Yves Saint Laurent Rouge Volupté Shine

Zoals jullie weten schrijf ik graag over budgetproducten, maar ik vind het ook heerlijk om over high end beautyproducten te schrijven. Steeds als ik de parfumerie inloop zwijmel ik weg bij de prachtige lippenstifthulzen van Yves Saint Laurent. Die opengewerkte band in het midden met het logo ‘YSL’ straalt pure luxe uit. De kleur van de band geeft de kleur van de lippenstift aan, dus het is niet alleen erg mooi, maar tevens functioneel.

Vandaag review ik de nieuwste lippenstiften van Yves Saint Laurent, Rouge Volupté Shine.

De Rouge Volupté Shine lippenstiften zijn de glossy variant op de orginele lippenstiften. Lipstick wordt gemaakt van een combinatie van soepele en harde wassen, maar Rouge Volupté Shine bevat tweemaal zoveel soepele wassen vergeleken bij een klassieke lippenstift. Hierdoor is de formule heel zacht en romig en zal het smelten wanneer het in aanraking komt met de lippen. Daarbij is de pigmentatie semi-transparant en de finish superglanzend.

In totaal zijn er 19 kleuren verkrijgbaar die zo zijn samengesteld dat ze geschikt zijn voor elke huidskleur. De kleuren lopen uiteen van licht naar donker naar rood, koraal, roze, beige en paars.

Van Yves Saint Laurent kreeg ik de volgende kleuren;

 • 03 – Violet Incognito
 • 06 – Pink in Devotion
 • 12 – Corail Incandescent.

Het eerste wat me opviel was de fruitigzoete geur van deze lippenstiften. Ze ruiken lekker en exotisch naar sappige, rijpe mango’s. De kleuren zijn erg sprekend en haast knallend te noemen. Ik schrok een beetje van de dieppaarse kleur. ‘Zou dat me wel staan?’.

Omdat deze lippenstiften worden omschreven als heel glossy verwachtte ik een subtiel glansje kleur. De swatches echter toonden behoorlijk wat kleur. Hieronder ben ik driemaal met de lippenstift over mijn arm gegaan;

Het pigment vind ik dan ook vrij goed voor zulke glossy lippenstiften. Met één laagje geeft het inderdaad een mooie glans en een vleugje kleur, maar na drie of vier laagjes laat het een dekkende laag achter op je lippen.

Rouge Volupté Shine glijdt als boter over mijn lippen. Het is zo heerlijk glad en  zacht! Ik vind het vergelijkbaar met een lippenbalsem. En dan die geur terwijl je het aanbrengt… zo lekker! Je moet natuurlijk wel van zoete, fruitige geurtjes houden, maar zelf ben ik er wel dol op. Het ruikt echt naar rijpe mango’s. De meeste lippenstiften hebben zo’n typische lippenstift-geur, of ze ruiken heel subtiel naar iets van vanille, maar ik geef toch wel de voorkeur aan deze tropische mangogeur hoor!

Ik weet dat de geur van een lippenstick slechts een klein detail is, net als het uiterlijk van de huls, maar bij elkaar geeft alles me toch wel een heel fijn en luxe gevoel. Het aanbrengen van deze lippenstick is voor mij echt een klein geluksmomentje!

Hieronder full face swatches;

Violet Incognito
Grappig dat de swatch redelijk felpaars is, maar eenmaal op de lippen geeft het juist een warmere roodpaarse kleur af. Het is een sprankelende kleur, als van sappige besjes. Ik had het niet verwacht, maar ik ben stiekem een beetje verliefd op deze kleur.

Pink in Devotion
Dit kleurtje vind ik ook al zo heerlijk en is perfect voor de lente/zomer! De roze kleur is fruitig en sprankelend en geeft mijn gezicht meer frisheid.

Corail Incandescent
De swatch is oranjerood, maar op de lippen neigt de kleur toch iets meer naar rood. Voor de liefhebbers van koraal/oranje raad ik andere kleurtjes uit deze collectie aan, zoals Corail in Touch of Orange Impertinent. Corail Incandescent is wederom lekker fris en fruitig en sprankelt van mijn lippen af.

De textuur is hydraterend voor mijn lippen, maar niet erg longlasting. Na een maaltijd (lunch, ontbijt, twee snacks of avondmaaltijd) is bijwerken een must. Rouge Volupté Shine claimt echter nergens dat deze lippenstift een langhoudende formule heeft, dus dit was verder geen verrassing.

Waar ik wel blij door ben verrast waren de fruitige, vrolijke kleurtjes die erg mooi en fris staan. Het pigment was beter dan ik had verwacht, de glans is erg mooi, en de geur… hmmmm, erg lekker! De chique huls trek ik elke keer weer met plezier uit mijn toilettas.

De Rouge Volupté Shine lippenstiften van Yves Saint Laurent kosten €33 (4.5 gr) en zijn te koop bij de meeste warenhuizen, luxe drogisterijen en parfumerieën. 

Wat vinden jullie van deze prachtexemplaren van Yves Saint Laurent? En wat vinden jullie van de kleuren?

Until next time,
Serena Verbon

 

 

Volg:

103 Reacties

 1. cheyenne
  30 mei 2013 / donderdag, 30 mei 2013

  whaauw, die kleur op de reclame foto is ook heel mooi, ik dacht die wil ik hebben maar,.. 33euri vind ik toch iets teveel :’)

 2. Susan
  22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Echt een leuke look!

 3. Sanne
  21 maart 2013 / donderdag, 21 maart 2013

  Wat een prachtige lippenstiften!

 4. 20 maart 2013 / woensdag, 20 maart 2013

  Die donkere kleur vind ik echt prachtig en jij kan hem zo goed hebben vind ik 🙂 Bij mij zou het er niet uitzien ^^

 5. Eline
  20 maart 2013 / woensdag, 20 maart 2013

  die zijn zo mooi! even sparen en dan ga ik m meteen kopen

 6. 20 maart 2013 / woensdag, 20 maart 2013

  Gek hoe die roze tinten jou altijd beter staan vind ik.
  Pink in devotion klaart je hele gezicht op, suuuuuupermooi!

 7. Ilona
  20 maart 2013 / woensdag, 20 maart 2013

  Oh wauw! Wat een leuke kleuren heb je! Vind die paarse ook wel erg mooi staan als je hem op heb. Die hulsjes zijn erg mooi, zo chique!

 8. 20 maart 2013 / woensdag, 20 maart 2013

  Mooie kleuren! staat je heel mooi! Ik vind vooral pink in devotion mooi

 9. Madelon
  19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Nice!

 10. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Wow, die violet is echt prachtig!

 11. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Deze klinken erg fijn en wat een mooie kleurtjes!

 12. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Mooie kleuren! Ik heb er zelf ook eentje en wilde hem voornamelijk hebben vanwege de prachtige huls haha.

 13. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Deze lijken me echt super fijn! Wel prijzig maar ik zou het er wel voor over hebben denk ik! Fijn review ook!

 14. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Die rode lippenstift staat je heel mooi. Je lijkt dan net op een Spaanse vrouw! Ook die roze staat je perfect, mooi voor overdag.

 15. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Die paarse is echt verbazingwekkend mooi! Die hulzen zien er ook zooo mooi uit, en de foto’s van YSL zijn eyecandy, jouwe trouwens ook Serena! ik vind het licht nu mooier dan je meestal hebt (sorry, maar ik wil wel kritisch en eerlijk zijn). Fotografie is natuurlijk een mening, maar soms lijkt het oververlicht heb ik het gevoel. Ik vind het nu echt perfect! Wel een kwestie van smaak, of course,
  Ik ben nu echt benieuwd naar de geur, aaah! Nadeel is dat ze een beetje boven mijn budget zijn. Muh, wanna have these. 🙁

 16. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Heel aparte kleuren maar prachtig <3

 17. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Mooi! Maar wel erg duur. Ik vind Pink in Devotion de mooiste 🙂

 18. Catho
  19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Oh die zien er zo mooi uit! En de drie kleuren staan je ook echt fantastisch, vooral Violet Incognito!

 19. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  De paarse staat je goed! Een keer wat anders 🙂

 20. Melanie
  19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Het zijn inderdaad de mooiste lipsticks die je kunt hebben, ik word er altijd zo hebberig van! De paarse kleur staat erg mooi, verassend dat het op je lippen zo anders uitpakt. Heel mooi, i like.

 21. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Prachtige kleuren! Violet Incognito leek in de huls wel heel donker, maar in het echt komt hij een stuk beter over. Ik denk dat ik deze zelfs wel de mooiste van de drie vind! Ik ben zelf alleen niet getint, dus ik ben bang dat hij dan toch te donker is. Verder klinken ze wel superfijn! Die geur lijkt me ook zo lekker… Maar ja, de prijs…

 22. Zwaan
  19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  De kleuren staan alledrie echt prachtig bij je!

 23. Genevieve
  19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  De hulsjes zien er prachtig uit alleen verwachtte ik wel ‘more’

 24. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Ziet er goed uit! De gewone rouge voluptes zijn enorm uitdrogend voor je lippen, goed dat deze dat dus niet zijn.

 25. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Mooi! Vooral de rode en roze staan je erg mooi 🙂

 26. nola
  19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Wauw die paarse staat je kei goed!

 27. steffie
  19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  <3 Corail Incandescent 🙂

 28. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  En ik vond de originele formule al romig! Ik had mezelf beloofd geen YSL Lipsticks meer te kopen, maar eentje extra kan nu toch ook geen kwaad hé 😉

 29. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Ik vind de hulsen van de YSL lipsticks zo prachtig! Van deze lipsticks vind ik Pink in Devotion het mooiste! 🙂

 30. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Die lipsticks zijn echt pure LIEFDE. Ze glijden echt als boter over je lippen en de kleuren zijn zo verschrikkelijk mooi <3

 31. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Vind die paarse prachtig! Wauwie.

 32. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Die paarse is echt heel erg tof! 😀 Staat je ook erg mooi

 33. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Die paarse en roze lippenstift staan je echt goed!
  Lekker veel verschillende kleurtjes, luxe verpakking en lekker geurtje: hmm!
  En het haar van dat model: dat wil ik ook! 😉

 34. M
  19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Wat is eigenlijk de beste plek, op lippen na, om lippenstift te swatchen? Gezien de paarse uiteindelijk op je lippen toch een andere kleur was. Vind het vies om testers over m’n lippen heen te halen en vaak draag ik al een lipproduct as ik in de winkel ben.

  • Christy AMS
   19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

   Volgens Thijs Willekes in zijn boek ‘So Thijs’ op blz 120, kun je de kleur van een lipstick het beste op je vingertoppen testen. Het ‘rood’ van je vingertop lijkt n.l. veel op het ‘rood’ van je lippen, aldus Thijs.
   Ik probeer ook nooit een lipsticktester in de winkel op mijn lippen….(huiver) 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *