DIY | Tropical wall art

Deze week plaatste ik een foto op mijn Instagram met de tekst ‘Kijk, ik heb een mini palmboompje in mijn huiskamer!’. Er kwamen superveel enthousiaste reacties op en dat snap ik natuurlijk, want wie wil er nu niet wakker worden in de buurt van een palmboom?! Het ziet er zo heerlijk subtropisch uit!

tropical wall art_01Mijn mini palmboom past bovendien perfect bij mijn nieuwe flamingo kussens en geeft mijn huiskamer meteen een hele zomerse sfeer. I love it! Het staat lekker fris en geeft me helemaal een vakantiegevoel. En dat heb ik hard nodig als ik uit het raam kijk. Jeetje mina, wat een rotweer.

tropical wall art_02 Deze mini palmboom is in werkelijkheid geen échte palmboom, het is een varen. Een umbrella varen, welteverstaan. Je begrijpt vast wel waarom hij zo heet! Ik kocht deze tak bij de Bloemerie in Houten, een bloemenwinkel die geweldige bloemen en planten verkoopt, net even anders dan de gemiddelde bloemenwinkel. Mocht jouw plaatselijke bloemenwinkel geen umbrella varen of andere varensoorten verkopen, dan kun je terecht bij het tuincentrum.

tropical wall art_03Ik was bezig met het vernieuwen van mijn fotolijstjes en bedacht ineens iets leuks! Bij Hema en Action kun je heel voordelig ‘doorkijk’ lijstjes kopen, oftewel lijstjes die aan beide kanten uit glas bestaan. Hiertussen kun je iets inlijsten, zodat het lijkt te zweven. Deze lijstjes heten dan ook ‘Floating Frame’ fotolijstjes. Wat je veel ziet is dat mensen hier veren tussen leggen. In plaats van veren leek het mij juist leuk om er bladeren van de umbrella varen tussen te leggen. Lekker fris en tropisch voor je interieur!

tropical wall art_04 Knip de takken voorzichtig af met een schaartje of speciaal bloementangetje, die ik hier gebruik. Je kunt één tak, twee takken of zelfs drie takken tussen de lijst leggen. Ik ga zelf voor drie.

tropical wall art_05 Zorg dat de takken zo ongeveer van gelijke hoogte zijn voor het mooiste effect.

tropical wall art_06 Voor een sierlijker en ‘veerachtig’ effect verwijder ik de onderste blaadjes van de takken.

tropical wall art_07 Plaats ze vervolgens voorzichtig op de onderste glasplaat. Zorg dat er geen blaadjes zijn dubbelgevouwen en dat elke tak precies goed ligt.

tropical wall art_08 tropical wall art_09 Het plaatsen van de bovenste glasplaat is een secuur werkje. Tijdens het plaatsen kunnen de takken namelijk iets verschuiven, dus doe het vooral rustig en met beleid. Het lijkt zo simpel, maar ik heb het tot mijn eigen ergernis tot wel drie keer over moeten doen. Ach ja, drie keer scheepsrecht!

tropical wall art_11 Het resultaat is lekker fris en clean met een subtropisch tintje! Prachtig  op je salontafel, aan de muur, in je slaapkamer of op een plankje. Zet er wat sfeervolle kaarsjes naast, een bloemetje, zet hem op een stapel boeken. Style er op los.

Omdat er nog lucht tussen de twee glasplaten komt zullen de takken langzaam uitdrogen. Na een tijdje zien ze er dus niet meer zo fris uit als nu, maar mijn vermoeden is dat je er nog vrij lang van kunt genieten op deze manier. En zijn ze echt te droog en minder groen aan het worden, dan vervang je ze gewoon weer!

tropical wall art_10Ik vind deze DIY Tropical wall art echt heel gaaf staan in mijn huiskamer. Het past goed bij mijn interieur, die ik van de week een frisse lente make-over heb gegeven! Komende zondag laat ik wat meer zien van mijn huiskamer en show ik meteen alle nieuwe spulletjes die ik heb gekocht om het was op te frissen.

Items op foto’s;
Floating Frame fotolijst | HEMA
Flamingo kussens | loavies.com
Glazen vaasje met reliëf | Tiger.dk
Roségouden kaarsenhouder | Bloomingville
Ambre geurkaars | Diptyque
Ananas kaars | HEMA
Wit dienblad | Xenos
Top met bloemenprint | loavies.com
Gouden armband met roze saffier | Pearl Mania
Armbandje met lapis lazuli en skull | Fashionology

Ik hoop dat jullie leuke lente inspiratie hebben gekregen van deze DIY!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

81 Reacties

 1. Katrien
  12 april 2015 / zondag, 12 april 2015

  Super leuke tip. Bij de action kocht ik deze even geleden ook ik deed er nog niks mee. Ik denk dat ik bloemetjes vanuit men terrasplanten neem. De buitensfeer doortrekken naar binnen 🙂

 2. 10 april 2015 / vrijdag, 10 april 2015

  Dat ziet er inderdaad leuk uit. Ik vraag me af of het lang groen blijft, aangezien gewone varen vrij snel bruin wordt.

 3. Inge Struwe
  8 april 2015 / woensdag, 8 april 2015

  wat een grappig lijstje:]
  ik vindt het een super leuk idee maar heb het lijstje zelf niet kunnen vinden, maar ik blijf zoeken ;]
  hartstikke leuk idee!

 4. 1 april 2015 / woensdag, 1 april 2015

  Wat een leuke DIY! Staat echt heel mooi en natuurlijk 🙂

 5. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Wat een leuk en simpel idee! Staat echt mooi bij een clean interieur.

 6. Annika
  28 maart 2015 / zaterdag, 28 maart 2015

  Wat een leuk lijstje! Ik wist niet dat die bestonden. Alleen jammer dat ze zwart zijn, wit was nog tropischer geweest.

  • 28 maart 2015 / zaterdag, 28 maart 2015

   de action verkoopt het lijstje ook in het wit 😉

 7. 28 maart 2015 / zaterdag, 28 maart 2015

  Super mooi dat het lijstje aan twee kanten van glas is! Ik kende dit nog niet. Het geeft een erg mooi effect.
  xxx

 8. 28 maart 2015 / zaterdag, 28 maart 2015

  Die minivaren vind ik echt fantastisch. Zelf heb ik zulke lijstjes bij Action gekocht met een veren erin maar ik vind het ook echt een leuk idee om er takjes in te stoppen..

 9. 28 maart 2015 / zaterdag, 28 maart 2015

  Wat leuk! Ik ken dit soort lijstjes niet. Het oogt wel echt cute!

 10. JJ
  28 maart 2015 / zaterdag, 28 maart 2015

  OMG I’m so bored right now! Wanneer komt er weer iets beauty gerelateerd …? sorry maar am not likin this too much lately

 11. 27 maart 2015 / vrijdag, 27 maart 2015

  Superleuke DIY! Je kan de bladeren eventueel een kleurtje geven door er verfspray overheen te spuiten. Wellicht blijven ze zo ook langer mooi.. Het ziet er in ieder geval te gek uit. Ik ga ook aan de slag!

 12. 27 maart 2015 / vrijdag, 27 maart 2015

  Super leuke DIY! Ga ik zeker uitproberen! Ook zijn de stap voor stap foto’s echt mooi!

 13. Nina
  27 maart 2015 / vrijdag, 27 maart 2015

  Wat leuk!!

 14. 27 maart 2015 / vrijdag, 27 maart 2015

  Echt heel erg gaaf, ik heb inderdaad de veren variant, maar dit is ook super leuk!

 15. Sophie
  27 maart 2015 / vrijdag, 27 maart 2015

  Wauwie dit is zo leuk! ik hobbel dit weekend meteen naar de bloemist om te kijken of ze deze hebben! En wat me opvalt is dat je er zo happy uitziet! je straalt echt geluk en liefde uit 🙂 word er heel vrolijk van!
  XX

 16. Willemijn
  27 maart 2015 / vrijdag, 27 maart 2015

  Wat een mooie foto’s, zeg! Alles past ook zo goed bij elkaar. Je top, kaars, kussens en natuurlijk je kunstwerk… Heel leuk idee trouwens!
  xxx

 17. 27 maart 2015 / vrijdag, 27 maart 2015

  Wat een leuk idee! Het is inderdaad net alsof je je in Hawaii waant.. maar dan mini.. in je huiskamer haha 🙂

 18. 27 maart 2015 / vrijdag, 27 maart 2015

  Echt een heel leuk idee, het zorgt meteen voor een instant vakantiegevoel! 🙂

 19. 27 maart 2015 / vrijdag, 27 maart 2015

  Erg leuk! Ik heb toevallig de floating frame van hema net besteld 🙂
  Dus helemaal goed getimed haha

  xx

  Lotte – Paperblooming

 20. 27 maart 2015 / vrijdag, 27 maart 2015

  Leuk idee, zo heb je toch een beetje de zon in huis.
  Dit test ik sowieso ook uit
  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *