Mijn nieuwe favoriete lipstick (en een herontdekking)

Als ik zou moeten kiezen ben ik meer van de lipsticks dan van de lipgloss (alhoewel er natuurlijk uitzonderingen op de regel zijn). Die plakken over het algemeen toch wat minder, geven wat meer kleur af en, I’m a sucker for packaging. Want laten we eerlijk zijn, over het algemeen zijn lipstickhulzen toch nét even iets luxer dan de verpakking van een lipgloss. Vooral die van Chanel, Guerlain en… Yves Saint Laurent.

ysl rouge volupté ultimate beige - 3I mean.. LOOK AT IT! HEARTEYES, HEARTEYES, HEARTEYES! Metallic gouden huls. LOVE IT. Rondom prachtig opengewerkt met sierlijke krullen en het welbekende Yves Saint Laurent logo. LOVE IT EVEN MORE. En dan die kleur. I DIE.

In de bijna 7 jaar dat ik beautyblog, geloof het of niet, heb ik nog nooit een Rouge Volupté lipstick van Yves Saint Laurent in mijn bezit gehad. Wel de shine variant (klik hier), maar nog nooit de originele versie. Ik was er dus al een poos erg benieuwd naar, en nu heb ik er eindelijk eentje in mijn bezit.

ysl rouge volupté ultimate beige swatch - 1De kleur die ik heb heet Ultimate Beige, of Beige Ultime op zijn Frans. Het is een rose-beige kleur met een neutrale tot warme ondertoon.

Als je een getinte huid hebt dan ken je het probleem vast wel: je ziet een mooie nude lipstick, bekijkt de kleur, swatcht hem zelfs, en denkt ‘dit is een mooie, die neem ik mee!’. Eenmaal thuis breng je hem aan, om er vervolgens achter te komen dat je er met die lipstick uitziet als een gesmolten E.T. Of een soort Barbie van lichte zeden. De kleur lijkt op jouw lippen namelijk eerder op een concealer (ieh!) of is zo licht en veel te roze dat je er héél ordinair uitziet. Jammer. Heel jammer.

ysl rouge volupté ultimate beige - 2Maar, Ultimate Beige does the trick! Voor mijn getinte huid met warme ondertoon is het namelijk de perfecte nudekleur. Niet te licht, maar ook zeker niet te koel. Sommige nudes hebben een vrij koele ondertoon en dat vind ik toch niet zo mooi staan bij mijn huid. Het staat me een beetje flets en cheap. Maar deze kleur heeft de perfecte ondertoon die mijn huidskleur complementeert. De kleur is nude-achtig, maar door het vleugje peach/rose geeft het toch wat frisheid. Van deze kleur gaat mijn huid werkelijk stralen!

Zoals Samantha uit Utreg zou zeggen: het stoat me eg!

ysl rouge volupté ultimate beige - 1Daarbij is de Rouge Volupté lipstick super romig van textuur, hydraterend voor de lippen, is het pigment erg goed en ruikt het heerlijk zoet en fruitig naar watermeloen. Moet je wel van houden, natuurlijk. Qua houdbaarheid op de lippen is Rouge Volupté niet heel long lasting (het is dan ook geen long lasting formule). Ik zou zeggen, afhankelijk van je eetpatroon (let op: ik eet en drink de hele dag door), dat hij zo’n 3-4 uur blijft zitten. Gedurende de dag moet je dus zo’n 2-3 keer bijwerken. Maar dat is helemaal geen straf, met zo’n beauty van een lipstick!

Mocht je ongeveer dezelfde huidskleur hebben als ik, dan kan ik je deze lipstick absoluut aanraden als perfecte everyday lipstick uit het high end segment. Ben je blanker dan ik, dan denk ik dat deze kleur je ook prachtig zal staan, alleen dan is de kleur iets donkerder en zal hij iets meer naar taupe-achtig neigen. Ben je donkerder, dan denk ik dat je deze kleur ook goed kunt hebben, pas alleen op dat hij niet té licht is voor je. Sowieso vind ik dat je met zulke dure aankopen op beautygebied de kleur moet laten aanbrengen in de winkel. Dan weet je meteen waar je aan toe bent. De Yves Saint Laurent Rouge Volupté lipsticks kosten namelijk €34,95.

Ik heb er in elk geval een nieuwe favoriet bij, ik ben fan!

l'oreal infallible matte foundation - 1Over nieuwe favorieten gesproken, ik heb de L’Oréal Infallible 24h-matte foundation helemaal herontdekt. Ik had hem al wel eens eerder gebruikt dit jaar, maar nu gebruikte ik hem opnieuw (en dit keer met de beautyblender) en WOW! Ik was in shock! Deze foundation is zo ontzettend mooi en matterend, maar breng je het aan met de beautyblender dan is hij zelfs nóg mooier. Het geeft je huid een perfect, egaal airbrushed effect. En nog beter, het houdt mijn gemengde, snel glanzende huid supergoed in toom. Aan het einde van de dag heb ik slechts een minimale glans bij mijn neusvleugels, maar that’s it. En dat is dus ZONDER afpoederen. Ik sta versteld.

6 x everyday makeup_03Dit is de kleur Amber, een iets getinte kleur met een warme, goudgele ondertoon en dus een perfecte match met mijn getinte indohuidje.

loreal-infallible-foundationDe dekking is vrij intens, maar dat vind ik juist wel fijn. Ik heb last van pigmentvlekjes, littekens en kleurverschil in mijn gezicht, dus met deze foundation maak ik er één egaal geheel van, haha! Wat vaak het probleem is bij matterende foundations is dat ze té matte zijn, waardoor je eruit gaat zien als een soort van levenloze pop. De L’Oréal Infallible 24h-matte foundation geeft je niet per se een glow, maar op de één of andere manier geeft deze foundation toch nog wat leven aan je gezicht. Dat vind ik erg mooi.

Matterende foundations kunnen ook nog wel eens een poederig laagje achterlaten op de huid, wat je duidelijk ziet zitten omdat het poeder in je donshaartjes blijft hangen. Maar ook daar heb ik geen last van bij L’Oréal Infallible 24h-matte.

l'oreal infallible matte foundation review - 1Zelfs van dichtbij zie je de foundation niet zitten. De beautyblender in combinatie met deze foundation zorgt echt voor een prachtig, goed dekkend en matterend resultaat. Ik ben blij dat ik hem er weer even had bij gepakt! Wat mij betreft de beste drogisterij foundation (voor mijn huid) tot nu toe. Ik ben er echt over te spreken en kan hem jullie dan ook zeker aanbevelen als je op zoek bent naar een goed dekkende, matterende foundation. Ik ga deze foundation zeker vaker gebruiken de komende tijd! Prijs €15,95 voor een tube van 35ml.

nieuwe favorietenEen high end lipstick en een drogisterij foundation, mijn nieuwe liefdes die ik onlangs heb (her)ontdekt. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen hoe blij en enthousiast ik hierover ben, haha! Ik ben benieuwd of jullie al bekend waren met deze producten? Ik bedoel, het zijn geen nieuwe producten want beiden zijn al een hele poos op de markt.

En hebben jullie ook wel eens dat je ZO ontzettend happy bent met een nieuw beautyproduct? Ik zit dus echt de hele tijd naar die mooie YSL huls te staren, die hier voor me op mijn bureau ligt. En ook al hoef ik nog niet bij te werken, dan doe ik het tóch (hihi). Hij ruikt ook gewoon zo lekker en voelt zo lekker aan. En wat herontdekken betreft, ik heb dat wel vaker. Dan kom ik ineens weer een ‘oud’ product tegen die ik weer even een kans geef en dan heb ik echt zoiets van ‘waarom gebruik ik dit niet ALTIJD?’. Hebben jullie dat ook?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

104 Reacties

 1. Andrea Bosch
  31 december 2015 / donderdag, 31 december 2015

  Ik ben stad en land afgeweeest voor de lippenstift, alleen de ici paris had alleen de tester nog liggen: hij stond me geweldig, maar kon hem niet van de winkel overnemen… Wat blijkt: hij gaat uit het assortiment :((((

 2. Laura
  23 november 2015 / maandag, 23 november 2015

  Wat een prachtig effect geeft die foundation! Ik had nog wel een vraagje, ik wilde m gaan halen maar toen ik in de winkel naar de ingrediënten keek, zag ik titaniumdioxide staan, terwijl ik ook las dat er geen spf in zou zitten. Ik draag normaal nooit foundation oid op mijn gezicht, ,maar wilde deze graag kopen voor feestjes enzo. Alleen worden daar vaak foto’s met flits gemaakt! Om een lang verhaal kort te maken: kan ik deze foundation dan wel dragen zonder er als een spook uit te zien op flitsfoto’s? Het gaat dus niet om fotoshoots, maar gewoon op feestjes en dergelijke.
  Ik hoop dat je me hiee iets meer over kunt vertellen, van verder lijkt hij me perfect!

  Thanks alvast!
  Laura

 3. basje
  22 november 2015 / zondag, 22 november 2015

  Ik heb 4 high end foudations in mijn make up stash liggen die gewoon nie bij mijn huidskleur passen. In de winkel is het helemaal mooi en dan de volgende dag past het opeens niet meer bij me. Soms kijk ik in de winkel ook wel buiten met een spiegel maar blijkbaar zie ik het dan niet.

  Ik wil deze van loreal graag proberen.. ik heb van mac nc40 denk je dat die amber goed bij me past?

  Liefs.x

  • Serena
   Auteur
   22 november 2015 / zondag, 22 november 2015

   Die, of 1 tintje donkerder. Want ik heb NC35 dacht ik.

   • basje
    23 november 2015 / maandag, 23 november 2015

    Ik heb vandaag die van jouw gehaald! En waaauw serieus prachtig!! Perfect voor mijn huid. Had niet verwacht dat een “goedkoop” foundation zo goed op je huid kon zijn. Thanks voor je snelle reactie!

    Ps. Jouw artikels zijn te gek. Leest heel lekker en zeer informatief.
    X

   • Madelief
    27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

    Hi Serena! Ik probeer het maar eventjes zo, want mijn reacties komen nooit door de goedkeuring heen. Ik wilde je een tipje geven! Deze lipstick is nergens meer te verkrijgen. Bij de Bijenkorf zeiden ze dat deze van de lentecollectie was. Bij Douglas zeiden ze ook dat hij al een tijd niet meer te koop is.. Ik baalde een beetje want wilde m super graag hebben! Dus misschien voortaan even vermelden dat hij niet meer te verkrijgen is.. heb echter wel eentje gevonden die er iets van weg heeft.

    • Serena
     Auteur
     27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

     Hi Madelief,
     Hij is gewoon bij bol.com te bestellen nog!

 4. 21 november 2015 / zaterdag, 21 november 2015

  Zo mooi die YSL lippenstift! We hebben zo ongeveer dezelfde huidskleur, dus dit hou ik zeker in me achterhoofd.

 5. pheebs
  20 november 2015 / vrijdag, 20 november 2015

  hoi Serena!
  ik plaats eigenlijk nooit een reactie, maar ik wil je een make-up tip geven. Ik ben absolute YSL make-up fan, het is heel erg duur, dat is waar maar het gaat wel echt lang mee, en ik ben blij dat ik iemand heb gevonden die ook enigszins fan is van de YSL make-up. Na een proefwerk week beloon ik mezelf soms met een nieuw YSL item, maar goed, dat ter zijde.De Kiss and Blush van YSL is ook echt heel prettig. Hij brengt aan als een lipgloss (lekker makkelijk binnen je liplijnen) en hij dekt als een lipstick. het is een super zachte textuur, ik ben er zelf heel blij mee 🙂 je kunt m ook als blush gebruiken. Kijk er eens naar hij is super fijn 🙂
  liefs,

 6. Anneleen
  20 november 2015 / vrijdag, 20 november 2015

  Heel mooi die look wat je gemaakt hebt op de laatste foto. Ik heb de foundation deze week ook gekocht en hij is echt heel erg mooi!
  Over Samanta uit Utreg gesproken, komt ze nog een keer terug? ?

  Liefs ?

 7. 20 november 2015 / vrijdag, 20 november 2015

  De lipstick staat je fantastisch! Ik ben heel benieuwd naar de foundation maar helaas is de lichtste kleur te donker voor mij 🙁
  x

 8. Linsey
  20 november 2015 / vrijdag, 20 november 2015

  Ok.. Vandaag stond ik daar dan, in de kruidvat. 1 Rechge lijn naar de make-upafdeling en hop op zoek naar die foundation.
  Gevonden; inpakken en wegwezen en zo snel mogelijk testen!
  Vanochtend aangebracht met ook een beautyblender; en wauw! Wat een prachtig effect geeft ie? ik ben helemaal om; ik wilde afpoeieren maar er viel niets af te poederen haha
  Superbedankt voor de tip! Voor ons getinte meiden is het al zo moeilijk om een budget foundation te vinden met een gele ondertoon; dus nogmaals bedankt ?
  Liefs

  • Serena
   Auteur
   20 november 2015 / vrijdag, 20 november 2015

   Goed zo!!! Hij is prachtig he, en inderdaad, afpoederen niet nodig dus scheelt je ook weer tijd in de ochtend. Winning! Superleuk om te horen dat je hem hebt gekocht en er net zo blij mee bent als ik! ?

 9. 20 november 2015 / vrijdag, 20 november 2015

  Ik vind die foundation prachtig! Ik heb ook een beetje het probleem dat de mijne er wel eens droog uit ziet. Vooral op de plekjes waar ik last van acné heb. Deze zou ik graag eens proberen. Vind het alleen altijd erg moeilijk om de juiste kleur te kiezen. De huls van de lipstick is inderdaad prachtig. Mooie foto’s heb je er weer van gemaakt! 🙂

 10. Yasemin
  20 november 2015 / vrijdag, 20 november 2015

  Waar komt je topje/jurkje vandaan? Hij is echt supermooi.

  • Serena
   Auteur
   20 november 2015 / vrijdag, 20 november 2015

   hi Yasemin,
   het is een topje van Hollister. In de sale gekocht! Mocht hij er nog zijn, ze vallen een beetje klein. Ik heb normaal maat S en dit is een maat L. Succes!

 11. 20 november 2015 / vrijdag, 20 november 2015

  Ik denk dat ik de foundation echt eens moet gaan testen, ik hoor er zo veel goeds over! =D

 12. Jane
  20 november 2015 / vrijdag, 20 november 2015

  Such a beautiful post and no number of the lipstick.

  • Serena
   Auteur
   20 november 2015 / vrijdag, 20 november 2015

   It’s number 3. The name is Ultimate Beige!

   • Marloes
    20 november 2015 / vrijdag, 20 november 2015

    Stad en land afgezocht.. overal op internet gekeken.. nergens te verkrijgen :/ medewerkers bij douglas en de bijenkorf zeiden dat het van een oude collectie was. Jammer, in je review leek het alsof het nog makkelijk te kopen was 🙁

    • Serena
     Auteur
     21 november 2015 / zaterdag, 21 november 2015

     Hi Marloes,
     de lipstick is gewoon bij Bol.com te vinden, daar heb ik hem ook van. Ik had geen idee dat het een oude collectie was anders had ik dat er natuurlijk wel bij gezet. Maar via Bol.com kun je hem gewoon bestellen!

 13. 20 november 2015 / vrijdag, 20 november 2015

  Wauw hij is echt prachtig

 14. Sim
  19 november 2015 / donderdag, 19 november 2015

  Ik heb laatst de geur Romance van Ralph Lauren weer herontdekt. Tien jaar geleden mijn signature scent en nu dacht ik door een miniatuur reisverpakking: ik wil deze geur weer!

 15. 19 november 2015 / donderdag, 19 november 2015

  De lipsticks staat je inderdaad goed!

 16. Carlijn Kleinjan
  19 november 2015 / donderdag, 19 november 2015

  Ik heb vandaag de Dior liquid lipstick gekocht!! Zo mooi! Ook eerst laten aanbrengen bij de Douglas, toen was ik natuurlijk verkocht. Kost een paar cent maar dan heb he ook wat! 🙂

 17. 19 november 2015 / donderdag, 19 november 2015

  Wow, die foundation van Lóreal. Het ziet er echt heel mooi uit bij jou!! Ligt het nou aan mij of zien je oogleden er hier op de foto’s anders uit? Of gebruik je stiekem die Aziatische plakkertjes voor je oogleden? 🙂
  Liefs,
  Eva

  • Serena
   Auteur
   19 november 2015 / donderdag, 19 november 2015

   Hahaha, nee die heb ik wel eens geprobeerd en dat zit absoluut niet lekker! Maar ik draag hier wel nepwimpers waardoor m’n ogen er anders (groter?) uitzien dan normaal ?

 18. 19 november 2015 / donderdag, 19 november 2015

  Wauw die lipstick is zo mooi!

 19. 19 november 2015 / donderdag, 19 november 2015

  Ik ben ook groot fan van die foundation! Gebruik niets anders meer. En de lipstick staat je inderdaad prachtig!

 20. 19 november 2015 / donderdag, 19 november 2015

  Prachtige lipstick ! Deze YSL lipsticks doen me aan mijn oma denken, zei had die ook altijd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *