No Heat Curls – twisted buns

Kennen we de nineties space buns nog? Een hoofd vol knotjes à la Gwen Stefani, Björk, Rihanna en Miley Cyrus? Dit trendy kapsel uit de jaren negentig schijnt weer helemaal terug te komen, maar voor de mensen die deze knotjes niet zien zitten voor overdag, kunnen ze natuurlijk ook ‘s nachts dragen. De volgende dag wordt je dan namelijk wakker met een prachtige bos met krullen, want deze twisted buns zijn ideaal als No Heat Curl Method! Ik was benieuwd naar deze methode en probeerde het uit. Kijken jullie mee?

Ik maakte 6 knotjes aan de ene kant en 6 aan de andere kant, maar je kunt er natuurlijk ook meer (voor fijnere krullen) of minder (voor grovere krullen) maken. Ik merkte dat mijn krullen heel snel uitzakten, terwijl ik daar normaal gesproken geen last van heb, dus achteraf betwijfelde ik of ik niet toch wat water had moeten gebruiken om mijn haren mee te bevochtigen. Ik raad jullie daarom eigenlijk aan om de streng haar niet met een gel te verstevigen, maar om er gewoonweg 3 – 4 spraytjes (afhankelijk van de lengte van je haar) water overheen te sprayen, alvorens de knotjes op te rollen. Rol ze trouwens niet al te strak op, want dat trekt te veel aan je hoofdhuid en dat doet pijn, en bovendien slaapt dat ook niet lekker.

Succes!

Wat vinden jullie van de nineties space buns als kapsel? En van het resultaat als no heat curl method?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

52 Reacties

 1. Shanice
  13 november 2015 / vrijdag, 13 november 2015

  Ik heb dit een tijdje geleden ook geprobeerd en ik was erg teleurgesteld! Ik deed het savonds dus ik kon sowieso niet lekker slapen en toen ik ze de volgende ochtend eruit haalde was er vrijwel niets te zien aan mijn haar 🙁

 2. Saskia
  10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

  Crazy eyes van OITNB!!!
  Het resultaat staat je overigens fantastisch!

 3. aletta
  7 november 2015 / zaterdag, 7 november 2015

  toen ik je video zag heb ik het gelijk uitgeprobeerd. was erg blij met het resultaat maar toen ik nog niet eens een kilometer had gefietst waren alle krullen er alweer uit…. wat kan ik hier aan doen ik begin echt moe te worden van mijn haar. xx

 4. Djennifah
  5 november 2015 / donderdag, 5 november 2015

  Zelfs al zou het helemaal perfect eruit zien zou ik het niet mijn nachtrust waard vinden xD Het is maar haar.. Het is wel mooi geworden hoor daar niet van!

 5. Deza
  4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Hoiiiii

  Ik doe dit al heel lang aleen als ik speciaale dingen heb wn het aller Best manier vint ik is tog je haar wassen na 2/3 dagen dan fonne tot best nog beetje vochtig is beetje mouse in de punten niet op je hoofd dan egt een rij 2/3 naast elkaar in het midden en dan met gewoon elastiekje om de rondjes iets veiliger om mee te slapen +dan z’n grote zadoek in 3hoek op je hoofd blijf extra strak en Beters zitten en in de ochten ff beetje haarlak sprayen dan nog laten drogen zo of met fonn en klaar prachtige bis met supper krullen ik vint daar kan de kapper niet tegen op maar ik wil die met jou gel ook wel eens proberen …..

 6. Manou Kessels
  4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Ik doe dit ook weleens! Meestal laat ik na het douchen mijn haren opdrogen totdat ze net die droog zijn en maak ik dan deze knotjes. Soms doe ik er nog een beetje beachspray en van tevoren. Werkt goed en blijft zeker drie dagen zitten!

 7. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  wat een prachtig haar heb jij ook zeg! het resultaat was erg mooi, helaas slaapt het niet lekker en zakken de krullen snel uit. ik zou het de tijd niet waard vinden dan mak dan toch liever de stijl of krultang voor de krullen. liefs soraya

 8. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Mooi effect, alleen jammer dat het zo snel uitzakt!

  XO

  • Deza
   4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

   Niet als je aan de onderkant mouse zet en het met haar elastiekjes +grote zakdoek in 3 je hoofd vast zet ook extra versteviging met slapen

 9. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Nou het eerste wat in mij opkwam was ook crazy eyes haha. Maar ik vind het resultaat wel echt mooi. Ziet er natuurlijk uit. Ik ga het ook eens proberen als denk ik dat ik wel langer dan een half uur bezig ben.

 10. Mallory
  4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Leuk zeg!! Heel mooi.. het knotjes kapsel deed mij denken aan crazy eyes van orange is the new black hihi..

 11. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Altijd leuk, zo’n no-heat curls! Zelf doe ik vaak een ‘rope braid’ wanneer mijn haar 90% droog is. Dat geeft me erg mooie krullen!

 12. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Ik doe dit al super lang! Alleen ik ken dit onder de naam bantu knots, via youtube. Werkt ook goed op kroeshaar, met de juiste producten :). X

  • 5 november 2015 / donderdag, 5 november 2015

   Het is ook veel voorkomend bij mensen met kroeshaar omdat dit een protective haarstijl is 🙂

 13. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Als je je haar nat had gemaakt was het nog niet droog geweest met jouw haar in die paar uurtjes. Vervolgens zakt het dan sowieso weer uit. Persoonlijk denk ik dat een beetje haarlak of een dry conditioner goed zal werken. Ik ga het ook proberen !!:D

  • Serena
   Auteur
   4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

   Nee dat bedoel ik niet, niet natmaken maar vochtig. Gewoon 3 spraytjes water met zo’n verstuiver. Dat droogt wel in 5 uur bij mij.

 14. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Weet niet of mousse in je haar doen zou helpen. Dan is het wat stugger en blijft het mss wat beter zitten.

 15. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Jammer dat ze dan zo snel uitzakten, want het resultaat vind ik wel heel mooi. Grappig dat je gewoon zijn gel geleend hebt. Als hij ‘s nachts even wakker werd, schrok hij zich waarschijnlijk een ongeluk.
  xx

 16. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Twisted dreads hihi ook een beetje ’90 volgens mij.

  Het resultaat is mooi alleen zou ik het geduld er niet voor hebben of het toch proberen en dan uiteindelijk met twee van die bolletjes slapen 😉

  • Serena
   Auteur
   4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

   Haha, misschien geeft dat ook een mooi effect?

 17. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Haha, ziet er niet uit, maar ik kan me wel inbeelden dat dit perfect werkt! Ben alleen bang dat het na een tijdje pijn gaat doen… zeker als je ermee slaapt…

 18. Nanda
  4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Whaha je lijkt net Crazy Eyes. Denk dat mn man zich kapot zou schrikken als ik in het donker zo mn bed in stap.

  • Serena
   Auteur
   4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

   Haha, nu je het zegt, die heeft ook zo’n kapsel ja!!

 19. Bettina
  4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Hihi vraag me meteen af wat de reactie van Tim was toen ie wakker werd. Andere vrouw in bed???? Prachtige krullen hoor x

  • Serena
   Auteur
   4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

   Hij had niets door! Ik kroop het bed in met deze knotjes en sloop het bed weer uit om de video af te maken (in de ochtend) terwijl hij nog lag te slapen! hihi!

 20. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Leuk experimentje! Het resultaat is echt mooier dan ik had verwacht.

 21. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Super leuk en gaaf die krullen! Dat verwacht je niet met die knotjes:)

 22. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Woow, dit staat je echt Serena! Kei tof dat je dit deelt! Ik heb alleen pech dat mijn haar niet meer zo lang is om er zulke dingen mee te doen. Maar ik sla dit op voor als het weer een mooie lengte heeft. Je kan er misschien mee slapen, maar het lijkt me echt niet comfortabel, haha. Het resultaat is chique! (Met die twisted buns ga ik alleszins nooit de straat op, haha.)

 23. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Dat ziet er echt heel mooi en natuurlijk uit zeg! Ik had een soort van ontploft schaap effect verwacht, maar dit ziet er echt prachtig uit!

 24. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Waauw, jeetje, wat een krullen. Dit had ik zeker niet verwacht. Denk alleen niet dat dit voor mijn haar gaat werken, maar kan het zeker eens proberen.

 25. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Wauw wat een mooi resultaat, dat had ik echt niet verwacht!

 26. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Ik heb dit ook wel eens gedaan, maar ik vind het effect uiteindelijk vaak helemaal niet zo mooi of het gaat snel ‘gek’ zitten. De coupe met buns vind ik niet mooi.

 27. Syl
  4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Hihi dit heb ik vroeger ook wel eens geprobeerd. Ik kreeg alleen hoofdpijn van het slapen op die mini knotjes.

 28. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Haha als kapsel vind ik het echt verschrikkelijk! Het resultaat is wel prachtig, maar ik denk dat ik net als jij wel iets meer moeite zou hebben met in slaap komen hiermee.

 29. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  zo deed ik het vroeger altijd! Slaapt alleen nooit zo lekker, wél krijg je hele strakke krulletjes

 30. Lieke K.
  4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Resultaat is echt prachtig! 🙂

 31. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Oh wat een mooi resultaat! Dit ga ik ook eens proberen!

 32. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Oeh dit is leuk! Vroeger sliep ik ook weleens met van die roze plastic dingen in waar je ook zo’n knotje mee kon maken (kent iemand die dingen nog?). Binnenkort dit maar eens bij mijzelf of mijn dochters proberen 🙂
  Liefs, Eva

 33. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Ik hoop echt dat die trend in Amerika blijft en niet in Nederland aankomt, ik vind het niet mooi! Maar voor krullen is het wel super handig!
  Xoxo

 34. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Haha, wat grappig dat dit echt werkt! Het eindresultaat ziet er zelfs erg leuk uit, zeg.

 35. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Het eindresultaat vind ik echt heel mooi! 🙂 Ik heb inmiddels redelijk kort haar, tot op m’n schouders, dus weet niet of dit voor mij gaat werken :p Maar denk dat ik het dan doe op een dag dat ik ‘s ochtends niet de deur uit moet, dan loop ik er gewoon een paar uurtjes mee rond en hoef ik er niet mee te slapen 🙂

 36. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Haha, back to the nineties! Ik weet nog dat het in videoclips (op TMF nog, ik word oud!) veel voorbij kwam :). Maar het resultaat mag er wezen, ik vind het effect heel natuurlijk.

 37. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Wat een leuk idee, al heb ik zelf niet echt nodig als ik knotje maak speciaal voor krullen. Ik heb krullen van mijzelf.

 38. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Vroeger deed ik het heel vaak op deze manier, maar vond toch dat slapen niet echt comfortabel. Toch is het resultaat wel heel mooi!

 39. Djodie
  4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Ik deed dit vroeger vaak… wel met wat vochtig haar en mousse erin, bleef het de hele dag zitten!
  Misschien maar weer eens doen, al denk ik dat ik keihard word uitgelachen door mijn vriend met die knotjes.. 😉

 40. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Zelfs deed ik deze manier al erg lang, het effect is erg mooi. Staat je heel leuk.

 41. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Ha, met zo’n hoofd vol bolle knotjes zou ik niet zo snel rondlopen denk ik, maar een goede manier om krullen tevoorschijn te toveren is het wel zeg! Je haar wordt echt lekker vol en glamorous, tof!

 42. 4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Ik vind deze trend echt verschrikkelijk. Ik snap niet dat menen vroeger zo over sgraat gingenomen . Ben dus blij dat je het snachts draagt voor mooie krullen overdag! Erg mooie methode die ik denk ik ook zelf even een x ga proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *