MAC Viva Glam Taraji P. Henson review & swatches

Aanhangers van de TV show Empire waren door het dolle heen toen MAC een samenwerking aankondigde met de Amerikaanse actrice Taraji P. Henson. Haar eigen collectie lanceerde in september vorig jaar en was binnen no-time uitverkocht. Gelukkig kunnen dezelfde fans hun hart opnieuw ophalen, want Taraji is tevens het nieuwe gezicht van de Viva Glam 2017 campagne. Samen met Empire co-star Jussie Smollett vormen zij het perfecte duo die zich dit jaar zullen inzetten tegen HIV en AIDS.

Taraji-P-Henson-MAC-Cosmetics-Viva-Glam-2017Sinds 1994 wordt er elk jaar in februari een nieuwe Viva Glam collectie gelanceerd, bestaande uit een lipstick en lipglass. De opbrengst van de verkopen gaat volledig naar het MAC AIDS fund, een fonds dat zich wereldwijd inzet voor mannen, vrouwen en kinderen met HIV en AIDS. Met andere woorden, wanneer jij de Viva Glam lipstick of lipglass koopt (of beide) steun je dit goede doel. Genoeg reden om de Viva Glam Taraji aan te schaffen, lijkt me!

En niet alleen omdat je daarmee het MAC AIDS fund steunt, maar omdat de lipstick en lipglass dit jaar werkelijk prachtig zijn. Ik ben niet altijd even groot fan van de Viva Glam collectie (zoals de Viva Glam II van Rihanna, een metallic mauve die eigenlijk niemand echt goed stond), maar de kleuren die Taraji vind ik prachtig! Knallend, zomers en heel flatterend voor zowel de blanke als de getinte huid. Scroll snel verder voor mijn swatches, full face look en review.

MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 2Allereerst de verpakking, die is anders dan wat we van de meeste Viva Glam lipsticks gewend zijn. De lipstickhuls is dit jaar namelijk niet zwart, maar knallend rood-fuchsiaroze met een matte finish. Echt heel fel, bijna neon! Ook de lipglass heeft een dop in dezelfde kleur. Uiteraard zijn de verpakkingen ook voorzien van Taraji’s handtekening. Ik vind deze verpakkingen leuker zo! Lekker kleurrijk! En de matte finish geeft ze toch nog een chique tintje. I love it.

Swatches

MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 6Van links naar rechts; Taraji Viva Glam Lipglass, Lipstick + Lipglass, Lipstick

MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 7En een close-up van de lipglass, zodat jullie de roze en lila shimmertjes extra goed kunnen zien.

Viva Glam Taraji P. Henson lipstick

MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 4Deze kleur is het beste te omschrijven als een iets donkere fuchsia met een koele, blauwe ondertoon en een matte tot satijnen finish. De textuur is lekker romig en glijdt soepel over de lippen heen, waarbij het vrijwel meteen een dekkend laagje achterlaat. Ondanks de mattere finish voelt de lipstick comfortabel aan op de lippen en droogt het de lippen niet uit. Ik heb de lipstick een hele dag gedragen waarbij ik gewoon heb gegeten en gedronken zoals normaal, en na zo’n 5 tot 6 uur begint de kleur geleidelijk te vervagen. Ik vind deze lipstick dus behoorlijk longlasting en dat is zeker een plus!

MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 12 MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 13 MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 11Wat de kleur betreft, ik vind hem prachtig! Ik heb wel eens vaker een matte fuchsia op mijn lippen gehad, maar die zijn vaak net iets donkerder en paarser en daardoor ook wat klassieker van kleur. De Viva Glam Taraji lipstick is knallender en feller, neigt zelfs iets meer naar rood, waardoor ik hem wat speelser en frisser vind staan. Dit is werkelijk een prachtig kleurtje die niet alleen leuk is voor feestjes, maar ook je dagelijkse look complementeert. Deze kleur laat mijn gezicht echt spreken en stralen, I love it!

Viva Glam Taraji P. Henson lipglass

MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 1 MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 5Deze kleur lijkt in de huls precies hetzelfde als de lipstick, maar omdat dit een medium-sheer lipglass is, pakt de kleur dan ook wat lichter en feller uit op de lippen. De kleur is het beste te omschrijven als een medium fuchsia met een koele, blauwe ondertoon en roze en lilakleurige shimmertjes. De lipglass is semi-doorzichtig, maar laat behoorlijk veel kleur achter op de lippen. Bovendien heeft het een hele sterke siroopachtige glans, hier staan de lipglasses bekend om! De textuur van een lipglass is wat dikker, waardoor het voor een gloss nog redelijk lang op de lippen blijft zitten. Ik zou zeggen dat het na een uurtje of 4-5 tijd is voor een touch-up.

MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 8 MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 9 MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 10Ook deze kleur vind ik prachtig! Het laat mijn gezicht spreken en stralen, en het staat lekker fris. De sterke glans laat mijn lippen mooi vol en egaal lijken, wat ik erg mooi vind.

De één is meer van de lipsticks, de ander meer van de gloss, maar je kunt beide producten natuurlijk ook combineren.

MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 15 MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 14 MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 16Hier draag ik de Taraji lipglass over de Taraji lipstick heen. Ook een hele mooie combinatie die een roze-rode kleur oplevert en bovendien nóg langer op de lippen blijft zitten.

MAC Viva Glam 2017 Taraji_ - 3De MAC Viva Glam Taraji P. Henson lipstick (€20) en lipglass (€19,50) zijn sinds begin deze maand verkrijgbaar bij de bekende MAC counters en online te bestellen via de maccosmetics.nl webshop. 

Wat vinden jullie van de nieuwe Viva Glam collectie, is het iets voor jou? En ben jij meer van de lipsticks of van de lipgloss?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

21 Reacties

 1. 26 februari 2017 / zondag, 26 februari 2017

  Die combinatie vind ik wel heel erg mooi staan, net even wat intenser.

 2. 24 februari 2017 / vrijdag, 24 februari 2017

  Wat een mooie kleur zeg! Ik vind hem erg mooi staan bij je!

 3. 24 februari 2017 / vrijdag, 24 februari 2017

  De laatste kleur staat je geweldig.
  Maar eerlijk is eerlijk. Ik vind tot nu alle kleuen je ook heel erg mooi staan die ik heb gezien.

 4. 24 februari 2017 / vrijdag, 24 februari 2017

  Vooral de lipstick vind ik ontzettend mooi, staat je ook echt prachtig.
  Toch valt die prachtige zilveren vaas me ook erg op.. Kun je mij vertellen waar je die vandaan hebt? ^^

 5. 24 februari 2017 / vrijdag, 24 februari 2017

  De Viva Glam collabs zijn echt geweldige collecties, alleen ik vind de kleuren nooit echt bij mij passen. Alleen die van Ariana Grande vond ik wel goed te doen voor mijn persoonlijke smaak. Ik moet wel zeggen dat er verpakking altijd on point is!

 6. Denise
  23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

  Ik ben meer lipstick fan 🙂
  Deze kleur is wel supermooi!

  x

 7. Angélica
  23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

  Wauw staat je echt goed. Ik denk ook wel wat voor mij.
  Mooie foto’s ook gemaakt!

 8. 23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

  Ik vind ze allebei erg mooi!

 9. Britt
  23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

  Ik vind ze beide heel erg mooi, de kleur staat je ook prachtig!

 10. 23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

  Wow die lipstick is écht prachtig!

 11. 23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

  Ik vind vooral de lipstick zo ontzettend mooi!

 12. Julie Tina
  23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

  De kleur van de lipstick is echt heel mooi, de combinatie met de lipglass vind ik ook top trouwens!

 13. Laura
  23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

  Oeh lala! Dit setje ga ik halen 🙂 Zit toevallig op een airport, ga meteen kijken of ze het hebben!

 14. Rachida
  23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

  Prachtig!

 15. 23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

  Ah super mooi!

 16. 23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

  Ze zijn echt prachtig bij jou! Wat fijn dat ze dit jaar wel draagbaar zijn, de kleuren vind ik ook echt heel goed gekozen. En het goede doel steunen is altijd goed! Malou x

 17. evita
  23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

  Ligt het aan mij of lijkt het op de eerste viva glam lipstick van miley cyrus?

 18. 23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

  Ik heb deze combi al vaker gezien.. Ik vind de producten zowel ‘los’ als samen echt prachtig. Wat staan ze jou mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *