Bioré poeder scrub met zuiveringssoda

Het huidverzorgingmerk Bioré kende ik al vanuit Amerika, en sinds vorig jaar is dit budgetvriendelijke merk ook eindelijk in Nederland verkrijgbaar. Bioré is van oorsprong een Japans merk en in Azië is het dan ook heel bekend en populair – het is daar een beetje te vergelijken met Garnier of Nivea in Nederland.


Nu ben ik een beetje een sucker voor Aziatische beautyproducten. In Korea en Japan lopen ze onwijs voor op het gebied van beauty dus ben ik automatisch geïnteresseerd (en een tikkeltje positief bevooroordeeld) wanneer ik een Aziatisch beautyproduct in handen krijg. Toen ik deze cleansing poeder scrub met zuiverings-soda opgestuurd kreeg was ik dan ook meteen heel benieuwd en sprong ik er dezelfde avond nog mee onder de douche!

De verpakking

De Bioré cleansing poeder scrub zit verpakt in een plastic flacon van 125 gram. De flacon ziet er lekker fris uit met blauwe, groene en aquakleurige tinten. De look & feel is niet per se heel chique, niet per se heel budget, gewoon een beetje ertussenin.

Door met je duim op het blauwe gedeelte aan de voorkant te duwen flipt de deksel open. Dat vind ik een handig systeem, want zo hoef je niet met je (eventueel glibberige) handen een dekseltje open te wurmen. Hierna kun je gemakkelijk wat van het poeder scrub op je hand schudden.

LET OP, het is heel belangrijk om het deksel hierna meteen te sluiten, want als er water bij de poeder scrub komt begint het lichtjes te fizzen en verliest het zijn reinigende werking. Pas dus extra op wanneer je deze flacon meeneemt onder de douche.

De ingrediënten


Het cleansing scrub poeder bevat sodium bicarbonate, oftewel baking soda. Dit poeder heeft een vrij hoge pH dus ik ben blij dat er ook citric acid (citroenzuur) en sodium citrate tussen de ingrediëntenlijst staat. Dat brengt de pH van dit poeder hoogstwaarschijnlijk weer goed in balans.

Verder bevat het sodium cocoyl isethionate (een milde schuimende reiniger), sodium carboxymethyl starch (geeft de scrub een dikkere, gelachtige textuur), silica (absorbeert vuil en talg), panthenol (skin conditioner), microcrystalline cellulose (milde scrub), parfum (geurstof), menthol (ruikt lekker fris en geeft de huid een fris gevoel). De laatste 4 ingrediënten moeten vermeld worden, maar komen voor in de parfumstoffen.

En hoe werkt het?

Heel simpel. Klik de dop open en schud wat poeder op je hand. Het is niet duidelijk hoeveel poeder je precies nodig hebt, maar ik gebruik deze hoeveelheid.


Als je er een paar druppeltjes water bij doet merk je dat het meteen begint te fizzen. Dit is een natuurlijke reactie tussen natriumbicarbonaat en citroenzuur wanneer het in aanraking komt met water. Precies hetzelfde gebeurt er bij een bruisbal wanneer je deze in je badwater laat vallen!


Als je nu je handen samen wrijft begint het poeder lichtjes te schuimen en is het klaar voor gebruik.


Masseer het milde schuim over je vochtige gezicht om het goed te reinigen. Ik moet zeggen dat ik van de scrub niet zo veel merk. Alleen de eerste 5 seconden voel ik heeeeeel subtiel een klein scrubje, maar die lost al snel op en dan is het vooral schuim wat er overblijft. Hierna moet je de boel afspoelen met water en je huid vervolgens droogdeppen.

De cleansing poeder scrub is in principe bedoeld voor elk huidtype. Bioré raadt aan om het scrubpoeder 2-3 keer per week te gebruiken, maar minder als je een droge huid hebt. Het mag niet aangebracht worden op een beschadigde huid (ik denk dat ze hiermee een huid bedoelen met veel open wondjes).

Resultaat

Ik heb een gemengde huid; wat droger op de wangen en wat vetter bij de T-zone. Ik kan deze poederscrub prima 3 keer in de week gebruiken, ik merk niet dat mijn huid er op den duur droger van wordt. Ook is het na gebruik niet rood of gevoelig.

Na gebruik voelt mijn huid EXTREEM zacht en glad aan en ik heb het idee dat het er ook daadwerkelijk gladder en egaler uitziet en zelfs iets frisser en stralender oogt dan voorheen. Wel voelen mijn wangen lichtjes trekkerig aan, dus ik vind het fijn om na het reinigen zo snel mogelijk door te gaan met een hydraterende toner en crème.

Eindoordeel

Ik heb dit product nu zo’n maandje in gebruik en ik moet zeggen dat ik er eigenlijk wel heel tevreden mee ben. Het doet gewoon wat het belooft: reinigen. Van het scrubbende effect merk ik niet bijzonder veel, dus als je echt op zoek bent naar een gezichtsscrub dan zou ik deze skippen. Maar als cleanser doet hij prima zijn werk.

Het product is zuinig en makkelijk in gebruik, maakt mijn huid lekker schoon en fris en laat het na afloop heerlijk zacht, glad en stralend aanvoelen. Omdat het poeder is kun je dit gemakkelijk meenemen op reis (al zal ik geen kleinere hoeveelheid overgieten in een kleiner bakje, dat ziet er nogal dubieus uit denk ik, haha!). Al met al een prima cleanser voor een prima prijs.

Prijs & verkrijgbaarheid


Bioré is te koop via de meeste drogisterijen zoals Kruidvat, Dio, Trekpleister en Etos, maar ook via Bol.com of online drogisterij webshops. De Cleansing Poeder Scrub kost €10,99 (adviesverkoopprijs), maar is vaak voordeliger te koop.

Wat vind jij van poederproducten die je van te voren moet activeren met water? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:
fotografie: An Dang van The Beau Parlour

18 Reacties

 1. Denise
  22 juni 2018 / vrijdag, 22 juni 2018

  Lijkt me een fijn product om 1x per week te gebruiken 🙂
  Mijn huid is heel gevoelig en snel geïrriteerd. Beter dus om het niet al te vaak te gebruiken.

  X

 2. 12 juni 2018 / dinsdag, 12 juni 2018

  Ik gebruik al een tijdje de bioré houtskool cleanser, die is ook erg fijn! Ik denk dat ik deze ook maar eens ga testen 🙂

 3. Laura
  9 juni 2018 / zaterdag, 9 juni 2018

  Hoi Serena,
  Ook ik gebruik de Bioré scrub.
  Ik doe het niet onder de douche maar gewoon bij de wastafel.. goed op je gezicht verdelen en dan een beetje laten drogen.
  En dan alleen je vingertoppen beetje nat maken en dan masseren dan hou je dat scrub gevoel.
  Groetjes, Laura

 4. Iris
  9 juni 2018 / zaterdag, 9 juni 2018

  Wauw! Ik was net naar zoiets op zoek voor m’n “strawberry legs”.. Bedankt!

 5. 9 juni 2018 / zaterdag, 9 juni 2018

  Off topic, maar wat een prachtige kleur heb jij op je nagels! Ik heb deze ook geprobeerd, maar voor mijn vochtarme huid was hij helaas te heftig.

 6. 7 juni 2018 / donderdag, 7 juni 2018

  Wat jammer van de scrub gedeelte, dat trok mij direct aan. Helaas voor mij geen aankoop dan. Liefs soraya

 7. Ilse
  7 juni 2018 / donderdag, 7 juni 2018

  Schreef je niet eens een post met uitleg waarom baking soda niet een goed idee was voor je huid?

  • Lola
   7 juni 2018 / donderdag, 7 juni 2018

   Ik heb het even teruggezocht en de conclusie was vooral dat baking soda op zichzelf veel te basisch is, maar dat het pH voldoende kan dalen als je het mengt met genoeg zuur (in het artikel appelciderazijn).

   In dit artikel staat “ik ben blij dat er ook citric acid (citroenzuur) en sodium citrate tussen de ingrediëntenlijst staat. Dat brengt de pH van dit poeder hoogstwaarschijnlijk weer goed in balans” dus het probleem wat in het artikel over baking soda wordt genoemd is (hoogstwaarschijnlijk) opgelost 🙂

  • Lou
   7 juni 2018 / donderdag, 7 juni 2018

   Ja vanwege de ph dus. Maar met (citroen)zuur compenseer je waarschijnlijk de base weer enigszins.

  • Serena
   Auteur
   7 juni 2018 / donderdag, 7 juni 2018

   Ik ga eens kijken of ik weer aan die pH strips kan komen! Eigenlijk moet ik bij elke cleanser of andere skincare review de pH gaan checken, want dat kan een product echt maken of kraken! Thank voor de reminder, lieve lezers! 🙂

 8. Petra
  7 juni 2018 / donderdag, 7 juni 2018

  Ik moest ook gelijk aan het product van Dermalogica denken, maar dat is een stuk duurder. Net even naar Kruidvat gefietst, wad ik was wel nieuwsgierig. Hoefde maar 7,76 af te rekenen, dus dat is het proberen zeker waard!

 9. 7 juni 2018 / donderdag, 7 juni 2018

  Ik heb deze ook, maar ik moet hem nog proberen! Het effect klinkt fijn en zeker als extra reiniging zal dit een heerlijk zacht effect geven. Ben benieuwd!

 10. Neomie
  7 juni 2018 / donderdag, 7 juni 2018

  Kiko heeft een soortgelijk product. Werkt ook erg fijn en ruikt lekker schoon. Grootste nadeel vind ik dat het altijd zo’n geknoei is als je iets nats met je handen op je gezicht smeert

 11. Willemse
  7 juni 2018 / donderdag, 7 juni 2018

  Ik gebruikte jaren geleden al z’on poeder van Dermalogica, super fijn maar qua prijskaartje wel een verschil.
  Jammer van de menthol en parfum, helaas reageerd mijn huid hier vaak niet goed op, anders had ik een mooie vervanger gevonden.

  • Poederdoos
   8 juni 2018 / vrijdag, 8 juni 2018

   Hooiii, even een reactieop de jouwe. Ze hebben bij Douglas ook een poeder in het assortiment. Ik meen van de detox lijn, die gebruik ik zelf en die is superzacht voor mijn rosacea en couperose velletje. Ik dacht dat die 14,95 kost. Misschien een tip voor je……

 12. 7 juni 2018 / donderdag, 7 juni 2018

  Lijkt mij wel erg fijn deze. Zelf was ik ongeveer 1 keer per week mijn gezicht met pure bakingsoda (ook op deze manier) maar ik denk dat dit product misschien wat minder heftig is en daardoor wat zachter voor de huid is.

  • Serena
   Auteur
   7 juni 2018 / donderdag, 7 juni 2018

   Ik denk dat pure baking soda veel te basisch is voor je huid hoor, Monica! Als je het 1 x per week doet zal het niet héél veel kwaad kunnen, want dan heeft je huid een week de tijd om te herstellen. Persoonlijk zou ik het niet zo puur gebruiken en het jou eigenlijk ook willen afraden, maar als jouw huid het er goed bij doet, dan is er eigenlijk geen reden om te stoppen met gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *