Makkelijke Pinterest-style herfstdecoraties

Ahhhh, ik ben ZO enthousiast over deze ontzettend mooie herfstdecoraties die ik heb gemaakt! Ze zijn erg makkelijk om te maken en ze staan super stijlvol en chique in je interieur. Plus, ze hebben een hoog Pinterest gehalte. Bovendien maak je ze heel eenvoudig en goedkoop met producten van Hema, Action, Xenos en al het moois wat je gratis en voor niets kunt vinden in de natuur.

DIY herfstig groente- en fruitmandje
herfstdecoraties pinterest style - 7 herfstdecoraties pinterest style - 9 herfstdecoraties pinterest style - 8Met deze DIY sla je twee vliegen in één klap: het staat leuk in je interieur én je kunt er lekker van eten. Het dienblad kocht ik bij Action en deze heb ik gevuld met allemaal prachtig herfstfruit (appels, peren, granaatappels, mandarijnen, sinaasappels) en pompoenen. Om het extra mooi te maken, zodat het er echt uit zou zien als een ‘center piece’ heb ik er wat grashalmen in gestoken. Het is allemaal eetbaar, dus vindt het vooral niet zonde om het fruit te pakken en op te eten. Vul het gewoon elke week weer aan! Op deze manier heb je een prachtige herfstdecoratie die elke week weer een beetje veranderd, en ook gewoon vers blijft. Kijk zo gezellig en kleurrijk het staat!

DIY Loi Thai inspired tafeldecoratie herfstdecoraties pinterest style - 6 herfstdecoraties pinterest style - 1 herfstdecoraties pinterest style - 2Op het Instagram-account van @loithai spotte ik de bovenste foto en ik was meteen geïntrigeerd. Wat een prachtige decoratie! Heel modern en minimalistisch, maar toch ook heel herfstig en een tikkeltje edgy. Love it! Geïnspireerd door deze decoratie maakte ik mijn eigen versie. Bij de Action verkopen ze nep geweien (€4,99 per stuk) en bij de bloemist kocht ik kalebassen in verschillende maten. Ik spoot alles mat wit met een verfspray van Hema (€8,50). Vervolgens rangschikte ik alles op tafel, plaatste er kaarsen bij, en een vaasje met takken met witte besjes. Het eindresultaat is heel clean en strak en zou niet misstaan in een chique landhuis, vinden jullie niet? Als je een minimalistische style hebt is dit denk ik helemaal jouw ding!

DIY Floating Autumn Leaves
tropical wall art_10
herfstdecoraties pinterest style - 3 herfstdecoraties pinterest style - 11Dit idee is geïnspireerd op mijn Tropical Wall Art. Ik keek er van de week naar, en de blaadjes waren inmiddels helemaal dor en droog geworden, en ik dacht, daar moet wat anders in, maar wat? En ping! Ineens had ik het, daar moesten natuurlijk prachtige herfstbladeren in. Deze bladeren vind je gewoon op de grond. Zorg dat je goede uitzoekt die niet al te droog zijn (dan krullen ze namelijk op en zijn ze moeilijker plat te krijgen) en die gewoon mooi heel zijn, met mooie kleuren. Dep ze droog en leg ze daarna tussen een boek (of wat wij deden, tussen keukenpapier met een zwaar boek erop). Na een paar uur zijn ze droog genoeg om tussen de glasplaten van een Floating Frame lijstje te plaatsen.

De zwarte lijst is van Hema, de kleinere zilveren lijstjes komen bij Xenos vandaan, en Action verkoopt dit soort lijstjes ook. Het leukste effect, vind ik dan, is wanneer je bladeren neemt van verschillende bomen in verschillende kleuren en verschillende maten, en deze lijstjes bij elkaar zet. Ook dit staat heel minimalistisch en clean, maar de kleuren van de bladeren maken het wel wat warmer en knusser zo in je interieur. Het is ZO simpel, maar heeft een ontzettend gaaf effect! En straks als we wat meer richting de feestdagen gaan, kun je de herfstbladeren vervangen voor dennentakken en hulst!

DIY vaasjes met takken uit de natuurherfstdecoraties pinterest style - 5 herfstdecoraties pinterest style - 4 herfstdecoraties pinterest style - 10Zoals ik in de video ook al aangaf, dit is niet zo zeer een DIY, maar wel een leuk inspiratie ideetje. Neem allemaal leuke, kleine vaasjes en vul ze per vaas met één a twee mooie herfsttakken. Rangschik ze op tafel, of zet ze met zijn allen bij elkaar in een kistje. Vooral dat laatste vind ik zo’n leuk effect geven! In deze vaasjes zit een mix van takken die ik kocht bij de bloemist, maar ook takken die ik heb gevonden in het park. De witte bessen, de eucalyptus en de lampionnetjes heb ik gekocht en de rest komt uit de natuur en kostte me dus ook helemaal niets! Ik raad je dus zeker aan om eens een boswandeling of parkwandeling te maken, want je vindt er de mooiste dingen die je kunt gebruiken voor decoraties in huis.

thumbIk vond het leuk om jullie te laten zien dat je voor weinig geld en zonder al te veel moeite hele mooie herfstdecoraties kunt maken voor in je interieur. Op deze manier haal je de natuur en het seizoen van dit moment echt in huis, zodat het binnen extra gezellig en knus wordt!

Ik hoop dat ik jullie leuke inspiratie heb gegeven en ik ben natuurlijk erg benieuwd naar jouw favoriete decoratie. Welke van de vier (meerdere keuzes mogelijk) zou jij in je interieur willen halen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

62 Reacties

 1. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Wat ontzettend mooi, ik zoek overal naar het gewei. Ik vrees dat neze nu inmiddels is uitverkocht. Wel helemaal leuk wat je ervan gemaakt hebt. XOXO

 2. Saskia
  18 november 2015 / woensdag, 18 november 2015

  Favoriete decoratie is bij mij absoluut met de geweien, helemaal super.
  Inmiddels al bij 4 action’s geweest maar helaas tevergeefs… en komen waarschijnlijk ook niet meer binnen 🙁
  Denk dat veel mensen geïnspireerd zijn geraakt door dit artikel 😉
  Helemaal leuk en ga zo door!

 3. Rianne
  26 oktober 2015 / maandag, 26 oktober 2015

  Leuk!
  Ik vond je DIY’s de laatste tijd niet altijd even goed. Ik vond ze vaak te simpel en daardoor niet echt “DIY-waardig” (Bijv. bepaalde dingetjes koper spuiten).
  Maar ik vind het leuk om te zien hoe je in deze post meerdere simpele ideetjes gecombineerd hebt. Zo heeft je artikel wat meer inhoud en ik krijg ook echt het gevoel dat je moeite in deze post hebt gestoken.
  Complimenten dus 🙂 want op deze manier kun je toch ook de simpele “DIY’s” met ons delen zonder dat je een naar mijn mening ietwat slap artikel neer zet, top!

 4. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Zo mooi en simpel! Leuk voor mijn nieuwe appartement!

 5. 20 oktober 2015 / dinsdag, 20 oktober 2015

  WAUW! Mooi en makkelijk!
  Echt leuke inspiratie voor thuis!

 6. Anne
  20 oktober 2015 / dinsdag, 20 oktober 2015

  Je hebt me helemaal aangestoken met dit artikel! Lijstjes met herfstbladeren: check! Diverse pompoentjes: check! Windlicht gevuld met besjes, kaars, mos en pompoentjes: check!
  Heerlijk om zo in huis bezig te zijn! Bedankt voor de inspiratie.

 7. 19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Die lijstjes met de blaadjes erin zijn super, veel effect en alle aandacht voor dat ene blad.

 8. 19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Ziet er super gezellig uit! Ik hou er ook van die gezelligheid op tafel 🙂
  – X Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *