Real Techniques Prep & Prime set

‘Ahhhhh, nee!’ dacht ik, ‘mijn Magic Foundation van Charlotte Tilbury is alweer bijna op!’. Frusterend hoe er nog altijd veel foundation aan de zijkanten zit, en op de bodem nog een klein laagje, die je er gewoonweg niet uitgepompt krijgt. Zo zonde, want alles bij elkaar is ruim voldoende om nog 2 weken mee vooruit te kunnen. ‘Hoe ga ik dit eruit krijgen?’.

real techniques prep prime set review_ - 2Terwijl ik bedachtzaam naar mijn flesje zat te staren in de hoop op een ingeving, kwam er een mailtje binnen. PLING! Een persbericht van de nieuwe Prep & Prime set van Real Techniques. Ik las het vluchtig door en hoe meer ik las, des te blijer ik werd. DIT MOEST EEN TEKEN ZIJN! De Prep & Prime set bestaat namelijk uit 5 tools waaronder een spatula, en de spatula is speciaal bedoeld om het laatste beetje foundation uit een flesje te schrapen. HOLY MOLY! Dit kon geen toeval zijn, toch? Snel mailde ik terug met de vraag of ik een set opgestuurd kon krijgen, ik was zo benieuwd of het zou werken!

real techniques prep prime set review_ - 7De Real Techniques Prep & Prime set is een LIMITED EDITION en kost €28,99. De set is onder andere verkrijgbaar bij Wehkamp, The Make-Up Spot, Boozyshop en Beau make-up stores. Is de Prep & Prime set écht zo handig? Werkt die spatula een beetje? Welke tools zitten er nog meer in en wat doen ze precies? Lees snel verder voor een uitgebreide review.

real techniques prep prime set review_ - 1De Prep & Prime set bestaat uit maar liefst 5 tools; een Spatula, Domed Applicator, Primer Brush, Sponge Stand en Miracle Complexion Sponge. De eerste vier producten zijn nieuw en exclusief verkrijgbaar in deze set, maar het sponsje kennen we natuurlijk al. Het is de absolute bestseller van Real Techniques en een hele goede Beautyblender dupe. Ik heb hem al eens eerder gereviewed (klik hier) en ik was er destijds erg over te spreken. Het sponsje zou je dus dubbel kunnen hebben als je deze set aanschaft, maar een extra sponsje is helemaal geen ramp. Het lijkt me juist alleen maar fijn om een back-up te hebben!

Spatula

real techniques prep prime set review_ - 6 De spatula is bedoeld om de laatste beetjes crème of foundation uit een potje of flesje te schrapen. Het doet me denken aan een pannenlikker, maar dan kleiner. Eigenlijk zoals een bokkenpootje, maar dan gemaakt van een flexibele siliconensoort waardoor je gemakkelijk bij randjes en hoekjes kunt komen.

real techniques prep prime set review_ - 15Ik testte het op mijn geliefde Magic Foundation. Als ik pomp komen er hoogstens een paar spettertjes uit de pompflacon, dus hij was echt (echt!) op. Maar, met de spatula kon ik er met gemak een flinke lik foundation uit scoopen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hoopte hiermee het flesje geheel leeg te kunnen schrapen, maar dat lukte dus niet. Ik moet gewoon elke ochtend even met de spatula in mijn foundation flesje dippen om er steeds weer een nieuw restje uit te schrapen voor die dag.

Het is best een handige tool, maar hij was nog VEEL handiger geweest als ik hiermee alles uit het flesje kon schrapen, zodat ik alles bijvoorbeeld op kon vangen in een potje. Nu kost het elke ochtend toch weer wat extra tijd en moeite, en moet je elke keer de spatula afspoelen na gebruik. Ik heb hier dus een beetje gemengde gevoelens bij.

Domed applicator

real techniques prep prime set review_ - 5Deze applicator bevat een halfrond, aluminium uiteinde. Je wrijft ermee onder je ogen voordat je je oogcrème aanbrengt, maar je kunt het ook gebruiken in combinatie met je oogcrème. Het geeft een fris en verkoelend effect waardoor puffiness sneller verdwijnt en je je sneller wat ‘wakkerder’ zal voelen.

real techniques prep prime set review_ - 11 Toegegeven, het is inderdaad lekker verkoelend voor de ogen en het geeft me een fris en wakker gevoel. Vooral in de ochtend is dit heerlijk, zeker als je een verfrissende gel-oogcrème gebruikt. Of de puffiness nu echt sneller verdwijnt kan ik niet goed zeggen, ik heb nooit hele gezwollen oogjes als ik wakker wordt. Maar het geeft me absoluut een luxueus wellness gevoel, alsof ik mezelf op een mini-massage of -facial heb getrakteerd. Erg lekker! En het kost niet veel extra tijd in vergelijking met oogcrème aanbrengen met je handen.

real techniques prep prime set review_ - 10Toch betwijfel ik of ik de Domed Applicator er vaak bij zal pakken. ‘s Ochtends moet alles snel-snel en deze tool is dan toch weer een extra stap. Ik denk dat ik hem alleen gebruik als ik ‘s ochtends een opkikkertje nodig heb (bijvoorbeeld na een avondje zuipen) of als ik ‘s avonds goed de tijd neem voor een uitgebreide SPA at home sessie. Dus, ik vind het handig en leuk om de Domed Applicator in mijn stash te hebben, maar ik ben er niet ZO van onder de indruk dat ik hem meteen in mijn dagelijkse skincare routine zal intergreren.

Primer brush

real techniques prep prime set review_ - 4Dit is een platte, stevige brush. Het doet me denken aan een foundation brush, maar deze is iets korter, compacter en dikker. Hiermee kun je je moisturizer of primer egaal aanbrengen. Zelf ben ik echt een ‘handen’ mens. Ik houd er van om met mijn handen te eten, ben dol op kluiven, en qua make-up doe ik ook het liefst alles met mijn handen. Van blenden van oogschaduw tot aanbrengen van huidverzorging. Alleen foundation breng ik aan met een sponsje of kwast.

real techniques prep prime set review_ - 14 Dat ik nu een kwast zou gaan gebruiken voor mijn dagcrème vond ik dus ook een beetje overbodig, maar… mijn dagcrème zit in een potje. En dan is het WEL handig én wel zo hygiënisch om hiervoor een kwast te gebruiken. Op deze manier hoef ik niet met mijn vieze vingertjes in het potje te grijpen.

real techniques prep prime set review_ - 12 Met de kwast verdeel ik wat stippen dagcrème op mijn gezicht, en smeren maar! En het smeer-gedeelte, dat doe ik toch veel liever met mijn handen. Met een kwast voel je – naar mijn mening – toch minder goed waar je al wel of niet bent geweest met je crème. De kwast voelt gewoon niet zo lekker aan op mijn gezicht, een beetje stijfjes.

real techniques prep prime set review_ - 13Dus ook over deze tool heb ik gemengde gevoelens; het is hygiënisch in combinatie met crèmes uit pot, maar het verdelen van de crème doe ik toch liever met mijn handen. En ik vond hem qua gevoel en looks eigenlijk niet zo veel verschillen van een ‘normale’ foundation brush. Dus mocht je dit lezen en denken ‘hee, handig!’ dan kun je net zo goed een foundation brush gebruiken om je dag- of nachtcrème mee aan te brengen. Heb je een dagcrème met pompflacon, dan is deze tool wellicht overbodig.

Sponge Stand

real techniques prep prime set review_ - 3Dit is een tool die speciaal is ontwikkeld voor de Miracle Complexion Sponge. Het is niets meer en niets minder dan een kunststof blokje met een gat, maar ik moet zeggen, ik vind hem superhandig! Maar echt! Nadat ik mijn sponsje heb gebruikt is hij vochtig en vies (ik was mijn sponsjes niet elke dag, oeps!) en eigenlijk is het dan best onhygiënisch om hem dan zo bij de wasbak te laten slingeren. En het is al helemaal onfris om hem terug in je toilettasje te stoppen. Soms geeft het ook af op mijn tegels en in een liggende positie droogt hij ook niet zo snel op.

real techniques prep prime set review_ - 8DUS, deze standaard is perfect! Je zet je spons er staand in, met het puntje naar beneden. Op deze manier is hij netjes en hygiënisch opgeruimd, klaar voor de volgende gebruiksbeurt. Plus, het staat chique op je wastafel én hij droogt op deze manier een stuk beter op. Het is slechts een simpel dingetje, maar ik ben van alle tools in deze set het beste te spreken over de Sponge Stand. Voor de diehard sponsgebruikers onder ons is dit een absolute musthave. Good job, Sam & Nic!

real techniques prep prime set review_ - 9

Conclusie

Wat is mijn uiteindelijke mening over de Prep & Prime set van Real Techniques? De set bestaat uit 5 tools waarvan ik vooral groot fan ben van de Miracle Sponge en de Sponge Stand. De overige 3 tools vind ik twijfelachtig. De Primer Brush is in feite een soort foundation brush, maar dan iets stomper. Je bereikt er echter hetzelfde effect mee als met een foundation brush, dus wat dat betreft voegt deze kwast niet zo veel toe aan de set. De Domed Applicator is heerlijk verfrissend, maar ik zie mezelf dat ding nog niet gebruiken op dagelijkse basis. En de Spatula is handig, maar ook weer niet ZO handig (ik zou graag willen dat ik er grotere hoeveelheden in één keer mee kon schrapen).

De Prep & Prime set is al met al best handig, al had ik er misschien iets meer van verwacht. Voor echte skincare freaks is dit vast en zeker een mooie set om in huis te halen. De Miracle Sponge en bijbehorende Sponge Stand zijn sowieso een aanwinst voor je stash. Wat mij betreft is dit al bijna genoeg reden om de gehele set aan te schaffen. Het zou fijn zijn als Real Techniques de Sponge Stand los zou verkopen, misschien een idee voor de toekomst.

De Real Techniques Prep & Prime set is een LIMITED EDITION en kost €28,99. De set is onder andere verkrijgbaar bij Wehkamp, The Make-Up Spot, Boozyshop en Beau make-up stores.

Wat vind jij van deze set, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

41 Reacties

 1. 28 februari 2017 / dinsdag, 28 februari 2017

  Wat een leuk set, goed idee van real techniques! Vooral het standaardje voor de spons lijkt mij ideaal.

 2. 24 februari 2017 / vrijdag, 24 februari 2017

  Ik zag de mail ook voorbij komen, wat een geweldig setje is dit dacht ik! Voor elk probleem of kwaaltje hebben ze wel een tool bedacht om dit op te lossen. Ik was zelf heel erg onder de indruk van de Miracle Sponge stand .. eerlijk ik heb precies dezelfde probleem met mijn Miracle Sponge! Ik slinger hem altijd rond op mijn bed en daarna heeft mijn kat de neiging om het als bal te gebruiken .. cats..

 3. Fera
  22 februari 2017 / woensdag, 22 februari 2017

  Hi Serena!

  Vindt je de Magic Foundation fijner dan de Armani Luminous Silk waar je ook fan van bent, of blijft deze laatste favoriet nummer 1? Ik heb een nieuwe foundation nodig en twijfel nu net tussen deze twee:D

 4. Linda
  22 februari 2017 / woensdag, 22 februari 2017

  Wat ik altijd doe om mijn foundation echt tot op de laatste druppel eruit te krijgen is door hem op zijn kop neer te zetten en er dan met een spateltje foundation uit halen.Werkt top en zo krijg ik hem echt helemaal leeg.

 5. 22 februari 2017 / woensdag, 22 februari 2017

  Dat lijkt me een prachtige set.

 6. Kayleigh
  21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Welke crème gebruik je?

 7. Liza
  21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Op AliExpress kwam ik hele schattige spons houdertjes tegen voor ongeveer een euro. Dit was een metalen frame, dus je eitje kan ook drogen. Tip voor mensen die alleen een houdertje willen 🙂

  • Maria del Mar
   23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

   Super tip!

 8. 21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Het kan idd vervangen worden door iets anders maar dat moet je dan ook maar net weten… ik vind het wel een leuk setje.

 9. Nicole
  21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Hoe ziet je skinroutine er tegenwoordig uit?

  • Maria del Mar
   23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

   Hoi Serena,

   Misschien leuk om een update te doen van je huidige ochtend/avond skincare routine?
   Groetjes

 10. 21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Wauw wat een prachtige set zeg, under eye ball ziet er wel heel interessant uit! Verder vind ik de blender van real technique echt een uitkomst

 11. Chantal
  21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Ik sla deze set gewoon over. Ook ik ben meer een handen-persoon ?
  Ik heb bij ici paris de tip gekregen om wattenstaafjes te gebruiken als ik mn dagcreme uit t potje wil halen. Net zo makkelijk, kosten geen drol en je hoeft niets schoon te maken. En na het aanstippen smeer ik het met mijn handen in 🙂

 12. 21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Ik heb deze laatst gekregen voor mijn verjaardag, moet zeggen dat ook ik dat spateltje net iets te klein vind. Verder een handige set inderdaad.

 13. Denise
  21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Slim bedacht van RT maar jammer dat het allemaal prima vervangen kan worden door iets anders 🙁 Je ken hier wel een DIY spons standaard van maken hahaha

  x

 14. perla
  21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Hmmm ik heb ook mn twijfels bij deze set, kom is een keer met iets écht nieuws!!! Ik, als doorgewinterde RT fan, loop hier niet echt warm op hoor. Vind de songe stand inderdaad wel chique staan, maar daar is alles wel mee gezegd, toch?! De ronde verpakking van de beautyblender gebruik ik als standaardje. Net zo makkelijk!

 15. 21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Hmm dat rollerdingetje ziet er wel handig uit en die standaard/ houder ook. Jammer dat het spateltje niet echt werkt. Ik wil ook altijd alles uit een potje hebben. Zo zonde anders.

  • Cariannne
   23 februari 2017 / donderdag, 23 februari 2017

   Het balletje rolt niet. Dat dacht ik eest ook. Het voelt wel lekker koel aan.

 16. 21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Wat een fijne review! Eerst dacht ik HEBBEN! maar na jou verhaal is het niet echt nodig.. het ziet er wel goed uit!

 17. 21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Wauw, dit lijken me echt vier ontzettend onnodige dingen :’)
  Een standaard voor je spons? Hou op met me haha, ik heb ongeveer achthonderd kleine bakjes in huis waar dit net zo goed in zou kunnen. Een spatula voor het leegschrapen van potjes? Wattenstaafjes, achterkanten van kwasten, noem het op. Een kwast voor je primer/dagcreme? Ik was mijn kwasten echt niet iedere dag en ga dan liever met schone handen of een schoon spateltje in de potjes dan met een primerkwast die ik niet iedere dag was. En dat ding om je oogcreme mee in te rollen? Ik klop dat in met mijn handen en hoef daar echt geen extra tool voor. Dit lijkt trouwens op dat Garnier rollertje! Maar dat vond ik ook weinig spannends toevoegen 🙂

  Alleen die spons lijkt me top, maar die is ook los verkrijgbaar. Ik sla deze even over!

  • Serena
   Auteur
   21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

   Haha, Mieke! ‘Hou op met me!” doet me zo denken aan een vriendinnetje van me, die zegt dat ook altijd. En ja.. je hebt eigenlijk ook wel gelijk he?

   • 21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

    Haha, het is ook zó lekker om dat af en toe te roepen, met een goeie klemtoon op ‘op’. Ik snap dat vriendinnetje wel 😉

    Ach, eigenlijk vind ik het ook wel echt briljant van RT dat ze het maken én aan de man krijgen. Daar zit een prachtig staaltje marketing achter, dus dikke hulde daarvoor! Ik spaar gewoon even € 29 uit, die ik vervolgens ongetwijfeld aan hun Bold Metals lijn ga uitgeven 😉

 18. 21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Ik had het persbericht over deze set ook gehad en werd er niet bepaald enthousiast van. Wanneer ze de sponge stand nou los zouden verkopen zou ik die wel willen proberen! De overige tools lijken me niet zo zeer een toevoeging.

 19. Jessica
  21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Ik kan er echt niks positiefs in zien… echt een set voor als je niet weet waar je met je geld heen moet..

  Waarom?

  -spatula; dit kan ook met een wattenstokje aangezien je hiermee ook niet alles eruit kunt scoopen..
  -domed applicator; oa clinique en the body shop hebben dit met een oogcreme eronder. 2 in 1 dus.. en mijn ervaring is dat het heerlijk aan voelt maar niks toevoegd qua resultaat
  -primer brush; is gewoon een foundation penseel, hygiënisch om hiermee je creme mee aan te brengen is het zeker niet, er komen bacteriën op je penseel en hiermee in je schone pot gaan is niet verstandig, je handen daartegen zijn als het goed is schoon omdat je je gezicht ervoor reinigt
  -sponge stand; serieus?!

 20. Julie Tina
  21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Goede review! De Sponge Stand lijkt mee heel handig, hopelijk brengen ze hem ook apart uit

 21. 21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Een bijzondere set! Leuk dat je hem reviewt, want zelf had ik de nood er niet zo van in gezien, haha. De roller lijkt me wel lekker verfrissend en zeker dat staafje om restjes concealer eruit te krijgen, lijkt me heel handig. Zo’n blender gebruik ik dan weer niet, maar het idee van de set is interessant.

 22. 21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Nou ik geloof niet dat ik die set aan ga schaffen. De spatula leek me wel heel erg handig, maar het is wel zonde dat je ‘m telkens opnieuw moet gebruiken. Ik vroeg me al heel erg af wat die tool met die bal was toen ik het zag! Het lijkt me leuk, maar toch ga ik het denk ik niet gebruiken… Malou x

 23. Ingeborg
  21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Bij de primark hebben ze nu ook een spatel, deze heeft een andere vorm en daarmee krijg je wel al je foundation er een stuk makkelijker uit ?

  • Syl
   21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

   Goeie tip. Ik ga van de week even langs de primark

  • Serena
   Auteur
   21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

   Bedankt voor de tip inderdaad! Die wil ik!

 24. 21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Eigenlijk wel leuk bedacht, maar net niet helemaal wat we zoeken dus 😉

 25. 21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Jammer dat het een setje is, een aantal zou ik zelf ook wel willen uitproberen 🙂

 26. Katrien
  21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Jammer datbde stuks niet apart te koop zijn. Die standaard zou ik zo gebruiken!

 27. 21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Ik ben juist erg fan van deze set. De spatula doet precies wat ik ervan had verwacht. De domed applicator gebruik ik vooral ‘s avonds als ik een wat vollere oogcrème aanbreng. De primer brush vind ik heel fijn om een masker mee aan te brengen. De dag- en nachtcrème doe ik liever met mijn handen :-)!

 28. 21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  dat spons-houdertje is inderdaad wel ideaal 🙂 rolt ‘ie ook niet zomaar op de grond e.d.!

  • Nathalie
   21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

   Ehhhmm… voor mijn beautyblender gebruik ik een eierdopje.

   • Serena
    Auteur
    21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

    OMG YOU SMART! Dat ik daar nooit op gekomen ben, dat is echt een supergoede tip, Nathalie! THANKS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *