DIY: Dior Embellished Sunglasses

Hebben jullie het ook gemerkt? Gisteren scheen het zonnetje heel even. Héél even maar! Reden genoeg voor een leuke zonnebrillen DIY dacht ik zo. Een tijdje geleden schreef ik een artikel over de trends van deze lente en zomer, waaronder embellished zonnebrillen. Zo zijn Dior zonnebrillen dit voorjaar voorzien van romantische roosjes en weelderige gouden versiersels.

Wil jij ook zo’n opvallende accessoire, maar heb je er geen honderden euro’s voor over? Geen nood. Met deze DIY tover je in een handomdraai jouw basic zonnebril om tot een embellished exemplaar. En dat voor slechts een paar euro!

Bij Budget Store kocht ik deze zwarte en witte zonnebril voor €4,- per stuk. Ik lette wel een beetje op de vorm van de bril, want als het montuur plat is kun je hier gemakkelijker dingen op plakken.

Vervolgens zocht ik een goede tube lijm zoals 1-secondelijm, E600, 2-componentenlijm, of iets dergelijks. Een lijmpistool schijnt ook goed te werken! Ik koos uiteindelijk voor E600. Verder zocht ik natuurlijk items waarmee ik de brillen kon beplakken.

Bij Xenos vond ik deze platte nepparels;
Bij de fourniturenkraam op de markt kocht ik een aantal mooie knopen en een decoratief ‘lint’ van hardplastic en strass;
En bij diverse kralenwinkels en -shops kun je fimobloemen kopen. Dit zijn eigenlijk kralen (er zit een gaatje in), maar door de platte achterkant zijn ze ideaal om te lijmen;
Zorg dat de zonnebril vetvrij is door het schoon te maken met een microvezeldoekje. Pas en meet hoe je de items op je bril wilt gaan lijmen. Vervolgens breng je de lijm aan en druk je deze op zijn plaats. Even wachten tot de lijm is uitgehard. Hierna doorgaan met lijmen tot alles naar wens is!

And that’s it!

De zwarte bril vond ik wat stoerder, dus hier wilde ik het decoratieve ‘lint’ voor gebruiken. Meet hoeveel je nodig hebt en knip het op maat.

Breng lijm aan op de achterkant en druk stevig vast op de zonnebril. Even wachten tot de lijm is uitgehard en voila! Je zonnebril krijgt ineens een hele andere look. Wat luxer! En bovendien is het een uniek exemplaar.

Het is altijd even zoeken naar de juiste items, maar de zoektocht maakt het juist zo leuk. Ik raad je aan om naar fourniturenzaakjes te gaan, vintage winkeltjes, te snuffelen op internet en even een kijkje te nemen tussen je oude sieraden. Stukken van oorbellen, kettingen en broches zijn vaak perfect om te gebruiken als embellishment voor je zonnebril!

Embellished zonnebrillen geven je outfit nét even wat meer sjeu. Bovendien is dit een leuke manier om je oude sunnies van vorig jaar weer nieuw leven in te blazen! En het leukste, het is zo gepiept.

Ik denk dat deze versierde zonnebrillen het vooral op festivals erg goed zullen doen en ook is het leuk om je zonnebril te voorzien van embellishments zodat het matcht met je bikini. Ik hoop dat deze DIY jullie leuke inspiratie heeft gegeven!

Al mijn DIY’s zijn trouwens terug te vinden in een handig overzichtje, wat je krijgt te zien als je op ‘DIY‘ klikt bovenaan in de balk. We zullen dit overzicht up to date houden zodat je alles gemakkelijk terug kunt vinden.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze ‘Embellished Sunglasses’ trend vinden. Is het iets voor jou? Zelf vind ik het echt te gek!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

106 Reacties

 1. gwen
  12 april 2015 / zondag, 12 april 2015

  wat leuk ik ga het ook maken met een oude zonnebril
  xx

 2. DENISE FAAS
  7 juli 2014 / maandag, 7 juli 2014

  hey serena ik ben benieuwd of je het ook gewoon met kleding zo zou kunnen doen

 3. 29 maart 2013 / vrijdag, 29 maart 2013

  Die met de bloemetjes vind ik het leukst <3

 4. 26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Die witte met bloemetjes is zo gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *