NYX Liquid Suede Cream Lipstick review

Voordat ik naar Texas op vakantie ging deelde ik mijn Beauty Wish Lists (klik hier en hier) en bij de comments vertelden jullie mij over de NYX Liquid Suede cream lipsticks. Ik googelde wat Amerikaanse reviews, werd razend enthousiast, en kocht vervolgens 6 stuks bij Ulta.

NYX liquid suede review - 2Ik ben inmiddels al een tijdje terug van vakantie en ik heb de Liquid Suede cream lipsticks sindsdien al vaak op mijn lippen gehad. En elke keer denk ik weer, wat zijn ze toch geweldig! Ze zijn super gepigmenteerd, hebben een mooie matte finish en blijven ook nog eens goed zitten. De Liquid Suedes zijn helaas (nog) niet in Nederland te koop, maar toch wilde ik ze graag voor jullie reviewen. Wie weet reizen jullie (of iemand die jullie kennen) binnenkort naar Amerika of ben je niet vies van online shoppen in het buitenland (al zijn ze bijna altijd sold out. Meh.).

NYX liquid suede review - 1 De NYX Liquid Suede cream lipsticks zitten in kleurige tubes waarvan de kleur correspondeert met de inhoud. De dopjes zijn zwart met een gefaceteerde bovenkant, wat het geheel een touch of glam geeft.

NYX liquid suede lip swatches - 1De textuur van Liquid Suede is fluweelzacht en lekker romig. Het brengt prettig aan, maar omdat het zo onwijs gepigmenteerd is, moet je wel uitkijken om binnen de lijntjes te kleuren (of gebruik een lip potlood). De finish lijkt glanzend, maar na ongeveer een minuutje begint het te ‘setten’ en verandert het in een matte finish. Ondanks de matte finish voelen mijn lippen niet droog aan en worden velletjes niet geaccentueerd. Supermooi!

NYX liquid suede review - 3 De NYX Liquid Suede cream lipsticks zijn verkrijgbaar in 12 kleuren, waarvan ik er 6 heb gekocht;

Amethyst – diep paars
Pink Lust – knallend, bijna neonroze
Tea & Cookies – oudroze
Life’s a Beach – fel koraalroze
Cherry Skies – diep, donkerrood
Kitten Heels – knalrood met een oranje ondertoon

Amethyst

NYX liquid suede review - 7 NYX liquid suede swatches - 10 NYX liquid suede swatches - 9Amethyst is een knallend paarse kleur. Lekker edgy en anders dan anders, maar wel helemaal on trend. Het is geen draagbare kleur en met Amethyst op je lippen zal je zeker hoofden doen omdraaien, dus je moet zeker lef hebben om dit kleurtje op je lippen te dragen. Ik merkte dat ik er wat bleker door werd, dus als je deze kleur draagt is het aan te raden om wat extra bronzer en blush te dragen. Zelf heb ik het nog niet aangedurfd om met Amethyst de deur uit te gaan, ik wacht nog op het juiste moment, zoals een pers event of een feestje! Wat vinden jullie van zo’n heftig kleurtje, is het iets voor jou?

Pink Lust

NYX liquid suede review - 9NYX liquid suede swatches - 6NYX liquid suede swatches - 5Pink Lust is een heerlijke knalkleur! Het geeft bijna licht, zo fel is dit neonroze kleurtje met paarse ondertoon. Prachtig op een zongebruinde huid, want het staat zo lekker zomers. Pink Lust is perfect voor de liefhebbers van écht felle kleurtjes op de lippen. Ik ben er dol op, maar ik bewaar hem wel voor zonnige dagen.

Tea & Cookies

NYX liquid suede review - 4 NYX liquid suede swatches - 2 NYX liquid suede swatches - 1Van alle 12 de kleuren is Tea & Cookies het meest naturel. Dit zachte, poederroze kleurtje staat lekker fris en combineert prachtig met zowel donkere smokey eyes als everyday eyelooks. Een perfect kleurtje voor elke dag! Ik was een klein beetje bang dat deze kleur te licht zou zijn voor me (en als dat zo is, dan staat dat altijd een beetje ordinair), maar hij is precies goed. Zelfs voor mijn getinte huid! De ondertoon van Tea & Cookies is warm waardoor het mijn huid goed complementeert.

Life’s a Beach

NYX liquid suede review - 8NYX liquid suede swatches - 3NYX liquid suede swatches - 4Life’s a Beach is ook al zo’n heerlijk fel kleurtje, maar niet zo fluoriserend als Pink Lust. Het is een knallende koraalroze kleur met een warme, gele ondertoon. Prachtig op een zongebruinde huid of in combinatie met een goudkleurige eyelook en lekker veel bronzer. Ik ben dol op dit soort kleuren! Het doet me denken aan vakantie, cocktails en palmbomen.

Kitten Heels

NYX liquid suede review - 5NYX liquid suede swatches - 7NYX liquid suede swatches - 8Kitten Heels is een knallende, bijna fluoriserend rode kleur met een warme, oranje ondertoon. Ik vind het een hele klassieke en feestelijke kleur. Echt zo’n kleurtje dat je draagt op de dagen dat je wat meer zelfvertrouwen nodig hebt. Ik vind het een prachtige, verleidelijke kleur.

Cherry Skies

NYX liquid suede review - 6 NYX liquid suede swatches - 12 NYX liquid suede swatches - 11I saved the best for last! Dit is namelijk mijn lievelingskleur. Cherry Skies is een diepe, donkerrode kleur met een blauwpaarse ondertoon, waardoor de kleur ook iets naar berry neigt. De kleur is in het echt nog wat donkerder dan hier op de foto, waardoor het er bijzonder en mysterieus uitziet en net even anders is dan de gemiddelde rode lipkleur. Ik vind het een prachtige, interessante en sprekende kleur die volgens mij elke vrouw in één klap omtovert tot een sophisticated woman. Het staat heel chic en elegant. Ik houd er van!

NYX liquid suede swatchesVan alle kleuren vind ik dat Cherry Skies me het mooiste staat. Deze kleur laat mijn gezicht echt spreken en staat superchique. Het geeft je meteen zo’n Hollywood look. Ook Tea & Cookies vind ik mooi omdat het mijn gezicht verzacht en deze kleur me een frisse, natuurlijke uitstraling geeft. En nu ik de kleuren zo van een afstandje en naast elkaar zie, moet ik zeggen dat Amethyst er eigenlijk ook wel uitspringt. Ik vind alle kleuren mooi, maar Pink Lust en Life’s a Beach zijn wel echt heel zomers en zal ik niet zo snel in het najaar dragen. En Kitten Heels is een klassieke, felrode kleur waarmee je eigenlijk altijd goed zit.

I love them all!

NYX liquid suede swatches - 13Maar Cherry Skies, dat is echt mijn lievelings!

NYX liquid suede review - 10Ik heb wel vaker matte lipproducten geprobeerd, maar de NYX Liquid Suede Cream Lipsticks zijn tot nu toe de beste die ik ben tegengekomen. De meeste matte lipproducten zijn vrij uitdrogend, maar deze formule is lekker romig en zacht en droogt de lippen totaal niet uit. Daarbij vind ik de kleuren erg mooi en is het pigment super intens. En de finish is ook daadwerkelijk mat.

De formule is ook nog eens long lasting. Bij mij houden ze het niet de hele dag uit, maar wel zeker zo’n 5 – 6 uur. En als ik mijn lippen daarna wil bijwerken is dit prima te doen, omdat een tweede laag er gewoon soepel opglijdt. Bij sommige long lasting producten is het lastig om bij te werken omdat je dan geen mooie, egale laag krijgt (omdat de onderste laag wat korrelig is), maar bij de Liquid Suedes is dit niet het geval. Ze brokkelen niet en er ontstaan geen korrels. Geen wonder dat ze online en bij bijna elke ULTA uitverkocht zijn. Amerikaanse beautybloggers en YouTube guru’s zijn er helemaal weg van en ik kan niet anders dan het met ze eens zijn. Ze zijn echt TOP!
NYX liquid suede review - 2I WANT MORE! De volgende keer dat ik in Amerika ben ga ik zeker op zoek naar de kleuren Vintage en Soft Spoken, twee prachtige kleuren die ik helaas niet heb kunnen scoren omdat ze overal uitverkocht waren.

De NYX Liquid Suede Cream Lipsticks kosten $7 per stuk en worden verkocht bij Ulta Beauty (zowel in de fysieke winkels als online) en via de officiële webshop van NYX Cosmetics. Ze zijn helaas nog niet in Nederland te koop. 

Wat vinden jullie van de Liquid Suedes, is het iets voor jou? En welke kleur vinden jullie het mooiste staan bij mij?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

97 Reacties

 1. Ingrid
  25 november 2015 / woensdag, 25 november 2015

  Hoi!
  Ik postte eerder al een mededeling dat je ze bij Boots in de UK kan kopen. Ik heb er naar gezocht en nu blijkt dat ze niet bij Boots in Londen in de winkel verkrijgbaar zijn, maar wel online. Dus als je weet wanneer je gaat, kan je ze online kopen en dan afhalen in de winkel.
  Bij Selfridges hebben ze wel de Soft matte lip Cream in allerlei kleuren voor £6,50 per stuk. Die zijn ook mooi, maar drogen wel een beetje uit.
  Groetjes!

 2. 11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

  TEA & COOKIES is m’n favoriet!

 3. 11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

  OMG ik vind die paarse en bordeaux kleur echt te gek en zou hem inderdaad ergens op een leuk event dragen. Wel jammer dat we geen Halloween ofzo vieren in nederland dan kon je alvast een beetje wennen haha! Ik vind ze allemaal in ieder geval bij je passen! Liefs, Hatice

 4. 11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

  Oh wauw wat zijn ze gaaf zeg. Ik vind ze je echt zo tof staan. Die tweede kleur is verbazingwekkend genoeg echt duidelijk mijn favoriet. Niet een kleur waar ik zelf snel voor zou gaan maar jeetje wat staat die je goed zeg!

 5. 9 november 2015 / maandag, 9 november 2015

  Wauw! Toen ik de swatches zag dacht ik meh de kleurtjes zijn niet mijn ding maar nu ik ze bij jou gezien heb vind ik ze een voor een prachtig!

 6. 8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  De laatste twee kleuren vind ik echt prachtig! Jammer dat ze nog niet in Nederland te koop zijn… Wil ze graag proberen!

 7. Naomi
  7 november 2015 / zaterdag, 7 november 2015

  Wauw, ze zien er echt heel mooi uit!! Ik vind Cherry Skies en tea & ccokies het mooist!! Amethyst zou ik zelf nooit durven dragen.. Ondanks ik het ook een super gave kleur vind.

 8. Emma
  7 november 2015 / zaterdag, 7 november 2015

  wauw, rode lipkleuren staan je onwijs mooi!

 9. Ingrid
  7 november 2015 / zaterdag, 7 november 2015

  Wauw ! Ik ben echt verkocht door die tea&cookies ! Wat een mooie kleur. Jammer dat ik dit niet eerder wist want ik ben een paar maanden geleden nog in Amerika geweest.

 10. Ann
  7 november 2015 / zaterdag, 7 november 2015

  Wow, die paarse kleur staat je echt heel erg mooi, sowieso vind ik donkere kleuren heel mooi bij jou staan!

 11. 7 november 2015 / zaterdag, 7 november 2015

  Wa een mooie kleurtjes! Ik vind life’s a beach en Tea & Cookies het mooiste. Voor dit seizoen zou ik dan kiezen voor cherry skies. Goede prijs en ziet er mooi uit! (die ga ik onthouden voor volgend jaar vakantie amerika!)

 12. 6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Wauw, Cherry Skies staat je prachtig!
  x

 13. Shannon
  6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Oh mijn god! Ge-wel-dig! Ik heb mij laatst suf gezocht naar NYX de matte variant maar de Douglas had ze niet (nergens in Nederland). En op de site van NYX zelf, verzenden ze alleen binnen Amerika zelf. En nu ik dit lees, wil ik deze ook zo graag hebben. 🙂 nog meer redenen om snel naar Amerika te gaan dus! 🙂

  • Janne
   16 augustus 2016 / dinsdag, 16 augustus 2016

   Misschien kun je ze ik amsterdam krijgen, daar ga ik over een weekje naartoe en dan ga ik kijken of ze ze daar hebben bij de douglas, online kun je ze wel kopen bij de douglas!!!!!!! Ga dus zeker ff naar de site!!!

 14. Jessy
  6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Aw yiss, ik ga in Januari weer naar Amerika dus ik ga ze zoeken bij Ulta. Cherry skies staat jou echt mooi! Ik ben daar zelf te bleek voor vrees ik. Denk dat ik voor één van die roze tinten ga 🙂

 15. Celesta
  6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Wat een mooie kleurtjes! Ze staan je allemaal prachtig!

 16. 6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Ik vind de paarse echt heeel cool! Voor de rode is trouwens de Long Lasting Colour no. 108 een perfecte dupe denk ik, die kosten maar 4,50, zijn mat en blijven echt superlang zitten! Ze zijn helaas ook wel erg droog..

 17. Astrid Beukeboom
  6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  De Amathyst is wel echt prachtig, hou alleen niet van matte lipstick maar door de kleur alleen al, moet ik hem 🙂

 18. 6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Aaaah, wat zijn ze prachtig. Zoo jammer dat ze zo moeilijke verkrijgbaar zijn *snik*!

 19. 6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Ik baal zo dat NYX hier niet te koop is 🙁 Ik vind vooral de tea & cookies mooi staat bij jouw en de life’s a beach maar je kan alle kleuren goed hebben!

 20. Lena
  6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Je hoeft niet eens naar America in Belgie komt in het voorjaar van 2016 een NYX winkel ☺️

  • Serena
   Auteur
   6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

   Ahhhh, zo lucky! Weet je ook in welke stad?

 21. 6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Oh jeetje, WAT EEN KLEUREN! Ze spatten écht van je lippen af. Dat vind ik zoó onwijs gaaf. Nu wil ik ook naar Amerika! hahaha

 22. 6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Chery skies is dan ook geweldig!

 23. G. Runhart
  6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  In Ierland kan ik NYX gewoon kopen

 24. 6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  DUPE ALERT!
  Amethyst is een bijna exacte kopie van Make-up Revolution Salvation Lip Lacquer in Depravity!
  Die draag ik gewoon overdag 🙂

  • frz
   6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

   Ja!!! Dat klopt en die zijn maar €3,50 ofzo 😛

   • 6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

    klopt haha, echt heel goedkoop! Ik had ze op beauty88.nl gekocht voor 3,79 per stuk. Van mij mag het merk snel bij etos en kruidvat komen!

  • Astrid Beukeboom
   6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

   Dat idee had ik ook al als ik de foto zo zag…beide ntop!

 25. 6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  WoW, Ze zijn echt heel mooi!

 26. 6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Wauw, wat een gave kleuren! Op de paarse kleur na vind ik ze allemaal stuk voor stuk prachtig. Wat super fijn dat ze ook zolang blijven zitten.

 27. 6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Wauw! Wat een mooie kleuren, deze staan op mijn wishlist!

 28. 6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Ik vind de 2 eerste kleuren net iets té, maar die donkerrode vind ik echt een enorm mooie kleur!

 29. Kelly
  6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Wauw cherry skies staat je inderdaad prachtig!
  Maar snel in Nederland op zoek naar iets vergelijkbaars, super mooie kleur.

 30. 6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Wauw, zelfs die paarse staat je goed! Mooie kleuren!

 31. 6 november 2015 / vrijdag, 6 november 2015

  Wat een geweldige dekking zeg. Tea & cookies vind ik zo’n lief kleurtje, dat is gelijk ook de enige die ik zou durven dragen denk ik :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *