Getest | 3 x Beautyblender dupes

Sinds eind vorig jaar gebruik ik met veel plezier The Original Beautyblender, een make-up sponsje waarmee ik elke ochtend steevast mijn foundation aanbreng. Serieus, ik zou niet meer zonder willen! Ik was mijn roze eitje regelmatig (niet elke dag, ik zou zeggen om de 3-4 dagen) en ik merkte al een klein scheurtje (ik heb hem nu 4 maanden in gebruik). Ik ga er van uit dat hij na nog eens 4 maanden toch wel aan vervanging toe is.

Omdat ik er zo tevreden mee ben zou ik hier met liefde nog eens €19,95 aan willen uitgeven, maar er zijn tegenwoordig ook veel beautyblender dupes op de markt voor een fractie van de prijs. Ik was daarom benieuwd of er een dupe zou zijn die dicht in de buurt zou komen van The Original Beautyblender. Scheelt toch weer een paar knaken! Bovendien kan ik me ook goed voorstellen dat niet iedereen 20 euro neer wil (of kan) tellen voor een make-up sponsje.

3 x beautyblender dupes - 12Vandaag review ik daarom maar liefst 3 verschillende Beautyblender Dupes, namelijk die van; Real Techniques (oranje), Make-up Studio (donkerroze) en W7 (lila). 

3 x beautyblender dupes - 11
Wat me meteen opvalt is dat de vorm anders is dan die van The Original Beautyblender. Waar de echte beautyblender de vorm van een eitje heeft, is die van Make-up Studio gevormd als een eitje op een stompe onderkant. Die van Real Techniques heeft een vlak stuk aan de onderkant en die van W7 lijkt qua vorm op die van Make-up Studio. De textuur verschilt ook onderling, maar daar ga ik later in verdere detail op in.

W7 Power Puff Beautyblender dupe

3 x beautyblender dupes - 9 Ik begin graag met de goedkoopste dupe, namelijk de W7 Beautyblender. Dit make-up sponsje heet voluit de ‘W7 Power Puff Face Blender Sponge – Purple’ en kost €4,95. Het merk W7 is echt een budgetmerk, dus vandaar dat deze spons ook zo lekker voordelig is! W7 is te koop bij de Big Bazaar en de OP=OP Voordeelshop, maar ook via online webshops zoals The Make Up Spot.

3 x beautyblender dupes - 8De vorm is anders vergeleken met The Original Beautyblender, maar in principe best praktisch. Met het puntige gedeelte kun je goed onder je ogen en rondom je neus komen, en met het stompe gedeelte onderin kun je wat sneller de grotere vlakken van je gezicht (zoals voorhoofd en wangen) bedekken met een laagje foundation. Een andere vorm dus, maar dat is zeker geen minpuntje! Bovendien vind ik het lila kleurtje erg leuk om te zien.

W7 beautyblenderWat me meteen opvalt is de textuur. The Original Beautyblender kun je heel goed fijnknijpen, die is heel luchtig en bouncy. Deze Power Puff van W7 is dat totaal niet. Hij is hard, massief en super compact. Het is net een stressbal! Hij is helemaal niet zo zacht, poofy en flexibel als the real deal. Hij voelt een stuk minder prettig aan op je gezicht. Hij houdt in principe wel goed vast, ligt lekker in de hand, maar het aanbrengen voelt minder comfortabel aan.

3 x beautyblender dupes - 2Sommige mensen gebruiken de beautyblenders droog, maar de bedoeling is eigenlijk dat je ze nat maakt onder de kraan, goed uitknijpt, zodat ze vochtig zijn. Als je hiermee je foundation aanbrengt ontstaat er dat mooie, egale airbrushed effect. Het probleem met deze spons is dat het niet goed water opneemt. Ook niet na een week testen (soms moeten een sponsje wat soepeler worden en dat heeft tijd nodig). Vanwege de compactere textuur wordt het sponsje amper nat en verdeelt hij de foundation dus ook niet zo mooi over je gezicht in vergelijking met The Original Beautyblender. Het airbrushed effect komt met deze spons van W7 dan ook niet goed uit de verf. Spijtig.

Sure, het is in principe een prima ‘instapmodel’ om te proberen of de hele spons-hype je bevalt, maar ik zou hem niet per se aanbevelen. Er valt prima mee te werken, maar er zijn naar mijn idee betere dupes dan de Power Puff van W7.

Make-up Studio Beautyblender dupe

3 x beautyblender dupes - 4Gaan we door naar de beautyblender dupe van Make-up Studio. Qua vormgeving is deze precies hetzelfde als die van W7. Voluit heet deze beautyblender de ‘Make-up Studio Perfect Blending Sponge – Bright Pink’ en hij kost €10,90. Dat is tweemaal zo duur als die van W7, maar ook tweemaal zo goedkoop als The Original Beautyblender. Make-up Studio heeft winkels in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven, maar het merk wordt ook verkocht via verschillende webshops.

3 x beautyblender dupes - 7En hoe bevalt ‘ie? Ook deze spons heb ik een week getest. Qua vorm is hij exact hetzelfde als die van W7, maar de textuur is duidelijk anders. Hij is namelijk veel minder massief en compact. Deze spons is lekker soepel en ‘squishy’ en kun je dan ook veel beter fijnknijpen. Hij voelt lekker luchtig aan. The Original Beautyblender is echter nóg flexibeler, soepeler en zachter. Ik merk hierin wel echt verschil. Qua kleur is deze spons overigens donkerder en feller roze. Erg mooi!

Make Up Studio beautyblender
Gelukkig neemt deze spons wél goed water op. Je kunt hem wel iets minder goed uitknijpen (ik merk dat ik meer weerstand heb) maar hij is prima in gebruik. Hij is gewoon goed vochtig en ondanks dat hij niet zo poofy en luchtig is als het origineel, kan ik hier prima een mooie, egale laag foundation mee aanbrengen met een airbrushed effect.

3 x beautyblender dupes - 3Hij is niet zo goed als het origineel (toch een tikkeltje massiever en minder soepel), maar er valt prima mee te werken. Als ik toch een minpuntje moet vermelden dan vind ik hem nog best prijzig voor een dupe. Bijna €11 kost ‘ie, dus dat scheelt weliswaar een paar euro’s, maar dan kun je naar mijn mening toch beter doorsparen voor the real deal.

Real Techniques Beautyblender dupe

3 x beautyblender dupes - 5Over deze spons heb ik de meest lovende kritieken gelezen, dus ik was er super benieuwd naar! Voluit heet deze spons de ‘Real Techniques Miracle Complexion Sponge’ en hij kost €5,99. Real Techniques is te koop via The Make Up Spot. Qua vorm lijkt hij nog het meest op The Original Beautyblender van de drie, maar dan heeft deze spons een wat groter afgevlakt gedeelte onderaan. En ik moet zeggen, dit vind ik absoluut een plus! Verder is hij lekker knallend oranje van kleur (hij is in het echt feller dan op de foto’s).

3 x beautyblender dupes - 6Qua textuur is hij net zo soepel, flexibel en luchtig en poofy als The Original Beautyblender. Je kunt hem net zo gemakkelijk en ver induwen, hij neemt lekker veel water op (hij wordt in verhouding dan ook echt een stuk groter) en hij zorgt echt voor dat prachtige, airbrushed effect. Hoe deze spons voelt is absoluut vergelijkbaar met het origineel.

real techniques beautyblenderDeze Real Teachniques beautyblender is qua vorm een fractie groter dan The Original Beautyblender. Hij ligt lekker in de hand en omdat hij iets groter is, heb ik het idee dat ik sneller klaar ben met mijn foundation routine. Vooral dat afgevlakte gedeelte helpt enorm mee, die is ideaal om je foundation snel mee te verdelen over wangen en voorhoofd. Ik bounce namelijk niet de hele tijd, ik ‘wrijf’ er ook mee, en op het laatst ga ik pas bouncen. Ideaal dus, dat vlakke gedeelte! Ik ben hierdoor toch wel iets sneller klaar in de ochtend.

3 x beautyblender dupes - 1
Van alle beautyblender dupes die ik vandaag aan jullie heb laten zien, ben ik het meest te spreken over die van Real Techniques. Hij is het meest prettig in gebruik en qua kwaliteit vergelijkbaar met the real deal. Lekker zacht en luchtig en hij neemt het water en de foundation goed op. Deze spons heeft zelfs nog een voordeel: hij is groter en het afgevlakte gedeelte zorgt voor een snellere foundation routine. En daarbij is hij ook nog eens gunstig geprijsd, namelijk €5,99.

3 x beautyblender dupes - 17Hieronder nog even alle plus- en minpunten op een rijtje;

W7 Power Puff Face Blender Sponge
– erg massief
– neemt geen tot weinig water op
– verdeelt hierdoor de foundation niet mooi
+ goedkoop, namelijk €4,95

Make-up Studio Perfect Blending Sponge
+ soepele, luchtige textuur
– helaas niet zo luchtig als The Original Beautyblender
– vrij duur voor een dupe, namelijk €11,90

Real Techniques Miracle Complexion Sponge
+ soepele, luchtige textuur
+ kwaliteit vergelijkbaar met The Original Beautyblender
+ heeft een vlak gedeelte waarmee je sneller kunt werken
+ goedkoop, namelijk €5,99

3 x beautyblender dupes - 10Wat mij betreft komt de beautyblender dupe van Real Techniques als beste uit de test, daarna die van Make-up Studio en die van W7 op de laatste plek. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik deze beautyblenders niet lang genoeg heb getest om jullie ook iets te kunnen vertellen over de levensduur. Ik weet dus niet of ze gaan scheuren en uit elkaar vallen na een maand gebruik, bijvoorbeeld. Wel ontdekte ik in die van W7 en Make-up Studio al een scheurtje (na een week gebruik dus!) en heb ik gelezen dat de spons van Real Techniques erg goed is en in principe net zo lang meegaat als The Original Beautyblender.

original beautyblender review - 2Ik kan niets anders zeggen dan dat ik het superleuk vond om deze beautyblender dupes te testen! Ik blijf mijn The Original Beautyblender zeker gebruiken tot het niet langer meer kan, maar wissel wel af met die van Real Techniques om zijn levensduur te verlengen. Ik ben superblij met mijn roze eitje en dit blijft voor mij echt de one and only, maar wil je geen €19,95 uitgeven dan kan ik die van Real Techniques van harte aanbevelen.

Wil je weten hoe je een beautyblender gebruikt om je foundation mee aan te brengen? Klik dan hier voor mijn review van The Original Beautyblender.

Welke beautyblender dupe spreekt jou het meeste aan? Wat is jouw ervaring met beautyblender dupes?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

109 Reacties

 1. Lotte
  13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

  Ik heb die van W7 geprobeerd, en hij viel me zwaar tegen. Het materiaal, de verdeling van foundation en het reinigen was echt zwaar kl*te. Na een maand heb ik hem weggegooid. Ik heb er nu 1 van Dior, en die is na 3 jaar gewoon op. Dus ik denk dat ik die van Real Techniques ga kopen.

 2. Femke
  10 augustus 2016 / woensdag, 10 augustus 2016

  Ik heb ook de beautyblender van w7 maar dan met de originele vorm. Deze vind ik persoonlijk erg op de echte lijken. Hij was eerst best wel klein en hard en toen werd hij echt een stuk groter en super fijn om mee te werken. Ik hoop dat je hier wat aan hebt xx

 3. Kimberley
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Je moet echt Koreaanse sponzen proberen, ik heb er 2 die beter en goedkoper zijn dan de Beautyblender. Er zijn heel veel merken die ze doen daar, maar alleen deze 2 zijn beter:

  Pony Effect Pebble Blender (12 dollar) – betere vorm dan de Innisfree
  Innisfree Stamping Puff (<5 dollar)

  Een andere optie is een air puff te proberen die normaal in een cushion zit.

  Aritaum/Sulwhasoo/IOPE/Laneige zijn heel goed en minder dan 3 dolllar.

  Je kan ze allemaal bestellen op testerkorea.com, op Jolse.com (gratis verzending boven bep. bedrag) alles behalve de Pony Effect.

 4. Tessa
  4 april 2016 / maandag, 4 april 2016

  Die van Catrice is ook zéér slecht, even hard als die van W7. Ik blijf bij die van Real Techniques 🙂 prijs-kwlaiteit de beste

 5. Maria
  27 maart 2016 / zondag, 27 maart 2016

  Hoi Serena, ik heb het ff opgezocht op de site van de beautyblender maar daar wordt gezegd dat de beautyblender na 1 maand vervangen moet worden i.v.m. hygiene.

 6. 24 maart 2016 / donderdag, 24 maart 2016

  Hoe je er goed uitziet op een foto is een vraag die velen zich stellen.

  Niet onbelangrijk want HD ( high Defenition) camera’s van nu kijken dwars door de gewone make-up heen!
  Het opmaken voor photoshoot’s, trouw albums en niet te vergeten selfie’s is daarom wat anders dan je dagelijkse make-up routine.

  En je make-up vraagt speciale aandacht > http://www.emeralbeautylife.nl/shop/ultra-hd-foundation-sand-beige/

 7. 12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

  Tipje: Ebelin, het huismerk van de Duitse DM, heeft ook een neppe beautyblender. Deze gebruik ik zelf nu een aantal maanden en ik vind hem echt mega fijn!
  Neemt het water goed op, is lekker squishy en heel zacht en groot en hij brengt mijn foundation dus ook heel mooi aan! Volgens mij kost hij ook slechts 3/4 euro.

  • Marit
   8 maart 2018 / donderdag, 8 maart 2018

   Wat raar ..Ik heb laatst ook deze neppe beautyblender gekocht bij de DM shop van hetzelfde merk. Maar die van mij zijn echt knoer hard en als ik hem onder de kraan houd en er in knijp gaat hij niet meer terug ik de oorspronkelijke vorm.

 8. 7 maart 2016 / maandag, 7 maart 2016

  Fijne review! Ik heb nog nooit een beautyblender geprobeerd, omdat ik hem vrij prijzig vind en bang ben dat ik hem misschien niet fijn vind. Ik ga denk ik toche eens die van Real Techniques proberen.

 9. Domenique
  5 maart 2016 / zaterdag, 5 maart 2016

  Ik gebruik al een tijdje met liefde de real techniques versie.

  Maar. Hoe krijg je die krengen schoooon…..

  • Emmalee
   5 maart 2016 / zaterdag, 5 maart 2016

   Haha dat probleem heb ik ook. Ik was het een keer in de week met babyshampoo maar ‘t blijft een beetje viezig…

  • 7 maart 2016 / maandag, 7 maart 2016

   Ik maak m altijd schoon door m nat te maken en niet volledig uit te knijpen. Dan verdeel ik wat shampoo over m’n handen en daar rol ik m dan een tijdje doorheen zodat de spons het opneemt. En daarna gewoon heel goed uitspoelen.

  • Leonie Maartsen
   20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

   Je beautyblender kan je het beste schoonmaken (ook de binnenkant) door een mixje van 50% douchegel en 50% olie te mengen in een schaaltje. Dip daar de hele beautyblender in (DROOG) en knijp er heel vaak in onder de kraan (of in een bakje) Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

 10. 5 maart 2016 / zaterdag, 5 maart 2016

  Erg leuk om zo de verschillen te zien tussen de dupes!

 11. 4 maart 2016 / vrijdag, 4 maart 2016

  Ik was al benieuwd naar die van Real Techniques. Hele fijne review en ga hem zeker uitproberen!

  -x-

 12. 4 maart 2016 / vrijdag, 4 maart 2016

  Ik ben ook nog steeds superblij met het roze eitje. Ik heb ‘m denk ik nu zo’n 5 jaar. Kan me wel herinneren dat goedkoper waren in de tijd dat ik de beautyblender kocht (rond de 12 euro)

 13. 4 maart 2016 / vrijdag, 4 maart 2016

  Ik wil echt heel graag eens die van Real Techniques proberen! Nog best wel goedkoop en ik hoor er zo veel goede verhalen over 😀 Ik heb zelf een mega goedkope beautyblender van Lightinthebox maar die is echt niet fijn. Heel hard in plaats van lekker zacht en sponzig haha!

 14. 4 maart 2016 / vrijdag, 4 maart 2016

  Ik ben sinds een tijdje ook heel erg groot fan van de Beautyblender. Voorheen had ik alleen een dupe van Ebay getest waardoor ik dacht dat ik heel het Beautyblender concept niks zou vinden omdat die gewoon zo hard was dat het letterlijk pijn deed om hem te gebruiken. Maar nu ik de echte heb ben ik toch wel verliefd hoor. Ik was ook altijd al heel benieuwd naar de versie van RT, maar omdat ik zo’n slechte ervaringen had met de niet-echte Beautyblender durfde ik hem niet te kopen, maar nu ik dit lees ga ik die zeker wel proberen. Hij klinkt erg goed en ziet er ook heel erg goed uit!

 15. 4 maart 2016 / vrijdag, 4 maart 2016

  Ik vind de originele Beautyblender toch net iets te duur voor een ‘sponsje’, maar die van Real Techniques ga ik zeker eens proberen! Fijn artikel!

 16. Denise
  4 maart 2016 / vrijdag, 4 maart 2016

  weet iemand waar die mooie gouden doosjes van zijn?

  • Iris
   29 april 2016 / vrijdag, 29 april 2016

   Ik ben ze een paar keer bij de blokker tegen gekomen. Ik weet niet of ze ze nog hebben, kijk anders even op de site! <3 Iris

  • Helene Koolhoven
   13 augustus 2016 / zaterdag, 13 augustus 2016

   De h&m volgens mij -xx-

 17. 4 maart 2016 / vrijdag, 4 maart 2016

  wat een geweldig artikel Serena! heel tof dat je ze vergelijkt met elkaar!

 18. 4 maart 2016 / vrijdag, 4 maart 2016

  Handig artikel! De beautyblender van real techniques lijkt mij wel wat!

 19. Naomi
  4 maart 2016 / vrijdag, 4 maart 2016

  Leuk om te lezen! Zelf heb ik die van real techniques. Ik vind hem echt ontzettend fijn werken!

 20. 4 maart 2016 / vrijdag, 4 maart 2016

  Ik ben al jaren een trouwe beauty blender fan, en tot nu toe heb ik zelf nog geen dupe gevonden die net zo goed is als de real deal. Maar die van RT klinkt echt wel super!

 21. 4 maart 2016 / vrijdag, 4 maart 2016

  Wat een prachtige foto’s! En wat leuk dat je ze alle 3 uitgetest hebt! Ik hou echt van dit soort blogpost!

 22. Emmelie
  4 maart 2016 / vrijdag, 4 maart 2016

  Oooh wauw, je kan gedachten lezen! dit artikel komt echt als geroepen 🙂
  paar dagen geleden tegen mezelf gezegd, kom meid, ga nou eens die founadtion dragen die je hebt. dus ik op zoek naar een kwast, met de vingers aanbrengen vind ik niet mooi namelijk, maar die was nog niet gevonden en iedereen doet zo lyrisch over de beauty blender..

 23. Lisan
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Ziet er goed uit, ik ga die van Real Techniques ook bestellen!
  Wel een kleine tip voor iedereen die deze ook wil, op de Real Techniques site zelf is hij goedkoper, en zelfs ook nog met minder verzendkosten (hoefde inclusief verzendkosten maar 6,49 te betalen)!

 24. 3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Wauw, Serena, wat een ontzettend mooie foto’s van jou! Pretty! Ik heb de Beautyblender nog steeds niet (oops)! Hoogste tijd!

  xxx

 25. Neeltsje
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Ik heb gisteren voor het eerst een rode lipstick gekocht, is het noodzakelijk om een lipliner te gebruiken? Hij is retro-matt, dus hij zal niet snel gaan glijden. Help!

 26. 3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Ik zou graag een beautyblender eens testen, maar de prijs houdt me inderdaad tegen. Mede omdat ik niet goed weet of het wel iets voor me zal zijn. Dus misschien die van Real Techniques eens uitproberen.

 27. Annabelle
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Ik blijf toch bij de original 🙂
  Wel super leuke review!

  Maar eerst had ik de beautyblender in het welbekende roze eitje, maar de zwarte geef ik toch echt de voorkeur (had ik niet verwacht) ik heb namelijk het idee (weet niet of het echt zo is) dat de zwarte bb minder product opzuigt en sowieso totaal geen verf uit komt. Bij de roze had ik dit echt geduurende dat ik hem vier maanden gebruikt had elke keer roze kleurstof na het wassen en de kleur werd veel minder fel en erg faal. 🙂 aanrader!

 28. Mariska
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Ik heb sinds twee weken de echte Beautyblender, daar voor had ik die van RT. Wat een verschil! Ik vind het toch echt wel de volle 20 euro waard. Had ik van te voren echt niet gedacht. Ik dacht een spons is een spons, maar toch best veel verschil vind ik.

 29. 3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Fijne review! Ik ben al super lang opzoek naar een goede budget beauty blender. Ik denk dat ik voor die van Real Techniques ga (: xoxo Marjolein

 30. 3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Goeie review! Ik heb nog nooit zo een ei gebruikt, maar ben er wel heel benieuwd naar. Een dupe is dan sowieso wel fijn voor iets waarvan ik niet echt weet of het wel wat voor me is.

 31. 3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Leuk om je ervaringen te lezen met de verschillende beautyblenders! Ik was er zelf ook erg benieuwd naar. Ik heb The original gehad, maar toen die kapot ging heb ik de Real techniques besteld. Bij mij gaat deze echt een heel stuk langer mee en ook deze vind ik zeer prettig in gebruik. En dat viel mij ontzettend mee.

 32. Sanne
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Fijne duidelijke review! Zal de dupe van Real Techniques zeker onthouden.

 33. Henrike
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Voor alle meiden die vlak aan de grens van Duitsland wonen: bij de DM drogist kun je een beautyblender dupe kopen van hun eigen merk voor €2,45!! Ik heb de echte beautyblender nooit geprobeerd maar deze dupe is super, heel zacht en neemt makkelijk water op. Hij wordt dan ook bijna dubbel zo groot wanneer je hem onder de kraan houdt, echt een aanrader!

 34. Daphne
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Misschien ga ik die van real techniques dan toch maar kopen. Vond de originele gewoon veel te duur. Alleen ben ik een beetje bang dat mijn foundation dan veel sneller opgaat.

  Weet iemand toevallig een verkooppunt waar je niet ook nog de prijs van de spons aan verzendkosten moet betalen? 😛

 35. 3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Wat een leuke review! Ik gebruik zelf ook het liefst de Original Beautyblender en de Real Techniques Miracle Complexion Sponge.

 36. 3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  De real Techniques Miracle Complexion Sponge zou ik wel proberen!

 37. Denise
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Ik heb de real techniques spons nu iets langer dan een jaar. Gebruik deze iedere week 4 à 5 keer, was hem iedere week 1 keer en heb nog geen enkel scheurtje erin zitten. Heb deze een keer gekocht tijdens een aanbieding voor 4 euro, erg goede deal dus! Voor mij werkt deze perfect!

 38. 3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Ik gebruik de spons van Real Techniques al enkele maanden en ik vind hem echt zó fijn!

 39. 3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Wat grappig! Ik heb die van RT eerder kocht dan de BB en vond die zoooo veel fijner dan dat oranje ding. Hij is harder en ik vind het effect van de BB tien keer mooier. Die van Real Techniques is kwetsbaarder met het schoonmaken, dit is mijn derde exemplaar en weer valt dat puntje er af na een tijd. De Beautyblender heb ik iets te kort om daar een goede mening over te geven. Ik houd ze beide in mijn stash en wissel af om de levensduur van de Beautyblender te verlengen.

 40. 3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Awww wat een heerlijk uitgebreide review Serena! Super goed geschreven. Ik twijfel soms om er eentje aan te schaffen, maar omdat ik niet dagelijks foundation draag vind ik hem net iets te duur. Misschien dus maar eens zo’n dupe uitproberen!

 41. 3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Fijne review! Ik blijf toch liever bij mijn oude, vertrouwde foundation kwast. 🙂

 42. Samantha
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Leuke review! Ik wilde al de echte beauty blender aanschaffen maar nu ik lees dat die van Real techniques ook goed zijn ga ik die eerst proberen. Is toch goedkoper.

 43. 3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Leuk artikel!! Ik heb zelf de oranje, die wil ik nu extra graag gaan testen (dat heb ik nog niet gedaan;))

 44. xAmber
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Ik sfeer bij de beautyblender! Ik heb m nu zo een 4 jaar en ik gebruik m altijd tijdens het make-uppen. Helaas een paar sheurtjes ingekomen Door het te hard uit knijpen.

  Een vriendin van mij gebruikt al zo een 2 jaar de real technique sponge. Zij vind die inderdaad ook erg fijn.

 45. 3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Ik denk dat ik de beautyblender van Real Techniques eens ga proberen, gezien ik al een tijd een beautyblender wil aandschaffen maar niet weet of het echt iets voor me is. Handig, zo’n dupe!

 46. 3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Ik ben ook serieus zo’n fan van the original beautyblender! Ik heb hem een jaar in gebruik gehad en hij was nog supergoed, geen scheurtje niks. Helaas had ik hem waarschijnlijk een keer niet goed laten drogen en de volgende dag zag ik SCHIMMEL. Echt heel vies. Heb meteen een nieuwe aangeschaft en ben gegaan voor de pro variant 🙂 geen idee waarom het een ‘pro’ is, haha. Ben nu ook wel benieuwd geworden naar die van Real Techniques.

 47. Evi
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Volgens mij ben ik de enige op de hele wereld die de Beautyblender he-le-maal niks vindt.. Naar mijn idee zuigt ie veel foundation wat er dus voor zorgt dat je EN langer bezig bent de gewenste dekking te krijgen EN je bent sneller door je foundation heen. Nee, doe mij maar de Sigma F80 !

  • Jasmijn
   3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

   Ja, ik ben het met jou eens! Ik heb een dupe en merk dat ik bijna dubbel zo veel foundation nodig heb… Ik blijf fijn bij mijn 187 van MAC.

  • Denise
   3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

   Als ik graag meer dekking wil hebben, breng ik mijn foundation eerst aan met een kwast. Daarna bounce ik nog even met mijn real techniques spons erover heen, geeft een extra mooi resultaat. Daarna breng ik concealer aan waar het nodig is en bounce ik deze ook in met die spons. Nadat ik helemaal klaar ben (met ooglook en poeder, bronzer etc.) ga ik nog een keer langs de lijntjes en bijv mijn neus en kin, zodat het niet te poederig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *