Update Lash Lift

Begin april onderging ik een Lash Lift treatment bij de salon van Lash is More. Dit is een behandeling waarbij je natuurlijke wimpers permanent omhoog worden gekruld en donkerder worden geverfd. Het resultaat is supermooi! Mijn kaarsrechte, Aziatische wimpertjes leken in één klap een stuk langer en opvallender. Alsof ik nepwimpers had opgeplakt, maar dan hele fijne en natuurlijke.

Veel van jullie waren benieuwd naar het verloop van deze behandeling dus het leek me een goed idee om jullie een update te geven. Over het algemeen wordt aangeraden om elke 6 weken terug te komen voor een Lash Lift treatment voor het mooiste resultaat. Dus hoe zien mijn wimpers er nu uit, zo’n 7-8 weken na de eerste behandeling? Ben ik nog steeds tevreden met het resultaat? Zou ik deze behandeling opnieuw doen? Zijn mijn wimpers uitgevallen? En kun je deze behandeling nu wel of niet doen als je zwanger bent? Hieronder lees je alle antwoorden op jullie vragen.

Hoe is de Lash Lift bevallen?


Persoonlijk vind ik de Lash Lift behandeling IDEAAL! De lash lift is mij zeer goed bevallen omdat ik elke ochtend opstond met prachtige gekrulde wimpers die er heel natuurlijk uitzien. Normaal gesproken zien mijn ogen er vrij ‘kaal’ uit als ik er niets mee doe, maar na de Lash Lift behandeling zijn ze veel sprekender geworden. Het zorgt voor een mooie, opvallende en vooral frissere oogopslag.

Soms vond ik het niet eens nodig om mascara aan te brengen, dan deed ik alleen mijn wenkbrauwen, een vleugje Bobbi Brown Shimmer Bricks en een kleurtje op mijn lippen. Klaar! Het is dus een echte time saver en daarbij is het fijn om niet elke ochtend bezig te zijn met een wimperkrultang (en daarbij het risico te lopen om toch een paar extra wimperhaartjes uit te trekken).

Toch heb ik ook een puntje van kritiek. De kleine babywimpertjes die zich dicht bij mijn ooghoek bevinden waren namelijk ZO strak omhoog gekruld, dat ik er geen mascara op kon aanbrengen zonder te knoeien. Als ik dan mascara wilde aanbrengen deed ik de ‘business card truc’, waarbij ik een visitekaartje tussen huid en wimpers stak zodat ik geen mascara zou vlekken boven mijn ogen. Al met al was ik langer bezig met mascara aanbrengen dan voorheen. De volgende keer (want ik wil deze behandeling zeker blijven herhalen) vraag ik op die babywimpertjes overgeslagen kunnen worden, zodat ik dit ‘probleem’ in het vervolg niet meer heb.

Hoe zien mijn wimpers er nu uit?


Wimpers vallen van nature uit en dan groeien er weer nieuwe voor in de plaats, waardoor er bij mij na zo’n 4 weken een mix ontstond van zowel lange gekrulde als korte, rechte wimpers. Dit zag er op zich niet zo heel vreemd uit, totdat je mascara gaat aanbrengen. Dan valt het verschil in wimpers ineens een stuk beter op.


Kijk, dit bedoel ik. Je ziet door de mascara duidelijker dat je 2 soorten wimpers hebt. En eh, erg florisant vind ik het niet.


Na zo’n 4 weken, als ik mascara wilde aanbrengen, heb ik er dus toch weer mijn wimperkrultang bij gepakt om ook die nieuwe, korte en rechte wimpers mee te krullen. Dit zorgt voor een mooier resultaat dan wanneer ik ze niet meekrul.

Ik moet dus OF nog 2 weken zelf blijven krullen tot het weer tijd is om mijn wimpers opnieuw te laten liften. OF ik moet besluiten om niet om de 6 weken, maar om de 4 weken terug te komen voor een nieuwe behandeling.


Rechts zijn mijn wimpers zo’n 8 weken na een lash lift behandeling (waarbij er gekrulde en rechte wimpers door elkaar heen groeien). Links heb ik mijn nieuwe, rechte wimpers gekruld met de wimpertang, zodat alle wimpers gekruld zijn.

Persoonlijk zou ik ervoor kiezen om om de 4 weken terug te gaan voor een nieuwe Lash Lift, anders schiet deze behandeling voor mij zijn doel een beetje voorbij. Het niet zelf hoeven krullen was nu juist het grootste voordeel, vond ik! Nu is het zo dat de wimpercyclus per persoon verschilt, dus het zou goed kunnen dat dit resultaat bij jou pas na 6 weken optreedt. Het is dus altijd even afwachten en aankijken na de eerste behandeling.

Is een Lash Lift schadelijk voor de wimpers?

Een logische gedachte, aangezien een lash lift wordt gezien als ‘een permanentje voor je wimpers’. We weten allemaal dat een permanentje in je HAAR heel schadelijk kan zijn, dus hoe zit dat met een lash lift? Hoe schadelijk is deze behandeling eigenlijk voor je wimpers, en vallen je wimpers hierdoor niet sneller uit?

Veel Lash Volume lift-merken gebruiken Thioglycolic acid als permanent lotion. Dat is goedkoper, werkt lekker snel, maar is ook veel heftiger voor de eigen wimpers. Gelukkig zijn er ook alternatieven op de markt die veel milder zijn en zonder ammoniak werken. Wel zo prettig aangezien het zo dicht bij je ogen gebruikt wordt.

Zo behandelt Lash is More hun klanten met de zogeheten Perfect Eyelash Lash Volume Lift. In de eerste lotion bevindt zich keratine, wat bestaat uit de verbinding Cysteamine HCl. Dit is een veel zachter ingrediënt dan Thioglycolic acid en er komt geen ammoniak aan te pas. Cysteamine helpt bovendien de structuur en elasticiteit van het haar te verbeteren. De laatste lotion die gebruikt wordt bevat collageen. Collageen vormt als het ware een laagje om het haar, waardoor de wimpers voldoende vocht vasthouden, glans krijgen en zijdezacht worden. Het werkt als een soort verzorgend haarmaskertje, maar dan voor je wimpers.

Dus, mochten je wimperhaartjes toch eventuele schade oplopen tijdens de behandeling, dan wordt dat in ieder geval flink binnen de perken gehouden door de ingrediënten uit de lotions (keratine en collageen) die juist verzorgend zijn voor je haar. Zelf heb ik niet gemerkt dat de gezondheid van mijn wimperhaartjes achteruit is gegaan. Ze zijn niet extra uitgevallen, afgebroken of groeien minder snel terug. Gelukkig maar!

Kun je een Lash Lift behandeling doen als je zwanger bent?


Toen ik een foto op Instagram deelde waarin ik mededeelde dat ik een lash lift had gedaan en hier blij mee was, ontstond er een kleine discussie bij de comments. Want, volgens enkele volgers, was dit geen goed idee tijdens de zwangerschap omdat het schadelijk zou zijn voor de baby.

Dit, lieve mensen, is gelukkig een broodje aap verhaal. Van zowel haarverf als wimperverf als de lash lift lotions is nooit wetenschappelijk aangetoond dat het schadelijk is voor de baby of terecht kan komen in de bloedbaan. De waarschuwing komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. Zo wordt een lash lift en het verven van de wimpers inderdaad afgeraden tijdens de eerste 3 maanden van een zwangerschap. Niet omdat het schadelijk zou zijn voor de baby, maar omdat het product vanwege de veranderde (en verhoogde) hormoonhuishouding eventueel niet goed of anders uitpakt dan gewenst. Of dat het effect bijvoorbeeld minder lang houdt.

Shanna, de eigenaresse van Lash is More voegt hier nog aan toe;
Hormoonschommelingen zijn er niet alleen tijdens de zwangerschap, maar komen natuurlijk ook voor tijdens de menstruatie, IVF behandelingen of de overgang. Ik heb eigenwijze vriendinnen en klanten meegemaakt die het ondanks hun hormoonschommelingen toch wilden proberen en ik heb nog nooit meegemaakt dat het niet goed uitpakte. We liften gemiddeld zo’n 25 klanten per week“.

Er bestaat dus theoretisch gezien een risico wanneer je je wimpers laat liften tijdens de eerste 3 maanden van je zwangerschap, maar in de praktijk komt het zelden voor dat het anders uitpakt dan gewenst. Toch is het verstandig om er rekening mee te houden en om het sowieso even voor te leggen bij de salon. Sommige salons weigeren zwangere vrouwen te lash liften, maar ik vermoed dat ze dit doen omdat ze het kleine risico dat er is liever willen voorkomen.

Kun je waterproof mascara gebruiken na een Lash Lift behandeling?


Deze vraag werd erg vaak gesteld bij de comments en het simpele antwoord is: ja. Ook al verwijder je deze mascara met een eyemake-up remover op oliebasis, het doet geen afbreuk aan de krul. De krul zal er niet sneller uitgaan dan wanneer je ‘normale’ mascara (met ‘normale’ eyemake-up remover) gebruikt.

Vergelijk het met een permanent in je haar: daar kun je ook gewoon allerlei stylingproducten en olie in smeren zonder dat de permanent sneller uit je haar zal verdwijnen. Het is een chemische verbinding die je er écht niet zomaar uit krijgt met olie.

Het enige is dat je met waterproof mascara sneller de neiging hebt om harder te boenen en hierdoor meer gekrulde wimperhaartjes kan verliezen, waardoor het krullende effect sneller zal verdwijnen. De truc is om dus voorzichtig met je wimpers om te gaan. Maar dat moet eigenlijk altijd vind ik, lash lift of niet.

Is een Lash Lift iets voor jou?

Voordat je een behandeling boekt wil ik je als tip meegeven om even goed op te letten welk lash lift-merk de salon gebruikt en welke ingrediënten er in de lotions zitten. Probeer het ingrediënt Thioglycolic acid (of een soortgelijke stof) te vermijden. Verder denk ik dat een lash lift vooral erg geschikt is voor mensen met hele rechte wimpers; dan is het effect het mooist en het grootst. Of voor mensen die graag een frissere, opvallendere maar vooral hele natuurlijke oogopslag willen, maar wel de keuze hebben om er mascara bij te gebruiken (bij wimper extensions kan dit dan weer niet).

Heb je vrij korte wimpers dan zou ik geen lash lift doen, volgens mij krullen je wimpers dan heel raar om het malletje heen waardoor ze nóg korter zullen lijken. Ik denk dat je dan meer baat hebt bij wimper extensions. Zoek je juist meer en veel volume in je oogopslag, ook dan ben je waarschijnlijk beter af bij extensions.

Zo, dat was mijn update van de Lash Lift behandeling. Hopelijk zijn jullie nu goed geïnformeerd en kunnen jullie op basis van bovenstaande ervaringen besluiten of een lash lift wel of niet iets voor jou is.

Wat denk je, is een Lash Lift behandeling iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

11 Reacties

 1. Esmé
  10 mei 2019 / vrijdag, 10 mei 2019

  Ik had dit “probleem” ook, na een paar weken rechte en gekrulde wimpers, maar blijkbaar ligt dit aan het product! Heb het de laatste keer ergens anders laten doen dan voorheen (verhuisd), zij werken met een ander product dat geleidelijk uitwerkt en je dus niet met die gekke combinatie zit. Het werkt gewoon langzaam uit, maar toch zeker 10 weken plezier van! Helaas weet ik de namen niet, maar het is wel mogelijk!

 2. 30 april 2019 / dinsdag, 30 april 2019

  Hé, ik ben op zoek naar een crème jasmijn nachtcreme? Zelfs aanraden?

 3. 14 juni 2018 / donderdag, 14 juni 2018

  Ik heb mijn lashlift hierin Bali laten doen en na zes weken is het resultaat nog steeds mooi. Ik denk dat mijn wimpers gewoon niet zo snel uitvallen? Het verschil zie ik alleszins niet 🙂 wel werd mij aangeraden geen makeUp remover op oliebasis te gebruiken? Kan het echt geen kwaad? 🙂

 4. Sophie
  9 juni 2018 / zaterdag, 9 juni 2018

  Dag Serena,
  ik wil toch eventjes iets duidelijk maken. Ik doe deze behandeling zelf (en laat het doen) en er word door velen aangeraden om 2 maand te wachten vooraleer je een nieuwe behandeling laat doen. Dit zodat jouw wimperhaartjes kunnen rusten en omdat het anders gewoon niet gezond is voor jouw wimpers als je dit niet respecteert.

  Groetjes!

 5. Paula
  6 juni 2018 / woensdag, 6 juni 2018

  Hi,

  Ik doe dit altijd voor de vakantie en bij mij maken ze gebruik van zo’n rolletje waar ze je wimpers omheen leggen. Die rolletjes zijn er in een paar maten. De eerste paar keren perfect resultaat, de laatste keer waren mijn wimpers inderdaad ook te rond gekruld waardoor de bovenkant je oogleden al raakt zonder mascara. Dit is niet zo’n prettig gevoel en niet makkelijk qua opmaken. Volgende keer er naar vragen, misschien scheelt het bij die extreem korte haartjes voor je?

  Gr Paula

 6. Charissa
  6 juni 2018 / woensdag, 6 juni 2018

  Het resultaat is prachtig, alleen lijkt het wel als je ze zelf gekruld hebt na de lash lift dat je wimpers gespleten zijn. Zoals met haar. Het kan uiteraard ook door de mascara liggen. Het ziet er zo korrelig en beetje kapot uit.

 7. 6 juni 2018 / woensdag, 6 juni 2018

  Ik vind het resultaat altijd zo mooi maar kan echt helemaal niet tegen vanalles en gedoe bij mijn ogen/wimpers xD

 8. 6 juni 2018 / woensdag, 6 juni 2018

  Het resultaat wat ik vaak voorbij zie komen op social media vind ik erg mooi. Het scheelt weer een handeling in de ochtend ;). Ik denk zelfs dat als je van jezelf al zwarte wimpers hebt, je niet eens mascara nodig hebt.

 9. Jose
  6 juni 2018 / woensdag, 6 juni 2018

  brrrr het lijkt mij doodeng als mensen aan mijn wimpers zouden priegelen! Maar ik ben ook wel een beetje een miep wat dat betreft ;). Verder wil toch nog even zeggen dat je een topwijf bent en dat je het hartstikke geweldig doet met je body-positive foto’s en je bevallingsverhaal. Ik zag net een tweet voorbij komen van een 3fm-droeftoeter die niet door de beugel kon, en ik hoop dat je begrijpt dat 99% van de mensen het niet met hem eens is. Blijf zo doorgaan en je bent prachtig, echt waar.

 10. Nicky
  6 juni 2018 / woensdag, 6 juni 2018

  Hier keek ik naar uit! Blij te zien dat het toch goed bevallen is (no pun intended). Wat ik wel lijk te missen is of je dit nu opnieuw gaat doen of niet? Fijn dat ik nu weet voor welke specifieke ingrediënten ik moet uitkijken als ik het zelf besluit te doen!

 11. 5 juni 2018 / dinsdag, 5 juni 2018

  Ik herkende je bijna niet in de thumbnail Sereen! Wat vreemd xd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *