Food Friday | Armeense gestoofde kip met rijst

Vandaag deel ik een makkelijk en heerlijk recept met jullie, namelijk het recept van deze eenpansgerecht met kip, rijst, erwten en meer. Dit gerecht heb ik geleerd toen ik op vakantie in Armenië was. Dit gerecht kan vrijwel iedereen maken, het is super makkelijk en vol van smaak. Serveer dit met een frisse salade en je hebt een heerlijk en vullend gerecht op tafel.

Recept | Armeense gestoofde kip met rijst

geschikt voor 4 tot 5 personen

500 gram kipfilet
1 ui
1 rode paprika
1 blokje kippenbouillon
1 blik tomatenblokjes
1 kopje diepvrieserwten
3/4 kop (groene) olijven
peterselie of koriander
zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder (naar smaak)
1 eetlepel olijfolie
325 gram gele of witte rijst

Werkwijze


Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi het met wat peper en zout. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan of wokpan en bak daarna de kipfiletblokjes lichtjes aan. Voeg hierna de uien en paprika toe en kruid het geheel met wat paprikapoeder en knoflookpoeder naar smaak. Bak dit alles nu zo’n 5 tot 7 minuten aan.


Voeg de (gele) rijst toe en kook deze zo’n 2 minuten al roerend en roosterend mee. Verkruimel vervolgens het kipbouillonblokje boven de pan, voeg de tomatenblokjes uit blik toe en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur laag, dek de pan af en laat alles nu zo’n 15 minuten stoven, totdat de rijst volledig gaar is geworden.


Voeg als laatste de erwten en fijngehakte olijven toe en meng alles samen met een vork (dat werkt beter dan een lepel) zodat alles goed gemengd is. Strooi er wat verse peterselie of koriander (of beide) overheen en… geniet ervan!

Ik hoop dat jullie dit recept ook lekker gaan vinden. Er bestaan veel verschillende versies van dit recept, dus als jij nog variatietips of aanvullingen hebt deel ze dan graag met ons in de comments!

Until next time,
Mariam Mussa

Snapchat @merry.mss
Instagram @merry.mss

Volg:

11 Reacties

  1. Hayat
    21 augustus 2018 / dinsdag, 21 augustus 2018

    Nice 👍🏼 ❤️

  2. M
    21 augustus 2018 / dinsdag, 21 augustus 2018

    ❤️❤️❤️ @cookwithmerry

  3. Judith
    13 juni 2018 / woensdag, 13 juni 2018

    Hoi serena, ik ben het nu aan het maken. Vond de hoeveelheid water wel even spannend. Hopelijk gaat het goed en is het niet te nat. Groetjes, Judith

  4. Diana
    11 juni 2018 / maandag, 11 juni 2018

    Mmm ziet er lekker en makkelijk uit, ideaal gerecht lijkt me om ook in te vriezen!

  5. 9 juni 2018 / zaterdag, 9 juni 2018

    oh wat een lekker recept en dat lusten ze hier allemaal wel dus ik ga dat van de week maken!

  6. 9 juni 2018 / zaterdag, 9 juni 2018

    Dit ziet er heerlijk uit en ga ik zeker binnenkort uitproberen.

  7. Iris
    9 juni 2018 / zaterdag, 9 juni 2018

    Ik hou van eenpansgerechten en van alle ingrediënten, dus ga deze zeker proberen. Top.

  8. Rowan Chanel
    8 juni 2018 / vrijdag, 8 juni 2018

    Ziet er erg lekker uit zeg!
    Zal vast ook heel gemakkelijk te maken zijn met vega stukjes :)

  9. Laura
    8 juni 2018 / vrijdag, 8 juni 2018

    Vanwege het ontbreken van een inleidend stukje dacht ik dat je weer zelf voor Food Friday schreef, Serena. Maar dit is kennelijk geschreven door Mariam Mussa. Krijgen we nog wat meer informatie over deze dame en haar kookwebsite? :)

    Ik denk dat ik misschien dit gerecht eens ga maken; olijven, kip en rijst in 1 gerecht is nieuw voor me en ik ben wel nieuwsgierig! :)

    • Mariam
      21 augustus 2018 / dinsdag, 21 augustus 2018

      Hoi Laura,

      Mijn instagram account is: @cookwithmerry
      Ben pas begonnen met dit account!

      Bedankt voor je reactie.
      Groetjes

  10. 8 juni 2018 / vrijdag, 8 juni 2018

    Ziet er heerlijk uit! Ben met bezig met een boodschappenlijst voor volgende week. Ik denk dat ik deze ook aan het weekmenu toevoeg.
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *