The Original Beautyblender review

Volgens mij is zo’n beetje iedereen in de beautywereld bekend met het ‘roze eitje’, oftewel de beautyblender. Dit innovatieve make-up sponsje kwam in 2003 op de markt, maar werd ongeveer 5 jaar geleden pas geïntroduceerd in Nederland. Destijds schreef elke zelfrespecterende beautyblogger erover, maar om de één of andere reden wilde ik er niet aan geloven. Ik bedoel, €20 voor een sponsje?

original beautyblender review - 1Toch bleef het roze eitje me fascineren. Vooral omdat ik de beautyblender vaak zag terugkomen in video’s van make-up guru’s en omdat ze hun foundation er zo ontzettend perfect mee konden aanbrengen. Iemand vertelde dat ze fan was van een bepaalde dekkende en matterende foundation, maar dat je de foundation wel kon zien zitten als ze hem aanbracht. Echter, wanneer ze deze foundation aanbracht met de beautyblender kreeg ze een flawless resultaat. Ook de Make Up Artist van Kylie Jenner gebruikt de beautyblender, zag ik. Iedereen vindt wel iets van Kylie Jenner, maar ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat haar make-up er altijd prachtig uitziet. Ik werd daarom steeds nieuwsgieriger naar de beautyblender. Zou het echt zo fantastisch zijn als iedereen zegt dat het is?

original beautyblender review - 5Er zijn veel beautyblender dupes op de markt die net een andere vorm, andere kleur of andere textuur hebben, maar wel vele malen goedkoper zijn. Ik heb wel eens reviews gelezen van zulke dupes en over het algemeen schijnen ze snel te scheuren, dus ik besloot om gewoon voor the real deal te gaan. Toevallig was ik bij mijn ouders thuis en had Larissa net op dat moment een beautyblender gekregen van Benefit. Wat een toeval! Ze gaf hem aan mij zodat ik hem kon testen en ik moet zeggen, ik ben verkocht. Ik gebruik de beautyblender nu zo’n 3 weken en ik vind echt dat ik mijn foundation er nog egaler mee kan aanbrengen dan voorheen. Het resultaat is een airbrushed finish. En vooral als je je foundation op sommige plekken nog wat wilt opbouwen biedt het eitje uitkomst, want dit gaat snel en streeploos en levert inderdaad een flawless resultaat.

In totaal zijn er vier verschillende soorten beautyblenders;

the original beautyblendersAlle beautyblenders zijn gemaakt van hetzelfde materiaal, dus persoonlijk snap ik niet zo goed waarom je een Pure of een Pro zou aanschaffen. Het enige verschil met de Original is namelijk de kleur. Met de zwarte Pro kun je dus ook net zo goed foundation aanbrengen en met de witte Pure kun je ook gewoon blush aanbrengen, het maakt niet zo veel uit welke van deze 3 eitjes je kiest.

Natuurlijk is het wel handig om meerdere beautyblenders in je stash te hebben als je ze gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het aanbrengen van foundation, concealer, blush, self-tanner, bronzer of skincare. Op deze manier hoef je ze niet steeds tussendoor schoon te maken als je er een ander product mee wilt aanbrengen. En door de verschillende kleurtjes kun je gemakkelijker zien welke je voor wat gebruikt.

Original Beautyblender
original beautyblender review - 2Zelf heb ik de Original, het roze eitje. Een lekker opvallend en vrolijk kleurtje, waardoor het aanbrengen van foundation al meteen een gezelliger klusje wordt.

original beautyblender review - 14 original beautyblender review - 15 original beautyblender review - 16Dit roze sponsje heeft een speciale eivorm; met de spitse bovenkant kun je gemakkelijk op de wat moeilijk bereikbare plekjes komen, zoals rondom de neus en onder de ogen, en met de bollere onderkant kun je perfect de rest van je gezicht voorzien van een egale, flawless laag foundation. En dat niet alleen, je kunt deze beautyblender ook gebruiken voor concealer, creamy blush, primers, vloeibare highlighters en bronzers.

Micro Mini Beautyblender
original beautyblender review - 3Ook heb ik de limegroene Micro Mini blendertjes. Ze zijn ongeveer 1/4 van de grootte van de Original, zodat je nóg beter op de ‘lastige’ plekjes kunt komen zoals rondom de ogen en neus.

original beautyblender review - 18 original beautyblender review - 19Ik gebruik deze dan ook voornamelijk om concealer mee aan te brengen. Ook zijn deze mini’s perfect voor het aanbrengen van highlighters en bronzers om mee te contouren. Vooral voor het contouren van de neus zijn ze ideaal! Het schijnt zelfs zo te zijn dat je ze kunt gebruiken voor creamy en pressed oogschaduw, maar dat heb ik nog niet geprobeerd (en daar gebruik ik toch ook liever mijn vingers en kwasten voor).

Hoe werkt het?
original beautyblender review - 10original beautyblender review - 12Je maakt je beautyblender nat onder de kraan en knijpt hem daarna voorzichtig uit, zodat hij licht vochtig aanvoelt. Eventueel kun je hem ook droogdeppen door hem op een handdoekje te drukken.

original beautyblender review - 11 original beautyblender review - 13Door het natmaken ‘groeit’ het sponsje en wordt hij lekker soepel en zacht. De beautyblender is eventueel ook droog te gebruiken, maar zelf vind ik dat het natmaken van de spons juist voor dat mooie, egale, airbrushed effect zorgt.

original beautyblender review - 17Vervolgens breng je je product aan op de beautyblender en dit breng je vervolgens weer aan op je gezicht (ik breng het direct aan op het sponsje, maar anderen brengen het eerst aan op het gezicht, of op de hand en deppen vervolgens de beautyblender erin).

Het aanbrengen gaat met ‘bouncende’ bewegingen, je dept het sponsje als ware steeds tegen je huid aan. Op deze manier krijg je het gewilde airbrush effect. Het voelt lekker zacht aan op de huid, trouwens. Zelf vind ik dit ‘bouncen’ een beetje veel tijd in beslag nemen, dus ik moet toegeven dat ik mijn foundation aanbreng met licht vegende bewegingen. Op deze manier kan ik het beter en sneller verdelen over mijn gezicht. Zodra het is verdeeld ga ik er nog wel even ‘bouncend’ overheen met de beautyblender, om toch dat egale, flawless airbrush effect te creëeren.

Waarom is het zo’n prettige tool?
original beautyblender review - 4Door je foundation aan te brengen met een vochtig, fijn sponsje krijg je geen volgeplamuurd effect. Je huid ziet er juist heel natuurlijk uit, zelfs wanneer je matterende foundations gebruikt die een soort van poederlaagje achterlaten op je huid. Er zijn soms plekjes die wat meer dekking nodig hebben, daar ga ik dan nog voor een tweede keer al bouncend overheen. Door de fijne textuur van de beautyblender laat het geen strepen achter, de tweede laag wordt juist perfect geblend met de eerste laag, alles loopt feilloos in elkaar over. Op deze manier kun je de dekking prima opbouwen en er nog steeds naturel uitzien.

Het is bovendien heel makkelijk in gebruik, je hebt het zo onder de knie. Zo vind ik contouren best lastig (je doet het al snel te heftig, en het is moeilijk om de strepen mooi weg te blenden), maar ik zweer het je, met de beautyblender is het een fluitje van een cent. Hoe donker je contour ook is, je blend het prachtig weg zodat alle kleuren mooi in elkaar over lopen en je een contour creëert waar Kylie Jenner jaloers op zou worden.

En wat zijn de nadelen?
original beautyblender review - 9Het eerste wat me opviel is hoe vies je sponsje is na de eerste keer gebruik. Nu wordt er aangeraden om de beautyblender na elke keer gebruik schoon te maken, maar… ain’t nobody’s got time for that. Ik doe het daarom één keer in de week. En dat is ook wel echt nodig, want de foundation stapelt zich op en op een gegeven moment merk je dat je spons niet meer zo goed water en foundation opneemt als in het begin. Wanneer je een beautyblender gebruikt moet je dus wel rekening houden met regelmatig onderhoud. Zelf maak ik de beautyblender schoon met de solid cleanser die in de kit zat, maar als je een losse beautyblender hebt aangeschaft kun je hem natuurlijk ook schoonmaken met een milde reiniger zoals een SLS/SLES-vrije babyshampoo. Scheelt je weer een paar tientjes.

original beautyblender review - 6Wat ik ook merkte is dat de spons nog vrij lang vochtig blijft. Als ik op reis ga, of een weekendje weg, vind ik het een gek idee om een vochtig sponsje in mijn toilettas te stoppen. Toch heb ik het gedaan (want ik ben gewoon fan van dit ding, dus hij moest mee), maar het kwam er een beetje muffig en nog steeds lichtelijk vochtig uit. Ik vind het daarbij geen fris idee om hem zo los in mijn toilettas te stoppen. De volgende keer doe ik er toch een plastic zakje omheen, of een organza zakje (dan kan het nog wat ademen), maar het zou fijn zijn als er speciale (reis)verpakkingen bestonden zodat je de beautyblender gemakkelijk mee kunt nemen.

De meeste beautyblenders gaan lang mee, maar het verschilt natuurlijk hoe vaak je hem gebruikt, hoe vaak je hem reinigt en hoe je ermee omgaat. Mijn vriendinnetje Kelly vertelde me dat haar eerste beautyblender 3 jaar mee was gegaan, maar dat de beautyblender erna er al na anderhalf jaar mee ophield. Vroeg of laat komen er namelijk scheuren in en gaan er ‘hapjes’ uit. Kwasten zijn wat steviger en gaan dus veel langer mee dan beautyblenders, terwijl ze ongeveer net zo duur zijn. Ook iets om in gedachte te houden.

Conclusie
original beautyblender review - 8Je betaalt dan wel €20 voor een spons, maar wát voor een spons! Ik ben dolenthousiast over de beautyblender en baal er stiekem wel een beetje van dat ik dit ding nu pas heb ontdekt terwijl het al zo lang op de markt is. Toch wilde ik het graag reviewen, want ik ben vast niet de enige die (tot voor kort) nog nooit een beautyblender heeft gebruikt en wie weet kan ik jullie net zo enthousiast maken als dat ik nu ben! Ik kan dit roze eitje namelijk echt aan iedereen aanbevelen, omdat het er gewoon voor zorgt dat je foundation nóg mooier wordt aangebracht. Maar ook voor de mensen die net beginnen met foundation is het een topper, omdat hij gewoon zo makkelijk in gebruik is. Met de beautyblender creëer je professioneel uitziende looks, zonder dat je er echt de skills voor nodig hebt. Het is foolproof!

Daarbij is hij multifunctioneel inzetbaar, want ook blush, bronzer, oogschaduw, self-tanner en skincare kan ermee worden aangebracht, en ook contouren is ineens stukken makkelijker (en daarom ook leuker). Ik heb geen idee hoe lang mijn eitje mee zal gaan (ik hoop toch minstens een jaar), maar daarna schaf ik absoluut een nieuwe aan. Ik vind het namelijk veel prettiger en mooier werken dan een foundation brush of mijn oude, vertrouwde vingertoppen. Yes, het moge duidelijk zijn, I LOVE MY PINK EGG!

original beautyblender review - 7The Original Beautyblenders kosten €19,95 per stuk (de Mini Micro gaan per 2 stuks) en zijn verkrijgbaar via parfumerie Douglas, maar ook via verschillende online shops zoals bol.com

Ik ben erg benieuwd of jullie ook een beautyblender hebben (gehad) en zo ja, wat jullie er van vinden? Voor mij is het in elk geval een onmisbare beautytool geworden!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

133 Reacties

 1. Kayleigh
  2 juni 2017 / vrijdag, 2 juni 2017

  Ik heb die vanog hema die is bijna net als de echte

 2. 16 december 2016 / vrijdag, 16 december 2016

  De namaak van de Primark koop ik niet meer. Enkel de originele.

 3. Ilonka
  26 oktober 2016 / woensdag, 26 oktober 2016

  Ik ben ook enorm fan van de beautyblender! Ik heb ook een dupe van de primark geprobeerd maar deze is heel hard ook als deze nat gemaakt is.
  Ik blijf de originele gebruiken!

 4. Katrien
  31 juli 2016 / zondag, 31 juli 2016

  Ik ga deze zeker aanschaffen, ben erg benieuwd geworden 🙂

 5. Beatrix
  7 mei 2016 / zaterdag, 7 mei 2016

  De beautyblender van Real Techniques is ook prima en goedkoper.

 6. Romy vV
  13 april 2016 / woensdag, 13 april 2016

  I love the beautyblender ?
  Hij is ook so enorm zacht dat ik er gewoon aan wil zitten ??
  Ik ben het met je eens sereen, hij is amazing ?

 7. Myri
  15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Misschien in een washandje wikkelen als hij nog vochtig is en je hem toch wil meenemen?

 8. Maike
  13 november 2015 / vrijdag, 13 november 2015

  Ook een goede tip om deze te reinigen is het gebruik van ouderwetse scheerzeep (vergulde hand bijv.). Er zit in de meeste babyshampoos toch een beetje vet en dat blijft vaak in je beautyblender achter. Ook fijn om je kwasten mee te reinigen overigens 😉

 9. 12 november 2015 / donderdag, 12 november 2015

  Na jaren twijfelen ben ik om! Ga hem asap bestellen!!! Weet je wat sinds kort trouwens mijn holy grail is? De make up eraser! Een soort micro vezel doekje waar je zonder reinigingsproducten al je make up vanaf haalt. Mijn ogen zijn echt heel gevoelig en ik wist niet meer welke milk ik moest gebruiken zonder dat mijn wimpers uitvielen, maar sinds mijn magic towel heb ik nergens meer last van!

 10. Birsen
  10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

  Ik gebruik zelf ook de geweldige Beautyblender. Ben er super verslaafd aan en gebruik eigelijk nooit meer mijn kwasten ( alleen voor blush, bronzer en poeder). Ik doe trouwens mijn beautyblender terug in haar eige doosje en zo mijn makeup tasje weer in ( ik weet dat die groter word als die eenmaal nat geworden is maar dan prop ik de beauty blender er gewoon in). Zo kan ik haar overal naar toe meenemen!

 11. Whitney
  10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

  De beautyblender is al jaren een dikke favoriet van mij.
  Ik heb bij boozyshop (helaas niet meer te koop daar) een travelkid gekocht.
  Dat was een wit, gaat achtig toilettas je om je beautyblender in de bewaren.
  Ideaal!! Als je even op Google kijkt zal je hem vast wel ergens kunnen scoren.

 12. Marloes
  9 november 2015 / maandag, 9 november 2015

  Werkt het blenden ook met poeders?

 13. 8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Ik heb ook een roze, maar gebruik hem in fases. Dan weer wel en dan weer niet. Daarom doet die van mij het al 5 jaar zonden scheurtjes en hapjes. Ik reinig hem wel regelmatig, maar toch blijft hij op een gegeven moment niet meer zo mooi schoon roze, dan hou je een beetje een andere kleur op de grote, bolle kant. iig dat heb ik haha

 14. mait
  8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Zou je de originele beautyblender misschien willen testen met een budget Proof zoals die van de Primark? Bijv een video review: original VS dupe.. ben erg benieuwd naar jou review hierover

 15. Claire
  7 november 2015 / zaterdag, 7 november 2015

  Wat heeft beautylabnl toch een top reviews! Echt super leuk om te lezen en ik had om dezelfde redenen de blender nog niet geprobeerd! Maar ik ga m nu zeker proberen en aanschaffen?
  Thanks for the review!!

 16. Naomi
  7 november 2015 / zaterdag, 7 november 2015

  Ik heb een hele goede namaak hij is de helft van de prijs van de gewone beautyblender en het enigste verschil is dat hij oranje is inplaats van roze. Ik gebruik hem alleen voor concealer en vind dat het daarbij echt een heel mooi effect geeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *