik ze ook kort gemaakt, maar sinds een paar weken laat ik ze weer wat langer (maar een half centimetertje vanaf mijn vingertop). Ik lak ze nu om de 4 a 5 dagen, en ik begin daarom wat kritischer te worden om de kwaliteit van de lak (ik heb een paar kleurtjes die blijven zitten als een huis). Als ze chippen werk ik ze voorzichtig bij, en doe ik er nog een dag of twee mee. Maar het is wel een beetje wennen nog; soms merk ik dat ik toch ergens achter blijf hangen of mijn kindje iets te hard prik of een beetje krabbel. Maar ik voel me wel verzorgder en vrouwelijker nu ik weer wat aan mijn nagels doe!

 12. Rowan Chanel
  4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

  Oh echt leuke tips zeg! Vooral met die steentjes, ideaal!!

 13. Jennifer
  4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

  Leuk Artikel Sereen!

 14. 4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

  Pas met het vijlen vooral op dat je niet te lang op 1 plek door blijft vijlen maar verplaats je vijl steeds. Anders loop je de kans dat je je nafelplaat verbrand en geloof me dat doet pijn. Ooit had ik mijn salon tot ik allergisch werd. Nu dus geen nagels meer voor mij

  X

  • Perla
   4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

   Hai Sereen,
   Buiten dat ik je tips echt kei leuk vind, had ik precies dezelfde gedachte als Maris hierboven.. Het bijwerken of -lakken van je acrylnagels is echt een goede tip, maar deze nageljuf wil je graag behoeden voor onnodige pijn 🙂 Niet alle vrouwen weten goed wat ze doen tijdens het vijlen en vooral omdat je een extra grove (wss 100/180) vijl gebruikt, goed opletten dat je je natuurlijke nagel niet te fanatiek meevijlt!
   Je gaat er vrij makkelijk en snel ‘doorheen’. De schade die je hierdoor aan je natuurlijke nagelplaat aanricht is echt niet zomaar genezen + dan kun je een tijdje helemaal geen acrylnagels meer op 🙂 En dan heb ik het nog niet over bacterien, schimmelnagels, ontstekingen ed.
   Dus lengtes bijvijlen en lakken: ja echt helemaal prima! Het verschil in hoogte Acryl/nagelbed opvijlen: laat dit liever aan een professional over 🙂

   Veel liefs van Perla

 15. Diana
  4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

  Handige tips, vooral de laatste is lekker snel! Ik ga om de 2 weken nagels bijvullen. Momenteel is mijn nagel meisje op vakantie dus ik zit zonder nagels 1 maand, kunnen mn nagels ook even bijkomen. De volgende keer ga ik ook maar glitterlak halen bij de drogist! Kan ik het een weekje rekken ^^

 16. 4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

  Ik heb sinds kort gelnagels en eerlijk? Ik trek mij van die uitgroei niets aan, haha. Van op een afstandje valt het toch niet op. :’) Vorige keer trok ik het zes weken.

 17. 4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

  Wat een goede tips! Ik heb geen acrylnagels maar ik denk dat je met deze tips wel andere meiden goed kunt helpen

 18. 4 juni 2018 / maandag, 4 juni 2018

  Echt leuk en origineel bedacht om de uitgroei van je acrylnagels te verdoezelen :). Zelf draag ik geen ‘nep’ nagels en vijl mijn eigen nagels altijd in vorm. Zodra mijn nagellak niet meer mooi zit, haal ik het eraf en doe ik er een nieuw kleurtje op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *